Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Gott!Från gästspel för en dryg vecka sen; renfilé med mandelpotatispuré, svartvinbärssky, karljohanssvamppulver, crudite på vit sparris, rivet karljohanssvampssmör och oxalis
Vart?Från gästspel för en dryg vecka sen; renfilé med mandelpotatispuré, svartvinbärssky, karljohanssvamppulver, crudite på vit sparris, rivet karljohanssvampssmör och oxalis
Vi körde gästspel på Hemmagastronomi i Luleå
Riktigt schysst stekyta på köttet. Hur körde du där?Premiär för min sous vide/cirkulator. Oxfilén och sparrisen fick götta till sig i vattenbadet. Blev galet gott. Supermört kött. 58 grader i 90 min. Brynt smör till sparrisen som fick gå ca 20 min i 80-gradigt bad. Hemmagjord pommes och aioli och stark chilisås på det. Gudomligt. Frugan stod för den kulinariska efterrätten.
Ser schysst ut, men kör utan smör nästa gång, mycket bättre smak!Premiär för min sous vide/cirkulator. Oxfilén och sparrisen fick götta till sig i vattenbadet. Blev galet gott. Supermört kött. 58 grader i 90 min. Brynt smör till sparrisen som fick gå ca 20 min i 80-gradigt bad. Hemmagjord pommes och aioli och stark chilisås på det. Gudomligt. Frugan stod för den kulinariska efterrätten.
Mycket salt och peppar, gjutjärnspanna med smör på absolut högsta värmen brukar få liknande resultat för mig.Riktigt schysst stekyta på köttet. Hur körde du där?
Svartpeppar, flingsalt, smör, rapsolja och hög värme. Ca 45 sekunder på ovan- och undersidan.Riktigt schysst stekyta på köttet. Hur körde du där?
Mycket salt och peppar, gjutjärnspanna med smör på absolut högsta värmen brukar få liknande resultat för mig.
Svartpeppar, flingsalt, smör, rapsolja och hög värme. Ca 45 sekunder på ovan- och undersidan.
Kör olja och smör*. Ska jag bara steka för ytan som vi pratade om ovan, så hinner det inte brännas innan jag är klar. Måste gå väldigt fort. Men man har ju absolut lyckats bränna smöret några gånger under försöken.Varför smör? Har ni så hög temp som man har/borde ha så bränner ni bara smöret.
Smöret bränns oavsett om du har olja eller inte. Jag brukar börja steka utan något på, sen när jag vänder den lägger jag i lite talg, vitlök och ev timjan.Kör olja och smör*. Ska jag bara steka för ytan som vi pratade om ovan, så hinner det inte brännas innan jag är klar. Måste gå väldigt fort. Men man har ju absolut lyckats bränna smöret några gånger under försöken.
Steker jag från grunden kör jag såklart också lägre temperatur, får samma yta efter längre stekning.
Edit: På frågan varför smör, så vet jag inte egentligen. Tycker smör är godare rent allmänt, och att jag får finare yta än med olja. Säkert bara inbillning.
Tips, kör kortare tid och vänd det oftare. Nu blev det ”genomstekt” ett par mm. Petites, i strävan på perfektion.Svartpeppar, flingsalt, smör, rapsolja och hög värme. Ca 45 sekunder på ovan- och undersidan.
Jo det vet jag menade inte att oljan skulle ändra smörets brännpunkt. Bara att jag oftast kör lite olja i också.Smöret bränns oavsett om du har olja eller inte. Jag brukar börja steka utan något på, sen när jag vänder den lägger jag i lite talg, vitlök och ev timjan.
Den blir minst lika bra, är ju temperaturen som ger ytan, ösningen är bara för smakenJo det vet jag menade inte att oljan skulle ändra smörets brännpunkt. Bara att jag oftast kör lite olja i också.
Ditt lät rätt bra, måste testa. Hur blir ytan på första stekta sidan?
