Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Smakade riktigt gott i år också. Skönt, typ 8:e året i rad jag har sån tur...Har lovat skinkmacka på jobbet. Kör de här tillsammans med lite äpplechunks. Åkte på vid 13 så en sen skinkmacka till kvällen lär det bli
Härligt @Burnman! Själv la jag in lite olika sillar igår. Men på nyår tänkte jag inviga nya grillen med att laga ribbs på den. Det ser jag mycket fram emot!Blev lite rökt julskinka och lax idag. Skönt att man nu dragit sitt strå till stacken gällande julmaten
Haha, inte långt ifrån. Halva jobbet i princip. Gjorde ju ”misstaget” att bjuda mina kollegor på rökt julskinka för några år sen. Efter det har jag ett antal stående beställningar Ser fram emot bilder och recension när du kört din. För jag antar att du kör din på grillen?Damn! Lite? Ska du utfodra hela kvarteret?
jag ska köra min imorrn tror jag.
Nice!! Sillen faller på svågern så den delen slipper jag. Jaså du har inte kört något än? Fan så spännande, ribs är ju så satans gött! Blir det tjocka eller tunna?Härligt @Burnman! Själv la jag in lite olika sillar igår. Men på nyår tänkte jag inviga nya grillen med att laga ribbs på den. Det ser jag mycket fram emot!
Fy fan. Lider med dig. Hade samma problem med min fru när hon var gravid med vår yngsta. Hon klarade inte varm mat öht och allra minst grillat. Tack och lov har det gått över, det som sitter kvar dock är att hon inte klarar dovhjort alls. Lite trist då det finns rätt gott om dem i skogarna häromkring.Hur har jag missat denna tråden! har varit tokig i att grilla på kamadon senaste halvåret - allt från low and slow till pizza. Kanonbra hobby. Resulterar i mat, så det är ingen som klagar eller just nu är det :'( min gravida sambo fixar inte rökdoften längre! hävdar att allt som kommer från grillen är oätligt tur vi ska ha gäster i jul så jag kan få utlopp från grilltokeriet
Ouch, så det kan vara värre då ska jag inte klaga.Haha, inte långt ifrån. Halva jobbet i princip. Gjorde ju ”misstaget” att bjuda mina kollegor på rökt julskinka för några år sen. Efter det har jag ett antal stående beställningar Ser fram emot bilder och recension när du kört din. För jag antar att du kör din på grillen?
Nice!! Sillen faller på svågern så den delen slipper jag. Jaså du har inte kört något än? Fan så spännande, ribs är ju så satans gött! Blir det tjocka eller tunna?
Fy fan. Lider med dig. Hade samma problem med min fru när hon var gravid med vår yngsta. Hon klarade inte varm mat öht och allra minst grillat. Tack och lov har det gått över, det som sitter kvar dock är att hon inte klarar dovhjort alls. Lite trist då det finns rätt gott om dem i skogarna häromkring.
Vad blir det för spännande på grillen i jul då?? Som mina bilder säger kan jag inte tillräckligt nog rekommendera varmrökt julskinka och varmrökt lax. Garanterad succé
Brisket är svingott. Ätit det flera gånger på holy smoke. Bästa detaljen av allt de röker.Ouch, så det kan vara värre då ska jag inte klaga.
Jag har hoppat över revbenen på julbordet och ska ge mig på min första brisket. Upp vid 05:30 på julafton för att fixa till den o få den på grillen så den är klar tills efter Kalle putsningsmomentet är lite nervöst då jag aldrig gjort det tidigare. Lite oklart om jag ska försöka mig på burnt ends, vore kul med variationen.
Utifrån vad jag har läst & tittat på tuben så verkar det som att brisket i USA ses lite som the holy grail på grillen, medans det sågas vid fotknölarna i de svenska grill-grupper jag är med i på facebook. Vet inte alls vad jag ska förvänta mig, är det hype från jänkarna... eller är vi bara bittra?
Ibland skiljer sig ju smaklökarna avsevärt, deras överlag vedervärdiga öl och bröd hade ju aldrig flugit här hemma - är det samma med brisket?
Brisket är svingott. Ätit det flera gånger på holy smoke. Bästa detaljen av allt de röker.
Precis så. Bringa. Men i USA styckar man en större del än i Sverige. Din närmsta city gross eller slaktare löser det utan problem.Öppen fråga; är det samma detalj som bringa bara det att den styckas ut lite annorlunda här? Funderar på om det går att beställa på ICA eller liknande och få ett bättre kg/pris än vad dedikerade grillbutiker med USDA-prime certifierat importerad brisket hamnar på. Känns liiiiiite vasst att more or less kasta en Seiko 5:a på grillen o äta upp den
Precis så. Bringa. Men i USA styckar man en större del än i Sverige. Din närmsta city gross eller slaktare löser det utan problem.
