• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Hemmabaren

Skyll på den stadiga lunchen!
(låter som definitionen av en perfekt fredag!) :cool:
Yes, skyller på lunchen. Allt är bättre än att erkänna att man blivit gubbe:oldman:

Annars så fick jag till två sådana där kaffe-cocktails idag, vad de nu heter. Körde på 5 cl Havana club, 2 cl citronjuice, 3 cl kaffe sötat med lite agavesirap. Löjligt goda faktiskt. Känns som rom & cola de luxe, perfekt när man har en skvätt kaffe kvar i bryggaren på fredagmorgonen. Bara att ställa in en skvätt i kylen för helgdrinken.
moh.jpg


Min tjej gjorde sig en mojito efter David Kringlunds exempel.
mijje.jpg
 

Lyden

Panerai
Någon som har bra recept på Thai basil?

Jag vill slå ett slag för David Kringlunds recept på Thai Basil!

4-6cl Gin
3cl Citronjuice
3cl Sockerlag smaksatt med thaibasilika*

Skakas kall och serveras på stor isbit i frostat glas. Toppas med kokosskum** och garneras med ett blad thaibasilika.


*Mixa vanlig sockerlag med thaibasilika och sila av.

**Kokusskum (Räcker till 10-15 drinkar):
480 G Kokosgrädde (extra fet)
48 G Strösocker

1.Rör tills sockret löst sig.
2. Späd med Kokosmjölk till hanterbar konsistens.
3.Häll över i en sifon och ladda i grädd-patroner.
4. Skaka om ordentligt och spritsa ur.
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Boulevardier blir det ikväll.


Fan vet om den eller Negroni är bäst?!? Det här är gott på riktigt alltså!

Recept:
(finns nog här i tråden innan och lätt att googla, men för enkelhets skull...)

Rör lika delar av en hygglig bourbon, söt vermouth och Campari på is.
Sila upp i passande glas, oftast av OF-typ, gärna på en stor isbit.
Apelsintwist!

Och ja; jag SKA uppgradera min söta vermouth. Måste bara göra slut på denna först...

22E16FFE-350A-4645-98CF-DCD1FCFF6E09.jpeg
 

Ur-snygg

Panerai
2-Faktor
Boulevardier blir det ikväll.


Fan vet om den eller Negroni är bäst?!? Det här är gott på riktigt alltså!

Recept:
(finns nog här i tråden innan och lätt att googla, men för enkelhets skull...)

Rör lika delar av en hygglig bourbon, söt vermouth och Campari på is.
Sila upp i passande glas, oftast av OF-typ, gärna på en stor isbit.
Apelsintwist!

Och ja; jag SKA uppgradera min söta vermouth. Måste bara göra slut på denna först...

22E16FFE-350A-4645-98CF-DCD1FCFF6E09.jpeg
Eller komplettera med en skvätt av en amaro, så kan du fortsätta köra på rosson och ändå få lite mer spännande smakbild.
 

MrPlow

Rolex
EE36FCA5-4624-4023-8D36-7C03F9D07A42.jpeg

89EF77DD-9787-4563-8738-1279F12753EC.jpeg

Gårdagens rökta old fashioned.

Typ så här:

6 cl bourbon / whiskey (i mitt fall 3 cl single malt och 3 cl Johnny walker red label)
1 cl Sockerlag (1:1)
3-4 stänk Angostura Bitters

Kyl glaset. Rök glaset med valfri rök (äppelträ i mitt fall)

Rör drinken över is. Häll ner över helst ev stor isbit. Zesta en apelsin och dra den längs kanten, lägg ner i glaset.

Njut.
 
Blev en Enzoni som matlagningsdricka idag. Riktigt god, mer bittert sting än halvbrorsan Negroni, så om det låter lockande så är det bara att köra.
Receptet är 5 muddlade druvor, 3 cl gin, 3 cl Campari, 2 dl pressad citron och 1,5 cl sockerlag i en shaker + en sil över glaset för att få bort druvskalen.

enzo.jpg


bildstöd här:

Bumpar skamlöst min egen post. Det blev Enzoni även denna helg som matlagningsdricka, dock en fulvariant med 7 vindruvor, Campari, vanlig svensk gin, Lidl klämcitron & Lidl agavesirap. Funkade precis lika bra med detta för att vara helt ärlig, dvs den smakade helt amazing.
:cigar:
fulenz.jpg
 

Ur-snygg

Panerai
2-Faktor
Klar-is is da shit! Min fru tyckte att jag spritt språngande galen när hon upptäckte en kylväska med fruset vatten i frysboxen! Hihi.
 

Blixten

Omega
Boulevardier blir det ikväll.


Fan vet om den eller Negroni är bäst?!? Det här är gott på riktigt alltså!

Recept:
(finns nog här i tråden innan och lätt att googla, men för enkelhets skull...)

Rör lika delar av en hygglig bourbon, söt vermouth och Campari på is.
Sila upp i passande glas, oftast av OF-typ, gärna på en stor isbit.
Apelsintwist!

Och ja; jag SKA uppgradera min söta vermouth. Måste bara göra slut på denna först...

22E16FFE-350A-4645-98CF-DCD1FCFF6E09.jpeg
Ouff! Den där låter ju magiskt god, en sån blir det imorgon. Tack för tipset 👍🏻👍🏻
 
Topp