• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora tråden om Champagne

1000008441.jpg

Tack @Compiss för tipset. Kanonbra skumpa. Beställde just 10st. 200kr för bra halvflaska är ett kap.

1000008393.jpg
1000008394.jpg


Ingen dosage vilket oftast inte är min grej men det funkar rätt bra här. Hyffsat ambitiös storhus champagne ändå. Se ovan. Dricker hellre den vanliga dock.
 
Senast ändrad:
1000008441.jpg

Tack @Compiss för tipset. Kanonbra skumpa. Beställde just 10st. 200kr för bra halvflaska är ett kap.

1000008393.jpg
1000008394.jpg


Ingen dosage vilket oftast inte är min grej men det funkar rätt bra här. Hyffsat ambitiös storhus champagne ändå. Se ovan. Dricker hellre den vanliga dock.
Du ryckte de sista av Le Black halvorna tydligen.
0 i lager online.
Finns dock i obskyra orter som Rotebro och Sötelje, men inget centralt i Tjockhult!?
Okejra, Farsta och Sköndal oxå.
 
1000008450.jpg
1000008449.jpg


Något av en besvikelse. Tänkte att denna borde vara inne i sitt drickfönster nu men icke. Ungt, stängt och ogeneröst och med en obalanserad äppelsyra. Det finns massor av kvalitet här, som behöver tid. Lite socker hade definitivt hjälpt både nu och i framtiden. Bör nog ligga absolut minst fem år.

1000008519.jpg
1000008520.jpg


Här är det också väldigt ungt (föga förvånande) men inte alls lika stängt. Super koncentrerat och elegant. Perfekt mängd ek. Även här en bitande äppelsyra men den balanseras upp fint av frukten och dosagen. En fröjd att dricka nu, särskillt efter lite tid i glaset, men kommer vinna massor på lagring. Briljant vin.
 
1000008450.jpg
1000008449.jpg


Något av en besvikelse. Tänkte att denna borde vara inne i sitt drickfönster nu men icke. Ungt, stängt och ogeneröst och med en obalanserad äppelsyra. Det finns massor av kvalitet här, som behöver tid. Lite socker hade definitivt hjälpt både nu och i framtiden. Bör nog ligga absolut minst fem år.

1000008519.jpg
1000008520.jpg


Här är det också väldigt ungt (föga förvånande) men inte alls lika stängt. Super koncentrerat och elegant. Perfekt mängd ek. Även här en bitande äppelsyra men den balanseras upp fint av frukten och dosagen. En fröjd att dricka nu, särskillt efter lite tid i glaset, men kommer vinna massor på lagring. Briljant vin.

Brukar tyvärr nästan alltid vara min upplevelse av zero dosage oxå, nu har jag inte druckit många som lagrats länge tror nästan att jag inte hittat en enda som jag någonsin tyckt varit drick-klar. Känns som brut och extra-brut fortfarande behövs trots global uppvärmning i Champagne, i skördarna om 15-20 år kanske zero dosage är att föredra.
 
Brukar tyvärr nästan alltid vara min upplevelse av zero dosage oxå, nu har jag inte druckit många som lagrats länge tror nästan att jag inte hittat en enda som jag någonsin tyckt varit drick-klar. Känns som brut och extra-brut fortfarande behövs trots global uppvärmning i Champagne, i skördarna om 15-20 år kanske zero dosage är att föredra.
Kan bara instämma. Väldigt sällan druvorna nått tillräcklig mognad för att socker ska kunna uteslutas med ett bättre resultat än lite tillsatt socker hade resulterat i. Åtminstone i min mun. Noll dosage känns mest som en seglivad trend. Vet dock inte vem som efterfrågar det? Känner ingen som generellt föredrar osockrat?
 
Kan bara instämma. Väldigt sällan druvorna nått tillräcklig mognad för att socker ska kunna uteslutas med ett bättre resultat än lite tillsatt socker hade resulterat i. Åtminstone i min mun. Noll dosage känns mest som en seglivad trend. Vet dock inte vem som efterfrågar det? Känner ingen som generellt föredrar osockrat?
Hipsters 😉
 
Kan bara instämma. Väldigt sällan druvorna nått tillräcklig mognad för att socker ska kunna uteslutas med ett bättre resultat än lite tillsatt socker hade resulterat i. Åtminstone i min mun. Noll dosage känns mest som en seglivad trend. Vet dock inte vem som efterfrågar det? Känner ingen som generellt föredrar osockrat?
Beror väl på vilken champagne det är och hur den ska drickas. Jag köpte en låda av samma champagne som serverades på senaste Nobelmiddagen; Marguet Shaman 20 Rosé och trots att den är zero dosage så är den helt grym till fisk och skaldjur.
 
Beror väl på vilken champagne det är och hur den ska drickas. Jag köpte en låda av samma champagne som serverades på senaste Nobelmiddagen; Marguet Shaman 20 Rosé och trots att den är zero dosage så är den helt grym till fisk och skaldjur.
Då fanns det väl ändå balans i vinet antar jag? Det är det det handlar om för mig. Jag vill inte ha ett obalanserat vin oavsett omständigheterna det dricks. Jag vänder mig inte mot att det existerar zero dosage eller att det ur ett kvalitets perspektiv ibland är bättre utan snarare att alla har det i sin portfölj trots att de kanske inte har förutsättningarna (druvmaterial/vinmakningsteknik) att göra ett bra (balanserat) vin med de förutsättningarna.
 
Då fanns det väl ändå balans i vinet antar jag? Det är det det handlar om för mig. Jag vill inte ha ett obalanserat vin oavsett omständigheterna det dricks. Jag vänder mig inte mot att det existerar zero dosage eller att det ur ett kvalitets perspektiv ibland är bättre utan snarare att alla har det i sin portfölj trots att de kanske inte har förutsättningarna (druvmaterial/vinmakningsteknik) att göra ett bra (balanserat) vin med de förutsättningarna.
Håller helt med. Många zero dosage viner skulle ju dessutom även tjäna på lite socker.
 
IMG_4068.jpeg
IMG_4066.jpeg

Testade idag två svenska bubbel tillverkade enligt champagnemetoden…
Långt ifrån champagneklass på, dem men ändå lite småtrevliga att ha provat när man ändå är här på Österlen….
Fast mitt råd blir nog att lägga pengarna på att besöka ”vingårdarna” och testa bubblet (och lite andra viner viner) på plats istället för att köpa dem på bolaget och dricka hemma…
Kul att få höra om vintillverkning i Sverige och få se och ställa frågor om detaljerna i vintillverkning direkt från en svensk vinbonde!!
IMG_4062.jpeg
 
Tillbaka
Topp