Glömde nog posta resultatet av min smör-tvättade bourbon som ni kan läsa om här ovan.
Som sagt, mitt första försök av fat-wash. Kul ju, men fan vet hur mycket det egentligen gjorde? Tyckte inte att whiskeyn tog så mycket smak ”ren”, men väl i cocktailen så blev det definitivt lite mjukare/snällare tyckte vi nog.
Körde 40 g. smör som bryntes och blandades med 20 cl enkel bourbon (Jim Beam). Frystes och silades av. Spriten blev väldigt blank och fin med en liten knäckig doft.
Men jag ”tappade” nog 6-8 cl i processen. Fast i smöret? Fast i kaffefiltret? Får göra en större batch nästa gång…
OF’en blandades med en liten sked strösocker (hade använt rårörsocker om det funnits), 2-3 dashes Angostura, 1-2 dash Angostura Cacao för att matcha med den förväntade ”caramell”-smaken från smöret, lite vatten, 6-7 cl bourbon.
Rör kallt, upp på isbit i glaset och ett körsbär på toppen. Skippade apelsinbitter/twist på denna, ville låta knäcken från fat-washen ”stå för sig själv”.
Blev en väldigt mjuk och len OF.
Kul att experimentera med. Lär bli fler gånger.