• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Stora tråden om mikromärken och andra "affordables"

Remofflan

Patek
Friends Of KS
2-Faktor
Hur gammal är den där? Jag kollade senast igår efter denna och noterade att det står 21 och inte 19 jewels på tavlan på dom jag såg.

Edit:
Verkar ju finnas en massa olika? Hittade åtminstonde tre olika tavlor av 38mm varianten när jag sökte nu.
Vilken vill man ha egentligen, något att tänka på? :)

seagull1963.jpg
Det finns kort sagt mycket att tänka på. En uppsjö varianter att grotta ner sig i om man vill.

Recensioner finns här: https://klocksnack.se/threads/seagull-1963-poor-mans-speedy.135047/ och https://klocksnack.se/threads/sea-g...e-edition-mechanical-watch-d304-video.134138/

Jag citerar mig själv och kopierar in en text jag skrev till en annan medlem igår.

Det där med vilka som är fejk eller inte är lite knepigt. De Red Star-varianter som går att köpa nya nu, som är tillverkade i Tiajin-fabriken är ju inte de där fina från de 10.000 som nämns i länken ovan. Men de är inte kopior, snarare homage till en homage, eftersom de 10.000 är den riktiga homagen till originalet från 1963.

Jag har haft både den i första länken och översta i den andra. De är båda Red Star och inte med Sea-Gull-loggan. Även denna finns i olika varianter med plexi eller safir och i 38 eller 42 mm. Här är det 38 mm plexi du vill ha.

Den vanligaste är nog den från första länken, som finns på Watch Unique, https://watchunique.com/de/produkt/seagull-1963-solid/?v=f003c44deab6

Här får du korrekt antal stenar (21 zuan) och två rader text (Made in China, Tijan Factory), samt stängt baklock med 1963-logotypen. Finns även glasbaksida med samma text tryckt i rött på glaset. Klockan kommer i en rund plåtlåda (typ kakburk) med skumgummi (som G-Shock). Skickas snabbt och smidigt från Nederländerna.

Den andra, som är den jag själv valt att köpa och behålla, är den som nämns överst i den andra av dina länkar. Den finns bl a från ansedda butiken Poljot24.de som egentligen är specialist på ryska ur. Snabb och smidig leverans här också, men istället från Tyskland. https://www.poljot24.de/marken/seagull/7000.html Det är denna jag själv köpt och valt att behålla. Mycket prisvärd. Även på Poljot24 finns en uppsjö varianter med det är denna som ska vara närmast originalet. Det står 19 juveler på tavlan (fast det är 21 i verket) för att efterlikna originalet och en rad text på tavlan vid kl 6. Den har glasbaksida utan fult rött tryck, med information runt om istället. Boetten skiljer sig något och du får en snygg signerad krona samt två extra band. Levereras i grön trälåda med inredning i filt/sammet (lite som JDM Seiko). Den finns även här https://seagull1963.org/products/se...Tdo5RGx-nWhkJghPT3xVckFJv4rSOpw8aAnH4EALw_wcB men där har jag aldrig handlat.

Men kolla gärna runt själv och köp den du gillar bäst. :) Priserna är liknande, från 2.000 till 3.000, men då skiljer också baksidan och vilka band du får med.
 

Urtyp

Audemars

SVENUR

Omega
2-Faktor
OK... känner inte att det är läge att ens konsultera sambon om val av klocka så ni får agera smakråd :)

Vilken av nedanstående skulle DU välja och varför?
Farer WT.png

Min första tanke var den högra.. men jag har ju redan flera klockor med blå urtavla... kanske dags att ta något annat. Den i mitten är begränsad till 250 st - de två andra är begränsade till 200st. På den i mitten så lyser yttre ringen (städerna), siffrorna samt den inre ringen (1-24) i mörker - det ser coolt ut men inget man ser till vardags...

Man kan ta valfritt armband till resp. klocka - färgerna ovan är bara förslag.

Så - shoooot
Mitten helt klart. Snyggast av de tre och lumen verkar helt överlägsen. Det är ett riktigt bra worldtimer-alternativ! Lägg upp massor med bilder om det blir köp!:)
 

FOQ

Audemars
Lagt en order på denna nu. Precis vad jag har saknat. Quartz. Affordable. Lagom unik.
Ska bli gött att slita på den så man får grym patina. Push crown gör mig helt ärligt ingenting. 100 WR. Perfekt för bad osv.

Den här tråden har börjat återfå sin glans igen. Jag visste inte att denna klockan skulle släppas till alla. Hade frågat om det tidigare. Grymt att kunna få info här.

Tack alla och trevlig fredag på er!

IMG_20201009_133121.jpg
 

Acos

Audemars
upload_2020-10-9_0-31-3.jpeg

Helt korrekt! Kursivt, vad känner du inför det?
Min spontana tanke är att denna andas mer flygare medans SNN231 är mer Field. Källa: Feeling
Känner nog precis som du, den andra är mer av en field watch såg dock att den bruna fortfarande säljs SNN241, vet inte om den känns lika field/”militär” som SNN231 men den med kursiva är absolut inte fy skam den heller
 

Remofflan

Patek
Friends Of KS
2-Faktor
Covid reglerna skärptes här på Island i måndags, så jag hoppas på nästa sommar i bästa fall. Tyvärr :)
Gåvor mellan privatpersoner går att skicka utan att det förtullas? Eller är det helt kört? Även om den har ett värde så är det ju redan din egendom som en familjemedlem ska skicka. Tråkigt att det ska vara så omöjligt. Baka in den i en tårta!
 
Topp