Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Bitcoin, Ether och andra kryptovalutor

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Kvisten, 13 maj 2017.

 1. M021

  M021 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.260
  Never mind, gjorde hemläxan nu på kvällskvisten. :)
   
  Leif gillar detta.
 2. Leif

  Leif Stormtrooper

  Inlägg:
  240
  Jag är beredd att fastslå att du nu kommer börja tjäna pengar, tro det eller inte. Sprid ut bland eth, etc, golem, litecoin osv så hörs vi av om en månad.
   
  JohnDoe och Kvisten gillar detta.
 3. JaTack

  JaTack X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.475
  Ligger just nu 100% plus på ungefär en månad. Är ändå glad att jag inte satte in mer i denna magsårsskapande investeringen ;)

  Håller med @Carlf i mycket av det han skriver. Bland annat om att det känns som om det finns en avsaknad av underliggande värde i kryptovalutor (men inte alla). Mycket handlar också om hypande.

  Ställer mig dessutom tveksam till coinmarketcap. Var får de sina siffror ifrån? Jag tycker personligen inte att de är verkliga utan ligger alltid över marknadsvärdet.

  Sen det här med att kryptovalutor ska vara så smidigt. Icke säger jag. Helt omöjligt att snabbt och smidigt få över pengar i kryptovalutor, jag har försökt! Den som skapar en svensk mini-kryptobank med liknande koncept som Avanzas kommer dock kunna göra sig en rejäl hacka. Först när det blir smidigare att använda tror jag att det kan slå igenom ordentligt.
   
  Carlf gillar detta.
 4. Leif

  Leif Stormtrooper

  Inlägg:
  240
  Funderar faktiskt på att starta upp ett företag med en kollega som hanterar just detta problem. Hur köper man alts?
   
 5. Leif

  Leif Stormtrooper

  Inlägg:
  240
  Jag tror så här: Antingen är man övertygad om att blockkedje-tekniken bara är i början av sin potential så satsa på det fullhjärtat. Tror man däremot att det här är bara hype och att blockkedjor aldrig kommer slå igenom storskaligt så håll er borta, marknaden kommer dö isf.
  Jag tror att vi bara har sett början av denna revolution. Vågar inte ens spekulera i vad en bitcoin kommer vara värd om 3 år.
   
  Jimpa gillar detta.
 6. Lowe92

  Lowe92 Rebel soldier

  Inlägg:
  155
  Vilken tror du är störst om tre år då? Bitcoin eller ethereum?
  En del verkar ju tro att bitcoin kommer sjunka eftersom den "bara är störst för den var först" och är för långsam, har en del problem med mera som nyare valutor inte har. Själv är jag inte helt insatt men tänker att dessa människor ändå kan ha en poäng.
   
 7. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  297
  Utan att orka gå in på det djupare tror jag att Bitcoin har etablerats som ett digitalt guld och kommer fortsätta på det spåret. Värdeökningen kommer fortsätta men med lägre volatilitet på sikt. Trots vissa problem kommer det att vara en basvaluta och referenspunkt för alla andra valutor. Bitcoin kommer att användas för transaktioner och sparande. Ethereum har enorm potential men är mer inriktad på underliggande användningsområden (smarta kontrakt etc) snarare än på transaktioner och sparande. ICO:er sker alltmer genom Ethereum och applikationer kommer att byggas mer och mer genom deras smarta kontrakt. Den potentiella värdeökningen är enorm, och där kommer folk mest att investera för att spekulera. Jag spår en stor volatilitet där även långsiktigt. Min gissning är att Ethereum (eller kanske Ripple) går om Bitcoin sett till market cap rätt snart. Sedan finns det massa andra spännande valutor med fantastisk potential, och fler kommer. Monero tror jag exempelvis mycket på (den enda helt anonyma valutan). Se också på IOTA, som lanserades för ungefär en vecka sedan och som redan är i toppen. Dessutom den första krypton som inte är baserad på en blockchain. Min gissning är att nya valutor kommer att segla upp med tiden och att landskapet kommer att vara helt förändrat om några år. Kanske blir det till och med så att en ny valuta kommer ut som spöar både Bitcoin och Ethereum.

  Det jag med säkerhet kan säga i alla fall är att utvecklingen är RASK. Extremt mycket aktivitet riktas mot kryptovalutor och fantastiska innovationer lanseras på veckobasis. Även om exv Bitcoin skulle krascha helt är jag helt övertygad om att kryptovalutor är framtiden. Och den som sprider sitt innehav över flera olika krypton lär se en väldigt fin tillväxt på kontot.
   
