• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Internationella Gin & Tonic (och klock-)-dagen

Träff

Rolex
Friends Of KS
@Arvis vart en GT idag och inte en TT ;)
IMG_20190204_200842.jpg
 

Mythos

Omega
Skånska Spritfabrikens G Gin med deras egen tonic, peppar och rosmarin. Lyckad kombo. Men tycker denna är rätt långt ifrån en London Dry även om den utger sig för att vara just det.
20190203_175415.jpg
Det är någonting med G Gins smak som inte faller mig i smak. Har testat med olika garnering såsom äpple, apelsin och citron men nope.
 

Oljud

Omega
IMG_4078.jpeg


Fredagsmorgonens ginprovning är nog inga gin man ska göra GT på, men tänker att det kan finnas lite intresse i tråden så jag skriver lite om dom. Temat för veckan var fatlagrat, primärt vinfatslagrat (med undantag för två rena enträfat)
Hernö Juniper Cask – 28 dagar på kolade 30-liters fat av enträ. Förstås partisk i frågan, men en otroligt trevlig gin med tyngden på enbär. Träig inledning med både blött trä och sågspån, smakar som träslöjd luktar Rullar sedan över i blommor och kryddor med bra längd och koncentration. Citrusen kikar fram lite också. 47%
Blackwater Juniper Cask – Samma ide som ovan men 30 dagar på 50-liters fat. Påminner om Hernö men jag tror nog att dessa fat inte är kolade, fatkaraktären är mycket råare, smakar grönare liksom. Inte lika långt avslut och inte lika koncentrerad som Hernö, samt kardemumma. Gott. 46%
Skånska Spritfabriken G-Gin Rosé Bordeaux finish – Smakar kardemumma, lite karaktär från Bordeauxfaten där deras gin har legat i 45 dagar. Drar lite åt glögghållet. Hade hoppats på en mer vinig profil. 46,2%
Four Pillars Sherry Cask – Deras Rare Dry Gin slutlagrad på deras hemmasnickrade solerasystem av sherryfat i ”mer än” 12 månader. Tydliga sherrytoner men den typiska Four Pillars-profilen skiner faktiskt igenom med citrus, peppar och något tropisk/godisliknande. 43,8%
Four Pillars Chardonnay Cask – Samma som ovan fast andra fat och mycket sämre, till den grad att jag misstänker att det är något fel på denna flaska. Smakar mest gammal jordkällare, dammigt och unket. Besvikelse. 43,8%
nGinious Cocci Vermouth Cask – Nästan mest nyfiken på denna, men smakar nästan bara kardemumma. Denna hype med kardemumma måste sluta, det blir nästan alltid för mycket. Lite sötma och kryddor från vermouthfatet skiner igen, men mindre än vad jag önskade. Man älskar ju vermouth. 43%
Locksley Distilling VSOT Sauterne finish – Det knasigaste i line-upen. En fatlagrad old tom-gin vid navy strength på dessertvinfat från Sauterne. Den bästa av de vinfatslagrade men söt, rejält söt. Stor hetta men utan att bli för spritig. Bra drag i faktakaraktären med typiska Sauterne-toner. Hade den varit torrare så hade det här varit en favorit.
 

StarMan

KS Explorers Club
2-Faktor
IMG_4078.jpeg


Fredagsmorgonens ginprovning är nog inga gin man ska göra GT på, men tänker att det kan finnas lite intresse i tråden så jag skriver lite om dom. Temat för veckan var fatlagrat, primärt vinfatslagrat (med undantag för två rena enträfat)
Hernö Juniper Cask – 28 dagar på kolade 30-liters fat av enträ. Förstås partisk i frågan, men en otroligt trevlig gin med tyngden på enbär. Träig inledning med både blött trä och sågspån, smakar som träslöjd luktar Rullar sedan över i blommor och kryddor med bra längd och koncentration. Citrusen kikar fram lite också. 47%
Blackwater Juniper Cask – Samma ide som ovan men 30 dagar på 50-liters fat. Påminner om Hernö men jag tror nog att dessa fat inte är kolade, fatkaraktären är mycket råare, smakar grönare liksom. Inte lika långt avslut och inte lika koncentrerad som Hernö, samt kardemumma. Gott. 46%
Skånska Spritfabriken G-Gin Rosé Bordeaux finish – Smakar kardemumma, lite karaktär från Bordeauxfaten där deras gin har legat i 45 dagar. Drar lite åt glögghållet. Hade hoppats på en mer vinig profil. 46,2%
Four Pillars Sherry Cask – Deras Rare Dry Gin slutlagrad på deras hemmasnickrade solerasystem av sherryfat i ”mer än” 12 månader. Tydliga sherrytoner men den typiska Four Pillars-profilen skiner faktiskt igenom med citrus, peppar och något tropisk/godisliknande. 43,8%
Four Pillars Chardonnay Cask – Samma som ovan fast andra fat och mycket sämre, till den grad att jag misstänker att det är något fel på denna flaska. Smakar mest gammal jordkällare, dammigt och unket. Besvikelse. 43,8%
nGinious Cocci Vermouth Cask – Nästan mest nyfiken på denna, men smakar nästan bara kardemumma. Denna hype med kardemumma måste sluta, det blir nästan alltid för mycket. Lite sötma och kryddor från vermouthfatet skiner igen, men mindre än vad jag önskade. Man älskar ju vermouth. 43%
Locksley Distilling VSOT Sauterne finish – Det knasigaste i line-upen. En fatlagrad old tom-gin vid navy strength på dessertvinfat från Sauterne. Den bästa av de vinfatslagrade men söt, rejält söt. Stor hetta men utan att bli för spritig. Bra drag i faktakaraktären med typiska Sauterne-toner. Hade den varit torrare så hade det här varit en favorit.
Tack för genomgången! Bra fredagsjobb du har :)

