• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora mattråden

Josef B

Bestraffaren
20130406_134034_zps2cb04da2.jpg
 

Camo00

Patek
Re: Sv: OT - den stora mattråden

Svängde ihop en improviserad Saltimbocca till familjen...
 

Bilagor

  • uploadfromtaptalk1365266659272.jpg
    uploadfromtaptalk1365266659272.jpg
    49 KB · Visningar: 345

Camo00

Patek
Re: Sv: OT - den stora mattråden

Måste dela med mig av det enklaste och godaste tillbehöret i min repertoire: inlagd chili- och koriandergurka.

Ni som äter mycket asiatiskt känner igen smaken från det koreanska köket där man ofta äter varianter på inlagda grönsaker till tex grillat fläsk mm. Här är min variant...

Det är oerhört gott till nästan allt och står alltid i kylen hemma. Dessutom är det mycket enkelt:

Skiva gurka tunt och blanda med salt i ett durkslag en stund för att dra ur vattnet. Pressa ur vattnet med händerna.

Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker till en god lag.

Hacka chili och färsk koriander.

Blanda allt i en burk. Kan ätas med en gång men klarar sig bra i kylen...

Ät till vad som helst, men godast till grillat kött! :)
 

Bilagor

  • uploadfromtaptalk1365336922301.jpg
    uploadfromtaptalk1365336922301.jpg
    48.3 KB · Visningar: 293
  • uploadfromtaptalk1365336933958.jpg
    uploadfromtaptalk1365336933958.jpg
    36.1 KB · Visningar: 286
  • uploadfromtaptalk1365336962830.jpg
    uploadfromtaptalk1365336962830.jpg
    54.8 KB · Visningar: 286
  • uploadfromtaptalk1365336972045.jpg
    uploadfromtaptalk1365336972045.jpg
    39.6 KB · Visningar: 282
  • uploadfromtaptalk1365336985575.jpg
    uploadfromtaptalk1365336985575.jpg
    42 KB · Visningar: 279
  • uploadfromtaptalk1365336998469.jpg
    uploadfromtaptalk1365336998469.jpg
    63.5 KB · Visningar: 289
U

urinvånaren

Guest
Re: Sv: OT - den stora mattråden

Camo00 skrev:
Måste dela med mig av det enklaste och godaste tillbehöret i min repertoire: inlagd chili- och koriandergurka.

Ni som äter mycket asiatiskt känner igen smaken från det koreanska köket där man ofta äter varianter på inlagda grönsaker till tex grillat fläsk mm. Här är min variant...

Det är oerhört gott till nästan allt och står alltid i kylen hemma. Dessutom är det mycket enkelt:

Skiva gurka tunt och blanda med salt i ett durkslag en stund för att dra ur vattnet. Pressa ur vattnet med händerna.

Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker till en god lag.

Hacka chili och färsk koriander.

Blanda allt i en burk. Kan ätas med en gång men klarar sig bra i kylen...

Ät till vad som helst, men godast till grillat kött! :)

Riktigt fräscht & kul läsning :)
 

Josef B

Bestraffaren
Rber skrev:
Josef B skrev:
Herregud! 30 min väntetid! Burgarna ska banne mig vara bra för jag väntar!
Tycker du att det var värt det då?


Fan, jag glömde ta bild! Självklart när jag bara hade pommes fritten kvar kom jag på det. Efter 40 minuter väntan, frös, skithungrig så glufsade jag i mig maten.
Jag åt en burgare som hette "Cricket" (har jag för mig), och innehöll färskost, glaserad lök och jalapenos. Den var väldigt god! Hamburgaren var grovmalen, stekt perfekt och tillsammans med tillbehören så var det en bra kombination, men dock så var jag besviken på jalapenosen som var väldigt fjollig, inge sting alls! Pommessen var jag lite besviken på, jag målade upp en bild av att de skulle vara nyskurna och fritterade mer än gyllenbrun. Nu var det ganska alldagliga. Jag tog en milkshake till också, gjord på Ben&jerrys-glass, väldigt god!
Med tanke på att man att man stod ute och frös i 25 minuter, ytterligare 5 min inomhus och sedan 10-15 min väntan på maten, priset, så måste jag säga att det var gott! Men allt som allt så var det inte riktigt värt det. Då är Texas på Hantverkargatan bättre!
 
Här blev det plankstek på älgfilé ("egenskjuten" älg) med körsbärstomater, baconlindade haritcotverts, vitlöksfrästa champinjoner och en pepparsås till detta. Vart ruskigt gott o bra.



Tydligen serverades middagen mer eller mindre exakt kl 18:00 :)
/Rikard
 

Camo00

Patek
Re: Sv: OT - den stora mattråden

Kockums. Gjutjärn. Svinto. 40:- på Myrorna i Borås.
 

Bilagor

  • uploadfromtaptalk1365522974491.jpg
    uploadfromtaptalk1365522974491.jpg
    34.7 KB · Visningar: 136

Icaras

Rolex
Yo-han skrev:
Stekt i äkta gjutjärnspanna från Ikea...
8629031424_dd9009663a_b.jpg

8627923509_0d53ffb487_b.jpg

Såg ju inte lite smarrigt ut :evil:

Blir lika chockad varje gång jag läser tådens namn, då jag läser det som "Den stora Matt-tråden" och funderar en stund för mig själv varför folk här på KS har matt-intresse!
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Såhär brukar det se ut hos mig... (förra helgen dock...) Lite plock å i bakgrunden en kalventrecote på bit som fick grillas en stund.

y2uhaqy3.jpg
 

Josef B

Bestraffaren
Yo-han skrev:
Smörindränkt jamaican jerk kungskrabba & hummer
8643682426_cc3859dbc8_b.jpg

8643682802_6414a233aa_b.jpg

Såg riktigt mumsigt ut! Men själv så brukar jag äta den ganska så naturellt, ja med lite aoli också och vitlöksbröd (indränkt i olivolja och pressad vitlök, stekt/grillad i panna).
 

Yo-han

Troll probationary
Jaga ifatt lite pickapeppasås blanda med smält smör och testa, jag lovar att du aldrig kommer vilja käka traditionell hummer igen! Givetvis med bröd till för att suga upp minsta smör/pickapeppaatom.
Josef B skrev:
Yo-han skrev:
Smörindränkt jamaican jerk kungskrabba & hummer
8643682426_cc3859dbc8_b.jpg

8643682802_6414a233aa_b.jpg

Såg riktigt mumsigt ut! Men själv så brukar jag äta den ganska så naturellt, ja med lite aoli också och vitlöksbröd (indränkt i olivolja och pressad vitlök, stekt/grillad i panna).
 
Topp