• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Grilltråden v2.0

Vanlig enkel t-bone
IMG_20220128_183620.jpg
 
Invigde min Kamado Joe 2 i helgen. Köpte den under Black Friday, men inte fått till någon grill förrän nu. Var lite trixande med värmen, men när den väl stabiliserat sig var jag helt frälst. 🥰

Kycklingen smakade riktigt bra.

Tänkte testa att röka högrev till helgen. Nån som vet var man kan få tag på prisvärt Butcher Papper?

IMG_20220214_162142.jpg
 
Invigde min Kamado Joe 2 i helgen. Köpte den under Black Friday, men inte fått till någon grill förrän nu. Var lite trixande med värmen, men när den väl stabiliserat sig var jag helt frälst. 🥰

Kycklingen smakade riktigt bra.

Tänkte testa att röka högrev till helgen. Nån som vet var man kan få tag på prisvärt Butcher Papper?

IMG_20220214_162142.jpg

Amazon eller Southside BBQ
 
Har slaktarpapper men brukar köra texas crutch ( folie ) mest. Nu blev ja sugen på att grilla. När man väl får till det så håller kamadon tempen så jäkla bra. Gäller att inte skjuta över för långt o början bara, då blir det jobbit.
 
Drygt 50 meter för 400:- på amazon är väl rätt ok antar jag. ”Behöver” också en rulle.

Dock närmar jag mig krav på ”en in - en ut” i köket. Kanske kan smyga in en rulle i källaren 😬
 
Vad ska man tänka på vid första gasolgrillen, och vad är rimlig budget att sätta? Har ingen särskild verkshöjd och relativt låga krav.
 
Vad ska man tänka på vid första gasolgrillen, och vad är rimlig budget att sätta? Har ingen särskild verkshöjd och relativt låga krav.

1. Ja, vad ska man tänka på vid första gasolgrillen?
- Att man helst slipper fortsätta med gasolgrill 2, 3, 4 o.s.v. Köp en som är så pass bra att du slipper byta.

2. Budget?
-Här är det nog svårt för oss att ge några tips

Med zippans inlägg så skulle jag säga Napoleon Rouge 625 SE
Vill du gå ner i budgeten och inte behöver så stor grill så kan du gå ner ett hack Napoleon Rouge 525 SE
 
Flera zoner, så du kan köra indirekt.
Samt hur bra brännare det är, hur varmt det kan bli. Vet inte hur man kollar sistnämnda dock, finns säkert tester.
1. Ja, vad ska man tänka på vid första gasolgrillen?
- Att man helst slipper fortsätta med gasolgrill 2, 3, 4 o.s.v. Köp en som är så pass bra att du slipper byta.

2. Budget?
-Här är det nog svårt för oss att ge några tips

Med zippans inlägg så skulle jag säga Napoleon Rouge 625 SE
Vill du gå ner i budgeten och inte behöver så stor grill så kan du gå ner ett hack Napoleon Rouge 525 SE
Dumstrut kanske, men olika zoner? Flera brännare?
 
Dumstrut kanske, men olika zoner? Flera brännare?
Ja, flera brännare.
625 har 6 brännare
525 har 5 brännare

Dvs att du kan köra brännaren längst till vänster och köra köttet indirekt på höger sida.
Finns dessutom rotisserie brännare på dessa och en infrabrännare på vänster "bord".

Själv har jag 525:an då det strulade med leveransen av 625:an. En 525:a fungerar helt ok till indirekt grillning. Med 625:an får man lite mer plats.
Kanske man egentligen skulle kunna köra rotisseriebrännaren när man kör indirekt? Har aldrig testat.
I så fall så är 525:an alldeles tillräckligt stor.
 
Ja, flera brännare.
625 har 6 brännare
525 har 5 brännare
525 har väl 4 vanliga brännare? + sido och rotisserie

Kör själv 425 med 3 brännare som också funkar fint till indirekt grillning.

Definitivt värt att satsa på modell med keramisk sidobrännare om du ska grilla stek, använder den ofta för stekyta och ibland också utan att starta resten av grillen om det är tunnare köttbitar
 
525 har väl 4 vanliga brännare? + sido och rotisserie

Kör själv 425 med 3 brännare som också funkar fint till indirekt grillning.

Definitivt värt att satsa på modell med keramisk sidobrännare om du ska grilla stek, använder den ofta för stekyta och ibland också utan att starta resten av grillen om det är tunnare köttbitar

Ja, det stämmer med brännarna. Jag var väl trött eller något.
 
En gravity fed? Hur är åtgången på kol på dessa? Har sneglat lite till o från. Men blir lite orolig över konsumptionen vid hög temperatur då den måste nå hög tempa via indirekt (?)

Har inte kört den tillräckligt länge än för att kunna bedöma konsumptionen. Men ska du ha den mest som renodlad grill på hög temp så är det nog inte rätt val, utan man bör se det som en kompetent rök som även kan grilla vid behov. Med största sannolikhet kommer den att käka en del mer bränsle än en traditionell grill.

Denna är en Gravity 800 så har fått med stekhäll vilket ska bli kul att testa.
 