  Machiavelli, Yrsnö och Lowe92 gillar detta.
 8. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.381
  Från:
  Sverige, stockholm
  Det enda som är säkert är att finansmarknaderna (bank, börs, fskr osv) investerar mycket pengar i blockchaintekniken (eller vad det nu kallas) för att spara pengar o tid i transaktionerna. Om dagens kryptovalutor överlever är mer oklart. Sedan ska man nog inte underskatta drivkraften från miljarder människor i mer instabila länder som behöver tillgång till "skyddade pengar".
   
  Kvisten gillar detta.
 9. Lowe92

  Lowe92 Rebel soldier

  Inlägg:
  155
  Tack för det bra och seriöst svar!
   
 10. JaTack

  JaTack X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.475
  Gör ni det rätt så kommer ni ta många andelar av den svenska marknaden snabbt. Tror ni på det så sluta fundera och kör! Säg till om ni har ekonomi-frågor.
   
 11. Strindberg

  Strindberg X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.589
  Från:
  Hälsingland
  Bara i den här lilla obetydliga tråden på ett särintresse-forum ser du ju en stor grupp "Shut up and take my money-kunder".

  Kör för fan!
   
 12. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.381
  Från:
  Sverige, stockholm
  Tror nog att du på detta forum kan hitta ett ganska brett kontaktnät inom såväl reguljära finansaktörer samt de regulatoriska instanser som finns ;)
   
  Jimpa och JaTack gillar detta.
 13. Leif

  Leif Stormtrooper

  Inlägg:
  240
  Jag ser en stor möjlighet här för svenska köpare som vill ha tag i krypto. Jag har sålt en hel del ETH och Bitcoins till privatpersoner redan (vänner och jobbkollegor) men satt stopp nu sista tiden då det alltid har visat sig vara en dålig affär för mig. Men gör man det här rätt så skulle det kunna bli hur bra som helst. Ska försöka läsa in mig på startande av företag. Registrering på finansinspektionen, starta bolag, så mycket som jag inte vet om det här. Semestern får ägnas en hel del åt att studera företagande. Vi har ju en hel del folk här i tråden som kan ge goda råd och har kunnighet i det här som säkerligen kan hjälpa till.
  Ska resa iväg på långsemester nu i början av juli med två barndomskamrater, det blir att smida planer då.

  Om jag förstått det här rätt så är det extremt svårt för privatpersoner att köpa ETH,ETC, Ripple o.s.v. utan att registrera sig på en börs.
  Kommer ju en hel del intressanta decentraliserade börser i form av Ethereumkontrakt nu framöver. När dessa börser är laserade och igång så kan Kraken, Bittrex och övriga "old school" börser stänga ner. På dessa nya börser så kan du handla vilken krypto som helst mot vilken annan helt säkert. Inga DDOS attacker, scams eller dryga avgifter. Vilket jäkla potentiall det finns i det här. Svårt att greppa detta helt ärligt.
  Fick min Rolex idag, betald av ETH.
  [​IMG]
  Nån som vet om det går att köpa alts i Sverige utan att vara registrerad på en börs?
   
 14. JaTack

  JaTack X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.475
  Om du eller någon annan har problem med att köpa kan jag och säkert flera andra här som redan är verifierade steg 2 och högre säkert hjälpa dig.

  Borde väl bara vara att du gör en överföring till någon som är verifierad, denna sätter över pengar till sitt Kraken-konto, köper kryptovalutan du vill ha och skickar till din Kraken eller annan plånbok? :)
   
  Yrsnö gillar detta.
 15. hedbrg

  hedbrg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  733
  Enda jag vet är btcx express, men går bara att köpa btx, och max 6000 SEK i veckan. En snabb Swish och bitcoins i plånboken på momangen
   
 16. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.381
  Från:
  Sverige, stockholm
  Vad var det jag sa, när jag placerar i något kommer det sjunka. Nu är de 4ksek nere i 320€. Nåja vi får väl se hur det ser ut nästa vecka.

  IMG_5877.PNG
   
  mega gillar detta.
 17. hedbrg

  hedbrg Y-Wing pilot

  Inlägg:
  733
  Bara att köpa på sig mer nu när det är billigt!
   
