Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Nope! Berätta mer…..Någon som provat….
Terminsavslut i plugget
Var vinerna goda?100% pinot meunier
Absolut. Inget fan av rose faktiskt, men kul då och då. Mycket jordgubbar och hallon, men ingen favorit. Dagens var intressant. Fruktig och blommig, men allt annat än fyllig. God och absolut värd att testa, inte minst för att det är 100% PM.Var vinet gott?
Ja, om du gillar PN-tunga fylliga champagner! Inget för den som vill ha en lätt och ”spritsig” champagne med mycket syra…..
Jag har en känsla av att det handlar mycket om kvalitet på frukten och vinmakningen, precis som vanligt. Har bara druckit en skumpa med 100% pm , från Emile Leclare och den var högst ordinär. Senaste med stor del pm (56% tror jag) var Ullens och den var riktigt trevlig. Men vore kul att höra åsikter om lite mer ambitiös skumpa på pm, typ Egly ovan eller Clos des Bergeronneau.Meunier är den druva av de tre stora i Champagne som jag har svårast att komma överens med. Men det händer ändå ibland att jag blir positivt överraskad av cuveer där det är en del meunier med….
Men av de få sorter jag har provat där meunier dominerat eller är 100% har ingen fallit mig i smaken ännu. Men det verkar ju vara en druva som är på modet!!
Jag håller med. Men blir garanterat bättre efter ett par år till på rygg. Har två kvar som får vila sig i form.Bonnaire Variance. Vinmakning osv enligt bild. Riktigt schysst champagne, framförallt med hänsyn till priset. Synd att den inte har några gram mer socker. Saknar lite komplexitet och nerv, ~90p.
Också från 2011/2012? Ska nog köpa några stycken och lägga i kylen jag med.Jag håller med. Men blir garanterat bättre efter ett par år till på rygg. Har två kvar som får vila sig i form.
Yesbox.Också från 2011/2012? Ska nog köpa några stycken och lägga i kylen jag med.
Drack den när den kom till SB, har för mig att det var årgång 2012 eller 2013? Då saknade den helt syra, hur är denna årgång?Billig rosé idag, inget smakunder men en trevlig sommardryck väl kyld.
Drack den när den kom till SB, har för mig att det var årgång 2012 eller 2013? Då saknade den helt syra, hur är denna årgång?
Vill gärna testa en Special Club-butelj. Någon rekommendation?
Ngt utlåtande? ingen dålig årgång det där.
En liten 08 testning i helgen.
Tjaaa... båda var så klart goda och jag skulle säga förvånansvärt "tillgängliga" redan (speciellt efter ett tag när de blivit lite varmare och fått lite mer luft). Folk säger ju generellt att 08 ska ligga 10-30 år för att peaka men tyckte inte de var överdrivet syra-stinna nu.Ngt utlåtande? ingen dålig årgång det där.
Tackar för återkopplingen. Har ett par Dom på lut i källaren. Dock ingen Crystal.Tjaaa... båda var så klart goda och jag skulle säga förvånansvärt "tillgängliga" redan (speciellt efter ett tag när de blivit lite varmare och fått lite mer luft). Folk säger ju generellt att 08 ska ligga 10-30 år för att peaka men tyckte inte de var överdrivet syra-stinna nu.
När de var nyöppnade och höll 8-10 grader så var de väldigt lika varandra med grapefrukt, gröna äpplen, päron, sen mitt i någonstans började de sära på sig och Dompan blev mer sten, grafit, krut, hö och Cristal mer jäst, smör, ost, bröd (och för mig en tydlig rabarber).
Sen är det ju ärligt talat rätt tydlig "deminishing returns" på dessa skumpor jämfört med en för 700-800 kr.