Vart köper du talget i Sthlm om man får fråga?Den blir minst lika bra, är ju temperaturen som ger ytan, ösningen är bara för smaken
Finns på rätt många ställen nu, handlar mest på ica esplanad och hemköp ötorg och det finns på båda, tror det finns på de flesta hemköp. Brukar stå vid köttet/såserna. Har testat gjort eget någon gång men är för lat för att göra så hela tidenVart köper du talget i Sthlm om man får fråga?
Edit: eller du kanske tar från bitarna kött du köpt och gör eget?*. (Kör bil så jag har inte fullt fokus atm, haha).
Precis! Det blir nästan som brynt smör. Det brända proteinet ger en nötig och karamelliserade smak på det brynta köttet. Hälften smör, hälften olja.Varför smör? Har ni så hög temp som man har/borde ha så bränner ni bara smöret.
Jag får absolut inget bränt smör eller bränd smak. Bränt smör är det värsta jag vet. Må ju hända att mitt högsta läge på min spis från typ 80talet inte motsvarar ens i närheten av högsta värmen ni har på era spisar tex. Således kanske jag har på lägre temp än jag tror. Men varmt äre helt klart.@ZQT @Fantomen
Är nog benägen att hålla med ZQT här. Hög temperatur bränner smöret, blir otäck smak från det. Det är stor skillnad på bränt smör och brynt smör.
Men för enkelhetens skull brukar jag ibland steka på medelvärme i smör, speciellt större köttbitar där det inte spelar någon roll om det blir 2-3 mm brun kant. Kör man lammytterfilé eller flankstek steker jag bara i olja.
Jag har gasspis och gjutjärn så min brukar bli rätt varm heheJag får absolut inget bränt smör eller bränd smak. Bränt smör är det värsta jag vet. Må ju hända att mitt högsta läge på min spis från typ 80talet inte motsvarar ens i närheten av högsta värmen ni har på era spisar tex. Således kanske jag har på lägre temp än jag tror. Men varmt äre helt klart.
Haha ja då är din panna garanterat bra mycket varmare än min. Hade vart kul (eller inte) att veta hur varm min panna/spis faktiskt blir, den är gode sliten. Säkert är mitt högsta i klass med ett mellanläge på en modern.Jag har gasspis och gjutjärn så min brukar bli rätt varm hehe
Sjukt bra! Blir nog till att testa hamburgare i helgen. Har hittills endast gjort nåt pannbiffliknande.Slår också ett slag för anammas formbara vegofärs. Riktigt bra faktiskt!
Även för en som inte är förtjust i quorn och sojafärs vanligtvis? (Dvs den frysta på påse som jag testat göra tacos på)Slår också ett slag för anammas formbara vegofärs. Riktigt bra faktiskt!
Jag tycker att den formbara varianten är mer lik köttfärs i konsistensen, eftersom den inte är ”torr” på samma sätt som vanlig sojafärs. Smaken är som Anammas vanliga, men klart bäst av det som finns på marknaden.Även för en som inte är förtjust i quorn och sojafärs vanligtvis? (Dvs den frysta på påse som jag testat göra tacos på)
Mycket salt och peppar, gjutjärnspanna med smör på absolut högsta värmen brukar få liknande resultat för mig.
Svartpeppar, flingsalt, smör, rapsolja och hög värme. Ca 45 sekunder på ovan- och undersidan.
Varför smör? Har ni så hög temp som man har/borde ha så bränner ni bara smöret.
Smöret bränns oavsett om du har olja eller inte. Jag brukar börja steka utan något på, sen när jag vänder den lägger jag i lite talg, vitlök och ev timjan.
Ja, det tycker jag. visst, det smakar ju samma som annan sojafärs, men de är enklare att få en bra stekyta på den här om man t.ex gör burgare. Då får man lite annan textur på det hela. Blev riktigt positivt överraskad första gången jag provade den här färsenÄven för en som inte är förtjust i quorn och sojafärs vanligtvis? (Dvs den frysta på påse som jag testat göra tacos på)