Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Trevlig ju. Amazon.com?Blev sugen på en Sitivien efter att ha kollat lite youtube. Man har alltid användning för en beaterkniv som man med gott samvete kan använda till lite allt möjligt och en kullagrad fällis med d2-stål för 282 spänn känns helt ok.
Idag damp den ner. Första intrycket är bra. Rakbladsvass och inga problem vad jag upptäckt.
Nix, härifrån:Trevlig ju. Amazon.com?
Apropå Garberg, en sådan plus en liten Böker dök upp i brevlådan idag.
Tråkig bild, hoppas dock på att kunna använda Garberg i sin rätta miljö imorgon och tar förhoppningsvis en roligare bild då
Då har man varit i smedjan igen. Ville göra en lite större kockkniv, framförallt så att fingrarna får plats under skaftet mot skärbrädan. Det blev en Japansinspirerad kniv i Santoku stil, lite allround dvs med 19cm bladlängd.
Bladet är från en sparkmede. Handtaget är av valnöt, älghorn och mässing. Som alltid så glömmer jag fota men här är några processbilder. Bladet har ju givetvis varit i ässjan några vändor, smidning, normalisering och härdning.
Slipning med P40,180,400,800,1200,2000 och autosol. Skaftbegandling med kokt linolja spädd med balsamterpentin.
Ja men där måste den ju in ja, har missat den tråden
Ja men där måste den ju in ja, har missat den tråden
Tusen tackMånga trådar blir det.
Blir hur som haver mycket imponerad av ditt arbete.
Någon som testat SOG Pentagon XR?
Är sugen men det är ju en saftig prislapp så det tar emot lite.
Stålet motsvarar en blandning av 440C och D2 (440XH) vilket får anses som "godkänt" knivstål i nördiga kretsar. Skulle inte lägga 2000 spänn på det dock. Dessutom verkar det inte stå emot rost speciellt bra trots 16% krom.
Skulle jag vilja ha en fällkniv med den lite taktiska looken och genuin kvalité skulle jag nog satsa på Benchmade Bugot Ranger i S30V eller kanske till och med en Freek i CPM M4
Jag har redan två stycken andra SOGs varav en med samma stål som jag är väldigt nöjd med. Frågan är väl egentligen om man kan förvänta sig att Pentagon är som Kiku (på foto ovan), eller om den är som Terminus. Terminus håller inte i närheten av samma kvalle som Kikun.
Jag är mycket imponerad!Då har man varit i smedjan igen. Ville göra en lite större kockkniv, framförallt så att fingrarna får plats under skaftet mot skärbrädan. Det blev en Japansinspirerad kniv i Santoku stil, lite allround dvs med 19cm bladlängd.
Bladet är från en sparkmede. Handtaget är av valnöt, älghorn och mässing. Som alltid så glömmer jag fota men här är några processbilder. Bladet har ju givetvis varit i ässjan några vändor, smidning, normalisering och härdning. Jag smider i en traditionell fältässja med stenkol, roligare att göra det lite svårt för sig .
Slipning med P40,180,400,800,1200,2000 och autosol. Skaftbehandling med kokt linolja spädd med balsamterpentin.
Och hur vet man vad som tillverkas var? Kiku är ihopsatt i Taiwan enligt hemsidan och den är ett riktigt bra bygge.Det märks nog en del skillnad i kvalitet på de japanska SOG-knivarna från Seki och de som sätts ihop i Taiwan/Kina. Som jag förstår är mycket av tillverkningen flyttad efter att Frazer drog för något år sedan. Han kanske var lite mer kvalitetsmedveten.
Och hur vet man vad som tillverkas var? Kiku är ihopsatt i Taiwan enligt hemsidan och den är ett riktigt bra bygge.
Spyderco sätter iaf "made in" på alla blad. Seki/China/Golden COOch hur vet man vad som tillverkas var? Kiku är ihopsatt i Taiwan enligt hemsidan och den är ett riktigt bra bygge.
Japp, dom är duktiga på det.Spyderco sätter iaf "made in" på alla blad. Seki/China/Golden CO
Försenad julklapp till mig själv, ligger fint i handen!
Har faktiskt varit sugen länge på en Lars Fält, får kanske slå till ! hur känns den?
Tusen tack, kul att du gillar denJag är mycket imponerad!
Vilket jobb!
Jösses, vilket hantverk! Fantastiskt fin!Då har man varit i smedjan igen. Ville göra en lite större kockkniv, framförallt så att fingrarna får plats under skaftet mot skärbrädan. Det blev en Japansinspirerad kniv i Santoku stil, lite allround dvs med 19cm bladlängd.
Bladet är från en sparkmede. Handtaget är av valnöt, älghorn och mässing. Som alltid så glömmer jag fota men här är några processbilder. Bladet har ju givetvis varit i ässjan några vändor, smidning, normalisering och härdning. Jag smider i en traditionell fältässja med stenkol, roligare att göra det lite svårt för sig .
Slipning med P40,180,400,800,1200,2000 och autosol. Skaftbehandling med kokt linolja spädd med balsamterpentin.
Tusen tackJösses, vilket hantverk! Fantastiskt fin!
Puman på bilden synes vara av typen Lockback. Vad de två övriga låsningarna kallas på svenska vet jag inte.Jag är på väg att beställa en Kershaw Leek, och har bl.a. några funderingar om terminologin. Den finns både med "linerlock" och "framelock", men vad heter dessa på svenska? Och vad heter i så fall den klassiska bladspärren på min gamla Puma, på engelska?
Har någon här erfarenhet av en Leek?