Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
precis min tanke, jag googlade o hade mig, igår köpte jag en Pulse 1000.Har någon här erfarenhet av Webers pulse alt Q1400?
Har googlat mycket på dem och det verkar vara det bästa alternativet.
Har flyttat in i en förening där vi inte får grilla kol på balkongen trots att vi bor högst upp..
Fina resultat körde pulled pork på min masterbult förra veckan och fick också ett riktigt bra resultatÄntligen med Kamado sedan fredag eftermiddag.
First order of Business efter montering är givetvis att tända upp den och försöka hitta en bra inställning för första tillagningens måltemperatur på ca 120-130 grader.
I samband med att spänt stirra på temperaturutvecklingen likt en reaktoringenjör i Chernobyl passade jag även på att ta en liten vilopaus och en GT för att beundra inköpet.
Ja, toppventilen sitter inte på helt rakt och det åtgärdades snart efter att bilden tagits.
Efter en helg med min Kamado Joe Classic 1 så har jag hunnit laga en del kött redan.
Jag började med sånt som jag redan kan göra rätt bra och vet hur det brukar smaka på min Traeger så att man har någon form av referens.
Premiärköttet fick bli Iberico-ribs med hickory chunks.
Bilden är tagen ca 4.5h in och precis innan foliering.
Började med att röka på ca 80-90 grader i lite över 1h och ökade sen mot målet om 125.
Råkade öppna lite för mycket när jag ville höja tempen och tangerade 145 grader men lyckades till slut komma ner till stabila 125 grader vilket den fick gå i större delen av tiden.
Ruben och även såsen som användes i samband med foliering var följande:
Folierade med köttsida nedåt och lätt ligga i 120 grader i 2h och sedan vila i ytterligare 1h.
Resultatet blev helt gudomligt!
Så sjukt mycket smak och perfekt saftigt kött.
Nästa test blev pulled pork och pulled beef fjord på en större bit högrevskärna. Inte helt optimalt med en skiva men det fick duga i testsyfte.
Ungefär samma kryddning och tillvägagångssätt som ovan men med mindre temperaturvariaton då jag lyckats få lite bättre kläm på hur spjällen ska stå för att hamna på ca 125 grader.
Körde naket i nästan 6h och upp till 82 grader innertemperatur innan foliering.
I folie fick det sedan ligga ca 1.5h på samma temp och sedan ytterligare 1h vila.
Resultatet blev sinnesjukt bra.
Bästa pulled pork jag gjort och ätit (inräknat restaurangmat) och jag har säkert gjort ett 40-tal med olika tekniker.
Ingen PP har fått så bra smak som jag lyckats få till i Kamadon på första försöket.
Högrevet blev visserligen aningen för torrt då jag inte tog av det i tid men det funkade ändå bra i små kuber och hopkokt med bbq-sås.
Blev i princip pseudo-burnt ends vilket är en favorit.
I dag blev det kycklinglårfiléer för att testa på lite direkt värme och lite pekan för att få lite röksmak..
Drog upp grillen på 230 grader och körde till 70 grader innertemp.
Även det blev helt sanslöst bra.
Hur mycket smak som helst i köttet.
Jag måste säga att denna grill hittills har hjälpt överträffa alla mina tidigare grillbedrifter redan på första försöken.
Och detta alltså med en Kamado-Rookie bakom spjällen.
Kan inte vara annat än nöjd.
Återstår att köra ordentlig searing samt pizza med det får bli till nästa vecka
Trevlig grillsöndag!
Provgrillat, nöjd hittils!precis min tanke, jag googlade o hade mig, igår köpte jag en Pulse 1000.
Har inte hunnit prova den ännu, men det jag läst mig till verkar vara att pulsen har bättre lock o håller värmen bättre
Sen att man får med tempgivare, digital display för temperatur osv gör att jag lägger 2000 + på den ist för q1400
Alltså! Vilken jäkla utsikt du har!
En fet flap som väntar på ”reverse sear” mina två bästa grilltillbehör, ölen och minfläkten för att gasa i gång kolen!
Tack!Fina resultat körde pulled pork på min masterbult förra veckan och fick också ett riktigt bra resultat
Har köpt till det nu, så väntar bara på att det ska komma. Många saker är tom märkta kj så absolut liknande grillTack!
Det är inte så svårt att få bra resultat på en Kamado när man väl fått kläm på temperaturrelgeringen.