Samma här. Köper nästan allt kött på city gross. Bra utbud och köttkvalitet. Service och rimliga priser.Grymt, tack! Om jag inte misslyckas totalt kanske det får bli att testa att beställa från dem.
I övrigt så har citygross blivit min go-to butik för bra kött. Alltid mycket i lager och habila priser. Hade problem att hitta vettigt kött såhär i "off season" (för normalt folk ) där jag bor tills jag upptäckte att vi har en citygross i stan ICA/Coop övergår ju helt o hållet till fläskytterfile och malet såfort den svenska grillsäsongen är över... trist
Najs. Som påtalat är brisket svingott! Rätt tillagat och korrekt bit dvs. Tror mycket av kritiken är från folk som kört bringa i tron att det är samma sak som brisket. Det är ju hur man styckat fram biten som skiljer sig. Angående putsningen finns det svinbra videos på youtube angående hur du bör gå tillväga. Vill minnas att Arron Franklin visar det bra?!?Ouch, så det kan vara värre då ska jag inte klaga.
Jag har hoppat över revbenen på julbordet och ska ge mig på min första brisket. Upp vid 05:30 på julafton för att fixa till den o få den på grillen så den är klar tills efter Kalle putsningsmomentet är lite nervöst då jag aldrig gjort det tidigare. Lite oklart om jag ska försöka mig på burnt ends, vore kul med variationen.
Utifrån vad jag har läst & tittat på tuben så verkar det som att brisket i USA ses lite som the holy grail på grillen, medans det sågas vid fotknölarna i de svenska grill-grupper jag är med i på facebook. Vet inte alls vad jag ska förvänta mig, är det hype från jänkarna... eller är vi bara bittra?
Ibland skiljer sig ju smaklökarna avsevärt, deras överlag vedervärdiga öl och bröd hade ju aldrig flugit här hemma - är det samma med brisket?
Najs. Som påtalat är brisket svingott! Rätt tillagat och korrekt bit dvs. Tror mycket av kritiken är från folk som kört bringa i tron att det är samma sak som brisket. Det är ju hur man styckat fram biten som skiljer sig. Angående putsningen finns det svinbra videos på youtube angående hur du bör gå tillväga. Vill minnas att Arron Franklin visar det bra?!?
Hur stor är biten?? Inte för att skrämma upp dig eller nåt men de briskets jag kört brukar ta mellan 14-20h. Som längst tog en jävel 24h.
Tråkigt att höra, var det svensk bringa eller importerad? Svenska kossor är ju tyvärr väldigt magra, tycker det är svårt att få till ett bra resultat med svenskt nötkött, iaf om man köper en random bit bringa/högrev på IcaBrisketen jag gjorde blev torr tror jag var lite aggressiv i hur mycket fett jag skar bort. Det var en liten bit. Inte mer än 3-4cm som tjockast.
Importerad, tror jag har lite kvar att lära mig. Har aldrig kört något mer än 10h plus förr.Tråkigt att höra, var det svensk bringa eller importerad? Svenska kossor är ju tyvärr väldigt magra, tycker det är svårt att få till ett bra resultat med svenskt nötkött, iaf om man köper en random bit bringa/högrev på Ica
Var det bara flaten och inte full packer? Sprayade du den ibland och körde du den i folie eller slktarpapper? Svensk oxbringa är inte samma som den klassiska brisketen, har kört båda och det är en jäkla skillnad. Körde en full packer i våras på ca 8kg innan trimm och den blev kanon. Det enda sura var att det blev så jäkla mycket spill i trimm. Betala mucho dinero för en massa borttrimmat fett suger.Brisketen jag gjorde blev torr tror jag var lite aggressiv i hur mycket fett jag skar bort. Det var en liten bit. Inte mer än 3-4cm som tjockast.
Var det bara flaten och inte full packer? Sprayade du den ibland och körde du den i folie eller slktarpapper? Svensk oxbringa är inte samma som den klassiska brisketen, har kört båda och det är en jäkla skillnad. Körde en full packer i våras på ca 8kg innan trimm och den blev kanon. Det enda sura var att det blev så jäkla mycket spill i trimm. Betala mucho dinero för en massa borttrimmat fett suger.
Kan vara så. Stålet blir ju inte varmare än vad värmen är.Jag fick ett Gourmetstål (6mm) av tjejen i julklapp för att kunna steka burgare på min gasolgrill. Enligt bruksanvisningen ska det dröja 10-15 min innan den blir uppvärmd. Mitt stål var knappt redo efter 25 min, resultatet blev kokta burgare.
Tror ni att det beror på att stålet ligger på grillgallret som i sig är rätt tjockt (Weber) och bara får indirekt värme från elden?
Misstänkte det. Då bör man få upp betydligt bättre värme på Webers egna gjutjärn som ersätter ett av gallren? Vill kunna göra smashburgers.Kan vara så. Stålet blir ju inte varmare än vad värmen är.