BLT med hemgjord vitlöks och chili-majo nom nom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
BLT med hemgjord vitlöks och chili-majo nom nom
Lammracks är så jävla gott, men kilopriset på köttet man får ut är galet. Räknar man bort benvikten landar man i närheten av 400 spänn.
Mor fyller år idag, så det firas hemma hoa päronen med lammracks och rött vin!
Lammracks är så jävla gott, men kilopriset på köttet man får ut är galet. Räknar man bort benvikten landar man i närheten av 400 spänn.
De där mackorna såg sjukt goda ut!
Är brödet hembakat också?
Beuf Bourgignone a lá Josef
För 8 pers!
1,5 kg högrev, gärna så nära utgångsdatum som möjligt! Köttet är mörare då.
300gr rimmad/rökt sidfläsk
2 flaskor rött Bourgognevin (Laboure-Roi Pinot Noir)
4 msk tomatpure
2 st stora gul lök
200gr pärllök, schallotten eller syltlök
500gr morötter
400gr champinjoner
1 apelsin
1/2 flaska Oxfond
Idealmjöl
4 st vitlök solo
2 msk timjan
4 st lagerblad
salt
peppar
Se till att alla ingredienser är framme och se till att allt är förberett. Då kör vi och klockan är strax innan 12!
Grovstrimla köttet
Grovhacka gul löken
Bryn köttet så den får en gyllenbrun stekyta, salta och peppra. Se till att stek några bitar i taget så pannan inte kyls ner. När man ställt av köttet pudra lite idealmjöl på dem. Under tiden så sätter jag igång ugnen på 175 grader.
Här har vi min nya Staubgryta!
Jag kör högsta värmen på värmeplattorna. Lägger i en stor klick smör, steker gul löken så den svettas. I med köttet och när det är tillräckligt med värme så häller jag i vinet så den täcker köttet. För att få hyfsad jämnhet så brukar jag hälla upp lite vin i ett glas och blanda ut med oxfonden, och sedan ner i grytan. Sen är det bara att få ner resten av ingredienserna, vitlök (jag brukar pressa), timjan, tomatpuré, lagerblad och salta och peppra.
Riv av skalet på apelsinen och pressa ut saften, allt ner i grytan.
Självklart så ska det smakas!
Sådärja, ser ju finfint ut!
In i ugnen! Första gången för mig att jag lagar grytan i ugnen, men när jag tittar till den lite då och då så har den en jättefin "kokyta", tillagas mycket bättre i ugn än på värmeplattor.
Sådär! Så tar jag mig en liten promenad och klockan är 13.20!
Härligt väder idag! Jag sitter vid lilla kiosken vid Stadshuset och har den i ryggen så solen reflekterar rätt ordentligt och får till minst 10 grader! Härligt!
Jag kommer hem lite innan 16 och förbereder morötterna och champinjonerna. Grovhackar morötterna och svampen delar jag bara i fyra bitar. I med champisarna så de år suga åt sig i några timmar.
Ser bra ut och det luktar ljuvligt! Smaka av och lägg i kryddor vid behov.
Då börjar det närma sig, kl är 17 och i med morötterna. Samtidigt så sätter jag plattan på 6:an och börjar värma potatisen. När vattnet kokar, så dra ner till 1:an och på med locket, Amandine ska koka länge och på låg temperatur.
kl 19 var det klart!
Självklart så bjuds det på ett glas rött! Allt smakade mumma! Det härliga är att den kommer smaka ännu godare imorgon när den får dra sig lite!
Den är otroligt lätt att göra, den gör sig självt helt enkelt!
Tack för titten!
Jag är otroligt korkad som surfar in på den här tråden när middagen är långt borta.
Bjöd upp grannen och hennes dotter på lite middag. Flankstek och lite tillbehör med årets första mojito! Enkelt och gott.
Ben Bockbrännarbolmers
Felpost
Var fick du tag på petit robuston?
Bjöd upp grannen och hennes dotter på lite middag. Flankstek och lite tillbehör med årets första mojito! Enkelt och gott.
Ben Bockbrännarbolmers
Lite dessert igen... Ingefärsstekta äpplen, hemmagjord romrussinglass, karamelliserat havrefras, fransk maräng
Tack för det! Det smakade som det ser utPlus för den väldig stiliga presentationen!!
Ben Bockbrännarbolmers
Bjöd upp grannen och hennes dotter på lite middag. Flankstek och lite tillbehör med årets första mojito! Enkelt och gott.
Ben Bockbrännarbolmers
Ser bra ut. Mohitos är bra skit. Har ett par stånd m mynta i en pallkrage i trädgården som är redo för att skördas. Varning för att det sprider sig värre än ogräs...
Får nog bli en liten mohito eller en Mint Julep efter middagen i morgon...
Mynta ska man odla i en hink man skurit botten ur för det växer inte djupt utan brett.
Fan nu vart man sugen på en till.
Ben Bockbrännarbolmers
BLT med hemgjord vitlöks och chili-majo nom nom
Gott!! Men jag ser att Du inte är lika rädd om Din Cartier längre?! Är nybilskänslan borta?