Laddar...
Nymans Ur 1851

Ny på forumet? Presentera dig gärna här!

Diskussion i 'Diskussion' startad av KS Admin, 5 september 2012.

 1. Thursday

  Thursday Rebel soldier

  Inlägg:
  62
  Anton heter jag, är 19år och ny här! Sidan blev rekommenderad från en nära vän. Glidit ~ 10h runt i forumet senaste 2 dygnen. Exalterad!
  Mvh
   
  Greven, Rum Runner och Lisa gillar detta.
 2. Frank-77

  Frank-77 Ewok

  Inlägg:
  19
  Hej Frank heter jag, är allmänt intresserad av klockor både armbandsur och fickur har sökt mycke info här inför köp av klockor kanonforum.
   
  Greven gillar detta.
 3. Victorhaskel

  Victorhaskel Ewok

  Inlägg:
  2
  Hej!
  Mitt namn är Victor.
  Jag har ett stort intresse av klockor och jag har en del själv. Inte en supersamling men jag har ett par stycken. För tillfället sitter jag med en Tag Heuer Aquaracer WAY på armen. Jag är mestadels här för att lära mig mer om klockor och kanske införskaffa mig en till så småningom. Hoppas denna sidan, inom tid, blir lika naturlig att surfa in på som t.ex facebook.
  Väl mött!
  / Victor
   
  Greven gillar detta.
 4. Ingenjören

  Ingenjören Stormtrooper

  Inlägg:
  313
  Från:
  Stockholms södra delar
  Först vill jag tacka eldsjälarna bakom detta forum som sköter "takt & ton" på ett föredömligt sätt! Många skratt har man fått!!! Tycker en kort presentation kan vara på sin plats vid inlägg 100. Lennart heter jag, bor och arbetar strax söder om Stockholm. Som många andra bars mängder av klockor i yngre år och man ångrar idag djupt att de inte finns kvar, Casios i många varianter, stora, små, med miniräknare etc. Hade även en sån där tidig digitalklocka med mörk display som visade röda LED siffror vid knapptryckning (snyft):( Under mobiltelefonens genombrott försvann klockan på armen under många år, men allt eftersom åren gått och ryggen inte längre tycker om att ligga under gamla Amerikanska bilar så måste teknikintresset hitta andra kanaler. Smygstartat med en helt ok. Certina DS Action för att snart rasa in i en intensiv Seiko period (SRP 167, SKX 009, Orange monster). Landade sedan tryggt i en Tag Heuer Aquaracer PRO. (ett tag, beroendet var redan ett faktum):rolleyes:. Inte långt senare avyttras Tag'en till förmån för en Omega Speedmaster (klassiska månklockan), hel underbar men av någon anledning "gifte vi oss aldrig". Avyttrades och jag föll tillbaka på mina billigare ur. En period av rotation och "ostrukturerat flippande" vidtar. Av rent sentimentala skäl köper jag efter ett par år tillbaka min Tag:confused:. Köper även återigen en ny SKX009 som kryddas med ett superoyster:angel:, men suget efter en riktig "finklocka" kvarstår. I samband med min annalkande 50 års dag tog jag således "tag i saken" och granskade märken jag aldrig förr intresserat mig för, resultatet blev en Breitling SOH 42, en blå skönhet som jag genast känner är "jag". Man skall aldrig säga aldrig men känner mig i dag mycket tillfreds med min lilla samling som väl täcker såväl praktiska och sociala tillfällen. Som oss alla utvecklar man vissa "preferenser" för klockor (utseende, detaljer, armband och färgskalor) så visst kommer jag att springa på fler som "kvalar in":banghead: Jag vet att bilder uppskattas men kommer att lägga en utförligare beskrivning av mina klockor under "min samling" tråden när tiden infinner sig att ta lite hyfsade bilder etc. Här är ett par snabba på "lådan" & handleden i dag.

