Laddar...
Nymans Ur 1851

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. BOTL
    Trådstartare

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    804
    Från:
    Gefle
    Allt ligger nerpackat i karto ger tills vi får vår nya radhus i feb. Fram tills dess får ni posta lite roliga recept i tråden
     
    joca gillar detta.
  2. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Julskinkan är på gång. Chili, kryddpeppar, lagerblad, vitlök samt lite smör.
    12 timmar på 68 grader. IMG_20161216_192700.jpg IMG_20161216_195810.jpg
     
    joca, Dronten, stigge och 1 annan gillar detta.
  3. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Nu är den vaccad och klar.
     

    Bifogade filer:

    Missko, stigge och zippan gillar detta.
  4. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Imorgon blir det oxfilé lindad i Serrano skinka som skall få bada. Vad planerar ni andra?
     
    Veratio, BOTL, stigge och 1 annan gillar detta.
  5. frere

    frere X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.450
    Pilgrimsmussla och vaktelägg!
     
    Mattias71, Veratio, BOTL och 1 annan gillar detta.
  6. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.015
    Från:
    Westeros
    Lammfilé här!
     
    Mattias71, Veratio, BOTL och 1 annan gillar detta.
  7. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    230
    Från:
    Malmö
    Lammfilé här med! Hummer och löjrom till förrätt, två förrätter. Efterrätt, to be decided.

    Lammfilén körs sous vide. Adam, kör du 54, 54,5 eller 55 grader? En timme, en timme tio minuter?
     
    Joffrey gillar detta.
  8. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.416
    Köpt massa tryffel och ska gå helt wild tillsammans med Bordeaux från tidigt 2000-tal

    Edit: va fan det här var ju sous vide-tråden, det gör ju mitt inlägg rätt komiskt hehe
     
    Fryken, MrPlow, stigge och 2 andra gillar detta.
  9. Joffrey

    Joffrey Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.015
    Från:
    Westeros
    Inte spikat innertemperatur ännu, ska se på filén imorrn hur mycket fett som är på den :) Om det är mycket kör jag högt, lite fett så blir det lågt. Tiden är väl ganska variabel bara köttet blir genomvarmt, men planen är väl ca 1h 20 min och sen en färd i stekpanna med smör och lite aromatiska grönsaker :)

    Hela menyn för den intresserade är Frantzens löksoppa med mandel och lakrits, sen lammfilé med potatisgratäng och rödvinssås, och sen en citronmarängpaj :)
     
    ollkli, Mattias71, ZQT och 3 andra gillar detta.
  10. matage

    matage Rebel soldier

    Inlägg:
    142
    Från:
    Stockholm
    Antar att ni menar lammytterfile va, och inte de små innerfileerna? ;)
    Oavsett vad är ju de detaljerna sjukt magra och snabba att tillaga så allt över 45 min skulle jag tippa är overkill och skulle inte köra mer än 50-51 grader.
    (Om du inte kyler dem innan du kör dem i pannan dvs, annars är nog risken stor för att du översteker dem).

    För egen del ska jag testa att köra en hjortfile på 52 i 60 min för att göra nåt fusionupplägg i stil med Hjortfile Provencal Rossini...
    Vad gör man inte när man både vill ha anklever och vitlökssmör :)
     
    Mattias71 och Veratio gillar detta.
  11. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.800
    20 min 55 grader räcker gott för lammfilé. Sen direkt i isbad. Iofs bara kört utan kappa men tippar på samma om man kör med kappa
     
    Mattias71 gillar detta.
  12. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Vad kör ni för bakfyllekäk imorgon? Tänkte hoppa den klassiska pizzan men behöver då något lagom fett och gott. Funderar på en Biff a la Rydberg till lunch. Andra idéer?

    Edit: fel tråd :banghead: Men det går nog att fixa den i SV den också! :happyhappy:
     
  13. Beastie

    Beastie Mr Cowbell

    Har precis hittat denna tråden.

