Vilken garre blev det till?Tar en garre och avnjuter denna 12,5% Breakfast Stout från Põhjala med vacker vaxtätning över kapsylen
![]()
![]()
ALLTID!
![]()
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Vilken garre blev det till?Tar en garre och avnjuter denna 12,5% Breakfast Stout från Põhjala med vacker vaxtätning över kapsylen
![]()
![]()
ALLTID!
![]()
Har du kvar någon öl du fick i lotteriet?Tar en garre och avnjuter denna 12,5% Breakfast Stout från Põhjala med vacker vaxtätning över kapsylen
![]()
![]()
ALLTID!
![]()
Ja, man blev glad av den.Låter helt jävla magisk!!
Kylen är väl att föredra men går att köra i garderoben också om den är någorlunda sval. Kolla så att ölen inte är pastöriserad innan den får vila bara. Då händer inte mycketlagra inte saker bryggt med kaffe heller, de vinner inget på det!
Jag tänkte testa att lagra Anchors julöl tills nästa år för att se om det händer något. Då får det bli garderoben! Tack för bra råd 🙂Vi testar deras lager oxå.
![]()
God, men inget att ta upp på julkortet.
@Defreud
Jag skulle vilja tillägga till lagring att ju svalare det är, ju mindre händer.
Lagring handlar om reaktioner kemiskt/biologiskt och svalare temp innebär mer konyrollerat men långsammare. Garderob är inte helt fel om vi snackar några enstaka år.
Du får gå in i cigarrtråden å kollaVilken garre blev det till?![]()
Jästsvampen är precis som det mesta i naturen en varelse som gör vad som är enklast. När det finns gott om socker att livnära sig på går den enklaste vägen och producerar alkohol och en massa biprodukter. När sockret är slut och ölen är färdigjäst så måste den börja livnära sig på biprodukterna vilket sker långsamt, men gör ölen sakta men säkert "bättre". Pastöriseras den, dvs värms upp så jästen dör, sker inte detta. Jästen trivs oftast bäst runt vår kropstemp och kan jobba snabbare men slarvigare. Tvingas tempen ner blir den mer selektiv och ger bättre resultat, men långsammare.Jag tänkte testa att lagra Anchors julöl tills nästa år för att se om det händer något. Då får det bli garderoben! Tack för bra råd 🙂
Ooh! Den såg intressant ut.Ikväll blir det mer apelsinskal för min del. Vi får se hur det ska gå…
![]()
Jag tycker som du ang TIPAn. Jag tyckte deras DIPA var mycket mer balanserad och därmed mycket mycket godare.Drack dessa igår.
Hade större förhoppningar på denna. Den var inte dålig men den nådde inte upp till 4,0
![]()
Välkommen in i ledigheten, den gör inte ont kan jag sägaNu tar jag julledighet!
Börjar med en cigarr ackompanjerad av den grymma CBSen som släpptes förra året! Står bäst före 110620 på flaskan men den är lika bra nu som i våras.
![]()
Fortfarande tacksam att du köpte två till mig. Mindre tacksam på mig själv att de var just två och inte flerNu tar jag julledighet!
Börjar med en cigarr ackompanjerad av den grymma CBSen som släpptes förra året! Står bäst före 110620 på flaskan men den är lika bra nu som i våras.
![]()
Så länge de är äkta godkända trappister så kan de ju göra vilket öl de vill och kalla det trappistöl. Logiskt att engelsmän gör en vanlig engelsk ale.Ny öl och ny telefon. Känns som bilder blir betydligt skarpare och framförallt ljusare även om de är väldigt mörkt i rummet. Ölen då? Engelsmännen ska inte göra trappist, smakar som en vanlig mörk ale men med en knackig ganska god ton iofs. Snäll beska och sötma.
![]()
Exempelbild från gamla luren, samma fönster och belysning. Annan öl
![]()