  IMG_0876.JPG
  IMG_0877.JPG
   
  midikem, Greven, jabla och 7 andra gillar detta.
 5. Davinci

  Davinci Ewok

  Inlägg:
  7
  Tjenare KS
  Har ganska nyligen upptäckt att automatiska klockor fantastiskt intressanta och många gånger väldigt snygga. På ett sätt otroligt att så många har en så stark passion för klockor av alla dess slag. Men, samtidigt är det ingen slump, eftersom det finns oerhört skickliga urmakare på marknaden som vet vad kunderna gillar :)
  Jag håller på att orientera mig och ska 2017 köpa mina första automatiska klockor. Trodde först att det skulle bli en klocka, men det går inte att bestämma sig för en. Ni vet vad jag menar....

  Ser fram emot att lära mig mycket av alla kunniga medlemmar här! Tiden står stilla när man nördar in sig på klockor..
  /Davinci
   
  Greven gillar detta.
 6. Astrakhan

  Astrakhan Ewok

  Inlägg:
  19
  Från:
  Stockholm
  Hej och tack för insläpp!

  Har nyligen drabbats av detta intresse - till såväl sambons som plånbokens förtret. Det är något magiskt med best-of-its-time ingenjörskonst. Bor i Stockholm, doktorerar vid Uppsala Universitet. Spelar musik, tränar och programmerar när inte spenderar tid med familj och vänner.

  Klocksamlingen ännu endast ett par Omegor, inräknat bumpern på bilden. Är intresserad av äldre armbandsur med fin funktion, patina och skönhet.

  Har tidigare sneglat lite på den imponerande mängd kunskap som förmedlas här och ser framemot en fortsatt lärorik period!

  Hälsningar
  John
   
  Greven och Rum Runner gillar detta.
 7. Fallsternacka

  Fallsternacka Ewok

  Inlägg:
  38
  Hola
  Jag heter Mattias och har tyckt om klockor så länge jag kan minnas. Det är dock under det senaste halvåret som det växt till ett intresse. Har tidigare alltid burit quartzklockor men har börjat insett tjusningen med mekaniska verk nu. Har dock tyvärr inte riktigt ekonomin för att handla exklusiva schweiziska ur på studielånet. Samlingen än så länge är alltså inget tala om. En Seiko SNKL23 är på ingång och nästa köp blir förmodligen en Orient ray II eller om jag orkar spara, en Laco Aachen. Drömklockan är just nu en Speedmaster pro.
  Väl mött!
   
  Greven gillar detta.
 8. callerolex

  callerolex Ewok

  Inlägg:
  9
  Hej!

  Calle heter jag, varit intresserad länge av armbandsur ända sen man såg första James Bond filmen med den blåa Omegan :)

  Har mest lite billiga Seijos och Casio nu men sparar nu och ska köpa mig en Omega smp eller planet ocean och sen en sub är tanken :)
   
 9. Zion7466

  Zion7466 Ewok

  Inlägg:
  2
  Från:
  Täby;Stockholm
  Hej alla!

  Jag är helt ny i klockvärlden i alla fall den som är den så kallade riktiga klockvärden, jag är elektriker i grunden jobbar i sthlm och har väll alltid haft intresse för klockor på olika vis.
  Till exempel så samlar jag på gamla fickur och stoppur som jag dels fått vi släkt men även funnit på olika antikmarknader och loppisar.
  Men varför jag går med i ett forum är väll främst för att jag nu blivit stolt ägare av en ORIS Pro DIVER Date Titanium.
  Då är man införstådd av ett sådant fint ur kommer ansvar av ett fint hantverk som denna, samt kanske frågor om skötsel och skapa fler kontakter genom ämnet. IMG_0715.jpg IMG_0715.jpg IMG_0718.jpg
   
  midikem, Greven, jabla och 4 andra gillar detta.
 10. perznn

  perznn Ewok

  Inlägg:
  1
  Hej mitt namn är Niklas, var alltid nyfiken på klockor i mindre år, nu har mitt intresse börja stiga igen efter införskaffningen på en certina ds action och när jag kom över detta forum och såg hur många intresserade så ville jag bli medlem på en gång, jag hoppas på trevliga och spännande diskussioner här på klocksnack mvh :)
   
  Greven, Rum Runner, AdrianO och 2 andra gillar detta.
 11. JacobJ

  JacobJ Ewok

  Inlägg:
  32
  Hej! Jacob heter jag, har ett nyfunnet intresse för kläder, skor och självklart klockor! Hoppas på att lära mig mycket av de mer erfarna här på forumet.

