Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Jag håller med. Maraschino är fantastiskt god och användbar tillsammans med gin och bourbon. Det är bara att hälla i en centiliter i de flesta cocktails, så har man skapat en fullt gångbar variant, förutsatt att det inte redan finns för mycket andra likörer i som gör att det skär sig eller blir för sött.Maraschino är ju en basvara! Behövs för bland annat För Hemingway Daiquiri.
The Bitter Truth gör bra grejor. Testa deras Jerry Thomas bitters om du vill ha något som liknar aromatic, fast bättre. De har också gjort helt fantastiska bitters med citron och grapefrukt. Vissa finns ett tag och byts sedan ut i sortimentet, så jag vet inte om dessa finns just nu. Mitt största problem är att de tar slut för fort. Jag använder ofta fruktbaserade bitters i extremt utspädd fläderblomssaft till vardags.Uppgraderat apelsinbittern till OF’en till en Bitter Truth. Bra skit!
Och ni som inte kör dubbelbitter (typ 3-4 droppar aromatic + 2-3 droppar apelsin) i er OF måste bara skaffa en; apelsinbitter alltså! (Angosturas eller Bitter Truth spelar ingen större roll, även om BT nog var lite vassare)
Även beställt deras aromatic bitter för att benchmarka mot Angosturan…
Skål!
Jag håller med. Maraschino är fantastiskt god och användbar tillsammans med gin och bourbon. Det är bara att hälla i en centiliter i de flesta cocktails, så har man skapat en fullt gångbar variant, förutsatt att det inte redan finns för mycket andra likörer i som gör att det skär sig eller blir för sött.
Chartreuse är också fantastisk, men kanske inte fullt så användbar.
The Bitter Truth gör bra grejor. Testa deras Jerry Thomas bitters om du vill ha något som liknar aromatic, fast bättre. De har också gjort helt fantastiska bitters med citron och grapefrukt. Vissa finns ett tag och byts sedan ut i sortimentet, så jag vet inte om dessa finns just nu. Mitt största problem är att de tar slut för fort. Jag använder ofta fruktbaserade bitters i extremt utspädd fläderblomssaft till vardags.
Bourbon och vaniljcola.
Jag dricker inte Dr. Pepper, men kan tänka mig att testa ihop med bourbon på din (eller Michael Doglas rollfigurs) rekommendation. Men det får nog bli vanlig Dr. Pepper med socker i. Jag är inte så förtjust i sockerfri dricka överlag, och speciellt inte ihop med sprit. Det är som att smaken hos sötningsmedlet blir värre ihop med alkohol.Låter ärlig talat sådär, men like för snyggt bild.
Provat bourbon (JD) och Dr. Pepper (diet?!?) enl. Michael Douglas rollfigur i fantastiska Kominsky Method på Netflix?
Aldrig provat drinken. Dr. Pepper är vidrigt. Och diet-läsk förkastligt i min värld.Jag dricker inte Dr. Pepper, men kan tänka mig att testa ihop med bourbon på din (eller Michael Doglas rollfigurs) rekommendation. Men det får nog bli vanlig Dr. Pepper med socker i. Jag är inte så förtjust i sockerfri dricka överlag, och speciellt inte ihop med sprit. Det är som att smaken hos sötningsmedlet blir värre ihop med alkohol.
Jag borde väl kolla in serien också, då jag är ett fan av Michael Douglas sedan Streets of San Francisco, China Syndrome och framåt.
@Rock_N_Ron, Bourbon och Dr Pepper. Det smakar faktiskt inget vidare. Bourbon funkar väldigt mycket bättre med cola.
Inget avancerat idag, men var förbi Hammar Bryggeri på en liten roadtrip idag och köpte upp mig på några av deras tonics. Börjar med en enkel GT på 4 cl Purity Gin + 8-10 cl av deras Elderflower Power. Ganska söt men frisk smak av fläder och citrus. Snygg etikett!
Ibland när jag följer amerikanske cocktailrecept undrar jag om de citrusfrukter vi kan köpa i Europa är surare än amerikanska frukter. Drinkarna blir helt enkelt lite för sura. Jag har bott i USA och noterat att apelsinerna i Florida är fantastiskt söta och goda.Såja, äntligen dags för en Last Word! Googlade och det rekommenderades en ”örtig” gin och den enda som hade ”örtig” i smakbeskrivningen på mitt lokala Bolag var Gordons, så den fick det bli.
Inte 100 övertygad, tyvärr. Måste prova igen! Kanske ett case av klassiskt för höga förväntningar…
Men intressant ändå! Skulle nog vilja ha mer körsbär/mandel från Luxardon och jag tycker ändå att limen tar överhand. Får tweekas lite…
Ibland när jag följer amerikanske cocktailrecept undrar jag om de citrusfrukter vi kan köpa i Europa är surare än amerikanska frukter. Drinkarna blir helt enkelt lite för sura. Jag har bott i USA och noterat att apelsinerna i Florida är fantastiskt söta och goda.
Last word ska ju göras med lika delar Maraschino, Chartreuse, gin och lime, men om du tycker att det blir för surt så rekommenderar jag att du drar ner lite på limen, det gör jag ibland.