Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Grattis i förskott!Min första flaska lite finare rom. Ska avnjutas på min födelsedag i morgon tillsammans med en Cohiba.
![]()
Grattis och grattis till ett bra första val av fin RomMin första flaska lite finare rom. Ska avnjutas på min födelsedag i morgon tillsammans med en Cohiba.
![]()
Grattis i förskott!
Du kommer INTE bli besviken.
Tack och tack! Den har omnämnts i cigarrtråden en del, så tänker att den nog ska passa!Grattis och grattis till ett bra första val av fin Rom
Är en engelsk rom och de är inte lika söta som de spanska. Prova en fransk rom om du gillar de engelska. Den franska blir lite mer ”torr”.Ikväll dödade jag en Appleton Estate 12 åring men som tur är har jag en till. Komplex rom med en intressant smak och inte så toksöt som många andra.
![]()
Ja det är ett oskick när dom tillför extra socker och andra sötningsmedel utan att deklarera det på flaskan, romvärlden skulle må bra av lite regler i stil med vad skotsk whisky har. Som du skriver är fransk rom mindre söt och mer åt cognachållet och det är mycket tack vara att så kallad agricole-rom har en del regler att följa. Här finns en lista med mängden socker i olika rom märken http://thefatrumpirate.com/hydrometer-tests-2Är en engelsk rom och de är inte lika söta som de spanska. Prova en fransk rom om du gillar de engelska. Den franska blir lite mer ”torr”.
Håll koll på m det står solera eller ej. Solera är den med blandad ålder.Ja det är ett oskick när dom tillför extra socker och andra sötningsmedel utan att deklarera det på flaskan, romvärlden skulle må bra av lite regler i stil med vad skotsk whisky har. Som du skriver är fransk rom mindre söt och mer åt cognachållet och det är mycket tack vara att så kallad agricole-rom har en del regler att följa. Här finns en lista med mängden socker i olika rom märken http://thefatrumpirate.com/hydrometer-tests-2
Som gammal whisky gubbe stör jag mig dock mer på att man inte kan lita på ålderuppgifterna på rom då dom ofta utgår från den äldsta romen i flaskan (tillskillad från skotsk whisky där dom utgår från den yngsta), med andra ord kan dom stoppa i en droppe 30 årig rom i en ung rom ock kalla den för 30 årig.
Står det solera vet man att det är så, men man kan inte lita på andra heller eftersom det inte finns några regler för hur åldersanvisningar skall funka på rom.Håll koll på m det står solera eller ej. Solera är den med blandad ålder.
Hur fick du tag på phantom spirits? Imoprt via systemet eller bara beställa via hemsidan? Orkar inte med massa tjafs med tull osv.Står det solera vet man att det är så, men man kan inte lita på andra heller eftersom det inte finns några regler för hur åldersanvisningar skall funka på rom.
Det finns dock en del seriösa som är tydliga med hur deras åldersmärkning funkar, tex Angostura.
![]()
Vidare är dom flesta oberoende buteljerarna bra på att tala om vad deras flaskor innehåller. Tex brukar Plantation skriva ut vilket år rommen är från och en del andra är riktigt duktiga på att ge info. Phantom Spirits är ett föredöme.
![]()
Dom finns i systemets beställningssortiment, bara att beställa så får du flaskorna till "ditt" systembolag inom åtta dagar helt utan extra kostnader. https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=phantom&subcategory=Rom&fullassortment=1Hur fick du tag på phantom spirits? Imoprt via systemet eller bara beställa via hemsidan? Orkar inte med massa tjafs med tull osv.
Nice, hur är Vanilla Geeken?Står det solera vet man att det är så, men man kan inte lita på andra heller eftersom det inte finns några regler för hur åldersanvisningar skall funka på rom.
Det finns dock en del seriösa som är tydliga med hur deras åldersmärkning funkar, tex Angostura.
![]()
Vidare är dom flesta oberoende buteljerarna bra på att tala om vad deras flaskor innehåller. Tex brukar Plantation skriva ut vilket år rommen är från och en del andra är riktigt duktiga på att ge info. Phantom Spirits är ett föredöme.
![]()
Har av någon konstig anledning inte kommit till den ännu. Köper rätt mycket både rom och whisky och försöker hålla antalet öppnade flaskor någorlunda lågt.Nice, hur är Vanilla Geeken?
Synd, låter ju riktigt spännande på lukt o smak beskrivningar... beställde 2 iaf...Har av någon konstig anledning inte kommit till den ännu. Köper rätt mycket både rom och whisky och försöker hålla antalet öppnade flaskor någorlunda lågt.
TackarDom finns i systemets beställningssortiment, bara att beställa så får du flaskorna till "ditt" systembolag inom åtta dagar helt utan extra kostnader. https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=phantom&subcategory=Rom&fullassortment=1
Jag är jäkligt sugen på att testa deras WarPigs Brewpub Smoldering Holes där bland annat gummi använts i både lukt och smak beskrivningen. Låter riktigt obehagligt men samtidigt lite spännande. Älskar whisky från Springbank och där brukar smak och lukter i stil med motorolja och verkstad användas vilket jag bitvis kan hålla med om. Så ibland kan konstiga och helt oväntade smaker och lukter funka, så gummi kanske är en hit.Synd, låter ju riktigt spännande på lukt o smak beskrivningar... beställde 2 iaf...![]()
Den där Plantation använder jag när jag gör ordentliga Cuba Libres. Då är den riktigt bra.Idag dödade jag två snikrom. Trots att dom prismässigt är väldigt lika är det två helt olika drycker. Havana Club 7 årig är en bra rom som inte är för söt men lite tunn i smaken, ett billigt alternativ för folk som gillar riktig rom men inte vill betala för den. Plantation Grande Reserve är grymt översötad och vänder sig troligtvis till folk som inte gillar alkohol men som älskar godis, mild och kvalmigt söt.
![]()
Var på en middagsbjudning häromhelgen och blev bjuden på en riktigt grym cuba libre. Frågade värden om hemligheten. Hans svar: Ron Zacapa 23...Den där Plantation använder jag när jag gör ordentliga Cuba Libres. Då är den riktigt bra.
Som gammal whiskygubbe dricker jag helst rent. Om jag motförmodan blir sugen på en grogg/drink så använder jag billigast möjliga vita rom, tycker nyanserna av en bra rom ändå försvinner med läskeblask. En del bartenders pushar gärna för att använda dyrare spritdrycker i drinkar, men det känns som något som sprittillverkarna ligger bakom för att tjäna mer pengar.Den där Plantation använder jag när jag gör ordentliga Cuba Libres. Då är den riktigt bra.
De gångerna jag gör en grogg/drink så gör jag som @Rolfen och tar det billigaste jag har hemma, tycker ändå att man inte känner av smakerna som man är ute efter i en finare rom om man blandar ut den med läsk.Den där Plantation använder jag när jag gör ordentliga Cuba Libres. Då är den riktigt bra.
Fick några drinkar på romkryssningen som var gjorda på bättre rom. De var fantastiska. Dock var de inte några 70% läsk eller blandning utan mer 60% rom och 40% blandning. Kör captain Morgan eller gärna bacardi Oakheart om det ska vara groggSom gammal whiskygubbe dricker jag helst rent. Om jag motförmodan blir sugen på en grogg/drink så använder jag billigast möjliga vita rom, tycker nyanserna av en bra rom ändå försvinner med läskeblask. En del bartenders pushar gärna för att använda dyrare spritdrycker i drinkar, men det känns som något som sprittillverkarna ligger bakom för att tjäna mer pengar.