  Med vänlig hälsning, Jacob
   
  Greven gillar detta.
 12. NIKBOR

  NIKBOR Ewok

  Inlägg:
  6
  Hej, Har inte varit här eller på något annat klockforum tidigare. Men allt eftersom mitt klockintresse ökar så har jag märkt att här finns en unik samlad kompetens som kan vara bra att ta del av.
  Kort presentation av mig själv. En vanlig knegare som sätter familj och hem först. Dagdrömmer om olika klockor.
  Har inget fancy men kan ändå stoltsera med en näst intill unik Speedmaster 376.0822 med engelsk dag och 1450-länk. Svensksåld och mer eller mindre full historik. omega.jpg
   
  Greven, jabla, Adezo och 3 andra gillar detta.
 13. Rum Runner

  Rum Runner AT-AT driver

  Inlägg:
  5.254
  Välkommen hit! Spännande Speedy där. Passande att göra entré på en tisdag. Glöm inte dimpa in i Speedmastertråden. :)
   
 14. kalles888

  kalles888 Rebel soldier

  Inlägg:
  59
  Hej alla glada!
  Har varit medlem på ks ett tag nu och känner att det är dags o ta steget att presentera sig lite :)

  Mitt namn är kaled och jag är 28år från Borås! Mitt klockintresse började sommaren 2013 när jag va i Grekland och var på ett casino och hade det som man kallar nybörjar flytet:D Bestämde mig i samma stund att köpa en "dyr" klocka med den vinsten som blev :D Det blev en breitling Superocean heritage 38, har sedan dess varit helt besatt av klockor (kommer och går i perioder såklart). Har haft allt mellan himmel och jord sedan dess, allt från en skx007 till en royal oak! Idag sitter jag på en 114060, en globemaster och en breitling chronomat b01 g/s :) Här kommer lite dåliga wristshots! :)
   

  Bifogade filer:

  midikem, Greven, jabla och 4 andra gillar detta.
 15. FabianSandberg

  FabianSandberg Rebel soldier

  Inlägg:
  82
  Tjena allesammans!
  Jag e ny här på forumet, har varit inne och läst mycket till och från men aldrig ordnat medlemskap.. FÖRN'S NU!
  Har varit intresserad utav klockor sedan länge men det var sen ca 3 år tillbaka som jag började intresserade mig ordentligt.

  På armen bär jag i dagsläget en OMEGA Seamaster SMP, 41mm'arn, älskar den.
  Har tidigare haft eni fräsch Bulgari Diagono, även den 41mm.
  Det är väl egentligen så mycket erfarenhet jag har är rätt ny som ni märker.

  Jag uppskattar allas inlägg här på forumet, rolig läsning och många fina klockor

  Så här ser min Seamaster SMP ut
  20170510_175341.jpg
   
  Greven, jabla, Kattvakt och 3 andra gillar detta.
 16. Oak&Oscar

  Oak&Oscar Ewok

  Inlägg:
  9
  Från:
  Stockholm
  Tja
  Dan här. Ny sedan någon dag på forumet. Har ett klockintresse som går lite i vågor men är nu inne i en fas igen då jag lägger ned en del tid på att leta information och då passar detta forum utmärkt. Bär själv runt på en Oris samt som namnet avslöjar en Oak & Oscar.
   
