• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Grilltråden v2.0

Kan rekommendera Webers kamado.
Fast nä! Det enda den har är formen av en kamado, men dessvärre slutar kamadons egenskaper där. Det är en plåtburk som lättare får hotspots och pga materialet inte ger samma fördelar som en riktig keramisk grill. En broil king är ok, men inte mer. Weber kamado betalar man dessvärre mest för märket. Likaså mer lågbudget kamados som är gjutna i betong, stay away!
Min rekommendation är att hålla sig till de stora erkända typ BGE, primo, kamado Joe. Och som redan påtalat, tveklöst mest Bang for the buck ger kamado joe. Eller om du har sån tur att du kan hitta en masterbuilt?! Det är ombrandad classic kamado Joe
 
Fast nä! Det enda den har är formen av en kamado, men dessvärre slutar kamadons egenskaper där. Det är en plåtburk som lättare får hotspots och pga materialet inte ger samma fördelar som en riktig keramisk grill. En broil king är ok, men inte mer. Weber kamado betalar man dessvärre mest för märket. Likaså mer lågbudget kamados som är gjutna i betong, stay away!
Min rekommendation är att hålla sig till de stora erkända typ BGE, primo, kamado Joe. Och som redan påtalat, tveklöst mest Bang for the buck ger kamado joe. Eller om du har sån tur att du kan hitta en masterbuilt?! Det är ombrandad classic kamado Joe
Ser rätt många fördelar med Webern för hemmabruk bland annat så är den lätt att flytta, reglerar tempen snabbt, funkar som en bra allround grill och bbq.

Jag har kört många smokers och grillar både hemma och i jobbet gillar denna bäst pga att den är lätthanterlig och all round.
Har kört low & slow i -28c inga som helst problem.

Mitt förslag är att behovet bör styra vad man skaffar för prylar. Grillar man mest bara Denniskorv så kanske en engångsgrill är det rätta valet. Nördar man ner sig ordentligt så kanske en Josper är det man vill knäcka omgivningen med.
 
Beer Can Chicken står på tur🔥
Någon som har ett extra bra recept på rub eller generellt gott råd?
Det bästa rådet, som du verkligen bör följa, är att förvärma ölen. Många gör misstaget att man klär på kycklingen på en kall öl. Dels kyler den då kycklingen inifrån, samt att den inte börjar koka och således förångas inte vilket är det som ger smaken. Så för guds skull, värm ölen innan!!
 
Det bästa rådet, som du verkligen bör följa, är att förvärma ölen. Många gör misstaget att man klär på kycklingen på en kall öl. Dels kyler den då kycklingen inifrån, samt att den inte börjar koka och således förångas inte vilket är det som ger smaken. Så för guds skull, värm ölen innan!!
Makes sense! Jag hade aldrig tänkt på det utan stoppat in ölen kallt, garanterat😬
Är det någon som helst skillnad på själva hållarna till ölen, finns en uppsjö modeller?
 
Makes sense! Jag hade aldrig tänkt på det utan stoppat in ölen kallt, garanterat😬
Är det någon som helst skillnad på själva hållarna till ölen, finns en uppsjö modeller?
Du är inte den enda. De flesta gör det misstaget och imho är skillnaden som natt och dag!
Angående hållare har @ante_77 redan svarat nedan. En ölburk räcker gott och väl, den står stabilt nog
En ölburk fungerar tillräckligt bra
 
Vad menar du? Att burken är smutsig? Det går ju faktiskt alldeles utmärkt att diska av den innan man öppnar den. Ungefär som att man kan tvätta av frukt och grönsaker t.ex innan man stoppar dem i munnen.
Förmodar det är plast och diverse på utsidan? Har dock inte funderat på det så mycket
 
Förmodar det är plast och diverse på utsidan? Har dock inte funderat på det så mycket

Någon tryckfärg är det, men den försvinner ändå fort. Skulle det vara plast så skulle eventuella rester försvinna fort under uppvärmning.
Själva grillen är nog rostskyddsbehandlad och bara att stå vid grillen är en hälsorisk i sig.