Jag har lite svårt för vissa lagrade gin, gillar inte rökigheten som blir t.ex i Koskue från Kyrö. Menmen, jag kanske kommer till insikt så småningom. :)

Håller med dig om kardemumman. Vissa gin smakar bara kanelbulle, blir lätt för mycket.
 

atco

Omega
IMG_4078.jpeg


Fredagsmorgonens ginprovning är nog inga gin man ska göra GT på, men tänker att det kan finnas lite intresse i tråden så jag skriver lite om dom. Temat för veckan var fatlagrat, primärt vinfatslagrat (med undantag för två rena enträfat)
Hernö Juniper Cask – 28 dagar på kolade 30-liters fat av enträ. Förstås partisk i frågan, men en otroligt trevlig gin med tyngden på enbär. Träig inledning med både blött trä och sågspån, smakar som träslöjd luktar Rullar sedan över i blommor och kryddor med bra längd och koncentration. Citrusen kikar fram lite också. 47%
Blackwater Juniper Cask – Samma ide som ovan men 30 dagar på 50-liters fat. Påminner om Hernö men jag tror nog att dessa fat inte är kolade, fatkaraktären är mycket råare, smakar grönare liksom. Inte lika långt avslut och inte lika koncentrerad som Hernö, samt kardemumma. Gott. 46%
Skånska Spritfabriken G-Gin Rosé Bordeaux finish – Smakar kardemumma, lite karaktär från Bordeauxfaten där deras gin har legat i 45 dagar. Drar lite åt glögghållet. Hade hoppats på en mer vinig profil. 46,2%
Four Pillars Sherry Cask – Deras Rare Dry Gin slutlagrad på deras hemmasnickrade solerasystem av sherryfat i ”mer än” 12 månader. Tydliga sherrytoner men den typiska Four Pillars-profilen skiner faktiskt igenom med citrus, peppar och något tropisk/godisliknande. 43,8%
Four Pillars Chardonnay Cask – Samma som ovan fast andra fat och mycket sämre, till den grad att jag misstänker att det är något fel på denna flaska. Smakar mest gammal jordkällare, dammigt och unket. Besvikelse. 43,8%
nGinious Cocci Vermouth Cask – Nästan mest nyfiken på denna, men smakar nästan bara kardemumma. Denna hype med kardemumma måste sluta, det blir nästan alltid för mycket. Lite sötma och kryddor från vermouthfatet skiner igen, men mindre än vad jag önskade. Man älskar ju vermouth. 43%
Locksley Distilling VSOT Sauterne finish – Det knasigaste i line-upen. En fatlagrad old tom-gin vid navy strength på dessertvinfat från Sauterne. Den bästa av de vinfatslagrade men söt, rejält söt. Stor hetta men utan att bli för spritig. Bra drag i faktakaraktären med typiska Sauterne-toner. Hade den varit torrare så hade det här varit en favorit.
Hoppas du fortsätter med recensionerna!!
 