  Greven gillar detta.
 17. Uffejay

  Uffejay Ewok

  Inlägg:
  2
  Hej alle herfra København, glæder mig til at udforske forummet!

  de bedste hilsner,
  Uffe
   
  Greven gillar detta.
 18. Soldano

  Soldano Ewok

  Inlägg:
  4
  Halloj,
  Ny på forumet och har på senaste året snöat in helt på Subbar, GMT mm gärna med en krona längst upp på urtavlan.
  Nu när barna är utflugna finns liksom även ekonomin till att låta klockintresset ta fart på allvar. Har snurrar runt på nätet ett tag för å inhämta kunskap till handla lite vintage ur å insåg efter många timmar framför skärmen att Klocksnack verkar vara stället för de riktiga klocknördarna å tänkte att där skulle nog jag passa in utan större uppoffringar.
  Så här är jag nu och hoppas få hjälp med både det ena å andra inför mina kommande klockinköp.

  Här är min nuvarande vardagsklocka, ingen dyrgrip men som jag helt enkelt var tvungen lossa från tidigare ägare.
  Till fint sitter det istället en Omega Seamaster de Ville från slutet 60-tal på handleden. IMG_0015.JPG IMG_0016.JPG IMG_0078.JPG

  Ha de bäst så hörs vi framöver.
  Kent
   
  Greven och jabla gillar detta.
 19. URlakad

  URlakad Rebel soldier

  Inlägg:
  69
  Från:
  Stockholm
  Tjenare!

  Kille från Stockholm här. Har vart intresserad av dinkor i alla möjliga format så länge jag kan minnas. Jag blev medlem här av flera anledningar, bla. för att det finns så otroligt mycket information och kunskap på detta forum som jag vill suga i mig. Även till stor del för inspirationens skull. Man har fått upp ögonen för många nya märken man aldrig hade stött på annars.

  Har en salig blandning av kvartsare där favoriten just nu är min vintage Omega (De ville) i guld, som ser ut som den precis lämnat fabriken.

  Fridens liljor
   
  Senast ändrad: 11 september 2017
  Greven gillar detta.
 20. LarsN

  LarsN Ewok

  Inlägg:
  1
  Hej
  Jag är helt ny på Klocksnack. Jag har dock följt med under en tid utan att vara medlem. Har dock ingen samling att skryta med endast en quartz dykare och farfars gamla guldklocka, dock renoverad. Kanske blir det något köp genom Köp & sälj.
   
  Greven gillar detta.
 21. Ted Bogus

  Ted Bogus Ewok

  Inlägg:
  21
  Från:
  Stockholm
  Howdy!
  Helt ny på KS. Har vandrat på sidan några år (!) men inte bidragit i forumet. Ett snyltarbeteende som skall avlutas i och med detta och kommande bidrag. Har en Speedy Pro och en Rolex 16710 Stick Dial Cal. 3186 från sent 2007. Nästa mål är en 16600 eller 16610. Är lite trist konservativ och gillar de modeller som varit med ett tag - helst i stål.

  Massa cred för den sköna stämningen i forumet! Det är alldeles för lätt att tappa tidsuppfattningen här - trots ämnet som diskuteras.

  Allt gott,

  Ted
  IMG_2285.jpg IMG_4017.jpg
   
  Greven, jabla, Monk och 4 andra gillar detta.
 22. rippus

  rippus Ewok

  Inlägg:
  1
  Hej Hej, Jag heter Niklas och är helt färsk på klocksnack. Många fina klockor ni har. Anledningen till att jag hittade hit var att jag söker efter en Zodiac v wolf och jag följde spår som ledde till det här forumet. Mitt klockintresse går i cykler och triggas ofta av att jag är på jakt efter en specifik klocka.
  Fick en omega seamaster efter min far när han gick bort och där vaknade mitt intresse för klockor, så min första köpeklaocka var en speedmaster pro, har kvar den, saknade förkunskap om den och gillar den inte. Andra klockan värd att nämna var en fix från filmen Aliens, Ripleys klocka en Seiko X Giugiaro. Nu några år senare har intresset väckts igen av en Zodiac. Vi får väl se vad som dyker upp.
  Vänligen Niklas
   
