• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den nya större mattråden

E5A69357-32C8-485E-9BEF-B04381344861.jpeg
Pannbiff med gräddsås kokt potatis och lingonsylt. :)
Perfekt tallrik till rätten!
 
Börjar bli sugen på en köksassistent. Vad borde man satsa på? Kitchenaid? Lite dyra, kanske. Prisvärda alternativ?
 
Bjørn Teddy är galet bra. Kostar en hel del men väldigt gedigna
Tack för tipset, men lite i saftigaste laget om jag tycker att Kitchenaid är dyra. :D
Tycker ändå att Electroluxen jag postade ovan ser bra ut, men måste nog läsa på lite recensioner och liknande. Bagaren och Kocken tar 3.200 för den, ordinarie pris 5.
 
Tack för input. Hittade denna som ser intressant ut. Gillar Kitchenaids retrosesign, så denna skulle passa mig i det avseendet.
1200w, betydligt starkare än Kitchenaid. Inbyggd timer var lite skoj också! Och halva priset jämfört med Kitchenaid.
https://bagarenochkocken.se/koksmas.../electrolux-koksassistent-pro-designer-black/
82b19053a0f7671022dfca26c41dc22e.jpg
Köpte själv en Ankarsrum. Frugan tycker dock att den är för klen för brödbak och fortsätter köra en gammal ärvd Keenwood från 70-talet, stark som en Ardenner men kräver hörselskydd. För att mala kött funkar Ankarsrumen dock utmärkt.
 
Köpte själv en Ankarsrum. Frugan tycker dock att den är för klen för brödbak och fortsätter köra en gammal ärvd Keenwood från 70-talet, stark som en Ardenner men kräver hörselskydd. För att mala kött funkar Ankarsrumen dock utmärkt.

Vi har också en Ankarsrum, tycker den är rätt snygg. Hade en Kitchen Aid en kort stund men den orkade inte med nästan något (var väl inte PRO-varianten). Min sambo säger dock att Ankarsrum funkar utmärkt för bakning. Men vad vet jag! ;)
 
Köpte själv en Ankarsrum. Frugan tycker dock att den är för klen för brödbak och fortsätter köra en gammal ärvd Keenwood från 70-talet, stark som en Ardenner men kräver hörselskydd. För att mala kött funkar Ankarsrumen dock utmärkt.
Vi har också en Ankarsrum, tycker den är rätt snygg. Hade en Kitchen Aid en kort stund men den orkade inte med nästan något (var väl inte PRO-varianten). Min sambo säger dock att Ankarsrum funkar utmärkt för bakning. Men vad vet jag! ;)
Tåls att tänkas på. Jag gillar historian och att den är tillverkad i Sverige. Ska ha motor på 1500w, så starkare än Electroluxen jag länkade.
 
Vi har också en Ankarsrum, tycker den är rätt snygg. Hade en Kitchen Aid en kort stund men den orkade inte med nästan något (var väl inte PRO-varianten). Min sambo säger dock att Ankarsrum funkar utmärkt för bakning. Men vad vet jag! ;)

Tåls att tänkas på. Jag gillar historian och att den är tillverkad i Sverige. Ska ha motor på 1500w, så starkare än Electroluxen jag länkade.
Har kollat upp lite noggrannare vad problemet med bakningen och Ankarsrumen består i. Tydligen har det att göra med att på Ankarsrumen roterar bunken (inte degkroken) vilket enligt min fru gör att degen inte blandas ordentligt. Handlar alltså om konstruktionen och inte motorstyrkan.
 
Någon som har ngt kul recept på rådjursbog?
Tänkte jag skulle få in den ett par timmar i ugnen medan jag åker hoj nu när solen är framme.
Alt. souse vide, bara jag middagen är fixad när jag kommer hem ; )
 
Det här är något av det godaste jag vet och väldigt enkelt, så kan väl ses som ett litet vardagsmat-tips, även om det idag fick bli på en söndag. Salsiccia e patate al forno, eller som man också kan kalla det: korv i ugn. Till det en pico de gallo och limeaioli. Lime är verkligen något av det bästa vi har här på jorden.
IMG_20190505_172920__01.jpg
 
Hej alla KS:are
Vi ska ha en liten jobbfest på fredag där vi har fördrink hos en person, förrätt/tilltugg hos en annan, middag hos en tredje och sedan efterrätt hos den fjärde.

