Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Är inte sauternes samma distrikt som bordeaux? Kan vara helt ute och buckla dockDet finns ju mycket man gillar Champagne, Bordeaux, Bourgogne, Barolo, Sauternes, USA mm, tycker om det mesta dock inte boxviner.
Jo det är det och tillverkar söta vitviner. Druvornar angrips av ädelröta och skrumpnar sedan pressar man och får ett ljuvligt vin. Mest berömda slott Ch d’YquemÄr inte sauternes samma distrikt som bordeaux? Kan vara helt ute och buckla dock
Har en halv flaska av finaste vitt vin från detta område
Japp , det är den flaskan jag har kvar, ska börja en samling av bara ycemJo det är det och tillverkar söta vitviner. Druvornar angrips av ädelröta och skrumpnar sedan pressar man och får ett ljuvligt vin. Mest berömda slott Ch d’Yquem
Har druckit många Yquem och alltid lika fantastiska, skiljer en del mellan åren vilket gör det mer spännande. Men de kostar.Japp , det är den flaskan jag har kvar, ska börja en samling av bara ycem
Det är väl också det enda slottet med vitt vin som får samma toppbetyg och klass som de bästa röda!
Härligt att kunna prata vin!
Gillar annars mest årgång på Amarone!
Grattis och grattis till ett bra vin, en av favoriterna där 2010 o 2011 är riktigt bra årgångar. Jag skulle säga en köttgryta på tex högrev eller varför inte lamm, med lagerblad, svartpeppar morötter och kanske ngn chorizo i. (just lamm o chorizo käkas mycket i Rioja tillsammans med deras viner.)Har införskaffat en flaska Roda I för att fira att frun kan dricka vin nu igen efter graviditet. Är det nåt hon har saknat så är det fylligt rödvin!
Nu önskar jag tips på mat för att få vinet att framträda på allra bästa sätt! Dessutom, hur länge bör det luftas innan vi avnjuter det? Tacksam för tips!
Aalto gör fantastiskt trevliga viner. Deras Aalto PS är riktigt bra. Har en hög som ligger på rygg i vinskåpen.Kvällens. Inslag av mörka bär, korinter, fat, fylligt med lång djup eftersmak, fantastiskt gott.
Vissa förråd kan absolut funka men batterier kan du glömma. Krävs för mycket för att driva ett.Har köpt ny lgh med rätt stort förråd där min vinglade kompis tyckte jag skulle ha en vinkyl eller något annat sätt att ha viner i
Men det finns nog inget eluttag i varje förråd
Någon som vet om det finns någon som drivs på en jäkla massa batterier?
Eller det är kanske svalt nog i ett källarförråd ändå?
John Shafer gick bort i veckan 94 år gammal så vi öppnade en flaska av deras Hillside Select igår kväll. Fantastiskt vin som var magiskt ihop med amerikansk wagyu.
Tack! Och tack för tipset! Det blir faktiskt en gryta med just lamm och chorizo till Roda I ikvällGrattis och grattis till ett bra vin, en av favoriterna där 2010 o 2011 är riktigt bra årgångar. Jag skulle säga en köttgryta på tex högrev eller varför inte lamm, med lagerblad, svartpeppar morötter och kanske ngn chorizo i. (just lamm o chorizo käkas mycket i Rioja tillsammans med deras viner.)
Härligt, låter som en bra kväll!Tack! Och tack för tipset! Det blir faktiskt en gryta med just lamm och chorizo till Roda I ikväll
Grytan puttrar och vi dricker vin. Sjukt gott!
Avis! Planerade att korka en ’09a men den låg för långt ner i vinskåpet. I-landsproblem...Hillside Select är ju ett fantastiskt vin! För några år sedan var jag på en provning med Shafer där Doug bland annat korkade upp 2009 och 2003 av Hillside Select. 2003 var helt lysande. Kul att lyssna på Doug och den ena galna historien efter den andra...
"What about the 2011 vintage? Doug does not spare his words in saying that it was the worst vintage in thirty years. “Cold, tough set, low crop, cold season, rainy harvest, mold and fungus. I saw colors of mold I have never seen before. I was, hey Elias, you gotta come and see this, its… orange! It was like Europe! I have a lot of respect for European wine makers. Can’t believe they still have their hair on. I sent Elias out in early June because we could tell it was a short crop: Find any grape you can find and buy it. I didn’t see him for two weeks. All I got was texts: ‘I found two tons of cab franc up here, I found two tons of merlot here…’ One day he calls me up and says ‘I found 20 tons of sauvignon blanc, what do you think?!?!’ This is my winemaker. I tell him, ‘look, we do not do sauvignon blanc!’ He goes, ‘Doug, you told me to find any grape!’ Thirty years, it is like we’re married…”
Har nästan alltid ett par flaskor hemma.
Inhandlade en flaska av detta. Det ska lagas kött. Kanske åker grillen fram och så står jag där och smygdricker medan jag grillar. Verkade som mycket vin för pengen. Ngn som prövat, bra? Återkommer med utlåtande.
Det var gott att sopa i sig 10-12-15 bira efter det där kan jag meddela