Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.362
    Till Valborg blir det flap steak i värmebadet!
     
    Veratio och Mattias71 gillar detta.
  2. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.362
    image.jpeg
    Snart dags för ett dyk i det varma badet.
     
    Mattias71, Veratio, MartinL och 1 annan gillar detta.
  3. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.362
    image.jpeg
    En snabb sväng på grillen igår! Blev magiskt gott.
     
    Icaras, Mattias71, Veratio och 1 annan gillar detta.
  4. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    246
    Från:
    Malmö
    En vecka kvar på USA resan. Tänkte beställa en Anova igår så man har den snart!

    Men den är ju out of stock! Mailat, men du måste haft tur!


    Sälj din till mig. ;-)
     
    Mattias71 gillar detta.
  5. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    image.jpeg
    Bästa köpet jag gjort!
     
    Brutus, Icaras, TWH och 6 andra gillar detta.
  6. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    149
    Från:
    Linköping
  7. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    Ikväll biffar, till lunch gjorde jag kyckling :)
     
    MartinL gillar detta.
  8. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Nu har jag fått min Anova wifi. Gjorde en test på benfri kotlett som blev kanon.
    I går gjorde jag torskfile med cocktail tomat och salladslök. 20160511_183512.jpg 20160511_174718.jpg
     
    Icaras, hollow123 och Veratio gillar detta.
  9. BOTL
    Trådstartare

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    810
    Från:
    Gefle
    skriv gärna temp och hur länge du körde allt så ska jag prova dina recept.
     
  10. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Köttet körde jag på 63 grader i 60 min, för att vara säker att min dotter skulle äta det. Dock hade en 20-30 min mer inte skadat. Hade smör torkad timjan samt mitt hemma gjorda habanero / vitlök salt.
    Torskfilen var det 35 min på 58 grader.
     
    Veratio gillar detta.
  11. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Idag blir det svensk kycklingfile med citron och vitlök. 63,5 grader i 1.30. Bara att vänta :)
     
  12. snoozarn

    snoozarn AT-AT driver

    Inlägg:
    5.113
    Från:
    Stockholm
    Räcker 1,5h?
    @AdamST, du körde ju hela 3h?
     
  13. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Enligt stort sätt alla recept räcker det med 1,30 vad jag kan se.
    Dock så höjde jag upp tempen till 68 då min dotter skall äta med kom jag på :)
     
    snoozarn gillar detta.
  14. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Kan rapportera att den blev bra :) 20160514_175936.jpg 20160514_163036.jpg
     
    Veratio gillar detta.
  15. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    Enligt källor jag läst från är det bäst med 3 timmar på fågel för att helt döda alla bakterier. Smakmässigt var kycklingen grym så någon sån negativ påverkan sker inte mig veterligen :)
     
    Veratio och snoozarn gillar detta.
  16. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Veratio och Joffrey gillar detta.
  17. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    Mattias71 gillar detta.
  18. nissehult

    nissehult Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.156
  19. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Bakterier, har varit hemma med vab.
     
    nissehult gillar detta.
  20. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    65
    Från:
    Göteborg
    Inte så lång tid kvar ;-) 20160515_094223.jpg
     
  21. Oscaro

    Oscaro X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.003
    Ni som kör med Sous Vide, upplever ni att det blir godare smak eller är det bara bekvämt?
     
  22. TWH

    TWH Stormtrooper

    Inlägg:
    460
    Från:
    Stockholm
    Kört sousvide rätt länge, tror jag köpte min cirkulator för ca 7år sen. Det är bekvämt som fan, när det handlar om smak, så är det upp till kvalite på kött, kryddor, stekyta, konsistens. Du får inte automatiskt bättre smak av sousvide men du kan få köttet till rätt temperatur och konsistens och smaka upp det så det blir svin gott. Tex att steka en god entrecote med bra marmorering i smör vitlök och timjan till rätt temp kan vara godare en sousvide!
     
  23. Oscaro

    Oscaro X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.003
    Okej förstår, blir nog att fortsätta steka vanligt då! Praktiskt och bekvämt är mina två hatord :D
     
  24. TWH

    TWH Stormtrooper

    Inlägg:
    460
    Från:
    Stockholm
    Men en super bra grej med sousvide är att du kan köpa billigare kött detaljer och få det mört och svin bra. Mest prisvärda kött just nu är amerikansk högrev, be köttdisken skiva en bit av den sidan nära entrecote så får du bra kött för runt 100kr/kg och smakar jävligt bra. Brukar vara min sommar grill kött bit :D fast jag brukar köra sousvide 57c övernatt ca 12 timmar, kyl ner i isbad sen grilla senare nästa dag! image.png image.png
     
    Aquastaren, Veratio och Mattias71 gillar detta.
  25. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    Efter att ha kört några dagar nu upplever jag att vanliga råvaror för mer rena och intensiva smaker med den försiktiga tillagningen, kycklingen smakar mer, lax lika så, etc. Att det är bekvämt venne om jag instämmer i, det är betydligt enklare att bara pannsteka kött än att hetta upp vattnet, paketera allt, låta det ligga i, och sen steka på en yta :)
     
  26. Oscaro

    Oscaro X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.003
    Kanske går snabbare att tillaga vanligt men är ju definitivt svårare att få till rätt stekgrad osv
     
  27. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    Ja och det är därför många restauranger kör med sous vide, varför leka en gissningslek när man kan få exakta resultat som ofta slår en vanlig pannstekt bit kött?
     
  28. nissehult

    nissehult Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.156
    Holmqvist och TWH gillar detta.
  29. Oscaro

    Oscaro X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.003
    Varför ha en mekanisk klocka när man kan få bättre tidshållning digitalt?
     
  30. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.018
    Från:
    Westeros
    Köper inte alls det resonemanget, inget som gör ett pannsekt kött till ett finare eller mer eftertraktat resultat. Jag kan också steka kött bra i panna, men när man vill jaga exakta resultat är det sous vide som gäller

    Rekommenderar Chef Steps för att visa på varför sous vide är så vitt använt inom allt från kött till lemon curd, puréer, och grönsaker :)
     
    ollkli, zippan, tim ur länk och 2 andra gillar detta.