• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den nya större mattråden

Fått hem nya yaxellknivar. Till att laga pytt så att man får skära mycket. En GT inramar.
IMG_0730.JPG

Gött! Jag har en likadan. Härlig tyngd i den rackaren!
 
Tips på redskap tas tacksamt emot. Är ute efter en traktor och en sauteuse på sikt. Funderar just nu mellan dessa då jag efter mycket om och men släppt tanken på demeyere och fissler prylar. De får komma senare :)
Traktörpannor:
https://bagarenochkocken.se/kokkarl...win-classic-traktorpanna-24-cm-med-lock-27-l/
Alt: https://www.eiring.se/saute-pan-steel-handle-without-lid-2487.html
Eller: https://www.eiring.se/debuyer-appety-sauteuse-straight-3467.html

Vad gäller sauteuse är det främst:
https://www.eiring.se/debuyer-primary-sauteuse-bombee.html
Eller: https://www.eiring.se/debuyer-appety-sauteuse-3462.html
Samt bubblaren: https://www.kastruller-kantiner.com...MIjP777b212QIVFZ4bCh3ZNw1DEAQYAiABEgKzOfD_BwE

Känner mig makalöst villrådig!
 

Lowe92

Cartier
Köpte på mig lite kalvfilé jag hade tänkt tillaga imorgon. Tips på hur jag bäst går till väga och ev tillbehör till. Planen som den ser ut nu är sous vide 2-3 timmar på 54-56 grader, därefter köra den i het panna. Tillbehör blir klyftpotatis, trattkantarellsås och sallad. Har lite funderingar på risotto istället som tillbehör (även fast en hel del här verkar föredra det som ensam rätt).
Som sagt tar jag gärna emot tips på andra förslag eller förbättringar.
 

The lord

Audemars
Stabil insats som vanligt, är det inte dags för den årliga utlandsresan snart? Fundera lite på Jureskog , konstigt att hon inte jobbar som sin bror om hon är så intresserad av mat. @Joffrey
 
P

Philippe Stern

Guest
Frantzen var dock inte helt nöjd med hur den kom ut, de hade tydligen filmat 280 timmar ungefär och nedklippt var den 1 så var väl inte en helt rättvis bild enligt hans utsago. Dock skulle jag gärna se den då jag inte gjort det utan endast läst en intervju med honom.
Han kom ut som en lipsill och diva med hybris.
 
Senast redigerad av en moderator:

almeyero

Panerai
En rätt jag missat helt.
Googlade lite och ser att det är kokta ägg i den. Berätta gärna mer om rätten :)

Grymt gott!
Det är en rätt ifrån Eritrea och Etiopien. För att göra detta krävs den del grejer därifrån i form av kryddblandningen Berbere och ett speciellt smör som heter Tesmi. Det går att göra på andra sätt med men Berberen är ett måste men det brukar gå att köpa i en del butiker.
Just Dorho är med kyckling och med kokta ägg i, sen finns det även en variant som heter Zigni och då är det lamm eller nötkött i och inget ägg. Finns massor av andra grytor självklart också.
Allt äts med händerna med hjälp av ett bröd som heter injera som nu finns att köpa i massor av butiker. Tar tid som fan att baka egna men det blir godare.
 

Psykel

Patek
Jag tänkte vidga mina fiskvyer och skulle behöva lite tips på fiskrätter! Har sous vide, så även såna recept mottages glatt!
Även bara tips på roliga fiskar utöver lax och "standardsortimentet" uppskattas!
 
Topp