  Kvisten och JohnDoe gillar detta.
 18. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.003
  Tycker inte någon borde aktivt handla i en valuta där kursen sjunker bara för att Mark Cuban tweetar om att det är övervärderat. Ifall man tror på möjligheterna så köp och sälj inte på några år, alla här blir bara lurade av kortsiktiga vinster och drömmar om rikedom där sektledaren @Leif har druckit kool-aid. Spekulationer utan underliggande värde kommer spricka tillslut, framtiden kommer visa det korrekta värderingen för dessa produkter.
   
  atco, MaxAnd, Hallis och 1 annan gillar detta.
 19. Yrsnö

  Yrsnö Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  Stort tack för erbjudandet! Mycket uppskattat:)
  Har skaffat lite bitcoin på bt.cx så är iaf med i den svängen, men vad tid det tar att få tier 1 så jag kan överföra till kraken!

  Hur många dagar behövde ni vänta för tier 1?
   
 20. Guden

  Guden Stormtrooper

  Inlägg:
  351
  Från:
  Stockholm
  Håller med dig, även om jag är av uppfattningen att alla här handlar med "kaffepengar".
  Förutom Leif kanske då, men jag tycker att det är kul med lite passionerade människor.
  Kul när det går bra för folk, men bli inte för upphetsade bara för att någon hypar upp det. Faller man såhär enkelt för grupptryck så bör man ta avstånd från börsen/krypto etc. Antar att man får göra sina egna misstag innan man inser det. :)
  Som alltid får man göra sin egna lilla analys och det är på egen risk man ger sig in på detta.


  Disclaimer: Fick med mig kollegorna för någon vecka sen och bad de sälja för ett par dagar sen. Tvingade ingen men gav de en kort presentation av kypto/blockchain och alla tyckte det verkade intressant och övertygande. Alla är nöjda och glada. Speciellt jag.
   
 21. JaTack

  JaTack X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.475
  :)
  Väntade nog fyra dagar för tier 1 och sen en dag till för tier 2. För vissa verkar det dock ta väldigt lång tid mellan ett och två. De har nog mycket att göra nu.
   
 22. Yrsnö

  Yrsnö Y-Wing pilot

  Inlägg:
  502
  ok, tack för infon. Bara att sitta ned i båten så länge då.:)

  Såklart har bitcoin börja dykt lagom till man själv skaffar :banghead:
   
 23. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.003
  Om du ska köpa bitcoin hade jag hellre köpt cert via isk och avanza. Lär bli betydligt billigare beskattning ifall det går bra.
   
 24. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  297
  Nu faller kursen rejält. Köpläge!!
   
 25. Carlf

  Carlf Rebel soldier

  Inlägg:
  100
  Ja fy fan bara tanka tanka tanka så blir alla i hela världen miljonärer...
   
  Strindberg gillar detta.
 26. Strindberg

  Strindberg X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.589
  Från:
  Hälsingland
  Skatte-wise, hur funkar det egentligen "sen"?
  När jag blivit rik på att kryptona gått upp, och när jag kan handla direkt för krypto, till exempel köpa en 1675:a från Manilla för bitcoins.
  Var i de här transaktionerna skattas det?
   
 27. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  297
  Helt ok att du är rejält negativt inställd till krypton, och att du då skriver negativa men meningsfulla inlägg, men att bara spy ut bittra hån så som du gör, hur orkar du? Är du så sorlig och bitter att du inte har något bättre för dig än att följa den här tråden så noga som du gör bara för att håna? Vad är det som har hänt i livet som har gjort dig så bitter?
   
 28. Carlf

  Carlf Rebel soldier

  Inlägg:
  100
  Jaha, jag trodde du var ironisk så jag bara hängde på. Trodde det var uppenbart men tydligen måste man krydda med rejält med :);):confused::cool::p:D:rolleyes::angel::banghead::banghead: för att det ska tränga igenom pannbenet.
  Inte meningen att döda haussen, pissa på din parad eller låta bitter alls.
  Dina funderingar om min person eller vad jag har för liv kan du följa upp i PM om det är viktigt för dig, tror inte att någon annan är särskilt intresserad.
  Lite märkligt att du triggar igång så mycket att du måste kalla mig både sorglig och bitter, det säger mer om avsändaren än mottagaren...
   
 29. Kvisten
  Trådstartare

  Kvisten Stormtrooper

  Inlägg:
  297
  Ja, ok, då låter vi det vara. Återgå gärna till kryptosnacket.
   
 30. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.003
  Förstår inte riktigt vad du menar. Handlar du via isk och avanza så schablonbeskattas det. Handlar du via ex kraken eller dylikt är du själv ansvarig för att redovisa vinst till skattmasen när du realiserar. Ifall du aldrig säljer, kommer du inte skattas.