Hej
Vilka är era bästa budget kol/briketter
Grillar ca 1-2 gång i veckan och långt från alla gånger kräver hige-end kol.
Min bästa bang4buck är
briketer från grillexperten som går att köpa på jem o fix 130:- 9kg, gjord på kokos med lång brintid, negativt skulle vara att den är svårtänd men börjar man i tid är det inga problem.
Kol är Quebracho premium från Netonnet, stora bitar med ordentligt hög värme pris 9kg 240:- , okej dubbelt som dyr som Jula och biltema men dom går lixom inte att jämföra.

Vilka är era bang4buck produkter?
 
Hej
Vilka är era bästa budget kol/briketter
Grillar ca 1-2 gång i veckan och långt från alla gånger kräver hige-end kol.
Min bästa bang4buck är
briketer från grillexperten som går att köpa på jem o fix 130:- 9kg, gjord på kokos med lång brintid, negativt skulle vara att den är svårtänd men börjar man i tid är det inga problem.
Kol är Quebracho premium från Netonnet, stora bitar med ordentligt hög värme pris 9kg 240:- , okej dubbelt som dyr som Jula och biltema men dom går lixom inte att jämföra.

Vilka är era bang4buck produkter?
LÜBZER 10kg för 119 kr på Hornbach som var OK, testade en påse i somras. Men, de marknadsförs som "stora bitar" vilket är sant till 50% av påsen. Men resten var ganska smått.
Men blev ganska varmt och brann ganska fort.
Jag fick även tips om Grillkol Favorit, även de från Hornbach, 3kg för 49 kr. Men inte testat.

Jag ska testa Quebracho från Netonet, vilket jag gissar är denna.

Men söker man på Quebracho, på Prisjakt, finns det en hel del kol som heter "Quebracho".
 
Precis den kolen är det, och det är stora bitar i hela påsen ( iallafall dom jag köpt )
Har inte Hornbach i närheten men kan bli ett semester uppdrag.
Tyvärr har väldigt många märken bara massa små bitar i påsarna har jag märkt..

LÜBZER 10kg för 119 kr på Hornbach som var OK, testade en påse i somras. Men, de marknadsförs som "stora bitar" vilket är sant till 50% av påsen. Men resten var ganska smått.
Men blev ganska varmt och brann ganska fort.
Jag fick även tips om Grillkol Favorit, även de från Hornbach, 3kg för 49 kr. Men inte testat.

Jag ska testa Quebracho från Netonet, vilket jag gissar är denna.

Men söker man på Quebracho, på Prisjakt, finns det en hel del kol som heter "Quebracho".
 
Kanske dags för mig att deltaga lite i den här tråden också! Har alltid älskat att vara lite mer ”spartansk” när det kommer till grillning. En gammal Weber man måste känna väl med mycket finlir har alltid varit min grej. Nu när jag blivit äldre, har barn och bor nära min frus enorma familj är det inte längre så praktiskt (när den närmsta familjen kommer på besök är vi 20 pers…). När barnen snabbt vill ha korv eller hamburgare funkar det helt enkelt inte att tända kol i 30min längre.
Har nu beställt min första gasolgrill, Weber Genesis 2022 som anländer om ett par dagar. Utöver det uppgraderade jag även min kolgrill till en Weber Master-Touch. Nån som har erfarenhet av dessa? Gick på omdömen rakt av så tror inte jag blir missnöjd, har även en Weber Smokey Mountain sen ett par månader tillbaka som jag är sjukt nöjd med (märks det att jag gillar Weber?).
 
Har två grillar...inte rört nån av dem på många...eller vänta jag kasta den ena förra vårstädningen eller nåt sånt. Men kanske ska dra igång den andra i år. Det är en såndär på en stälning med hjul, fyrkantig med lock och lufthål osv.

Hitta en bit picana i frysen så det får nog bli den...nån som lagat sånt på grillen med bra resultat?
 
Har två grillar...inte rört nån av dem på många...eller vänta jag kasta den ena förra vårstädningen eller nåt sånt. Men kanske ska dra igång den andra i år. Det är en såndär på en stälning med hjul, fyrkantig med lock och lufthål osv.

Hitta en bit picana i frysen så det får nog bli den...nån som lagat sånt på grillen med bra resultat?
Picanha är jättegott! Mycket salt och en reverse sear så är du hemma. Serveras bra med chimichurri
 
Har grillat högrevsburgare på engångsgrill TVÅ gånger, kommer aldrig bli en tredje... hoppas jag. För det första så ligger där en impregnerad duk som oftast brinner upp på ett par sekunder och således aldrig hinner utgöra värmen under tillräckligt lång tid för att kolen ska börja glöda. För det andra så brukar det saknas lufthål i själva grillen så det får du tillverka själv, för det tredje så brukar kolen som ligger i vara av samma klass som klockor från Ur & Penn :p
Om du fortfarande vill testa efter att ha läst ovanstående text så föreslår jag att du köper en flaska tändvätska om du inte vill spendera resten av kvällen i frustration. Hur som helst så blev mina burgare klara precis innan värmen avtog avsevärt så en köttbit på engångsgrill är inte att rekommendera, korv däremot går bra om man får skiten att glöda.
Haha ja engångsgrill är ett jäkla veleri för lite lön. Har dock lyckats med köttbitar men vi fuskade med tändvätska för att verkligen skrämma igång den.

Men vad säger du om Ur o Penn? Om man köper ett kännt märke, skiljer sig de klockorna som säljs av ur o penn åt från de som köps på exempelvis klockmäster av samma märke?
 
Tillbaka
Topp