• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Grilltråden v2.0

Blev pizza idag igen, satte två olika degar i Tisdags som nu var klara för gräddning!

Temperaturen i på stenen i grillen låg på ungefär 540 grader, fick en kort tillagningstid på under minuten! Nästa gång kör jag lite mindre tillförsel och testar 450 grader i typ 90 sek.

Den rustika pizzan är gjord på lite finare mjöl :)

F264793E-673B-4994-9442-501826D85A5E.jpeg
F5CEC68F-2313-411B-90C3-B050A69DD47D.jpeg
7F5CABFC-2AC5-45E3-9049-927EC274F1E1.jpeg
8BF45200-CE3D-4F51-BB38-00288FD937DB.jpeg
EB1407BB-BF5B-4BDF-B370-2F415A59D384.jpeg
EC82BC1F-AF15-4FB9-BDD4-5E2437C61710.jpeg
Helvetos vad sweeeeet det såg ut
 
Tack så mycket, var riktigt gooo! 😃
Det syns faktiskt. Kul när man får till den där perfektion gällande gräddning på degen. Inte undergräddad, inte bränd utan bara perfekt. Vilken temp låg du på ca?? 330?? Och vad kör du för Sten? Antar att du kör med någon kvalitetssten? Billiga stenar brukar tendera att bli överheta och bränna botten. Men det där är ju 100%
 
Det syns faktiskt. Kul när man får till den där perfektion gällande gräddning på degen. Inte undergräddad, inte bränd utan bara perfekt. Vilken temp låg du på ca?? 330?? Och vad kör du för Sten? Antar att du kör med någon kvalitetssten? Billiga stenar brukar tendera att bli överheta och bränna botten. Men det där är ju 100%
420C ungefär! :)
Stenen är faktiskt den som följde med grillen bör jag köpte den ^^
 
Ser att dom flesta i tråden använder kolgrill, så jag kanske ”svär i kyrkan” men jag gör ett försök ändå 😄

Tänkte köpa mig en gasolgrill men kan inte bestämma mig riktigt, har kollat på broiler king och weber, ser ut att bli en Genesis 310 eller 410 men lutar mer åt 410 och 4 brännare då sambon vill kunna tex köra dubbla pizzor samtidigt vid bjudning alt fredagskvällen.

Någon som har andra tips eller någon feedback på dom jag kollat på?

mvh, Jey
 
Ser att dom flesta i tråden använder kolgrill, så jag kanske ”svär i kyrkan” men jag gör ett försök ändå 😄

Tänkte köpa mig en gasolgrill men kan inte bestämma mig riktigt, har kollat på broiler king och weber, ser ut att bli en Genesis 310 eller 410 men lutar mer åt 410 och 4 brännare då sambon vill kunna tex köra dubbla pizzor samtidigt vid bjudning alt fredagskvällen.

Någon som har andra tips eller någon feedback på dom jag kollat på?

mvh, Jey
Är väldigt nöjd med min Napoleon Rogue 425 SE med 3 brännare, men deras fyrbrännare heter 525 om det är mer intressant.

Den lite enklare fyrbrännaren Napoleon Rogue 525 XT verkar prisvärd (ungefär samma pris som min 425 SE, men jag ville ha den lite större infraröda sidobrännaren på SEn och 60cm grillytebredd räcker för mig).
 
Senast ändrad:
Ser att dom flesta i tråden använder kolgrill, så jag kanske ”svär i kyrkan” men jag gör ett försök ändå 😄

Tänkte köpa mig en gasolgrill men kan inte bestämma mig riktigt, har kollat på broiler king och weber, ser ut att bli en Genesis 310 eller 410 men lutar mer åt 410 och 4 brännare då sambon vill kunna tex köra dubbla pizzor samtidigt vid bjudning alt fredagskvällen.

Någon som har andra tips eller någon feedback på dom jag kollat på?

mvh, Jey
335 eller 435 för searing
Lär ju dessutom gå fortare att få upp temperaturen och man lär nog kunna öka temperaturen med dessa extrabrännare...om det går att köra allt samtidigt.
Fast det är ju en ganska duktig extrakostnad.
 
