Laddar...
Erikson Urhandel

Ny på forumet? Presentera dig gärna här!

Diskussion i 'Diskussion' startad av KS Admin, 5 september 2012.

 1. theman1

  theman1 Ewok

  Inlägg:
  31
  High five på dig!:cool:
   
  Admm gillar detta.
 2. fysikaren

  fysikaren Ewok

  Inlägg:
  21
  Hejsan KS,

  Jag har inte burit klocka sen barnsben då jag hade en klocka av märket gul, som jag tyckte fantastiskt mycket om (den hade en digital och analog klocka, samt var vattentät). Slutade bära klocka då jag fick min första mobiltelefon.

  Jag har aldrig varit särskilt materialistisk, inte minst gällande accessoarer som jag sällan sett poängen med vilket gjort att jag inte sett poängen med klocka heller "man har ju mobiltelefonen". Lyx överlag har jag inte varit någon konsument av. Dessutom tycker jag tanken om att tiden går och att vi blir äldre har orsakat en del oro/ångest (kanske tar jag i nu), vilket gjort att jag inte sett någon poäng i att påminnas om att tiden går.

  Det senaste halvåret har jag dock svängt i frågan gällande tiden. Jag har tittat på klockor som är väldigt snygga, samt att jag numera accepterar att tiden går och att vi inte kan göra något åt det. Kanske är det bra att påminnas om tiden går och att vi måste fokusera på det som är relevant i livet. Dessutom är jag snart färdig fysiker och är intresserad av relativitetsteori (både allmän och speciell) på en relativt avancerad nivå (därav det fåniga användarnamnet "fysikaren" som anspelar på "fysikern"). Det gör även att min ekonomi är relativt begränsad så här i slutet av studierna.

  Jag har mina olika tankar kring vad det är som gjort att jag är nyfiken på att börja bära klocka igen. Vi får se var det landar. Det känns som att det är roligare att kolla tiden på ett urverk än i telefonen bland annat.

  Tanken är att köpa en Certina DS Action Precidrive/Automatisk då jag tycker att klockorna är väldigt snygga samt att jag vill kunna bära klockan i alla lägen, jag sysslar en del med skidor och dylikt så klockan bör tåla lite stryk. Alternativt har jag kollat in lite vintage men det är inte på tavlan just nu.

  Tack för mig. :)
   
  Monk, KB13, midikem och 3 andra gillar detta.
 3. j246mag

  j246mag Ewok

  Inlägg:
  2
  Hallå på er,

  Jag har aldrig tidigare haft något intresse av klockor förutom att dom ska vara en snygg accessoar. För ungefär ett år sedan så slog en blixt ner från klar himmel och jag började bli intresserad av automatiska urverk. Via internet (denna sajt bland annat) hittade jag då en prisvärd instegsmodell i form av Orient Ray II och köpte en med svart urtavla ifrån Long Island Watches. Jag rekommenderar dom starkt, bra support och hjälp. De var även schyssta och skrev ner värdet på paketet så tullavgiften blev inte så farligt heller.

  Så nu skulla jag vilja säga att klockintresset är väckt på riktigt. Jag står i valet och kvalet om jag ska leta upp och köpa en SARB033 just nu, tycker den ser väldigt stilren och mångsidig ut.

  Tack för mig och tack för ett grymt forum!
   
  midikem, andrewski och classeknut gillar detta.
 4. flunk

  flunk Ewok

  Inlägg:
  1
  Hej allihopa
  Jag har alltid tyckt att klockor är vackra och har alltid varit intresserad av tekniska prylar överlag. Jag minns att jag tidigt var fascinerad av mina föräldrars automatiska Tissot Visodate Seastar PR516 , de har fortfarande varsin. Till och från i livet har jag burit klocka. Från de allra första, bla en Casio Databank i lågstadiet och diverse budgetklockor, till en Casio Wave Ceptor WVQ570 som jag fick ny av en kollega för tio år sen. Där nånstans började jag fundera lite på vilka klockor som egentligen tilltalar mig och varför. Sedan hände det inte så mycket mer förrän jag fick en Seiko Classic SRP701 när jag fyllde 40 förra året. Nyligen köpte jag mig en begagnad SKX007 som jag tänkt modda lite. Jag gillar att testa nya hobbies och intressen, vissa hänger kvar, vissa ger jag upp efter ett tag. Vi får se var det här slutar...
   
