Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Brutal. Snyggt fångat.Ny kniv idag, En Cold Steel Reacon Tanto...en riktig best! Med det är ju trots allt Tanto-Tuesday...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ny kniv idag, En Cold Steel Reacon Tanto...en riktig best! Med det är ju trots allt Tanto-Tuesday...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Brutal. Snyggt fångat.
Snygg klinga framförallt!![]()
Körde den där som EDC i många år när jag jobbade butik. Riktigt skön känsla och man fattar verkligen varför XM-serien var konstant slutsåld i åratal runt 2010. Min kom med en rätt schysst egg som egentligen bara behövde stringlas ordentligt, ligger kvar i en låda någon stans och borde användas mer (även om jag numera jobbar [hemma]kontor).Nyinkommet och testat under någon vecka.![]()
![]()
![]()
Zt 0562cf med mycket robust konstruktion och fantastisk känsla i utfällning. Kom med rätt dålig och ojämn slipning på över 20 grader. Då den kändes alldeles för bra i övrigt så blev svaret att köpa en kme-slip istället för att lämna tillbaka.
Min lilla strizh, som var lite tight, har gått och blivit helt fantastisk att öppna efter sisådär 300 repetitioner och lite daiwa-olja. Flygger ut med kassaskåpskänsla i både ändlägena. Rekommenderas!
Ja du, med lite strigling med grön strigelpasta fick jag den att skära papper rätt fint och då är bladtjockleken och slipvinkeln långt ifrån gjord för detta (eller tomat). CPM 20cv är lättare att fina till än jag trodde. Vill fortfarande få ner eggen till 18 per sida så småningom, bara för att det gårKörde den där som EDC i många år när jag jobbade butik. Riktigt skön känsla och man fattar verkligen varför XM-serien var konstant slutsåld i åratal runt 2010. Min kom med en rätt schysst egg som egentligen bara behövde stringlas ordentligt, ligger kvar i en låda någon stans och borde användas mer (även om jag numera jobbar [hemma]kontor).
Hade någon sådan dröm en gång i tiden men tappade sugen på att slipa ner eggar på superstål när jag fick barn, tar en sådan förbannad tid! Kan orka upp till AUS8 men är det hårdare än så....njae.Ja du, med lite strigling med grön strigelpasta fick jag den att skära papper rätt fint och då är bladtjockleken och slipvinkeln långt ifrån gjord för detta (eller tomat). CPM 20cv är lättare att fina till än jag trodde. Vill fortfarande få ner eggen till 18 per sida så småningom, bara för att det går![]()
Fötstår precis. Har två barn själv, därför jag slängde med en 50 grit "the beast".Hade någon sådan dröm en gång i tiden men tappade sugen på att slipa ner eggar på superstål när jag fick barn, tar en sådan förbannad tid! Kan orka upp till AUS8 men är det hårdare än så....njae.
Oj den var läcker!En till kniv från arkivet. Även den tillverkad av svärfar
![]()
Hej alla knivtokar!
Har kommit på att jag behöver en fällkniv. Den kommer väl mest användas till att skära äppelklyftor i parken och ibland något mer, men som ni hör behöver jag ingen 5000kronorskniv. Dock gillar jag inte att köpa skit så vill ändå ha något som känns trevligt och hållet skaplig kvalitet. Jag skulle tycka det var snyggt med trähandtag men är väl inte nödvändigt.
Tänker att den inte bör kosta mycket mer än 1k. Finns det några tips?
Jag väntar på en Case copperlock, dessa finns i en mängd varianter runt tusingen. Har dock inte provat en ännu så jag vet inte hur bra de ärHej alla knivtokar!
Har kommit på att jag behöver en fällkniv. Den kommer väl mest användas till att skära äppelklyftor i parken och ibland något mer, men som ni hör behöver jag ingen 5000kronorskniv. Dock gillar jag inte att köpa skit så vill ändå ha något som känns trevligt och hållet skaplig kvalitet. Jag skulle tycka det var snyggt med trähandtag men är väl inte nödvändigt.
