Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Köpte en sådan igår, måste testa iaf..Blev en flaska Guldkula i kväll. Har testat den förut och blev då besviken.... Tyvärr samma resultat i kväll! Inte min smak helt klart......
Trist!! Men det finns ju tack o lov en hel massa annat gott att testa där ute....
Winston i allmänhet eller 2000?
Krug 168 på Frantzen. Mycket bra.
Pol Roger Winston Churchill 2000 på riche innan, inte min smak tyvärr
Lustigt det där med Pol Roger. Jag kan inte heller säga att jag är särskilt förtjust i deras champagner. Lite ironiskt också då det är KLINISKT rent inne i deras anläggning, men champagnerna - enligt min uppfattning - har en liten lätt ton av dy. Enbart ståltank (ingen ek sedan 70-talet typ) och datoriserad temperaturkontroll. Jämför då med Bollinger där det mesta jäser på gamla ekfat enligt principen "Ah phff, we jast crush de berries and let them ferment" och sedan får du underbar champagne på det.
Krug 168 på Frantzen. Mycket bra.
Pol Roger Winston Churchill 2000 på riche innan, inte min smak tyvärr
Den är riktigt bra. Gillar du den så testa att beställa deras vintage. Kostar 399 och är fantastiskt
Bra tips, det ska jag göraDen är riktigt bra. Gillar du den så testa att beställa deras vintage. Kostar 399 och är fantastiskt
Ja den är riktigt bra, spöar en hel del champagne enligt mig. Knep ett gäng flaskor av deras Rose bubbel nu på bolagets småpartier, provade en flaska igår, väldigt bra o små fina bubblor.Favorit Cavan, med bra flaskålder. Degorgerad hösten 11. Riktigt bra, nougat, perfekt balanserad utan att gå över åldersmässigt.
Numer buteljeras det under nya DO Conca del Riu Anoia.
Köp en champagne återförslutare så kan du ta ett par glas om dagen tills flaskan är slut. Bubblorna försvinner inte och du får automatiskt prova hur vinet utvecklas med lutning. Jag har bla en sån här som fungerar riktigt bra tycker jag:Fråga nr 1.
Ngn som har bra tips på sidor man kan beställa halvflaskor från? Vill helst inte öppna helflaskor! Blir juh en del som går till spillo när man är småbarnsförälder och det känns onödigt.
Fråga nr 2.
Någon som är intresserad av att dra ihop ett gäng och åka på champange tur och inköp?
Suveränt! Tackar ödmjukast.Köp en champagne återförslutare så kan du ta ett par glas om dagen tills flaskan är slut. Bubblorna försvinner inte och du får automatiskt prova hur vinet utvecklas med lutning. Jag har bla en sån här som fungerar riktigt bra tycker jag:
https://www.atelierduvin.com/en/product/bubble-indicator/
Jag beställde stoppers från: https://swedenwineclub.se/#/activities/champagnestopper Lite billigare än föregående alternativ, men de återförsluter bra, det är tryck kvar i flaskan efter flera dagar.Fråga nr 1.
Ngn som har bra tips på sidor man kan beställa halvflaskor från? Vill helst inte öppna helflaskor! Blir juh en del som går till spillo när man är småbarnsförälder och det känns onödigt.
Jag hade letat efter en vibrationsfri kyl med trähyllor. Tänk även på att champagneflaskor är större. Du får in hälften av det som anges, beroende på hur hyllorna kan placeras.Hur förvarar ni eran champagne som ska ligga länge? Har för närvarnade inte plats med med en stor vinkyl/vinskåp. Funderar på en sådan här
https://vinlagring.se/performance-mw95sbs-vinkyl.html
Är ju ingen stor kostnad så vill man uppgradera efterhand när mer plats finns är det ju bara att göra det. Vin ska ju lagras mörkt, står att glaset är uvskyddat. Räcker det eller bör det täckas för?
Helt riktigt! Jag har en temptech mindre modell och ha mest champange i den.Jag hade letat efter en vibrationsfri kyl med trähyllor. Tänk även på att champagneflaskor är större. Du får in hälften av det som anges, beroende på hur hyllorna kan placeras.