krämbulle

Alltid sugen på inköp
2-Faktor
IMG_4078.jpeg


Fredagsmorgonens ginprovning är nog inga gin man ska göra GT på, men tänker att det kan finnas lite intresse i tråden så jag skriver lite om dom. Temat för veckan var fatlagrat, primärt vinfatslagrat (med undantag för två rena enträfat)
Hernö Juniper Cask – 28 dagar på kolade 30-liters fat av enträ. Förstås partisk i frågan, men en otroligt trevlig gin med tyngden på enbär. Träig inledning med både blött trä och sågspån, smakar som träslöjd luktar Rullar sedan över i blommor och kryddor med bra längd och koncentration. Citrusen kikar fram lite också. 47%
Blackwater Juniper Cask – Samma ide som ovan men 30 dagar på 50-liters fat. Påminner om Hernö men jag tror nog att dessa fat inte är kolade, fatkaraktären är mycket råare, smakar grönare liksom. Inte lika långt avslut och inte lika koncentrerad som Hernö, samt kardemumma. Gott. 46%
Skånska Spritfabriken G-Gin Rosé Bordeaux finish – Smakar kardemumma, lite karaktär från Bordeauxfaten där deras gin har legat i 45 dagar. Drar lite åt glögghållet. Hade hoppats på en mer vinig profil. 46,2%
Four Pillars Sherry Cask – Deras Rare Dry Gin slutlagrad på deras hemmasnickrade solerasystem av sherryfat i ”mer än” 12 månader. Tydliga sherrytoner men den typiska Four Pillars-profilen skiner faktiskt igenom med citrus, peppar och något tropisk/godisliknande. 43,8%
Four Pillars Chardonnay Cask – Samma som ovan fast andra fat och mycket sämre, till den grad att jag misstänker att det är något fel på denna flaska. Smakar mest gammal jordkällare, dammigt och unket. Besvikelse. 43,8%
nGinious Cocci Vermouth Cask – Nästan mest nyfiken på denna, men smakar nästan bara kardemumma. Denna hype med kardemumma måste sluta, det blir nästan alltid för mycket. Lite sötma och kryddor från vermouthfatet skiner igen, men mindre än vad jag önskade. Man älskar ju vermouth. 43%
Locksley Distilling VSOT Sauterne finish – Det knasigaste i line-upen. En fatlagrad old tom-gin vid navy strength på dessertvinfat från Sauterne. Den bästa av de vinfatslagrade men söt, rejält söt. Stor hetta men utan att bli för spritig. Bra drag i faktakaraktären med typiska Sauterne-toner. Hade den varit torrare så hade det här varit en favorit.

Grym recension - uppskattas!
 
IMG_4078.jpeg


Fredagsmorgonens ginprovning är nog inga gin man ska göra GT på, men tänker att det kan finnas lite intresse i tråden så jag skriver lite om dom. Temat för veckan var fatlagrat, primärt vinfatslagrat (med undantag för två rena enträfat)
Hernö Juniper Cask – 28 dagar på kolade 30-liters fat av enträ. Förstås partisk i frågan, men en otroligt trevlig gin med tyngden på enbär. Träig inledning med både blött trä och sågspån, smakar som träslöjd luktar Rullar sedan över i blommor och kryddor med bra längd och koncentration. Citrusen kikar fram lite också. 47%
Blackwater Juniper Cask – Samma ide som ovan men 30 dagar på 50-liters fat. Påminner om Hernö men jag tror nog att dessa fat inte är kolade, fatkaraktären är mycket råare, smakar grönare liksom. Inte lika långt avslut och inte lika koncentrerad som Hernö, samt kardemumma. Gott. 46%
Skånska Spritfabriken G-Gin Rosé Bordeaux finish – Smakar kardemumma, lite karaktär från Bordeauxfaten där deras gin har legat i 45 dagar. Drar lite åt glögghållet. Hade hoppats på en mer vinig profil. 46,2%
Four Pillars Sherry Cask – Deras Rare Dry Gin slutlagrad på deras hemmasnickrade solerasystem av sherryfat i ”mer än” 12 månader. Tydliga sherrytoner men den typiska Four Pillars-profilen skiner faktiskt igenom med citrus, peppar och något tropisk/godisliknande. 43,8%
Four Pillars Chardonnay Cask – Samma som ovan fast andra fat och mycket sämre, till den grad att jag misstänker att det är något fel på denna flaska. Smakar mest gammal jordkällare, dammigt och unket. Besvikelse. 43,8%
nGinious Cocci Vermouth Cask – Nästan mest nyfiken på denna, men smakar nästan bara kardemumma. Denna hype med kardemumma måste sluta, det blir nästan alltid för mycket. Lite sötma och kryddor från vermouthfatet skiner igen, men mindre än vad jag önskade. Man älskar ju vermouth. 43%
Locksley Distilling VSOT Sauterne finish – Det knasigaste i line-upen. En fatlagrad old tom-gin vid navy strength på dessertvinfat från Sauterne. Den bästa av de vinfatslagrade men söt, rejält söt. Stor hetta men utan att bli för spritig. Bra drag i faktakaraktären med typiska Sauterne-toner. Hade den varit torrare så hade det här varit en favorit.
Tack för dina inputs! Riktigt kul läsning, och lite sugen blir man ju på att köpa en fatlagrad!
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Tanqueray och SweTnc tonicwater och citron. Varför krångla till det... :cool:
985A6C9E-FD09-4BD4-984A-714FEE8DD10D.jpeg

Första gången jag provar SweTnc och gillar idéen med en o-transparent tonic.
God med mycket citrussmak, skön beska långt bak i munnen, men möjligen en aning för söt för min smak. Fast en bra sötma ändå!

Skål på er!
 
Topp