Tänker att den inte bör kosta mycket mer än 1k. Finns det några tips?
Varför inte någon Opinel? Billiga och enkla, finns i massa storlekar och färg/materialHej alla knivtokar!
Har kommit på att jag behöver en fällkniv. Den kommer väl mest användas till att skära äppelklyftor i parken och ibland något mer, men som ni hör behöver jag ingen 5000kronorskniv. Dock gillar jag inte att köpa skit så vill ändå ha något som känns trevligt och hållet skaplig kvalitet. Jag skulle tycka det var snyggt med trähandtag men är väl inte nödvändigt.
Tänker att den inte bör kosta mycket mer än 1k. Finns det några tips?
Den första var rätt snygg. Är det ok kvalitet?Varför inte någon Opinel? Billiga och enkla, finns i massa storlekar och färg/material
![]()
Jag har en no.6 med olivträ & rostfritt och en no.8 med kolstål. Kolstålet blir riktigt trevligt med tiden
![]()
*snodda bilder ifrån www
Jag har för mig att det säljs en Opinel i timmen världen över... Svenskt stålDen första var rätt snygg. Är det ok kvalitet?
Bladtjocklek och skärpa bra för matlagning, däremot missfärgas/oxiderar/rostar vissa av bladen lätt, speciellt i kontakt med viss mat. Jag antar att det finns andra modeller än den jag hade, med rostfritt stål???Jag har för mig att det säljs en Opinel i timmen världen över... Svenskt stålJag tycker det är helt ok kvalité. I början kan dom vara lite fuktkänsliga i skaften så att bladet går trögt, men annars är dom perfekta till det du beskriver. Lagom tunt blad för köksarbeten
![]()
Standardsvaret är alltid en Delica. Men om du orkar vänta kan jag kolla vad jag vill bli av med ur knivlådan?Hej alla knivtokar!
Har kommit på att jag behöver en fällkniv. Den kommer väl mest användas till att skära äppelklyftor i parken och ibland något mer, men som ni hör behöver jag ingen 5000kronorskniv. Dock gillar jag inte att köpa skit så vill ändå ha något som känns trevligt och hållet skaplig kvalitet. Jag skulle tycka det var snyggt med trähandtag men är väl inte nödvändigt.
Tänker att den inte bör kosta mycket mer än 1k. Finns det några tips?
Noll stress!Standardsvaret är alltid en Delica. Men om du orkar vänta kan jag kolla vad jag vill bli av med ur knivlådan?
Klart snygg för pengen!Eftersom det är billiga knivar kan man testa lite utan att gråta om det går snett
![]()
här är min nr8 med betsat olivträ
Dom finns både med rosfritt eller kolstål. Kolstålet rostar om det inte oljas eller ”förpatineras” vilket jag gör ändå på mina knivar i kolstål. Häll lite äppelcidervinäger på en trasa och linda runt bladet, dra ett varv gladpack runt och vänta ett dygn. Packa upp, diska av, klartBladtjocklek och skärpa bra för matlagning, däremot missfärgas/oxiderar/rostar vissa av bladen lätt, speciellt i kontakt med viss mat. Jag antar att det finns andra modeller än den jag hade, med rostfritt stål???
På samma vis som man säger att ”alla borde ha en G-Shock i samlingen” kan man säga om OpinelKlart snygg för pengen!
Hade en no8 och den var troligtvis det absolut vassaste jag någonsin ägt. Obehagligt skarp efter ett par drag på stringeln.På samma vis som man säger att ”alla borde ha en G-Shock i samlingen” kan man säga om Opinel![]()
Jag håller med.Varför inte någon Opinel? Billiga och enkla, finns i massa storlekar och färg/material
![]()
Jag har en no.6 med olivträ & rostfritt och en no.8 med kolstål. Kolstålet blir riktigt trevligt med tiden
![]()
*snodda bilder ifrån www