• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Grilltråden v2.0

Fick hem en Pitboss Plancha 3 häromdagen. Testade smash som första aktivitet, klart godkänt!
IMG_3202.jpeg

IMG_3203.jpeg
 
Har varit lite dåligt med postande här från min sida. Men december är överlag en ganska intensiv grillmånad. 4:e vändan med skinkor åkte på imorse. Har tappat räkningen men tror det ligger på totalt 19st skinkor i år.
Årets smak är 3/4 äpple och 1/4 hickory. Brukar bli en lagom fin och julig röksmak.
Morgonens utsikt
IMG_1556.jpeg


Dagens laddning
IMG_1555.jpeg


De sista skinkorna som plockades av förra helgen. De här rackarna tog typ 2h längre än övriga skinkor som låg på då
IMG_1523.jpeg
 
Fick tummen ur i somras att svänga ihop en lättare grillhörna.

Sjukt nöjd, gott om arbetsyta. Och det som vara jobbigast var gjutningen av bänkskivan.

(Tips från coachen, armera utav helvete. Annars får du sätta kantstål som en annan 😂)
 

Bilagor

  • IMG_1909.jpeg
    IMG_1909.jpeg
    697.1 KB · Visningar: 37
  • IMG_1189.jpeg
    IMG_1189.jpeg
    536.6 KB · Visningar: 1
  • IMG_2066.jpeg
    IMG_2066.jpeg
    984.2 KB · Visningar: 40
  • IMG_1722.jpeg
    IMG_1722.jpeg
    771.8 KB · Visningar: 39
Har varit lite dåligt med postande här från min sida. Men december är överlag en ganska intensiv grillmånad. 4:e vändan med skinkor åkte på imorse. Har tappat räkningen men tror det ligger på totalt 19st skinkor i år.
Årets smak är 3/4 äpple och 1/4 hickory. Brukar bli en lagom fin och julig röksmak.
Morgonens utsikt
IMG_1556.jpeg


Dagens laddning
IMG_1555.jpeg


De sista skinkorna som plockades av förra helgen. De här rackarna tog typ 2h längre än övriga skinkor som låg på då
IMG_1523.jpeg
Då börjar det dra ihop sig. En av de små är precis klar och de övriga ligger precis över 60c så inne på upploppet. Primon har tuffat stabilt på mellan 107-111c sedan 08:30 i morse.
IMG_1562.jpeg
 
Då börjar det dra ihop sig. En av de små är precis klar och de övriga ligger precis över 60c så inne på upploppet. Primon har tuffat stabilt på mellan 107-111c sedan 08:30 i morse.
IMG_1562.jpeg
Vad kör du med för termometer? En i den minsta skinkan eller en termometer med flera ”spjut”? Ska själv testa en ny blåtands termometer imorgon när jag ska grilla skinka men har bara 2 av max 6 spjut att sätta in vilket förvisso räcker då jag bara kommer köra en skinka. För rök blir det äppelspån som är blötlagt med en tesked råsocker. Bild lär väl komma upp då om jag inte misslyckas så fatalt att jag skäms 😅
 
Har varit lite dåligt med postande här från min sida. Men december är överlag en ganska intensiv grillmånad. 4:e vändan med skinkor åkte på imorse. Har tappat räkningen men tror det ligger på totalt 19st skinkor i år.
Årets smak är 3/4 äpple och 1/4 hickory. Brukar bli en lagom fin och julig röksmak.
Morgonens utsikt
IMG_1556.jpeg


Dagens laddning
IMG_1555.jpeg


De sista skinkorna som plockades av förra helgen. De här rackarna tog typ 2h längre än övriga skinkor som låg på då
IMG_1523.jpeg
Där ligger man i lä.
 
Vad kör du med för termometer? En i den minsta skinkan eller en termometer med flera ”spjut”? Ska själv testa en ny blåtands termometer imorgon när jag ska grilla skinka men har bara 2 av max 6 spjut att sätta in vilket förvisso räcker då jag bara kommer köra en skinka. För rök blir det äppelspån som är blötlagt med en tesked råsocker. Bild lär väl komma upp då om jag inte misslyckas så fatalt att jag skäms 😅
Jag kör en maverick. Enligt mig den bästa och mest pålitliga termometern på marknaden. Jag har bara två prober till min, man kan köra två till kött men jag kör en i minsta biten och sen en i grillen för att se vilken temp primon håller.

Sätter som sagt i den minsta som blir klar först, sen byter jag skinka vartefter jag plockar av dem.

Kul, det kommer bli asbra! Har du rökt förut? Blötlägga är faktiskt onödigt och t.o.m lite ”sämre”
Det kommer bli perfekt och du kommer bli nöjd. Men blöt spån kan ge en lite bitter bismak. Alltid bättre att köra fliset torrt. Förmodligen märker du ingen skillnad. Men prova köra torrt nästa gång så ska du se att det inte blir sämre.

Och du kommer inte misslyckas. Ser fram emot det färdiga resultatet.
 
Tillbaka
Topp