Ser att dom flesta i tråden använder kolgrill, så jag kanske ”svär i kyrkan” men jag gör ett försök ändå 😄

Tänkte köpa mig en gasolgrill men kan inte bestämma mig riktigt, har kollat på broiler king och weber, ser ut att bli en Genesis 310 eller 410 men lutar mer åt 410 och 4 brännare då sambon vill kunna tex köra dubbla pizzor samtidigt vid bjudning alt fredagskvällen.

Någon som har andra tips eller någon feedback på dom jag kollat på?

mvh, Jey
Jag har en äldre Genesis (närmar sig sin 10 årsdag) som väl motsvarar dagens 335. Riktigt nöjd med den och dess performance, sear station brännaren är väldigt viktig och jättebra enligt mig, så den skulle jag inte välja bort.

När jag klämde o kände inför mitt köp för 10 år sen så tyckte jag typ alla andra märken kändes som leksaker jämfört med Weber 😂 men det kanske ser bättre ut för konkurrenterna nu mer..?
 
Jag har en äldre Genesis (närmar sig sin 10 årsdag) som väl motsvarar dagens 335. Riktigt nöjd med den och dess performance, sear station brännaren är väldigt viktig och jättebra enligt mig, så den skulle jag inte välja bort.

När jag klämde o kände inför mitt köp för 10 år sen så tyckte jag typ alla andra märken kändes som leksaker jämfört med Weber 😂 men det kanske ser bättre ut för konkurrenterna nu mer..?
Det är även min tanke. Sear Station känns nästan nödvändig även om priset skuttar iväg rätt duktigt.
435 vs 410 så är det ju även en massa andra grejer som man får på köpet. En 435:a i rostfritt kanske är lika bra när man är ute på köprunda.
Jag har funderat i 1år, och fortsätter funderandet.
 
Tack för tipsen.
Jag känner nog att sear station känns inte så nödvändigt för min del men ska givetvis överväga det. Jag har alltid tänkt att weber är weber men efter att läst runt lite så kom även broiler king in i bilden, jag får helt enkelt hitta en butik med båda och enbart gå på känsla när det kommer till kvalite 😀
 
Tack för tipsen.
Jag känner nog att sear station känns inte så nödvändigt för min del men ska givetvis överväga det. Jag har alltid tänkt att weber är weber men efter att läst runt lite så kom även broiler king in i bilden, jag får helt enkelt hitta en butik med båda och enbart gå på känsla när det kommer till kvalite 😀
Jo sear station känns nödvändigt för dig, jag lovar! ;)

Den är jätteviktig när man ska ha en schyst grillyta.
 
Tack för tipsen.
Jag känner nog att sear station känns inte så nödvändigt för min del men ska givetvis överväga det. Jag har alltid tänkt att weber är weber men efter att läst runt lite så kom även broiler king in i bilden, jag får helt enkelt hitta en butik med båda och enbart gå på känsla när det kommer till kvalite 😀
Ingen erfarenhet av Webers sear station, men använder Sizzle Zone infrabrännaren flitigt på Napoleon för rejäl stekyta på köttbitar.

Eftersom det är en sidobrännare i Napoleons utförande händer det att jag enbart lagar till Entrecote på den, utan att starta resten av grillen (het på 2-3 min och drar knappt någon gas). Tror dock man även kan köpa till infraröda brännare till Broil King...

Bauhaus säljer ju både Napoleon och Broil King så kan rekommendera kolla där. Fördelen med Weber är väl annars att de har stöd för inbyggd termometer.

Kvalitetsmässigt kan nog Weber Genesis knäcka den äldre enklare Napoleon Rogue 425-modellen, men knappast de nya lyxigare XT/SE modellerna som kom 2020 och har starkare brännare, mycket rostfria detaljer och långa garantier
 
Senast ändrad:
Ingen erfarenhet av Webers sear station, men använder Sizzle Zone infrabrännaren flitigt på Napoleon för rejäl stekyta på köttbitar.

Eftersom det är en sidobrännare i Napoleons utförande händer det att jag enbart lagar till Entrecote på den, utan att starta resten av grillen (het på 2-3 min och drar knappt någon gas). Tror dock man även kan köpa till infraröda brännare till Broil King...

Bauhaus säljer ju både Napoleon och Broil King så kan rekommendera kolla där. Fördelen med Weber är väl annars att de har stöd för inbyggd termometer.