  Greven gillar detta.
 23. SndoubleOP

  SndoubleOP Ewok

  Inlägg:
  4
  Tja, jag har lurkat här på forumet ett dag och tänkte att det var dax att bidra lite :) Har varit klockintresserad i ca. ett år nu. Har hittills haft 5 klockor, sitter nu på 3. Stort fan av Zenith, Jaeger Le-coultre(en dag :)), Sinn, nomos, och Seiko. Levererar lite bilder på samlingen. IMG_0136.jpg IMG_0219.jpg IMG_0220.jpg
   

  Bifogade filer:

  Greven, jabla, Ted Bogus och 1 annan gillar detta.
 24. sportsterswede

  sportsterswede Ewok

  Inlägg:
  16
  Hejsan! Svenne heter jag och är boende i Uttran söder om hufvudstaden. Har "lurkat" runt här ett tag och kände väl att det kunde vara roligt att delta aktivt. Första "riktiga" klockan fick jag av föräldrarna vid konfirmationen för snart 27 år sen. Senare tog moped,bilar och motorcyklar över. Mitt klockbärande har en fått en liten renessans för nåt år sen efter att ha rotat lite i min salig fars gamla lådor. För närvarande så är det -60 och -70tals automatare som fångat mitt intresse, enkel och klassisk design. Har 4st som jag tycker bra om.
  En tidig -60 tals Citizen 21J Automatic Parawater,
  En -60 tals Omega Geneve Automatic 18K cal 565,
  En -71:a Omega Seamaster Automatic cal 565 som efter ett besök hos Rob Engström dessvärre fick åka på sommarläger i Schweiz för helgenomgång, värdelöst m finklockan borta i 10v.
  Samt sist men inte minst en Citizen till, en Crystal Seven Automatic ca -67 -68 ,ett renoveringsobjekt där jag jagar nytt glas och glasring.
  För framtiden så står en fyrkantig Heuer Monaco eller en -60 -70 tals Speedmaster högt på önskelistan. Kanske kan bli en 50års present om 7 1/2 år :)
  Hmmm med reservation för oordning i bildserien men ni fattar :)
  Med vänliga Urhälsningar Svenne!
  image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg
   
  Senast ändrad: 18 maj 2017
  midikem, Greven, jabla och 1 annan gillar detta.
 25. Alex Taól

  Alex Taól Ewok

  Inlägg:
  10
  Hej KS och tack för medlemskapet.

  Jag har de senaste åren byggt upp ett allt större intresse för klockor och har förstått - och fått tips om - att det finns mycket matnyttig och kul information på forumet (samt många betrodda och seriösa köpare och säljare).

  Jag har ju redan hunnit snöa in på det "ovanliga" Panerai och tänker att det, utan tvekan, kommer bli mitt första riktiga klockköp till samlingen. Tittat lite online på Kroons Ur och Nymans som jag förstår är de enda återförsäljarna i Sverige. Kanske blir lite sugen på begagnat också om jag vågar och rätt förtroendegivande säljare dyker upp o_O Hoppas på mycket kul läsning och även tips från erfarna forummedlemmar här, blir spännande!

  Äntligen fredag,
  Allt gott!
   
  Greven gillar detta.
 26. Ted Bogus

  Ted Bogus Ewok

  Inlägg:
  21
  Från:
  Stockholm
  P47D Razorback! :happyhappy:
   
  SndoubleOP gillar detta.
 27. Super-Mario

  Super-Mario Ewok

  Inlägg:
  3
  Hej på er!

  Jag heter Mario och är helt ny här, upptäckte sidan igår!
  Har alltid varit intresserad av klockor, mannens viktigaste och ofta enda smycke.
  Arbetar som kriminalpolis och som statsanställd har man ju inte ekonomin till de klockor man drömmer om (numera allmänt känt och omdiskuterat i media vilka usla löner svensk polis har). Men det går att lösa ändå, kommer till det;)

  Köpte min första bättre klocka i Hong-Kong i min ungdom. "Bara" en tyngre Seiko men det var mycket pengar för mig då. Jag riskerade mitt liv för den när jag ngt år senare vägrade ge ifrån mig den till en knivrånare i Dominikanske Republiken.