  midikem gillar detta.
 5. Oskarlido

  Oskarlido Ewok

  Inlägg:
  13
  Hej, tänkte att jag kunde presentera mig. Jag har länge haft ett intresse för klockor, men det är inte förrän på senaste åren som jag riktigt har läst mig in på ämnet. Jag tycker om Seiko mycket, och äger en skx007 och en sarb033. Utöver dessa har jag två schweiziska vintage-ur, ett av dem var min farfars fars. Just nu är jag på jakt efter lite olika modeller, främst vintage. Nästa klocka verkar bli en King eller Grand Seiko från 70-talet, eller någon 6138 från samma tid.

  Det här verkar vara ett trevligt forum, känns kul att ha ett eget konto efter att bara ha observerat ett tag!
   
  ilu05191 gillar detta.
 6. jimmylofstrom

  jimmylofstrom Ewok

  Inlägg:
  48
  Från:
  Kristinehamn
  Hej på er.
  Kort presentation var det, stort hjärta med liten plånbok.
  Rullar idag med några ärvda "vintage", och nya quartz verk till vardags.
  Står just nu i begrepp att införskaffa en Seamaster, (vore roligt att höra era åsikter i detta val).
  Vore lädret större skulle en GMT master sitta fint, men det får vänta tillsvidare tyvärr.
   
  ilu05191 gillar detta.
 7. scholss

  scholss Ewok

  Inlägg:
  4
  Från:
  Västerås
  jaha då va man medlem här också..
  31år har en semaster 300
  men letar fler :)
   
 8. Björnulrik

  Björnulrik Ewok

  Inlägg:
  2
   
 9. Björnulrik

  Björnulrik Ewok

  Inlägg:
  2
  Hej trevligt att komma med i forumet, är intresserad av klockor, har svårt att vara utan klocka på armen, skulle batteriet lägga av är det bråttom att få det åtgärdat , mestadels arbetsklockan då , inget märkvärdigt, äldre seiko , funkar perfekt. sedan har jag några certina, ett guldur , ett annat ur certina det med .inte längesen jag köpte. ja det var uren inga rolex el tudor men fina för mig . Hej
   
  Denke gillar detta.
 10. Zoprano

  Zoprano Ewok

  Inlägg:
  1
  Hej!
  Zoprano här, har följt forumet sporadiskt ett tag men känner att det är dags att bli lite mer aktivt nu. Har en Tudor Black Bay (blå) uttagen förra året. Sugen på fler nu!

  Intressen: Malmö FF, fotboll i allmänhet, indisk mat, öl, familj.

  IMG_6713.jpg
   
  Senast ändrad: 10 mars 2017
  KarlTor, Pauledward, KB13 och 2 andra gillar detta.
 11. Sunneson

  Sunneson Ewok

  Inlägg:
  34
  Från:
  Stockholm
  Hej,
  Kul!!! Nu jävlar!
  Jag har av vana tradition att gräva ner mig i något jag tycker verkar intressant, hittills har en rad ämnen passerat och det jag fastnat mest för är pennor av exklusivare slag. En dag för några månader sen slog det mig att jag aldrig har haft något intresse av klockor, och en tanke började gro. Varför? Vad är det som gör att folk spenderar tusen-, tiotusen-, hundratusentals kronor på en klocka?

  Nu gjorde jag "misstaget" att börja grotta ner mig i tillverkare, tradition, urverk m.m. Som ni säkert förstår så ledde detta till en enda sak... Jag vill också ha en bra klocka. Jag är en förortsarbetande nybliven pappa, så tid och pengar går helt och håller till familjen. Min plan är att lägga undan någon tusenlapp i månaden för att sen, om ett tag, köpa den klockan jag beslutat mig är bäst i världen för mig just då. Som det ser ut idag pekar allt mot en klocka och en specifik modell. Sinn 104. Den verkar fantastisk på alla sätt. Fast... jag, liksom 100% av er här inne, kommer nog inte stanna vid en klocka. Om jag vann en lottovinst skulle jag köpa dessa utan att blinka (ingen inbördes ordning, förutom att Sinn kommer först):​
  Pennor
  Har ni några funderingar på pennor, främst reservoarer, av märken som t.ex. Cross, Parker, Sheaffer, Ballograf, Visconti, Waterman, Inoxcrom så gör jag mitt bästa att besvara dem... och i gengäld kommer jag säkerligen kontra med en massa klockfrågor.
   

