• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

UTMANING - OWG 1 månad 2025

På nya äventyr...

1000008056.jpg
 
25:e mars, VÅFFELDAGEN

IMG_20250325_172651~3.jpg


För mig en speciell dag, som härrörande från Dalsland och mer specifikt en liten ort som heter Mellerud. Varför är det speciellt kan man ju fråga sig? Traditionsenligt äts det denna dag, "Våffelspecial" i det Mortadellska hemmet.
IMG_20250325_173247~2.jpg

Historien förtäljer att en gång, på den senare halvan av 1950-talet, tog korvbröden slut i korvkiosken på Österrådaplan. Påhittig som hon var, stekte Anna på våfflor för att täcka upp för brödet. Vips så var "Våffelspecial", även kallad "Mellerud special" född.

I korthet är det "bara" en hel/halv special där brödet är utbytt mot en våffla. För mig är det mer, det är tradition, matkultur och barndomsminnen.

IMG_20250325_173233~2.jpg

Korv och tillbehör efter smak, själv föredrar jag klassisk varmkorv, hallonsylt och bostongurka. Till detta kan man sedan 2013 ta sig en Melleruds pilsner (L-U-S, lördagar eller efter kl 17:00 helgfri vardag), om man inte föredrar MER.

Jag kan förstå att det utifrån sett, kan det verka mycket märkligt att blanda korv, mos, våffla, sylt och bostongurka i en och samma rätt.

Jag utmanar er att prova, det finns en risk att ni kommer gilla det. Håll tillgodo!

IMG_20250325_174524~3.jpg

Jack är också med :)
Fram till det att jag läste hallonsylt lät det ändå rimligt
 
25:e mars, VÅFFELDAGEN

IMG_20250325_172651~3.jpg


För mig en speciell dag, som härrörande från Dalsland och mer specifikt en liten ort som heter Mellerud. Varför är det speciellt kan man ju fråga sig? Traditionsenligt äts det denna dag, "Våffelspecial" i det Mortadellska hemmet.
IMG_20250325_173247~2.jpg

Historien förtäljer att en gång, på den senare halvan av 1950-talet, tog korvbröden slut i korvkiosken på Österrådaplan. Påhittig som hon var, stekte Anna på våfflor för att täcka upp för brödet. Vips så var "Våffelspecial", även kallad "Mellerud special" född.

I korthet är det "bara" en hel/halv special där brödet är utbytt mot en våffla. För mig är det mer, det är tradition, matkultur och barndomsminnen.

IMG_20250325_173233~2.jpg

Korv och tillbehör efter smak, själv föredrar jag klassisk varmkorv, hallonsylt och bostongurka. Till detta kan man sedan 2013 ta sig en Melleruds pilsner (L-U-S, lördagar eller efter kl 17:00 helgfri vardag), om man inte föredrar MER.

Jag kan förstå att det utifrån sett, kan det verka mycket märkligt att blanda korv, mos, våffla, sylt och bostongurka i en och samma rätt.

Jag utmanar er att prova, det finns en risk att ni kommer gilla det. Håll tillgodo!

IMG_20250325_174524~3.jpg

Jack är också med :)
Hallonsylt och varmkorv???
 
25:e mars, VÅFFELDAGEN

IMG_20250325_172651~3.jpg


För mig en speciell dag, som härrörande från Dalsland och mer specifikt en liten ort som heter Mellerud. Varför är det speciellt kan man ju fråga sig? Traditionsenligt äts det denna dag, "Våffelspecial" i det Mortadellska hemmet.
IMG_20250325_173247~2.jpg

Historien förtäljer att en gång, på den senare halvan av 1950-talet, tog korvbröden slut i korvkiosken på Österrådaplan. Påhittig som hon var, stekte Anna på våfflor för att täcka upp för brödet. Vips så var "Våffelspecial", även kallad "Mellerud special" född.

I korthet är det "bara" en hel/halv special där brödet är utbytt mot en våffla. För mig är det mer, det är tradition, matkultur och barndomsminnen.

IMG_20250325_173233~2.jpg

Korv och tillbehör efter smak, själv föredrar jag klassisk varmkorv, hallonsylt och bostongurka. Till detta kan man sedan 2013 ta sig en Melleruds pilsner (L-U-S, lördagar eller efter kl 17:00 helgfri vardag), om man inte föredrar MER.

