• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Knivtokarnas egen hörna.

Into the Woods....

460786D9-EF12-4120-A172-DE109024F79C.jpeg
CE00AB20-DC9A-4207-BE0A-7F65570DF7A1.jpeg
D1070BBE-6DC6-4A74-9081-58B7BD3ED9C0.jpeg
8467A497-BDE6-485D-A6A5-71F5901D3492.jpeg
38D18C9F-B7E4-41C6-9E88-506BBA4798FF.jpeg
 
Gerbern är riktigt cool. Funderar på att köpa hem ett gäng. :) Vad tycker du om den?
Har inte använt den så mycket så svårt att säga hur den är i längden. Den är ju rätt rolig och skön att arbeta med. Den har mest blivit använd för att preppa mat och till det funkar den utmärkt.

Det negativa är att den var väl inte särskilt skarp direkt ur lådan och sen är den rätt trög att öppna och stänga. Det senare kanske ger sig efter lite mer användning. Hellre att den är trög i början än att den blir lös efter lite användning.
 
Har inte använt den så mycket så svårt att säga hur den är i längden. Den är ju rätt rolig och skön att arbeta med. Den har mest blivit använd för att preppa mat och till det funkar den utmärkt.

Det negativa är att den var väl inte särskilt skarp direkt ur lådan och sen är den rätt trög att öppna och stänga. Det senare kanske ger sig efter lite mer användning. Hellre att den är trög i början än att den blir lös efter lite användning.
Tack för infon. Ska kika närmare på den. Jag gillar flat-designen faktiskt. Tycker det ser riktigt najs ut. Ja, hellre trög än lös! Har haft flera knivar som efter användning blivit skönare att öppna/stänga, så det kanske är så med Gerbern också. Annars får du ju testa att lossa lite på skruven om den inte ger med sig efter ett tag.
 
Tack för infon. Ska kika närmare på den. Jag gillar flat-designen faktiskt. Tycker det ser riktigt najs ut. Ja, hellre trög än lös! Har haft flera knivar som efter användning blivit skönare att öppna/stänga, så det kanske är så med Gerbern också. Annars får du ju testa att lossa lite på skruven om den inte ger med sig efter ett tag.
Ja, designen är riktigt najs och det var inga problem att skärpa upp den heller. Ska använda den lite mer innan jag testar att skruva på den. Bladet låser i alla fall som det ska och den är riktigt stadig.
 
Väldigt nöjd med min Buck 112:a, men frågan är om man vågar ha den i fickan när man går runt? Den är 0.9cm längre än min nya Victorinox Pioneer Alox (tack för tipset om den tyska knivbutiken!), men känns "allvarligare" att ha på sig.

IMG-0377.jpg


60304665001-75-DBFEC1-BF1-B-42-CF-809-B-F51-EE217-F4-F7.jpg
 
Fick hem en Chinese cleaver från Dao Vua idag. Väldigt rå och ruffig i stilen och inte särskilt vass ur lådan men väldigt cool. Har en kockkniv från samma märke och efter slipning är den fantastisk att jobba med. Med tanke på att den kostade 650kr så finns det verkligen inget att klaga på. :)
PSX_20200214_172619.jpg

PSX_20200214_172644.jpg
 
Fick precis hem en faskinkniv m/1848. Den är väldigt slö, eggen är helt rund typ. Hur slipar man något sådant på bästa sätt?
20200217_182357-01.jpeg
20200217_182432-01.jpeg
Jag vet att vissa tycker att jag nu svär i kyrkan, men är det en fin kniv med gamla anor - och att du själv varken har rätt utrustning eller rätt kunskap, så är risken att det bara blir "så där" om du gör det själv. Bara frågan "hur gör man detta ..." andas att du inte är knivslipare som yrke.
JAG har haft liknande knivar (handgjorda stridsknivar, svindyr lappkniv) och skickat dom till Knivbrev.se
Inte gratis, men JAG kände så att knivarna därefter inte kommer att behöva slipas 3ggr/mån ...
Gick att raka mig med båda, och då är stridskniven en dryg halvcentimeter tjock.
Lappkniven var supersliten efter nära 20 år i skogen.
Superresultat. Supernöjd.
Om inte Knivbrev, så lämna dem till någon som jobbar med detta.
 
Jag vet att vissa tycker att jag nu svär i kyrkan, men är det en fin kniv med gamla anor - och att du själv varken har rätt utrustning eller rätt kunskap, så är risken att det bara blir "så där" om du gör det själv. Bara frågan "hur gör man detta ..." andas att du inte är knivslipare som yrke.
JAG har haft liknande knivar (handgjorda stridsknivar, svindyr lappkniv) och skickat dom till Knivbrev.se
Inte gratis, men JAG kände så att knivarna därefter inte kommer att behöva slipas 3ggr/mån ...
Gick att raka mig med båda, och då är stridskniven en dryg halvcentimeter tjock.
Lappkniven var supersliten efter nära 20 år i skogen.
Superresultat. Supernöjd.
Om inte Knivbrev, så lämna dem till någon som jobbar med detta.
Absolut! Tänkte nog inte ge mig på detta själv. Visste inte att knivbrev slipade dylika "knivar". Undrar vad det kostar med en så pass stor huggare bara...
 
Absolut! Tänkte nog inte ge mig på detta själv. Visste inte att knivbrev slipade dylika "knivar". Undrar vad det kostar med en så pass stor huggare bara...
Antingen gör man allt själv gentemot Knivbrev, eller så går du in på t.ex. ett Cervera som har servicen att skicka till Knivbrev och sedan hämtar du hos Cervera när allt är klart.
Kolla med Cervera om hur det funkar, vad det kan kosta - ELLER mejla Knivbrev. Dom verkar lösa det mesta.
Men visst: den som känner en gammal farbror rutinerad satan, som bor ihop med en stor slipsten: GO FOR IT! (Och gratis! :D)
Mina två kostade typ 300kr, och då var den ena en "klart annorlunda stor sak". Ingen kostnad för att få dom rakknivsvassa inkl. frakt och allt, om du frågar mig ...
 
Tillbaka
Topp