Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Den blåa var inte alls dum för det priset!!Hittade några rätt billiga på taxfree….
Får se om de var värda att testa!?!
Du ryckte de sista av Le Black halvorna tydligen.
Tack @Compiss för tipset. Kanonbra skumpa. Beställde just 10st. 200kr för bra halvflaska är ett kap.
Ingen dosage vilket oftast inte är min grej men det funkar rätt bra här. Hyffsat ambitiös storhus champagne ändå. Se ovan. Dricker hellre den vanliga dock.
Ha ha, precis den känslan man får i 99% av fallen med dem-sec, dock gör de sig alltid oväntat bra till en gräddig jordgubbstårta med riktigt äggtäta sockerkaksbottnar Mvh…fortsätter kvällen med en Demi Sec. Det skulle jag inte ha gjort. Vidrig sockerlösning med bubblor.
45p
Något av en besvikelse. Tänkte att denna borde vara inne i sitt drickfönster nu men icke. Ungt, stängt och ogeneröst och med en obalanserad äppelsyra. Det finns massor av kvalitet här, som behöver tid. Lite socker hade definitivt hjälpt både nu och i framtiden. Bör nog ligga absolut minst fem år.
Här är det också väldigt ungt (föga förvånande) men inte alls lika stängt. Super koncentrerat och elegant. Perfekt mängd ek. Även här en bitande äppelsyra men den balanseras upp fint av frukten och dosagen. En fröjd att dricka nu, särskillt efter lite tid i glaset, men kommer vinna massor på lagring. Briljant vin.
Synd att det inte finns några Demi Sec/Sec att köpa (på Systemet i alla fall) på halvflaska. Hade gärna velat testa ett glas till en dessert. Är tämligen säker på att en helflaska inte kommer drickas upp...…fortsätter kvällen med en Demi Sec. Det skulle jag inte ha gjort. Vidrig sockerlösning med bubblor.
45p
Kan bara instämma. Väldigt sällan druvorna nått tillräcklig mognad för att socker ska kunna uteslutas med ett bättre resultat än lite tillsatt socker hade resulterat i. Åtminstone i min mun. Noll dosage känns mest som en seglivad trend. Vet dock inte vem som efterfrågar det? Känner ingen som generellt föredrar osockrat?Brukar tyvärr nästan alltid vara min upplevelse av zero dosage oxå, nu har jag inte druckit många som lagrats länge tror nästan att jag inte hittat en enda som jag någonsin tyckt varit drick-klar. Känns som brut och extra-brut fortfarande behövs trots global uppvärmning i Champagne, i skördarna om 15-20 år kanske zero dosage är att föredra.
HipstersKan bara instämma. Väldigt sällan druvorna nått tillräcklig mognad för att socker ska kunna uteslutas med ett bättre resultat än lite tillsatt socker hade resulterat i. Åtminstone i min mun. Noll dosage känns mest som en seglivad trend. Vet dock inte vem som efterfrågar det? Känner ingen som generellt föredrar osockrat?
Beror väl på vilken champagne det är och hur den ska drickas. Jag köpte en låda av samma champagne som serverades på senaste Nobelmiddagen; Marguet Shaman 20 Rosé och trots att den är zero dosage så är den helt grym till fisk och skaldjur.Kan bara instämma. Väldigt sällan druvorna nått tillräcklig mognad för att socker ska kunna uteslutas med ett bättre resultat än lite tillsatt socker hade resulterat i. Åtminstone i min mun. Noll dosage känns mest som en seglivad trend. Vet dock inte vem som efterfrågar det? Känner ingen som generellt föredrar osockrat?
Då fanns det väl ändå balans i vinet antar jag? Det är det det handlar om för mig. Jag vill inte ha ett obalanserat vin oavsett omständigheterna det dricks. Jag vänder mig inte mot att det existerar zero dosage eller att det ur ett kvalitets perspektiv ibland är bättre utan snarare att alla har det i sin portfölj trots att de kanske inte har förutsättningarna (druvmaterial/vinmakningsteknik) att göra ett bra (balanserat) vin med de förutsättningarna.Beror väl på vilken champagne det är och hur den ska drickas. Jag köpte en låda av samma champagne som serverades på senaste Nobelmiddagen; Marguet Shaman 20 Rosé och trots att den är zero dosage så är den helt grym till fisk och skaldjur.
Håller helt med. Många zero dosage viner skulle ju dessutom även tjäna på lite socker.Då fanns det väl ändå balans i vinet antar jag? Det är det det handlar om för mig. Jag vill inte ha ett obalanserat vin oavsett omständigheterna det dricks. Jag vänder mig inte mot att det existerar zero dosage eller att det ur ett kvalitets perspektiv ibland är bättre utan snarare att alla har det i sin portfölj trots att de kanske inte har förutsättningarna (druvmaterial/vinmakningsteknik) att göra ett bra (balanserat) vin med de förutsättningarna.