Jag kan förstå att det utifrån sett, kan det verka mycket märkligt att blanda korv, mos, våffla, sylt och bostongurka i en och samma rätt.

Jag utmanar er att prova, det finns en risk att ni kommer gilla det. Håll tillgodo!

IMG_20250325_174524~3.jpg

Jack är också med :)
Ok….
Jag köper det mesta i den där combon men vad skam gör sylten för nytta?
Vad i hela fridens namn ska den vara bra för?
Sött nog med ketchupen.
Om man nu tvunget ska ha det sött.
För mig räcker det med senap när det vankas korv.
Men, jag är inte omöjlig.
Får jag chansen kommer jag testa. Tyvärr dock inte ofta jag har vägarna förbi Mellerud. Och ska jag testa ska det vara originalet😁
 
Fram till det att jag läste hallonsylt lät det ändå rimligt

Hallonsylt och varmkorv???

Ok….
Jag köper det mesta i den där combon men vad skam gör sylten för nytta?
Vad i hela fridens namn ska den vara bra för?
Sött nog med ketchupen.
Om man nu tvunget ska ha det sött.
För mig räcker det med senap när det vankas korv.
Men, jag är inte omöjlig.
Får jag chansen kommer jag testa. Tyvärr dock inte ofta jag har vägarna förbi Mellerud. Och ska jag testa ska det vara originalet😁
Haha, japp! Ni läste rätt, men man måste lita på processen och våga prova nåt nytt bara :)

Sen är det ju så att man kan trixa lite med tillbehören, man kan t. ex. gå på lingonsylt om man gillar det bättre. Sen skulle man kunna experimentera med gurkmajonäs istället för boston osv.

Valet är fritt :)
 
Haha, japp! Ni läste rätt, men man måste lita på processen och våga prova nåt nytt bara :)

Sen är det ju så att man kan trixa lite med tillbehören, man kan t. ex. gå på lingonsylt om man gillar det bättre. Sen skulle man kunna experimentera med gurkmajonäs istället för boston osv.

Valet är fritt :)
Haha, japp! Ni läste rätt, men man måste lita på processen och våga prova nåt nytt bara :)

Sen är det ju så att man kan trixa lite med tillbehören, man kan t. ex. gå på lingonsylt om man gillar det bättre. Sen skulle man kunna experimentera med gurkmajonäs istället för boston osv.

Valet är fritt :)
Jag tror mitt kök skulle gå sönder om jag försökte göra den anrättningen 😆
Men kommer jag någon gång till Mellerud lovar jag att testa!
 
25:e mars, VÅFFELDAGEN

IMG_20250325_172651~3.jpg


För mig en speciell dag, som härrörande från Dalsland och mer specifikt en liten ort som heter Mellerud. Varför är det speciellt kan man ju fråga sig? Traditionsenligt äts det denna dag, "Våffelspecial" i det Mortadellska hemmet.
IMG_20250325_173247~2.jpg

Historien förtäljer att en gång, på den senare halvan av 1950-talet, tog korvbröden slut i korvkiosken på Österrådaplan. Påhittig som hon var, stekte Anna på våfflor för att täcka upp för brödet. Vips så var "Våffelspecial", även kallad "Mellerud special" född.

I korthet är det "bara" en hel/halv special där brödet är utbytt mot en våffla. För mig är det mer, det är tradition, matkultur och barndomsminnen.

IMG_20250325_173233~2.jpg

Korv och tillbehör efter smak, själv föredrar jag klassisk varmkorv, hallonsylt och bostongurka. Till detta kan man sedan 2013 ta sig en Melleruds pilsner (L-U-S, lördagar eller efter kl 17:00 helgfri vardag), om man inte föredrar MER.

Jag kan förstå att det utifrån sett, kan det verka mycket märkligt att blanda korv, mos, våffla, sylt och bostongurka i en och samma rätt.

Jag utmanar er att prova, det finns en risk att ni kommer gilla det. Håll tillgodo!

IMG_20250325_174524~3.jpg

Jack är också med :)
Det finns helt klart så otroligt mycket sjukt på internet. Men det här var fan next level!! Något av det sjukaste jag verkligen läst 😳
Jag hade en svärfar en gång i tiden som hade kaviar på sina kanelbullar. Det var sjukt tyckte jag men i jämförelse så framstår ändå det som tämligen normalt
 
Tillbaka
Topp