Ja, det är väl i princip samma grill bortsett från divide and conquer-systemet så jag kan tänka mig att det blivit minst lika bra
Alltså! Vilken jäkla utsikt du har!
Kamado, kött, öl och fantastisk utsikt! Kan det bli bättre?
Vad ligger en sådan på?Fina resultat körde pulled pork på min masterbult förra veckan och fick också ett riktigt bra resultat
Köpte min för 5700 via kampanj på webhallen. Tror dom ligger på 8k ordinarie pris.Vad ligger en sådan på?
Har någon här erfarenhet av Webers pulse alt Q1400?
Har googlat mycket på dem och det verkar vara det bästa alternativet.
Har flyttat in i en förening där vi inte får grilla kol på balkongen trots att vi bor högst upp..
ngt speciellt tips för tillagning av picanha? 50/50 indirekt och fullt ös eller? 55-60 grader innertemp? Ngn speciell rubb eller marinad? (köpte precis idag)Pinchania.....
Grilla som om det vore ryggbiff. Mycket viktigt att skära mot fibrerna när den äts. Hade personligen kört på 55 och grillat kappan rejält.ngt speciellt tips för tillagning av picanha? 50/50 indirekt och fullt ös eller? 55-60 grader innertemp? Ngn speciell rubb eller marinad? (köpte precis idag)
Nja, full rulle till att börja med i några minuter, bara salt . Sen slow till 55-60 grader, beroende på smak o tycke. Blev kanon.ngt speciellt tips för tillagning av picanha? 50/50 indirekt och fullt ös eller? 55-60 grader innertemp? Ngn speciell rubb eller marinad? (köpte precis idag)
OK, tack. Jag brukar faktiskt nästan alltid köra tvärt om på allt kött jag grillar, indirekt slow först tills man är 5 grader från önskad temp, sen brassa på järnet för att få yta.Nja, full rulle till att börja med i några minuter, bara salt . Sen slow till 55-60 grader, beroende på smak o tycke. Blev kanon.
Funkar säkert lika bra, jag inbillar mig att det är bra att börja med att stänga porerna.OK, tack. Jag brukar faktiskt nästan alltid köra tvärt om på allt kött jag grillar, indirekt slow först tills man är 5 grader från önskad temp, sen brassa på järnet för att få yta.
Grym grill.
En fet flap som väntar på ”reverse sear” mina två bästa grilltillbehör, ölen och minfläkten för att gasa i gång kolen!
Tror faktiskt inte man stänger porerna. Här är en sida som fick mig att börja köra reverse sear varianten för några år sedan:Funkar säkert lika bra, jag inbillar mig att det är bra att börja med att stänga porerna.
Grym grill.
Insjö va du bor som en
Tack, man njuter helt klart! När drar du igång en brisket? Har två stora i frysen från kötthallen som väntar på att avnjutas.
Mig veterligen är det en motbevisad myt att det hjälper att stänga inne köttsaft.Tror faktiskt inte man stänger porerna. Här är en sida som fick mig att börja köra reverse sear varianten för några år sedan:
https://www.seriouseats.com/2017/03/how-to-reverse-sear-best-way-to-cook-steak.html
Härligt!
Bra fråga! Det ska göras vid tillfälle och nästa gång jag hittar bra brisket.
Martin&Serveras är lite för tunn och har för lite fett för ett bra resultat på hela biten.
Var det creek stone kötthallen sålde?
Man får inte upp nån vidare värme i dom där. Har en men elgrillen är mycket bättre.Funderat kring en el-grill efter förra årets (eller förförra årets) grillförbud. Dock äger jag redan en OBH Optigrill XL och frågan är om det blir någon större skillnad?
Stänga porerna är ju en myt.Funkar säkert lika bra, jag inbillar mig att det är bra att börja med att stänga porerna.
Provgrillat, nöjd hittils!
jag ska ta lite bilder, jag gjorde souvlaki igår , sjukt gott.Sugen på en också nu! Har du möjlighet att skicka lite fler smaskiga bilder när du "grillar" ? Smakar det "grill" ? Tänker om man steker på en entrecote, kommer den få "grillsmak" eller kan man lika gärna steka den på en kolstålspanna ?
Ni andra som provat bättre elgrillar får gärna också säga era åsikter, varit lite svårt att hitta info, vart lite sugen efter jag såg matgeeks video på youtube.