    Verkar som det är konsensus här att det är anova cirkulatorn som gäller. Är den det bästa i det prissegmentet?
     
    Mattias71 gillar detta.
  14. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.312
    Alltså det är en doppvärmare med en propeller. Kör på bara.
     
    Mattias71, Beastie och MartinL gillar detta.
  15. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.312
    Hos oss blev det dubbelmarinerad oxfilé. Först i en söt marinad som går 10 h på 59 grader. Sen när det är klart så får den gå i demeyeren för att få yta. Skivas halvtunt och så hamnar den i en vinägrett. Och så massa kapris på det.

    IMG_0068.JPG
     
    Senast ändrad: 3 januari 2017
    Mattias71 och BOTL gillar detta.
  16. BOTL
    Trådstartare

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    804
    Från:
    Gefle
    Fantastiskt, recept tack och fler bilder.
     
  17. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.312
    Blev nog bara en bild på köttet.

    Jag får gräva fram receptet imorgon!
     
  18. BOTL
    Trådstartare

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    804
    Från:
    Gefle
    Du var nöjd med tuggmotståndet efter så många timmar?
     
  19. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.312
    Det håller ihop fint men faller isär i munnen. Innan sousvide-tiden körde vi det i ugnen. Men då blev ju de smala delarna av filen för vällagade.

    Blir perfekta rester också!
     
    BOTL gillar detta.
  20. matage

    matage Rebel soldier

    Inlägg:
    142
    Från:
    Stockholm
    Det är nog mest en smaksak. Jag har kört Sansaire (fick en early bird Kickstarter på den) och är väldigt nöjd med den.
    En tusing billigare än Anova om man köper dem idag.
     
    BOTL gillar detta.
  21. Psykel

    Psykel X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.680
    Från:
    Sollentuna
    Riktiga män kör bakiskrubb i sous vide!
     
    BOTL gillar detta.
  22. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Filen blev kanon. 1 timme i 60 grader sedan i kolstål pannan för färg och smak.
    Ursäkta mörk bild. IMG_20161231_182019.jpg
     
    BOTL, Veratio, hollow123 och 1 annan gillar detta.
  23. Lowe92

    Lowe92 Rebel soldier

    Inlägg:
    154
    Har köpt in fläskkarré till min anova, tar tacksamt emot tips på temperatur och tid då jag är novis inom området. Planen är att köra den i ett stycke iaf och få den ganska mör utan att det blir pulled pork av det hela. Avsluta på spisen för lite färg och yta.
     
  24. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Nu får jag också vara med och leka i denna tråd! :)
    I frysen finns oxfilé samt fläskfilé, tips på tillagning mottages gärna.
    IMG_0235.JPG
     
    Mattias71 och Veratio gillar detta.
  25. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Zingo gillar detta.
  26. Lowe92

    Lowe92 Rebel soldier

    Inlägg:
    154
    Zingo och Veratio gillar detta.
  27. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Det får du bestämma själv. Körde 58,5 sist.
     
    Zingo gillar detta.
  28. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    230
    Från:
    Malmö
    Oxfilé 54,5, en timme och tio minuter om den är hel.
    Fläskfilé, fläskytterfilé, 58, jag kör den ca 2 timmar.
    Flankstek, 54,5 - 55, 8 - 12 timmar. Blir helt suveränt.
    Lammytterfilé, 54 grader, en timme.

    Läser precis "Cooking Sous Vide, Under Pressure" av Thomas Keller precis. Finns hur mycket kul som helst att läsa.
     
  29. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Har även en massa entrecote som är paketerade om 300 g * 2 skivor. Värme och tid för dessa? Föredrar mediumrare med dragning åt rare.
     
  30. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Blir till att prova potatisarna också! :)

    Köpte ingen de buyer panna utan nöjde mig med Scanpan ctx för stekning på behandlad yta samt Skeppshult för gjutjärsstekning.