Laddar...
Erikson Urhandel

Skicka dyra klockor

Diskussion i 'Diskussion' startad av Tjarnan, 19 mars 2018.

 1. Tjabo

  Tjabo Brons

  Inlägg:
  1.053
  Spännande tråd. Men alltså finns inte ett enda bolag där man kan skicka en klocka, försäkrad till ett värde om exvis 75k? UPS har nämnts, men även motsagts.
  Fick en fråga av en vän som ska skicka en klocka och jag lovade att kolla runt. Men PostNord - nej. DHL - om du är företag. Ev. UPS då?
   
 2. Milanoo

  Milanoo Titan Premium

  Inlägg:
  149
 3. KenKun

  KenKun Diamant

  Vad är en annan sorts klocka? Väggklocka?
   
 4. Milanoo

  Milanoo Titan Premium

  Inlägg:
  149
  Frågan är ju vad ”annan slags klocka” betyder. Ska ringa dem ist så blir det inga missförstånd
   
 5. PANI

  PANI Titan

  Inlägg:
  176
  Snabb fråga som jag tänker jag får svar på snabbare än hos PostNord
  Ska skicka en klocka med värde i veckan
  Behöver klockan paketeras hemma, isf några riktlinjer man behöver följa?
  Annars görs det hos PostNord?
  Tack på förhand
   
 6. JDQ

  JDQ Brons

  Inlägg:
  798
  När jag har skickat värde har jag paketerat de hemma som vanligt.:)
   
  PANI gillar detta.
 7. HSK

  HSK Tantal

  Inlägg:
  748
  Använd hellre överdrivet mycket skyddsemballage än för lite, en rulle bubbelplast kostar typ 50 spänn på Clas Ohlson och är en billig försäkring. Vira in allting riktigt ordentligt i bubbelplast och/eller wellpapp (som även det finns att köpa på rulle hos CO) och stoppa sedan ner i en skokartong eller annat lämpligt ytteremballage. Tejpa igen och ta med till PN så applicerar de värdetejp och fixar etikett.

  Tillägg: Se till att ha kopia på kvittot/värdering eller liknande om du planerar att skicka med det för att kunna styrka värdet om det kommer bort och tänk på att försäkringen bara gäller upp till 50k, är värdet högre än så utgår ingen ersättning alls. Det lanserades nyligen en ny typ av tilläggstjänst där man kan lägga till försäkring upp till ett högre belopp men jag är osäker på om det gäller klockor.
   
  laketwig gillar detta.
 8. PANI

  PANI Titan

  Inlägg:
  176
  Stort tack för utförligt svar/tips.
  50k har jag koll på och packning låter precis som min grundidé va!
   
 9. Tjabo

  Tjabo Brons

  Inlägg:
  1.053
  Har pratat med alla stora bolag, DHL, Schenker, UPS och PostNord. Ingen tillåter klockor av högre värde.

  Helt galet detta.

  Vad ska man göra om man vill skicka en klocka säkert?
   
 10. Solstickan

  Solstickan Titan

  Inlägg:
  96
  Är väl antagligen lite sent svar, men skickade en speedy i förra veckan och jag tyckte att jag hade paketerat väl, men fick nästintill en utskällning när jag kom till postnords företagscenter.. Där slog de in paketet återigen och paketerade om. Som tidigare nämnde är det viktigaste att du har värdering/kvitto när du skickar :)
   
 11. Pilot00

  Pilot00 Plast

  Inlägg:
  6
  Rekommenderar helt klart blocket paketet
   
 12. Solstickan

  Solstickan Titan

  Inlägg:
  96
  Blocketpaketet? Vad jag kan läsa är Blocketpaketets maxbelopp 5000 + fraktkostnad, eller har du annan info? :)
   
 13. Tjabo

  Tjabo Brons

  Inlägg:
  1.053
  Fortfarande fascinerad över att det inte tycks finnas ett enda sätt att skicka en dyr klocka försäkrad. Pratade med PostNord igen, de bekräftade att över 50k = 0 SEK.
   
  koze och Aurum gillar detta.
 14. Investera

  Investera Plast

  Inlägg:
  1
  Från:
  Stockholm
  Hej, Jag är ny på forumet och tycker att det är mycket kloka ord som sägs då alla har bra ideer. Jag har gjort en stor research och kollat upp alla större fraktbolag ink PN och det stämmer max 50K gäller i försäkrat värde för ex frakt utrikes(men gäller INTE klockor) ENLIGT UNDANTAGSLISTAN hos bolagen. Men har ringt upp och kollat med UPS, DHL expess och TNT som faktiskt försäkrar klockfrakten t o m över ett värde på 200K om du är FÖRETAGARE och registrerad kund hos bolaget eller alt få mottagaren som ev har bolag att försäkra försändelsen men då ska det finnas ett kundnummer registrerat hos fraktbolaget. Dessa tre bolag tar 1% i avgift dock och hämtar upp paketet hemma hos dig. Skulle det inte vara en god ide att utnyttja en trogen hederlig vän som har ett bolag och använda dennes kundnummer eller låta denne registrera sig hos fraktbolaget eller att du själv startar upp ett bolag ex enskild firma eller ett HB. Om inte, så finns det inte något säkert sätt att skicka klockor över 50K men ska du ändå skicka ett ur med värde större än 50K så kan du ju skicka ändå med UPS eller DHL express och skriva ex mätinstrument eller silver watch på försändelsen men du är torsk på kapital över 50K om paketet försvinner eller skadas. Jag tror att allt kom med men kommentera gärna. Jag har själv några dyra ur som jag kommer att sälja men har inte beslutat hur en försäljning ska gå till på säkrast sätt i Sverige eller sälja via Chrono24. Tack o hej
   
  Senast ändrad: 9 juli 2019
Mollstedt