Kvalitetsmässigt kan nog Weber Genesis knäcka den äldre enklare Napoleon Rogue 425-modellen, men knappast de nya lyxigare XT/SE modellerna som kom 2020 och har starkare brännare, mycket rostfria detaljer och långa garantier
Ja Napoleon kan även vara intressant, förstått att det här märket är premium när det kommer till grillar.
Kring termometer så har jag sedan tidigare weber termometer, men varianten som kan flyttas till andra grillar då jag ville ha flexibilitet :)
Varför kan man aldrig bara åka till en butik och handla utan att man alltid ska jämföra, läsa på och tillslut veta hela historian om märket man köper på sina prylar :banghead::D
 
Senast ändrad:
Ja Napoleon kan även vara intressant, förstått att det här märket är premium när det kommer till grillar.
Kring termometer så har jag sedan tidigare weber termometer, men varianten som kan flyttas till andra grillar då jag ville ha flexibilitet :)
Varför kan man aldrig bara åka till en butik och handla utan att man alltid ska jämföra, läsa på och tillslut veta hela historian om märket man köper på sina prylar :banghead::D

Den sista raden kan jag svara på.
Det är för att man är så snål.
Det är ju skitenkelt att köpa grill egentligen. Hosta upp stålar för den dyraste, så kan det inte gå fel. Sedan kan man köpa några extra grillar ifall oturen skulle vara framme om den dyraste inte alls var den rätta grillen.

Jag har ett satans "optimaliseringsproblem". Jag jämför och jämför och kommer aldrig till skott.
Inte ens när det är dags för semesterresa så kan jag bestämma mig och vill helst optimalisera det hela så att jag max har 3t dödtid efter att jag har klivit av arbetspasset tills jag sitter på flyget.
Tur man har kärring som sätter ner foten och säger att vi åker 15:e. Om det är en måndag, tisdag, onsdag,torsdag eller någon annan dag skiter hon i.

Oavsett, tillbaka till grillen.
Jag brukar köra en hel del picanha. Först sous vide och sedan en våldsgrillning med fettsidan neråt. Flammor i luften, fett överallt och allmänt grisigt.
Detta gör att jag ändå behöver en "skitgrill" och skulle nog inte kleta ner en Weber med denna sörja. En rengjöringsprocess som hade pågått hela sommaren skulle nog till för att få ordning på en 435:a.

Som sagt så har även jag gått i tankarna på Weber Genesis II. Men jag funderar även på att köpa ny espressomaskin.
Just nu läser jag alltså om Gutenberg och tryckkonsten, för att klura ut hur dom har tryckt förpackningarna till både grill och kaffemaskin. Man kan ju inte köpa en vara med en sämre producerad kartong än snittet.....

Enklast är det om någon bara pekar och man snällt betalar.
 
Fråga, vad tror ni om Julas Kamado grill? Ser fullkomligt identisk ut med flera mycket dyrare märken. Några skillnader?
 
Jag fick höra här om veckan att företaget Weber såldes här om året och att nya ägaren dragit ner rejält på kvaliteten men behåller samma höga priser. Är det något som ni grillsakkunniga här i tråden kan bekräfta eller dementera??
 
Jag fick höra här om veckan att företaget Weber såldes här om året och att nya ägaren dragit ner rejält på kvaliteten men behåller samma höga priser. Är det något som ni grillsakkunniga här i tråden kan bekräfta eller dementera??
Det är korrekt. Men häromåret stämmer inte riktigt. Vill minnas att det var runt 2013-2014 weber såldes. Därefter har kvaliten sjunkit markant. Jag är med i lite div grillforum, fb-grupper osv. En del medlemmar där påminner om vissa medlemmar här. Betalar premium för weber klotgrillar tillverkade före 2013 osv då dessa har betydligt högre kvalitet och livslängd. Jag själv har en weber 57:a kvar. Den är från typ 2014-2015 och kvaliteten lämnar en del att önska. Ytrost, raplighet osv. Så weber är inte idag vad det en gång var.
 