  Under min FN-tjänst i Bosnien för snart 20 år sedan kom jag över en klassisk Speedmaster, vill minnas att det var 375050 med safirboetten. Hade aldrig varit inne på så dyra klockor innan och kände inte ens till Speedmaster!! Fick den för 2000 DM, i runda slängar 9000 kr. Gott så långt. Tills jag hade inbrott för 3-4 år sedan och de hittade den, de jävlarna. Försäkringshandläggaren värderade den till 20 000 kr på fotografier, han tipsade sedan om en snubbe som samlat på Speedmasters. Denne kanske hade ngt trevligt exemplar att sälja.

  Sagt och gjort. Träffade snubben och han hade en "gammal Speedmaster som legat länge i en låda. Men nu är den nyservad och fin".
  Utan att fundera så mycket på det köpte jag klockan, det var några tusen mer än vad jag fått av försäkringen, men det var ju närmare originalet, och det var ju roligare. Numret 145012 sade mig ingenting på den tiden. En urmakare berättade för mig att den hade det tidigare 321-verket och att det är krångligt att serva, helst skulle det skickas till Schweiz och det kunde bli dyrt. Dessutom hade klockan ALDRIG VARIT SERVAD, så jag kände mig lite blåst.

  För att korta av lite, för ett par veckor sedan tappade jag klockan och nedre tryckknappen ramlade ur. Jävligt klantigt, men det var det som startade det hela.
  Började titta på forumen på nätet för att se vad detta skulle innebära och vad det kunde kosta att laga. Då kom nästa chock. Nu började det klarna vad 145.012 innebär och det visade sig att efterfrågan och priserna på Speedmastern (särskilt pre-moon) rusat i höjden de senaste åren. Och jag ser att riktigt slitna exemplar av 145.012 gått för över 100 000 kr. Jag insåg att min har rätt bezel utan en skråma, originallänken 1039 2-68 som är knappt använd, urtavla i perfekt skick...

  Igår fick jag ett äkthetsintyg av en auktoriserad handlare i som var förvirrad. De hade aldrig sett ett så välbevarat exemplar av en pre-moon. Undrade förmodligen om detta verkligen inte var nytillverkade och fejkade delar inblandade. Så de vågade inte sätta något pris på den.

  Just det, det hade ju försvunnit en hel del annat i inbrottet så pengarna räckte också till en Speedmaster med safirboett (liknande den som blev stulen) i väldigt gott skick och som jag hittade nere i Tyskland. Köpte den helt enkelt för att jag älskar att se det vackra urverket. Min tredje klocka är en Tag Heuer Carrera Calibre 16. Sen ligger en gammal Citizen Diver´s 200 kvar sedan gamla tider, men den försvinner lite i sällskapet.

  Nu skall jag ge mig ut och springa Göteborgsvarvet. Starten går om mindre än 2 h, inte förberedd men klockhistorien har gett mig energi nog att genomföra det!

  Det var allt för idag. Spännande tider framigenom...

  Mina ur.jpg 145012-67.jpg 1994.jpg
   
  Urkvinnan, Greven, jabla och 6 andra gillar detta.
 28. Nic

  Nic AT-ST driver

  Inlägg:
  1.471
  Från:
  Hälsingland
  Kul att du delar med dig av en intressant historia, välkommen till forumet! :)
   
 29. Super-Mario

  Super-Mario Ewok

  Inlägg:
  3
  Tack Nic!
  Blir kul att vara med!
   
  Nic gillar detta.
 30. Sebbmoller

  Sebbmoller Ewok

  Inlägg:
  2
  Tjena! Följt klocksnack i två år och har blivit en klocknörd sen jag köpte min breitling colt för några år sen. Har dock inte fastnat för breitling utan för Rolex som jag har bestämt ska bli mitt nästa köp och då är mitt sikte inne på en Batman. Ha d gott!
   
  Greven och Raste gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield