Bra tips. Grillfunktionen har jag nog aldrig testat.
Blir det inte ojämn brändhet över botten vs kanter?
Nej. Faktist inte.
Det hinner inte bli bränt på ovansidan så kvickt.
Blev själv överraskad.
Gör degen efter Lilla Napolis (i Falkenberg) recept.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Bra tips. Grillfunktionen har jag nog aldrig testat.
Blir det inte ojämn brändhet över botten vs kanter?
Jag har kört gourmetstål full fräs i ugnen och sen med grillfunktionen, stålet brukar vara 370-400 grader när jag lägger på pizzan och strålvärmen från grillfunktionen brukar bara en 400 Ish i min ugn tar 90 sekunder ungefär!Har testat pizzasten både i ugn och på grill men upplever inte att man får upp temperaturen tillräckligt för en ”napoli style”-pizza. I en Uuni är pizzan klar på 60 sekunder (450 grader!) med lite brända kanter, blir mer slow cooking med pizza-sten när vi testat.
![]()
Gör man ”romerska” pizzor med tunn botten så blir det nog bra även med sten, lägre temp och längre bakning.
![]()
Har testat pizzasten både i ugn och på grill men upplever inte att man får upp temperaturen tillräckligt för en ”napoli style”-pizza. I en Uuni är pizzan klar på 60 sekunder (450 grader!) med lite brända kanter, blir mer slow cooking med pizza-sten när vi testat.
![]()
Gör man ”romerska” pizzor med tunn botten så blir det nog bra även med sten, lägre temp och längre bakning.
![]()
För er som tvekat på en Uuni (eller Ooni som de numera heter) så kan jag tipsa om deras nya KODA! En gasoldriven variant, extremt smidig och lättanvänd: du slipper pellets, rök, att ständigt hålla igång värmen osv.
KODA är lika enkel att använda som en gasolgrill, vrid om ratten så tänds den, vänta en kvart och sedan har du ca 450C på stenen.
(Inser att det låter som att jag är importör av Ooni men så är INTE fallet!)
![]()
![]()
![]()
![]()
Vad kör du för pizzadegs recept för att få till en sådan fulländad pizza?Har testat pizzasten både i ugn och på grill men upplever inte att man får upp temperaturen tillräckligt för en ”napoli style”-pizza. I en Uuni är pizzan klar på 60 sekunder (450 grader!) med lite brända kanter, blir mer slow cooking med pizza-sten när vi testat.
![]()
Nu måste jag förtydliga mitt senaste inlägg: jag la in bilder på Napoli vs Roman style som jag snodde på nätet, de var INTE mina pizzor!Vad kör du för pizzadegs recept för att få till en sådan fulländad pizza?
OK, nice. Men köra Napoli style funkar bra i en Ooni med deras recept? Kollade på bloggen som fanns på första sidan och där var det mer Roman style som gällde tolkade jag det som?Nu måste jag förtydliga mitt senaste inlägg: jag la in bilder på Napoli vs Roman style som jag snodde på nätet, de var INTE mina pizzor!
MEN mina ser mer eller mindre ut som den övre bilden (som är från Meno Male): Kör Uunis recept eller köper deg på Cajsa Warg.
Jag tycker denna är ruggigt braOK, nice. Men köra Napoli style funkar bra i en Ooni med deras recept? Kollade på bloggen som fanns på första sidan och där var det mer Roman style som gällde tolkade jag det som?
Ska testas!Jag tycker denna är ruggigt bra![]()
Ska testas!
Vad kör du för recept på glutenfri deg?Extremt sugen på ugnen, funkar de med gluten fri deg med tro?
Brukar laga en del del pizza hemma och precis som några tidigare talare så tycker jag ugn duger alldeles utmärk med en bra pizzasten. Det viktigaste är att lära sig vilken tjocklek på degen och vilken mängd tomatsås som gör att det blir bra. Blir lätt blött eller bränt annars.
Att ta sig tid att koka en egen bra tomatsås istället för att bara slänga på några krossade tomater direkt från burken gör också underverk.
Gjorde denna förra helgen
![]()
Har tyvärr inget bra svar vi är rätt färska på detta (6 åring nyligen fått diagnosVad kör du för recept på glutenfri deg?
Det är alltid en stor puck hemma! (Frau är sån där glutensjuk)
) och försöker lära oss omställningen. Men kan fråga min Pizza leverantör och återkomma Jag kör den på balkongbord i trä, blir inte någon märkbar värmepåverkan.Ni som har Uuni-ugn, vad står den på? Det enda jag har att ställa en på, förutom marken, är ett träbord - blir den väldigt varm undertill?
Ser riktigt bra ut!Resultat
![]()
Fan vad schysst att kunna göra sånadär pizzor hemma..!Resultat
![]()
Har du något recept på degen du kan dela med dig av eller är det en välbevarad hemlighet?Vår i luften och pizzasäsongen i Uuni:n har startat!
![]()
![]()
![]()
Har du något recept på degen du kan dela med dig av eller är det en välbevarad hemlighet?![]()
Uunis originalrecept ibland, när jag är slö så köper vi deg från Rot eller Cajsa Warg.Har du något recept på degen du kan dela med dig av eller är det en välbevarad hemlighet?![]()