Ser fram emot vår inflyttning, har sett fram mot eget hus sen jag flyttade hemifrån. Hoppas på fint väder till slutet av åretI feel u. Bästa köp jag gjort. Huset alltså![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Ser fram emot vår inflyttning, har sett fram mot eget hus sen jag flyttade hemifrån. Hoppas på fint väder till slutet av åretI feel u. Bästa köp jag gjort. Huset alltså![]()
Tack. Då förstår jagMenar du hur den fungerar eller om den fungerar?
Om du undrar HUR den fungerar så slänger man ner en del briketter i den, oftast upp till toppen och sedan lägger man ett par tändkuber under skorstenen. Låt detta stå (efter att du tänt kuberna) i ca 30min och häll sedan ut briketterna på det undre gallret - grilla!
Skorstenen ska stå på det lilla gallret som ligger i botten när du tänder, inte som på bilden.
Det förstår jag. Önskar er lycka tillSer fram emot vår inflyttning, har sett fram mot eget hus sen jag flyttade hemifrån. Hoppas på fint väder till slutet av året![]()
Tack, det kan vi behövaDet förstår jag. Önskar er lycka till![]()
Menar du hur den fungerar eller om den fungerar?
Om du undrar HUR den fungerar så slänger man ner en del briketter i den, oftast upp till toppen och sedan lägger man ett par tändkuber under skorstenen. Låt detta stå (efter att du tänt kuberna) i ca 30min och häll sedan ut briketterna på det undre gallret - grilla!
Skorstenen ska stå på det lilla gallret som ligger i botten när du tänder, inte som på bilden.
Inte grill men rök. Testar nya röktunnan för första gången. Börjar med något enkelt som lax.
![]()
Ser riktigt gött ut. Är det en köpt röktunna eller en hemmagjord?Glömde redovisa resultatet igår. Det blev väldigt bra kan jag avslöja och framförallt buslätt att göra.
På med lite rökspån på en plåt tillsammans med lite socker som ger färg. Upp med lax/kött/kyckling på gallret, in med det i tunnan, stäng locket och plugga i sladden!
![]()
Det är en Muurikka.Ser riktigt gött ut. Är det en köpt röktunna eller en hemmagjord?
Jag kör ovanför maten.Fråga till proffsen, hur ska man placera locket på bricketgrillen vid indirekt grillning (kyckling)
Hålen ovanför maten
Eller
Hålen ovanför briketterna?
Cheers
Jag kör ovanför maten.
Har man den över glöden så upplever jag att det kan bli för varmt vid maten
NejFinns det någon el-grill som inte är helt värdelös? Behöver till en balkong.
Beror på hur stor balkong du har, men jag kör med gasol.Finns det någon el-grill som inte är helt värdelös? Behöver till en balkong.
Gött! Testa och lägg fläskfilén i ett saltlag i 24-48 tim och rök den på ca 110-120 grader i 5-6 tim! Blir så himla gott som kallskuret till ölen eller på macka. Påminner om rökt renkött! Rekommenderas..Blev riktigt gott! Lite ovant med röksmaken på fläskfile men blev saftigare och godare än grillat.
![]()
Jo det måste vara mer som grillar. Jag grillar ganska mycket men är dålig på att skriva härEntrecote, Wokade färska grönsaker och Haloumi. Mumma. Visst måste det grillas mer bland forumisterna?
![]()
Låter riktigt gott! Tyvärr går det inte att reglera värmen på min rök, lite för basic modell.Gött! Testa och lägg fläskfilén i ett saltlag i 24-48 tim och rök den på ca 110-120 grader i 5-6 tim! Blir så himla gott som kallskuret till ölen eller på macka. Påminner om rökt renkött! Rekommenderas..