• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Kläderna gör mannen

aximand

Panerai
2-Faktor
Men motsvarar det bussnies casual eller dark suit/bussnies/formal/semi causal ? Är ju nästan samma sak men ena är lite mer causal ju.
Nja, det motsvarar varken eller.
Kavaj är en klädkod som påbjuder kostym i valfri färg (i stort sett), slips och mörka skor. Det finns dock utrymme i den klädkoden för både brogues och andra klassiskt "mindre dressade" val av material som till exempel linne. Vill du spexa kan du säkert komma undan med en fluga eller till och med något i stil med en polotröja under kavajen. Till kavaj hade jag sannolikt inte valt en skjorta med dubbelmanschett. Detta ska inte likställas med "business casual", då det är okej att till exempel inte ha slips.

Det som @grodslukarenx refererar till är den klassiska klädkoden "Kavaj" som idag motsvarar mörk kostym, det vill säga mörkblå/grå kostym med svarta skor (välputsade oxfords) och slips, den engelska klädkoden "business attire". När det står cocktail på inbjudan förutsätter jag att det innebär "business attire but party it up", dvs att det ska vara relativt stramt men ändå finnas utrymme för individuella anpassningar.

Edit: (Hatar klädkoder som typ cocktail eller creative black tie. Vad är ens meningen med att ha en klädkod om alla ska behöva bestämma själva vad de ska ha på sig?)
 
Senast ändrad:

Erik1

Patek
2-Faktor
Vad har alla klickat hem på mellandags rean då? :)
Utöver J.crew tröjan jag postade innan har jag köpt dessa. Funderar på en stone island knit och en Mr.porter knit, fårse hur det blir med de.
canvas.png
canvas2.png
 

Takuan

Omega
3DCBF8F2-76C9-4FE5-B638-FAB380F96C3F.jpeg F2B03704-D5FD-47E4-A068-2425839E61CB.jpeg Beställt hem två rockar på rean ifrån Man of a Kind. Båda från Boss. Tänkte testa dem hemma och se om någon av dem är något att ha. Säkrast att beställa två på en gång för att säkerställa att jag kommer orka skicka tillbaka oavsett. På så sätt kommer jag inte behålla någonting som jag bara halvgillar därför att jag är lat. :D
Tänkte ta ett varv på stan imorgon och se efter om jag hittar några sjyssta skor. Förhoppningsvis hittar jag några bruna chelseaboots i mocka. Några tips på några som är nedsatta?
 

konkret

Cartier
2-Faktor
Köpte en vit standardskjorta från Suitsupply. När jag kommer hem och skall plocka upp den ur kassen märker jag att kassen har missfärgat delar av skjortan som har legat mot kassen så att säga. Mörkblå färg på kassen, mörkblå färg på vissa ställen på skjortan. Får åka in imorgon och byta ut den, men var upptäcksamma på detta!
 

jistanes

Cartier
Jag villa ha en vadderad fältjacka, typ https://www.aspesi.com/en/men/jacke...ket-vancouver-winter-green-CG66F01201380.html

Vet nån om den (eller liknande) finns på rea? Kör aspesi nån rea?
Köp den här https://www.mrporter.com/en-se/mens/aspesi/garment-dyed-shell-field-jacket/1066261?ppv=2 (finns svart också)

Om du inte törs vara så cool (färgen) så är ju detta en kalasjacka https://www.endclothing.com/eu/fjallraven-raven-padded-jacket-87128-575.html
Fick jag bara ha en enda jacka skulle jag ha en sådan men ofodrad, och variera mellanlager efter temp. G-1000 über alles.
 
Senast ändrad:

christian-h

Vacheron
2-Faktor
Vinterjackan är på ingång! US Army M-1951 fishtail parka från med avtagbart ullfoder och luva med vargpäls. Om du har investerat i en klassisk fältjacka (M-51/M-65) är det här ett kul steg att ta för lite kyligare dagar. Grym vinterjacka i bra skick och fungerar precis lika bra vår som höst utan fodret. Nu saknas bara en vespa.

m-51 .jpg


fishtail_mods.jpg


The History of the Fishtail Parka
https://www.heddels.com/2015/01/history-fishtail-parka/
 
Senast ändrad:

aleks

Aka Wi
2-Faktor
Vinterjackan är på ingång! US Army M-1951 fishtail parka från med avtagbart foder i mohair (angoraget) och luva med vargpäls. Grym vinterjacka i bra skick och fungerar precis lika bra vår som höst utan fodret. Nu saknas bara en vespa. Om du har investerat i en klassisk fältjacka (M-51/M-65) är det här ett kul steg att ta för lite kyligare dagar.

m-51 .jpg




fishtail_mods.jpg


The History of the Fishtail Parka
https://www.heddels.com/2015/01/history-fishtail-parka/
Fett! Vad får man dega i runda slängar?
 

christian-h

Vacheron
2-Faktor
Fett! Vad får man dega i runda slängar?
Tack! Jag har letat länge och det varierar en del. Bra exemplar inom EU med både foder och luva (som är original) springer man inte på allt för ofta. Prisbilden startar på typ 3-4000:- och kan gå upp högt. I min värld är det i alla fall pang för pengen, för i dagens läge... Hur mycket jacka får man för 3-4000:- egentligen? I europa verkar dessa gå billigare än USA också. Det är ett plus i kanten. Jackorna är stora i storleken, därför är storleken small mest attraktiv.

https://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-...h=item2abcfc443c:g:SNoAAOSwN3Nb~026:rk:1:pf:0

https://www.ebay.co.uk/itm/Korean-W...h=item3b2432858d:g:kLwAAOSw~vNcBCaY:rk:7:pf:0

https://www.ebay.co.uk/itm/Original...h=item260cd887b2:g:c3IAAOSw3G9bkT9L:rk:2:pf:0
 
Topp