Fråga, vad tror ni om Julas Kamado grill? Ser fullkomligt identisk ut med flera mycket dyrare märken. Några skillnader?
Sopor! Åtminstone har det varit så tidigare år. De har kört någon form av budgetvariant under många år. Vet att tidigare har de dels varit sjukt otäta men också gjutna i betong. En riktig kamado är keramisk. Det finns riktiga EPA-märken/varianter som är gjutna i betong och målade/behandlade med en typ av keramiskfärg. Imho kastar du dessa tusenlappar i sjön genom att köpa en sån, priset till trots. Det mest prisvärda i kamadoväg du kan köpa är en masterbuilt (kamado joes billigaste)
Där har du bang for the buck. Även ”Jureskogs” kamado Sumo har, åtminstone tidigare, haft en del kvalitetsproblem med ojämna krukor, sneda lock osv som gör att kamadon inte sluter tätt. Så lägg till någon krona och köp masterbuilt åtminstone. Då går du något riktigt som fungerar och håller mer eller mindre en livstid.
 
Den sista raden kan jag svara på.
Det är för att man är så snål.
Det är ju skitenkelt att köpa grill egentligen. Hosta upp stålar för den dyraste, så kan det inte gå fel. Sedan kan man köpa några extra grillar ifall oturen skulle vara framme om den dyraste inte alls var den rätta grillen.

Jag har ett satans "optimaliseringsproblem". Jag jämför och jämför och kommer aldrig till skott.
Inte ens när det är dags för semesterresa så kan jag bestämma mig och vill helst optimalisera det hela så att jag max har 3t dödtid efter att jag har klivit av arbetspasset tills jag sitter på flyget.
Tur man har kärring som sätter ner foten och säger att vi åker 15:e. Om det är en måndag, tisdag, onsdag,torsdag eller någon annan dag skiter hon i.

Oavsett, tillbaka till grillen.
Jag brukar köra en hel del picanha. Först sous vide och sedan en våldsgrillning med fettsidan neråt. Flammor i luften, fett överallt och allmänt grisigt.
Detta gör att jag ändå behöver en "skitgrill" och skulle nog inte kleta ner en Weber med denna sörja. En rengjöringsprocess som hade pågått hela sommaren skulle nog till för att få ordning på en 435:a.

Som sagt så har även jag gått i tankarna på Weber Genesis II. Men jag funderar även på att köpa ny espressomaskin.
Just nu läser jag alltså om Gutenberg och tryckkonsten, för att klura ut hur dom har tryckt förpackningarna till både grill och kaffemaskin. Man kan ju inte köpa en vara med en sämre producerad kartong än snittet.....

Enklast är det om någon bara pekar och man snällt betalar.
Hahaha vad jag känner igen mig själv i dom orden.
Jag är inköpare till yrket så ligger i naturen att ha kunskap om minsta lilla pryl innan man kommer till sluthandling och något man tar med in i privatlivet. Men optimeringshjärna ordet satte spiken i kistan :D:D:D
 
Det är korrekt. Men häromåret stämmer inte riktigt. Vill minnas att det var runt 2013-2014 weber såldes. Därefter har kvaliten sjunkit markant. Jag är med i lite div grillforum, fb-grupper osv. En del medlemmar där påminner om vissa medlemmar här. Betalar premium för weber klotgrillar tillverkade före 2013 osv då dessa har betydligt högre kvalitet och livslängd. Jag själv har en weber 57:a kvar. Den är från typ 2014-2015 och kvaliteten lämnar en del att önska. Ytrost, raplighet osv. Så weber är inte idag vad det en gång var.
Fick min fars gamla Weber för typ 10 år sen. Tror han köpte den typ 89-90, vet att den grävde ett stort hål i plånboken på den tiden. Den fungerar utmärkt fortfarande. Helt annan kvalitetskänsla med trähandtag och bra godstjocklek.
 
Det är korrekt. Men häromåret stämmer inte riktigt. Vill minnas att det var runt 2013-2014 weber såldes. Därefter har kvaliten sjunkit markant. Jag är med i lite div grillforum, fb-grupper osv. En del medlemmar där påminner om vissa medlemmar här. Betalar premium för weber klotgrillar tillverkade före 2013 osv då dessa har betydligt högre kvalitet och livslängd. Jag själv har en weber 57:a kvar. Den är från typ 2014-2015 och kvaliteten lämnar en del att önska. Ytrost, raplighet osv. Så weber är inte idag vad det en gång var.
Trist, men inte första gången det händer! Se bara på svenska Bahco som en gång i tiden var högsta kvalitet och numera många gånger har verktyg av halvdan kvalitet...
 
Tillbaka
Topp