Min tavla hälsarNötköttsgryta i form av fyratimmars långkok på spisen. Det skall bli gott lite senare i kväll. Champinjonerna plus lite stekt bacon läggs i sista halvtimmen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Min tavla hälsarNötköttsgryta i form av fyratimmars långkok på spisen. Det skall bli gott lite senare i kväll. Champinjonerna plus lite stekt bacon läggs i sista halvtimmen.
Inte helt olikt en hederlig fransk beuf bouginion, eller hur det nu stavas. Men principerna är ju desamma även om man gör en kalops eller en chili. Eller gulasch eller... nu är man hungrig alltså!Nötköttsgryta i form av fyratimmars långkok på spisen. Det skall bli gott lite senare i kväll. Champinjonerna plus lite stekt bacon läggs i sista halvtimmen.
Oj! Det där var fina klockor! Strelan, högst upp i mitten, är en "KA1" också. Det gör den lite speciell.Då var tärningarna kastade.
4 kronografer i ett paket på väg till service.
Sannolikt kommer 3 tillbaka i bra skick.
Nr 4 är den som får donera om det behövs delar. En oerhörd bonus vore ju om även nr 4 gick att få igång.
Jag säger som Ingemar Stenmark som svarade en reporter som tyckte han haft lite tur: "jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag!"Ah, nyservad. Väntar bara på boetten. Skall bli kul o få se verket genom glasbaksidan!
Skall man börja skruva verk kan jag verkligen rekommendera Molnia 3602. Stort och lättskruvat! Bryggan bara flöt på plats och alla tre axlarna la sig tillrätta med en gång (kanske tur dock)!
De är ju inte omöjliga att hitta men det är svårt. Det tog mig ett år av "maniskt" letande innan jag fick napp. En jättekul "jakt" i och för sig.Äntligen, efter ett par dagars till synes oändlig väntan anlände så den NVCh-30-gen3-homage jag har tagit över från förste Kamrat @MAz_666! Att hitta ett legitimt exemplar av en äkta Gen 3 är ev inte omöjligt, men jag har inte riktigt vågat mig in i jakten på äkta vara. Denna homage är därför ett oerhört välkommet tillskott till min modesta samling. Jag är även säker på att redan befintliga Gen 1 och 2 kommer att välkomna denna yngre vän till en plats bredvid i samma klocklåda. Ja, nu blev det ju ryssfredag på riktigt!
Japp, så hette det ju och nu är svampen och baconet (baconenet? ) också inlagt. Funderat på att fuska lite och lägga i lite krääm frääsj på slutet. I mitten av grytan en liten fransk kryddkärve. Den tar man upp innan man äter. Hungrig nu...Inte helt olikt en hederlig fransk beuf bouginion, eller hur det nu stavas. Men principerna är ju desamma även om man gör en kalops eller en chili. Eller gulasch eller... nu är man hungrig alltså!
Just den där förbenade bryggan är ju mitt lilla helvete just nu med alla ur jag ger mig på. Plocka isär är ju ingen match men att få vissa delar att sitta ihop igen... perkele alltså...Jag säger som Ingemar Stenmark som svarade en reporter som tyckte han haft lite tur: "jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag!"
Gott vin så är halva jobbet gjort. Både i grytan, i kocken och i gästernaJapp, så hette det ju och nu är svampen och baconet (baconenet? ) också inlagt. Funderat på att fuska lite och lägga i lite krääm frääsj på slutet. I mitten av grytan en liten fransk kryddkärve. Den tar man upp innan man äter. Hungrig nu...
Haha stackars jäkel som åker på att sitta och gå igenom filmen från mina byxfickor isåfall Fickludd, köpamjölk-listor och allsköns bråte att glo på till dödagarSkulle inte förvåna mig om mobilen filmar när den ligger i brallorna
Mm.. gulasch ställde jag på spisen i gårkväll och bjöd grannarna på till lunch idag. Jäkla drömrätt att laga alltså. Inte dumt att äta hellerInte helt olikt en hederlig fransk beuf bouginion, eller hur det nu stavas. Men principerna är ju desamma även om man gör en kalops eller en chili. Eller gulasch eller... nu är man hungrig alltså!
