• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Grilltråden v2.0

Det blev succé 1,4kg gick åt på 2 personer.

D61EBC54-ADBA-4007-B16B-0FDA954A144E.jpeg

12FFF9F5-6C5B-4494-94F2-CC6A25860FF7.jpeg

CC394C34-480B-4ADD-945E-6E77ADBA4A37.jpeg

8306E202-DF41-46F2-9CD7-C8D94953CFB0.jpeg
Bra kött!
Hur är Moras köksknivar?
 
Senast ändrad:
Lite drygt 1 år sedan min senaste pitpig. Men idag är det dax igen. Polarn fyller 55 idag och snäll som man är ställer man upp:)
05:30 åkte grisen på, försöker hålla runt 120c och räknar med att servera mellan 17-18 nångång:happyhappy:
0939C84F-BD54-48C0-B123-F203E8D437F6.jpeg
080BBAC8-B082-497A-A853-8B33D4A0460E.jpeg

743F0C60-9BB6-4885-9757-C5B039306474.jpeg
C47511D8-498D-4BB0-9ECF-A35B47C3B659.jpeg

börjar se aptitlig ut och doftar gudomligt:woot:
Ligger bra till tidsmässigt. Ca 10c kvar innan den är klar, borde ta runt 60-90 min
 
Respekt :cigar:

Nu kan ju inte en amatör som jag posta här på några månader...
:D Haha ser svårare ut än det är så posta på bara:) Men de flesta brukar imponeras av resultatet när jag kör mina pitpigs! Men sanningen är att det är ruskigt enkelt. Piten sätter man ihop av lite lecablock som du ser på bilden. Sen behövs det tid/tålamod och en pålitlig/bra termometer! Sen sköter det sig självt bara! En gris i den här strl utfodrar ca 40-50 pers. Så kanske en KS/BBQ gtg nästa sommar och köra någon sån här nasse?! Sen kan alla inblandade vara en bbqjedi framöver
 
Tänkte köpa flankstek idag att grilla för att sedan ätas som tacos. Väl i affären var flanken slut. Köpte istället lammrostbiff. Köpte även färskt skivat sidfläsk.
Lamm är aldrig fel, men denna gången blev fläsket otroligt gott!
Till vänster sidfläsk, till höger lamm, samma tillbehör till båda.
F680C612-FFBA-4714-94D8-4B57CBABE15D.jpeg
 
06:50
Idag hoppas vi på Pulldpork och kyckling.
15979003102882184466346824258333.jpg

100-120c är målet.
Kör snakemetoden och har denna gången minskat ner till tre briketter per rad, får se om det är tillräckligt eller förlite...
15979004875358535696070855663624.jpg
Ligger äpple,ek och några få hickory som "rökbitar"
Kokande vatten i formen med citron och vinäger.
Varför vatten? - Youtube...

15979008263034284376250128823664.jpg

Kommer för förstagången köra köttet i formar (påverkad av Youtube)
En är bara salt och peppar den andra med lite olika (egenodlad) chili och salt&peppar.

Ser stabilit ut efter 40min.
20200820_075348.jpg

13:00
5.5h in hade tempen sjunkit till 80c så jag tände ett par kol till, vilket skulle visa sig meningslöst då grillen återhämtade sig snabbt igen. 15979208502818063664420164728424.jpg
Så behöver någon tre nytända briketter får ni dra ett pm ;)

15:00
Gjorde två olika majonnäser en salt/peppar och en med chili och en bit paprika som fick gå i början med röken.
Dock brinner nu sista kolen, så frågan är om jag bara ska låta det brinna ut och köra det sista på gasolgrillen då köttet inte kommer ta mer smak utan nu bara ska ta sig till 85-92°c
Förstunden har vi 72°c

Edit nr 200
Tog och la på lite mer kol.

15:30 check
20200820_153849.jpg
 
Senast ändrad:
Ingen vidare bild, blev ganska bra, men kunde ha gått en timma till.
20200814_191616.jpg

Ser väldigt gott ut!

När det gäller BBQ-sås får jag nog säga att Sweet Baby Rays är den bästa färdigköpta. Har testat massor med olika sorter, köpt hem flera sorter varje gång jag varit i USA, men Sweet Baby Rays är fasen bäst. Gillar Sweet and Spicy bäst, men originalet är kanon.

Gjort ett par olika hemma också - är ju så gott med varm BBQ-sås. En av mina favvo-Youtube-matlagare är Simply Mama Cooks. Hon gör en version här med långkörd lök som man mosar som bas :


(börjar vid 9.30 men man bör nog se lite sporadiskt innan också).

Kanongod!
 
Hur brukar ni steka burgare på gasolgrill?

Jag brukar "smasha" burgarna vid sidan, dra på värmen på max och sen kasta på burgarna på gallret över direkt värme i ca 1,5 min per sida. Skulle gärna vilja få burgarna lite mer krispiga av fett men det kanske inte går utan en gjutjärnsplatta?
 
Tillbaka
Topp