Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Körde samma idag så det funkar visst fint trots sommarväderSvamprisotto. Lite höstigt med svamp kanske, men gott.
Ser lite fast ut? Kanske (hoppas) att det bara är bildenSvamprisotto. Lite höstigt med svamp kanske, men gott.
Måhända lite fastare än vad en italiensk gammal farmor hade önskat, men ändå krämig och fin. Föredrar den inte alltför lös heller men ska försöka göra den lite mindre fast nästa gång.Ser lite fast ut? Kanske (hoppas) att det bara är bilden
Bra om du tycker gjutjärn är lite tungt. Fördelar inte värmen lika bra och slår sig lite mer än gjutjärn. Du bränner in dem som gjutjärn även om oljan fäster lite sämre på kolstål. Väldigt prisvärt så jag tycker du ska testa om du känner för det.Stekpannor... Vad tror ni om kolstål? Spanat på De Buyer, som ser bra ut. Bra pris, 399kr hos Bagaren och kocken. Tillverkad i Frankrike. Kolstål är visst grejen inom fransk matlagning om jag förstått det rätt.
https://bagarenochkocken.se/kokkarl...yer-stekpanna-lyonnaise-carbone-plus-o-28-cm/
Kanske är lika bra då! Tycker man 31-32mm på handleden är en utmärkt storlek så har man inte direkt armar för gjutjärn!Bra om du tycker gjutjärn är lite tungt. Fördelar inte värmen lika bra och slår sig lite mer än gjutjärn. Du bränner in dem som gjutjärn även om oljan fäster lite sämre på kolstål. Väldigt prisvärt så jag tycker du ska testa om du känner för det.
Stekpannor... Vad tror ni om kolstål? Spanat på De Buyer, som ser bra ut. Bra pris, 399kr hos Bagaren och kocken. Tillverkad i Frankrike. Kolstål är visst grejen inom fransk matlagning om jag förstått det rätt.
https://bagarenochkocken.se/kokkarl...yer-stekpanna-lyonnaise-carbone-plus-o-28-cm/
Var det en mineral B från LB?Behandlade min kolstålspanna som ett nyfött barn men ändå slog den sig och blev ojämn... Men innan dess var den fantastisk till allt, förutom att jag tyckte äggen smakade lite järn när jag stekt dem. Föredrar nog gjutjärn ändå måste jag säga.
Varken mineral B eller LB sa mig något så tror inte det. Tror det var en de Buyer men kan ha fel. Har den inte i närheten just nu.Var det en mineral B från LB?
Haha syftade på en De Buyer mineral B. Skulle stått dB och inte LBVarken mineral B eller LB sa mig något så tror inte det. Tror det var en de Buyer men kan ha fel. Har den inte i närheten just nu.
Aha! Googlade lite och fattar det som att mineral b innebär tjockare botten? Det var i alla fall inte min. Undrar om den kanske slog sig när jag hällde i typ kall grädde i den när värmen var hög.Haha syftade på en De Buyer mineral B. Skulle stått dB och inte LB
Ok tack och jo det låter som en ganska rimlig förklaring. Långsam upphettning och inga häftiga temeraturförändringar är väl vad som främst nämns för att hålla dem glada (och plana).Aha! Googlade lite och fattar det som att mineral b innebär tjockare botten? Det var i alla fall inte min. Undrar om den kanske slog sig när jag hällde i typ kall grädde i den när värmen var hög.
Induktionshäll?Bra input, alla. Får se hur jag gör! Webhallen av alla ställen hade den för 369kr dessutom. Det är ju ingenting egentligen, så borde nog slå till. Tänker att dom framför allt borde vara bra att ge yta till sous vide-rätter.
Nä, vanlig glashäll.Induktionshäll?
Ok, blir ingen större skillnad rent praktiskt. De blir ofta runda i botten vid maxtemp men det brukar gå tillbaka när de kyls av. Med gas spelar det ju ingen roll om de blir runda i botten.Nä, vanlig glashäll.
Bra att veta, tack!Ok, blir ingen större skillnad rent praktiskt. De blir ofta runda i botten vid maxtemp men det brukar gå tillbaka när de kyls av. Med gas spelar det ju ingen roll om de blir runda i botten.
En variant som jag brukar köra på (helst till kyckling och svamp) är att blanda ner olivolja, pressad vitlök och basilika i pastan och röra om ordentligt. Gärna låta den fräsa lite i eftervärmen i kastrullen. Kan säkert bli gott att skiva salsiccia och steka upp med chili, för att sen blanda ner i pastan. En enkel middag!Varianter på pasta med salsiccia?
Brukar inte göra mer än steka korven, lök, chili och sen tomat på det typ.
Steka korven som du trycker ut från 'korvskinnet', addera vitlök som ganska kort får gå med, i med vitt vin, reducera. Häll i en skvätt grädde och låt puttra en stund.Varianter på pasta med salsiccia?
Brukar inte göra mer än steka korven, lök, chili och sen tomat på det typ.
Stek lök i olja och smula ner korvfärsen så den får lite färg. På med tomatkross och koka ner ordentligt.Varianter på pasta med salsiccia?
Brukar inte göra mer än steka korven, lök, chili och sen tomat på det typ.
Pillar ur köttet från korven till små bitar och stek med gnocchi, bönor och ärtor. Slå i lite grädde och citronjuice precis i slutet av stekningen, dundergottVarianter på pasta med salsiccia?
Brukar inte göra mer än steka korven, lök, chili och sen tomat på det typ.
Sjuda korven i ca 15 min med lagerblad och vitpepparkorn i vattnet. Stek den sedan hastigt på hög värme i stekpanna med rapsolja. Låt svalna. Skär sedan ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dessa i en marinad av olja, vitlök och dragon. Efter tio minuter kan du hälla ut olja i vasken och slänga korven i soptunnan. Tag sen fram oxfilé och stek tärningar hastigt. Skippa tomaten. Lägg i grädde och ädelost samt lite hackade valnötter i pastan. Blanda. Njut.Varianter på pasta med salsiccia?
Brukar inte göra mer än steka korven, lök, chili och sen tomat på det typ.
12 h i ugnen?Nu börjar det likna något!