KA1? Kustartilleriet 1:a regementet? Kalle Anka volym 1? Om jag har hittat något speciellt här så är det nog ett fall av den pickande hönan.Oj! Det där var fina klockor! Strelan, högst upp i mitten, är en "KA1" också. Det gör den lite speciell.
Exakt, jag applicerade framgångsrikt samtliga dessa tre.Gott vin så är halva jobbet gjort. Både i grytan, i kocken och i gästerna
Lysande. Herr Lallerstedt kan slänga sig i väggen när en bra vinpava kommer fram.Exakt, jag applicerade framgångsrikt samtliga dessa tre.
Jag "offrade" ett 2414-verk från en nyare Komandirskie och satte mig att plocka isär/montera ihop gång på gång. I början med instruktion steg för steg bredvid men efter några gånger satt momenten mer eller mindre med någon sorts begynnande automatik. När jag kände att jag kunde detta var det sedan dags att börja kika på rengöring och olja... Men jag håller definitivt med om att isärplockandet är betydligt enklare jmf med det motsatta.Just den där förbenade bryggan är ju mitt lilla helvete just nu med alla ur jag ger mig på. Plocka isär är ju ingen match men att få vissa delar att sitta ihop igen... perkele alltså...
Har ett Langendorf ett Durowe will jag minnas som jag våldför mig på av och till. Mest av.Jag "offrade" ett 2414-verk från en nyare Komandirskie och satte mig att plocka isär/montera ihop gång på gång. I början med instruktion steg för steg bredvid men efter några gånger satt momenten mer eller mindre med någon sorts begynnande automatik. När jag kände att jag kunde detta var det sedan dags att börja kika på rengöring och olja... Men jag håller definitivt med om att isärplockandet är betydligt enklare jmf med det motsatta.
Men, om man ger sig/tar sig tid tycker iafall jag att det är en fantastisk känsla när man mentalt glider in i de små detaljerna och låter hjärnan fokusera på det lilla. Bra i en verklighet som tycks befinna sig långt bort från det lilla med mer fokus på statusuppdateringar och delade klipp på katter och hundar och fan vet vad.
Och känslan när balanshjulet hamnar rätt och hela verket tickar igång av sig själv, shit det är svårt att slå. Varje gång!
Lätt att glömma ibland att vi har det rätt bra i den här delen av världen.Kvällspromenad.
Vad har du för kamera ,? Grymt skarpa bilderKvällspromenad.
Nokia 3210?Vad har du för kamera ,? Grymt skarpa bilder
Isåna fall Nokia 3210 SENokia 3210?
Tack!Vad har du för kamera ,? Grymt skarpa bilder
Vad har du för kamera ,? Grymt skarpa bilder
Tack!
Samsung S8+.
Då ska vi se. Jag kommer fram till att de faktiskt är lika.En fundering jag har haft när det gäller just jämförelsen mellan 170 och 090 är hur lika måtten mellan dessa egentligen är; I bilden nedan har jag iof sannolikt skapat europas fulaste illustration genom tiderna, men om vi bortser från det; Är måtten A och B desamma på 170 och 090. Eller, om man omvandlar detta till en mer bildlig fråga: Är 170 i praktiken en 090 med "utsågade" gluggar för banden?
Tusen tack, precis denna info har jag varit på jakt efter men inte hittat någonstans i siffror!Då ska vi se. Jag kommer fram till att de faktiskt är lika.
090 är kulblästrade och ger lite rundare känsla medan 170 är borstad därmed ser lite skarpare ut.
Men avståndet lug till lug får jag till att vara samma.
Men sedan går ju taket över bandhornen på 090 i en båge så totallängden på boetten blir ju större på 090 även om avstånd lug till lug lika.
Ser fram emot att se resultatet känn dej inte "pressad"Fick rota fram lite andra gamla verktyg än glaspress till den här boetten.
Ja jag har ingen brådska Jag ska snart ut och skotta snö så vi får se hur mycket jag gör idag på den härSer fram emot att se resultatet känn dej inte "pressad"
Här kom det några cm blötsnö inatt. Ska bli 8 grader varmt i veckan så låter naturen fixa bortforslingenJa jag har ingen brådska Jag ska snart ut och skotta snö så vi får se hur mycket jag gör idag på den här