  Bifogade filer:

  midikem gillar detta.
 12. Rlx

  Rlx Ewok

  Inlägg:
  6
  Hej,

  Har alltid haft fina klockor i familjen, men ärligt tyckt att det inte "behövdes" eftersom jag tyckte om att sitta med både dator och mobil. Men nu efter att åren gott, så börjar reflexen komma tillbaka, att snabbt kunna titta ner på handleden och inte gräva efter telefonen.

  Numera titar jag på att köpa något för varje dag, så inom snar framtid hoppas jag slå till och posta vidare :)
   
 13. Emil4

  Emil4 Rebel soldier

  Inlägg:
  198
  Har missat denna tråden helt.
  Men jag heter Emil, bor i Stockholm, är en tatuerande småbarnsförälder som tyckt klockor är kul genom åren, men har väl egentligen inte gjort något slag i saken förrens nu. Så det var en vän som tipsade om KS.
   
  Sunneson och Hexagon gillar detta.
 14. gdae

  gdae Rebel soldier

  Inlägg:
  90
  Hejsan!

  Jag har läst klocksnack länge nu och tänkte göra ett försök att bidra lite också :). Ett urval av nuvarande samling:

  P1050248.jpg
   
  Senast ändrad: 16 juli 2017
  parasec, Wozzor, KarlTor och 6 andra gillar detta.
 15. Fisk

  Fisk Ewok

  Inlägg:
  7
  Hei!
  Jeg er 20 år, studerer og bor i Oslo. Vært interessert i klokker i ca. 3 år nå :). Liker vintageklokker, men akkurat nå har jeg ikke så mange av dem dessverre. Favorittmerket er Omega. Følg meg gjerne på instagram!

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Senast ändrad: 13 mars 2017
  donpasta, Pauledward och classeknut gillar detta.
 16. Barabom

  Barabom Rebel soldier

  Inlägg:
  50
  Hej,
  Relativt ny här men kul att se andra ha ett lika stort beroende som jag själv!
  Lev väl!
   
 17. nenolas73

  nenolas73 Ewok

  Inlägg:
  2
  Från:
  Helsingfors/Finland
  Hej från Helsingfors!

  Jag är 43år gammal entusiast från Finland, hemma har jag två små flickor (2år & 5år) och frugan. Intresset gällande klockor har stabiliserat sig emot Japanska klockor och främst (Grand) Seiko. Hör också till de ~5% i Finland som har svenska som modersmål dvs. pratar "Muminsvenska" :)
   
 18. KB13

  KB13 Ewok

  Inlägg:
  5
  Från:
  Östergötland
  Hej på er,

  Jag är 23- årig student som är helt ny här på forumet såväl som i klockvärlden.
  Tror bara det var en tidsfråga innan klockor skulle fånga mitt intresse för de verkar hålla alla de komponenter som jag älskar: Tidlös design och kvalitet, komplexitet i det enkla och stora mängder information att grotta ner sig i.

  Är fast beslut om att köpa en vintageklocka inom den närmaste tiden. Som för många andra går blickarna mot Omega Seamaster. Känner mig här lite lätt vilse bland alla olika modellen som tillverkats, finns det någon tråd där de olika Seamaster-medellerna diskuterats och jämförts?
  En annan klocka som lockar är en enkel Seiko med Pepsi-bezel.

  I övrigt älskar jag engagemanget i forumet. Tills vidare, ha det bra!
   
  Rozzy och Bagarebergstrom gillar detta.
 19. aejmil

  aejmil Ewok

  Inlägg:
  27
  Hej,
  Ganska ny på forumet, varit klockintresserad ett bra tag och har ett extra stort intresse för just Rolex.
   