Har man rostfri grill så släpper den säkert både lite nickel och krom till maten.
Säkert ingen fara då kroppen ändå behöver det.
 
Funderar på att skämma bort grillen med en rotesserie. Det nya svarta eller en kul pryl som är rolig första gången och sen samlar damm i nån låda?
 
Förmodar det är plast och diverse på utsidan? Har dock inte funderat på det så mycket
Har faktiskt aldrig reflekterat över det öht! Har heller aldrig märkt att något skulle ha släppt från burken i form av färg, tryck osv.

Nu är det förvisso ca 5-6 år sedan jag körde en Beer can sist. Just som @SWC skriver är spatchcook imho så ofantlig mycket bättre så för mig är det numer en ickefråga även om jag gjort min beskärda del av beer can tidigare.

Hoppa över och gör Spatchcock om du vill ha ett bättre resultat på fågeln.
+1 på den 👌🏻
 
  • Like
Reactions: SWC
Funderar på att skämma bort grillen med en rotesserie. Det nya svarta eller en kul pryl som är rolig första gången och sen samlar damm i nån låda?
Jag skulle säga att det beror på vad du har för grill!? Back in the days när jag körde enbart på min weber 57:a använde jag rotisseriet relativt mycket och tycker den tillförde en hel del. När jag sen blev med kamado kändes den överflödig. Men kör du på något annat än en kamado skulle jag ändå säga att det är rätt najs. Sen är frågan vad du tänkte köpa och till vilken grill?! Jag köpte Weber original och den kostade ca 1500:- för typ 10 år sen till en 57:a. Hade polare som köpte på typ byggmax, någon ripoff för 57cm. Kostade 399:- och dög precis lika bra som min.

Kanske också något att väga in om det är något för dig?! Några hundringar kan ju ändå vara värt att prova lite, närmre 2 lax för något man använder en gång kanske är lite saftigt?!
 
Jag skulle säga att det beror på vad du har för grill!? Back in the days när jag körde enbart på min weber 57:a använde jag rotisseriet relativt mycket och tycker den tillförde en hel del. När jag sen blev med kamado kändes den överflödig. Men kör du på något annat än en kamado skulle jag ändå säga att det är rätt najs. Sen är frågan vad du tänkte köpa och till vilken grill?! Jag köpte Weber original och den kostade ca 1500:- för typ 10 år sen till en 57:a. Hade polare som köpte på typ byggmax, någon ripoff för 57cm. Kostade 399:- och dög precis lika bra som min.

Kanske också något att väga in om det är något för dig?! Några hundringar kan ju ändå vara värt att prova lite, närmre 2 lax för något man använder en gång kanske är lite saftigt?!

En weber 57a. En original rotisseri kostar över två papp såg precis. Visst alltid kul med prylar men skulle kännas lite onödigt ändå om det inte används. Upp till nån femhunka känns rimligt att gambla. Ska kolla upp Byggmax!
 
Någon som köpt stekplatta till en weber klotgrill 57? Tänkte göra smashburgare. Tips?
Äger du en stekpanna i gjutjärn? Om ja, kör med den på 57:an. Jag har stekplatta till min primo. Och när jag kört lite större laddningar och därmed behövt ”stereo” så har jag kört med en av våra gjutjärnspannor i 57:an.
 
Någon som köpt stekplatta till en weber klotgrill 57? Tänkte göra smashburgare. Tips?
Amazon har mängder. Beror mer på vilken storlek du önskar?
Exempel: https://www.amazon.se/-/en/GFTIME-C...ba2-ba59-e9c9abc2bb47&pd_rd_i=B094R8F3FJ&th=1

81p4eR2q7wL._AC_UL232_SR232,232_.jpg
 
måste skaffa en ny grill till sommarhuset. Funderar på att köpa en från italienska Boretti. Någon som har erfarenhet av dessa?

1684791446863.jpeg
 
Tillbaka
Topp