Förberedelser för kvällen…
Tänkte prova Clover Club bl.a.
Tänkte prova Clover Club bl.a.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Jäklar vad snyggt! Vad är en reverse shake?Nästan löjligt insmickrande ”tjejdrink”.
Men faktiskt riktigt god/potent - Clover Club.
5 cl gin
2 cl hallonsoclerlag*
1,5 cl citron
Äggvita
Reverse shake. Sila upp. Garnera.
(hopps på att få ligga…) gubbsjuk…
* Hallonsockerlag:
Koka upp 25 g frysta hallon/dl sockerlag (vanlig 1:1) i några minuter. Låt stå i några timmar och sen sila av.
![]()
Tror det kan bli grymt med den sockerlagen , mörk rom och kanske lite chokladbitter. Ska strax testa - återkommer!
Reverse shake = första skaka utan is (om drinken innehåller äggvita) för att bygga upp kompakt skum, sen i med is och skaka lite till för att kyla.Jäklar vad snyggt! Vad är en reverse shake?
Aha Då är jag med, aldrig hört namnet baraReverse shake = första skaka utan is (om drinken innehåller äggvita) för att bygga upp kompakt skum, sen i med is och skaka lite till för att kyla.
Dubbelskakas är väl ett annat namn på samma fenomen, tror jag.Aha Då är jag med, aldrig hört namnet bara
Ja precis, var det karamelliserad sockerlag du hade ovan? Vad gör du med den för kul?Dubbelskakas är väl ett annat namn på samma fenomen, tror jag.
Men det diskuteras ofta om i vilken ordning isen ska i…
Kör med råströsocker istället för vanligt vitt socker. Tycker det ger lite mer ”tryck” i drinkarna. Håller igen lite, lite med lagen enl. recepten oftast, men jag gillar generellt inte för mycket sötma.Ja precis, var det karamelliserad sockerlag du hade ovan? Vad gör du med den för kul?
Aha kul tips. Jag testade ett gäng drinkar med karamelliserad sockerlag vid tillfälle, tyckte det var intressant men gjorde det oftast inte godare. Men ibland är ju variation kulKör med råströsocker istället för vanligt vitt socker. Tycker det ger lite mer ”tryck” i drinkarna. Håller igen lite, lite med lagen enl. recepten oftast, men jag gillar generellt inte för mycket sötma.
Fan va’ nice! Vad är er akvavit smaksatt med? Skulle det funka med en OP tror du?Akvavit dricks oftast tillsammans med en godbit mat, i gott sällskap, med sång & skål – men passar även utmärkt i en cocktail. Här har vi gjort en twist på en Negroni genom att byta ut gin mot akvavit.
Akvaroni:
• 3cl Lydén Distillery Akvavit
• 2cl Campari
• 2cl Röd vermouth
Häll Akvavit, Campari & röd vermouth i ett rörglas fyllt med is. Rör om och sila upp i ett old fashioned-glas, eller varför inte i ditt favoritglas med en stor isbit i. Garnera med en dillkvist.
Servera och njut ansvarsfullt.
![]()
Fan va’ nice! Vad är er akvavit smaksatt med? Skulle det funka med en OP tror du?
Testat nu! Bra, men kanske lite för söt! Men frun gillade den!Aperol sour!
5 cl aperol
2 cl gin
2 cl sockerlag
3 cl citronjuice
Torrskaka utan is först.
Sedan med is. Blir ett fylligare skum då.
Närmaste drinken torrskakad. Den andra inte.
Dubbelsila upp i glas.
Riktigt gott!![]()
Trodde jag hade en OP hemma, men det var visst en Aalborg. Same, same, typ…
Provade en Akvavit Negroni enl. @Lyden recept ovan.
Bra, men måste nog A/B testas mot en ”vanlig” för att se viken som är bäst. Smakar mest vermouth/Campari ändå. Får inte jättemycket akvavitsmak tycker jag. Får prova en mer smakrik akvavit.
Tycker nog att Spriteriets vermouth slår igenom rätt mycket. Får nog gå tillbaka till Antica Formula, tror jag…
Snygg är den i alla fall med sin lilla dillkvist.
![]()
Måltid o dryck i ett.Första gången jag ger mig på en Bloody Mary. Fattar tjusningen!![]()
Favorit i repris; Negroni.
![]()
Idag på Lydéns fatlagrade gin (3 cl), Antica Formula (2 cl) och Campari (2 cl).
Så bra balans!
Föredrar Antica framför Spriteriets vermouth (se diskussion ovan) och även lite mer gin än klassiskt 1:1:1, framförallt med en ”framträdande” gin, som i detta fallet.
Skål å trevlig helg!
Ohh det där receptet måste testas! Försökt mig på att göra nåt vettigt av min Midoriflaska några gånger, ofta i nån Sourvariant, men har inte riktigt varit nöjd med resultatet och jag tror det är limen som saknats.Fredagsdrinken!
Midori sour!
5 cl Midori
1 cl vodka
1.5 cl limejuice
1.5 cl citronjuice
Äggvita.
Torrskaka ingredienserna i en shaker.
Tillsätt is och skaka kall.
Dubbelsila upp i glas och garnera med ett marashino körsbär!
Trevlig helg!![]()
![]()