Hur länge du har tänkt att lagra flaskorna påverkar svaren.Hur förvarar ni eran champagne som ska ligga länge? Har för närvarnade inte plats med med en stor vinkyl/vinskåp. Funderar på en sådan här.
https://vinlagring.se/performance-mw95sbs-vinkyl.html
Är ju ingen stor kostnad så vill man uppgradera efterhand när mer plats finns är det ju bara att göra det. Vin ska ju lagras mörkt, står att glaset är uvskyddat. Räcker det eller bör det täckas för?
Jag anade att det ryms färre flarror. Kostar en vibrationsfri huggorm? Och är de stora? Denna är tänkt som tillfällig (~5år) innan jag köper något mer rejält och permanent.Jag hade letat efter en vibrationsfri kyl med trähyllor. Tänk även på att champagneflaskor är större. Du får in hälften av det som anges, beroende på hur hyllorna kan placeras.
Fem till femton år. Eller är det lika bra att köra botten på garderoben om man inte skaffar ett ordentligt vinskåp? Inget är tänkt som investering. Allt ska drickas!Hur länge du har tänkt att lagra flaskorna påverkar svaren.
Den är så liten och flaskorna ska sparas så länge, svår ekvation. Ett alternativ är att komplettera med skåp och/eller lådförvaring hos någon av de externa aktörerna om du vill lagra så att mognadstoner kommer fram.Jag anade att det ryms färre flarror. Kostar en vibrationsfri huggorm? Och är de stora? Denna är tänkt som tillfällig (~5år) innan jag köper något mer rejält och permanent.
Fem till femton år. Eller är det lika bra att köra botten på garderoben om man inte skaffar ett ordentligt vinskåp? Inget är tänkt som investering. Allt ska drickas!
Lösningen är lådförvaring hos MFW, Magnusson Fine Wine. Fullförsäkrad, dokumenterad, mörker, konstant 11 grader och såklart stentråkigt. Kostar väl ca 23 kr/12-låda och månad, så om du har två sexpack av något (max två olika) går de in som en 12-låda. Din årskostnad för lådan blir då 270 kronor eller 23 kr/flaska och år. Din tilltänkta vinkyl har kapacitet för 34 flaskor, säg för enkelhetens skull att du får in 24 champagneflaskor. Med den utgångspunkten når du pay-off (tydligen förbjudet ord men men...) efter ca nio år. Give or take såklart.Hur förvarar ni eran champagne som ska ligga länge? Har för närvarnade inte plats med med en stor vinkyl/vinskåp. Funderar på en sådan här.
https://vinlagring.se/performance-mw95sbs-vinkyl.html
Är ju ingen stor kostnad så vill man uppgradera efterhand när mer plats finns är det ju bara att göra det. Vin ska ju lagras mörkt, står att glaset är uvskyddat. Räcker det eller bör det täckas för?
Lösningen är lådförvaring hos MFW, Magnusson Fine Wine. Fullförsäkrad, dokumenterad, mörker, konstant 11 grader och såklart stentråkigt. Kostar väl ca 23 kr/12-låda och månad, så om du har två sexpack av något (max två olika) går de in som en 12-låda. Din årskostnad för lådan blir då 270 kronor eller 23 kr/flaska och år. Din tilltänkta vinkyl har kapacitet för 34 flaskor, säg för enkelhetens skull att du får in 24 champagneflaskor. Med den utgångspunkten når du pay-off (tydligen förbjudet ord men men...) efter ca nio år. Give or take såklart.
Hehe, Stockholm är såklart DC! (default city)Det förutsätter att man bor i Stockholm, eller finns det på flera platser i landet?
Låter ju onekligen väldigt bra. Stort tack för tipset!Lösningen är lådförvaring hos MFW, Magnusson Fine Wine. Fullförsäkrad, dokumenterad, mörker, konstant 11 grader och såklart stentråkigt. Kostar väl ca 23 kr/12-låda och månad, så om du har två sexpack av något (max två olika) går de in som en 12-låda. Din årskostnad för lådan blir då 270 kronor eller 23 kr/flaska och år. Din tilltänkta vinkyl har kapacitet för 34 flaskor, säg för enkelhetens skull att du får in 24 champagneflaskor. Med den utgångspunkten når du pay-off (tydligen förbjudet ord men men...) efter ca nio år. Give or take såklart.