Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
OT men vilken fin hund du har.![]()
Nu är det dags!
OT men vilken fin hund du har.
Det har diskuterats i mattråden. Finns lite tips där.Tänkte införskaffa stekplatta till gasolgrillen för att smasha lite burgare. Någon som har tips?
GrattisI morgon kommer äntligen min efterlängtade Kamado att levereras.
La först en beställning på en Masterbuilt men de verkar vara restade och ingen kan svara säkert när de kommer in i lager.
Därför fick de bli en Kamado Joe Classic 1 i stället som fanns för omgående leverans.
När jag räknade på vad Divide and Conquer kostar att komplettera till Masterbuilt, som Kamado Joe har med som std, så var det ingen större prisskillnad att tala om.
Idag har jag därför köpt lite kol så att man är kittat för premiärgrillning och lite till.
Det blev bla.
-30kg av Hornbachs premium-kol som jag förstått ska vara bra.
-8kg Björkkol för höga temperaturer
-5 Kg Kubakol för low and slow.
Samt lite hickory-chunks för rökning och lite nya rubs att testa.
Kommer nog premiärgrilla entrecote och iberico-racks för att testa både low and slow och hot and fast.
Ska bli riktigt kul att experimentera med en Kamado.
Jag har sjukt höga förväntningar![]()
TackGrattis![]()
Då har du massa skoj framför dig nu! Tycker Kamados egna kol är riktigt bra, passa på att handla äpple och cherry också, passar bra till gris och fågel. Ett annat tips är att köpa en Flame Boss, då slipper du följa tempen och får larm vid kritiska nivåer i luren.I morgon kommer äntligen min efterlängtade Kamado att levereras.
La först en beställning på en Masterbuilt men de verkar vara restade och ingen kan svara säkert när de kommer in i lager.
Därför fick de bli en Kamado Joe Classic 1 i stället som fanns för omgående leverans.
När jag räknade på vad Divide and Conquer kostar att komplettera till Masterbuilt, som Kamado Joe har med som std, så var det ingen större prisskillnad att tala om.
Idag har jag därför köpt lite kol så att man är kittat för premiärgrillning och lite till.
Det blev bla.
-30kg av Hornbachs premium-kol som jag förstått ska vara bra.
-8kg Björkkol för höga temperaturer
-5 Kg Kubakol för low and slow.
Samt lite hickory-chunks för rökning och lite nya rubs att testa.
Kommer nog premiärgrilla entrecote och iberico-racks för att testa både low and slow och hot and fast.
Ska bli riktigt kul att experimentera med en Kamado.
Jag har sjukt höga förväntningar![]()
Fantastiskt fint kött där!Så fantastiskt nöjd över att vi överhuvudtaget får grilla på balkongen även om det enbart är med gasol.![]()
Hängmörad entrecot så småningom. Några skivor coppa och parmesanbitar innan. En Barolo till det. Fredag!
Trevlig helg!
Gräsänkling igen?!Blev min första Entrecoté burgare
![]()
![]()
Tack! Tror också det blir skitskoj sommar med en kamado.Då har du massa skoj framför dig nu! Tycker Kamados egna kol är riktigt bra, passa på att handla äpple och cherry också, passar bra till gris och fågel. Ett annat tips är att köpa en Flame Boss, då slipper du följa tempen och får larm vid kritiska nivåer i luren.
Manuellt funkar utmärkt men sätt en egen tempmätare vid köttet, går inte att lita på mätaren i locket om man inte kalibrerar den. Köp även ett grillgaller i gjutjärn, helt klart värt det och bra kvalitet! Sen om du vill kosta på så är rotisserie och pizzajoe något jag kan rekommendera! Pizzorna blir gudomligaTack! Tror också det blir skitskoj sommar med en kamado.
Ska absolut köpa mer rökträ och har även sneglat på Flame Boss men det får bli efter jag lärt mig hantera manuellt och lärt mig beteendet på den.
Bra tips!![]()
Manuellt funkar utmärkt men sätt en egen tempmätare vid köttet, går inte att lita på mätaren i locket om man inte kalibrerar den. Köp även ett grillgaller i gjutjärn, helt klart värt det och bra kvalitet! Sen om du vill kosta på så är rotisserie och pizzajoe något jag kan rekommendera! Pizzorna blir gudomliga
Bra tips!
Har övervakat temp med separat termometer och det kan diffa uppemot 10 grader vid uppvärmning men när krukan är stabil i temp så verkar den stämma rätt bra.
Har iofs bara kört low and slow så kan tänka mig att det diffar mer när man ska upp i högre temperaturer och ständigt ökar temp,
Pizzajoe har jag kikat på och även om jag ska testa pizza så måste jag säga att det är en sällsynt dyr pryl.
Är mervärdet motiverat mot att bara öppna locket och köra på en vanlig pizzasten?
Vänliga hälsningar
Två stenar behövs inte om man har ”rätt” sten. Deflektorplattor underst givetvis om du räknar in dem. Men sen är Fredstone lösningennope, har även joejunior vilken jag ibland kör pizza på också. Tricket är dubbla stenar och hög temp. Samt att det tog ett tag att laborera fram en bra deg. Visst är kamados egna bra, främst när man gör många pizzor
Två stenar behövs inte om man har ”rätt” sten. Deflektorplattor underst givetvis om du räknar in dem. Men sen är Fredstone lösningen![]()