Min lott hamnade på förrätt/tilltugg och då tänkte jag ordna något i stil med lite plockmat. Jag tänkte hemgjord skagenröra i krustader, parmaskinkaknyten med färskost och soltorkad tomat och sedan även något mer. Tips på vad? Helst lättlagat ;) Kanske någon form av tunnbrödsrulle som man skivar upp? Men vad ska man köra för fyllning? :)
Tack!
 
Hej alla KS:are
Vi ska ha en liten jobbfest på fredag där vi har fördrink hos en person, förrätt/tilltugg hos en annan, middag hos en tredje och sedan efterrätt hos den fjärde.

Min lott hamnade på förrätt/tilltugg och då tänkte jag ordna något i stil med lite plockmat. Jag tänkte hemgjord skagenröra i krustader, parmaskinkaknyten med färskost och soltorkad tomat och sedan även något mer. Tips på vad? Helst lättlagat ;) Kanske någon form av tunnbrödsrulle som man skivar upp? Men vad ska man köra för fyllning? :)
Tack!
Ett bättre surdegsbröd, olivolja, flingsalt. Och sen någon/några guckor, tex på avokado eller bondbönor eller kikärtor
 
Börjar bli sugen på en köksassistent. Vad borde man satsa på? Kitchenaid? Lite dyra, kanske. Prisvärda alternativ?
Jag köpte en "MUM86" från Bosch för några år sen, 1600W. Den klarar av allt, och där finns mängder med tillbehör att köpa till (köttkvarn m.m).
Jag hade nog satsat på något från Kenwood idag, och minst 1500W som många av deras maskiner har. (Bosch verkar ha slutat tillverka den med 1600w).
https://bagarenochkocken.se/koksmas...kin/kenwood-koksmaskin-kvc7300s-km-kw-silver/
https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/kenwood-koksmaskin/kenwood-major-titanium-kmm020/
Stor risk att man slutar upp med något lull-lull och klen motor, som man inte kan använda. Lycka till :)!
 
Jag köpte en "MUM86" från Bosch för några år sen, 1600W. Den klarar av allt, och där finns mängder med tillbehör att köpa till (köttkvarn m.m).
Jag hade nog satsat på något från Kenwood idag, och minst 1500W som många av deras maskiner har. (Bosch verkar ha slutat tillverka den med 1600w).
https://bagarenochkocken.se/koksmas...kin/kenwood-koksmaskin-kvc7300s-km-kw-silver/
https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/kenwood-koksmaskin/kenwood-major-titanium-kmm020/
Stor risk att man slutar upp med något lull-lull och klen motor, som man inte kan använda. Lycka till :)!
Grymma tips, tack!
 
Var i Emilia-Romagna förra veckan och plockade givetvis med en rejäl bit parmesan hem på 1.5kg.

Nu är frågan.. vad gör jag med den? :)
 
Det här är något av det godaste jag vet och väldigt enkelt, så kan väl ses som ett litet vardagsmat-tips, även om det idag fick bli på en söndag. Salsiccia e patate al forno, eller som man också kan kalla det: korv i ugn. Till det en pico de gallo och limeaioli. Lime är verkligen något av det bästa vi har här på jorden.
IMG_20190505_172920__01.jpg
Är det bara korv å potatis kört i ugn eller?
 
Är det bara korv å potatis kört i ugn eller?
Salsiccia (smaksatt med bla vitlök och rosmarin) som man pickar små hål i och sedan lägger på potatis som toppas med rikligt med rosmarin. Hålen i korven gör att heeelt underbar vätska rinner ut och sugs upp av potatisen. Sen avslutar man på grillfunktionen för att få fin yta på potatisen. Faktiskt väldigt mycket mer smakrikt än man kan tro, i och med att potatisen tar upp så mycket av korvens kryddning. :) En klassisk rätt så finns en del recept på youtube och övriga internet.
 
Tillbaka
Topp