  Barabom gillar detta.
 20. H8jpu

  H8jpu Ewok

  Inlägg:
  4
  Hej,

  JPU här, har varit en ubåt i ett par år men nu kommer jag upp till ytan. Har ägt en hel del klockor genom åren men har fått dra ner i samband med barn och husköp osv. Har nu en rätt städad ekonomi så jag funderar på en stålklocka med blå urtavla. Har kikat på IWC Ingenieur Laureus och Rolex DJ II bland annat. Kom gärna med för eller emot, om du har några personliga erfarenheter.
  Läser det mesta som postas och brukar avsluta med en koll på köp och sälj innan John Blund ...
  Vi hörs - och kom ihåg Barncancerfonden!
  Best / h8jpu
   
  jerckha gillar detta.
 21. Kuno

  Kuno Ewok

  Inlägg:
  2
  Från:
  Piteå
  Efter att min dåvarande fru bestämde att jag skulle sälja min Rolex submariner har jag alltid ångrat detta... Efter ett par tipsvinster fick jag återigen möjlighet att köpa en Rolex, den här gången en Milgauss. Lycklig man! Ser fram emot många vackra bilder på klockor här på klocksnack! Rolex.jpg
   
  Pauledward och crbergman gillar detta.
 22. Bagarebergstrom

  Bagarebergstrom Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Välkommen! Kul med fler studenter, finns en tråd för sådana med ;) jag pluggar själv så är intressant att se hur andra får intresset att gå ihop med ekonomin under skolåren.
   
  KB13 gillar detta.
 23. Bagarebergstrom

  Bagarebergstrom Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Och ditt lär bli större genom detta forum :) välkommen!
   
  Etown gillar detta.
 24. Etown

  Etown Ewok

  Inlägg:
  38
  Hej på er !
  Tackar för insläpp !

  Jag är en klockintresserad kille som jobbar med mc och bil.
  Har ett par Breitlings men nästa får allt bli en Rolex. Har förstått att här kan man få svar och tips på det mesta

  Ha d gött

  //Kent
   
  Rozzy gillar detta.
 25. finblad

  finblad Ewok

  Inlägg:
  6
  Hallå hallå!

  Ny här på forumet men har de senaste åren haft ett växande klockintresse. Äger idag en Certina och har länge sneglat på vilken klocka som ska bli mitt första stora klockinköp men har väldigt svårt för att bestämma mig då man hela tiden upptäcker nya läckerbitar. Plånboken har också haft vissa invändningar då jag är student och stora delar av inkomsterna investeras i alkoholhaltiga drycker på diverse nationer. En bra klocka är kanske en bättre investering, vad vet jag?

  Speedmaster är en favorit men är annars inställd på att införskaffa en dykare vilket också är i linje med mitt intresse för sjön. Har på senare tid även börjat fått upp ögonen för vintage vilket har lett mig till detta trevliga forum.

  Simma lugnt! (jag skulle gärna göra de om jag bara kunde bestämma vilken dykare jag ska köpa :))
   
  KB13 och Rozzy gillar detta.
 26. HanasticFantastic

  HanasticFantastic Ewok

  Inlägg:
  24
  Tjena allihopa. Ny här på forumet. Äger just nu en breitling chronomat (döm inte haha) men utöver det så är det tomt i kollektionen.
   
 27. najkksorn

  najkksorn Stormtrooper

  Inlägg:
  318
  Från:
  Härnösand
  Ny på forumet!

  Köpte min första "riktiga" klocka härom året.. en Breitling Cronograf, som jag är mycket nöjd med!

  Nu är jag på jakt efter En "beater" i form av Tag Heur, gärna med gummiband och viklås - så det blir nästa inköp :)
   
 28. TomGanks

  TomGanks Rebel soldier

  Inlägg:
  65
  Från:
  Östergötland
  Hej på er allesammans!

  En 28-årig kille ifrån Linköping här som så många andra har hittat hit på grund av det växande intresset av klockor. I dagsläget består "samlingen" av vad jag förstår ni kallar en parfymklocka samt en enklare Tissot. Tanken med medlemskapet är att kunna diskutera med personer som har större intresse för klockor än vad jag har i min närhet när det nu äntligen börjar bli dags för min första riktiga klocka, men mer om det i en annan tråd. :)
  Emporio Armani.jpg Tissot.jpg
  //Huldten
   
 29. Kirurgen

  Kirurgen Ewok

  Inlägg:
  24
  Från:
  Göteborg
  Tja, ny här. 24 år, pluggar till sjuksyrra i gbg... så.. är inte kirurg.
  Länge haft ett intresse för klockor. Har en Frederique Constant och en Omega SM Deville.
  Tack för mig.
   
 30. Mr.Marre

  Mr.Marre Ewok

  Inlägg:
  20
  Hej allesammans, ny här på KS letar fortfarande efter min första ''riktiga'' klocka. Äger vid nuläget bara en Tissot Tradition.
   
  HanasticFantastic gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield