• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Hemmabaren

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Förberedelser för kvällen…
Tänkte prova Clover Club bl.a.

194194C8-CA3E-4847-83D5-CF96D112AE27.jpeg
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Nästan löjligt insmickrande ”tjejdrink”.
Men faktiskt riktigt god/potent - Clover Club.

5 cl gin
2 cl hallonsoclerlag*
1,5 cl citron
Äggvita
Reverse shake. Sila upp. Garnera.
(hopps på att få ligga…) gubbsjuk…

* Hallonsockerlag:
Koka upp 25 g frysta hallon/dl sockerlag (vanlig 1:1) i några minuter. Låt stå i några timmar och sen sila av.

9AF089CC-DC4D-4361-93DD-7C435BA7D765.jpeg


Tror det kan bli grymt med den sockerlagen , mörk rom och kanske lite chokladbitter. Ska strax testa - återkommer!
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Med rom/chokladbitter… Provade annat glas ”on the rocks”.
Ett rungande ”nja…” Gifte sig inte rikigt…

4 cl rom (Havanna 7)
2 cl Hallonsockerlag
2 cl citron
4 dashes Angostura cacoa + några droppar på skummet.
Äggvita
Reverse shake, etc.

28F539B0-CC3C-4EAB-ABE9-33FAFE3C983E.jpeg
 

par

Patek
2-Faktor
Nästan löjligt insmickrande ”tjejdrink”.
Men faktiskt riktigt god/potent - Clover Club.

5 cl gin
2 cl hallonsoclerlag*
1,5 cl citron
Äggvita
Reverse shake. Sila upp. Garnera.
(hopps på att få ligga…) gubbsjuk…

* Hallonsockerlag:
Koka upp 25 g frysta hallon/dl sockerlag (vanlig 1:1) i några minuter. Låt stå i några timmar och sen sila av.

9AF089CC-DC4D-4361-93DD-7C435BA7D765.jpeg


Tror det kan bli grymt med den sockerlagen , mörk rom och kanske lite chokladbitter. Ska strax testa - återkommer!
Jäklar vad snyggt! Vad är en reverse shake?
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Ja precis, var det karamelliserad sockerlag du hade ovan? Vad gör du med den för kul?
Kör med råströsocker istället för vanligt vitt socker. Tycker det ger lite mer ”tryck” i drinkarna. Håller igen lite, lite med lagen enl. recepten oftast, men jag gillar generellt inte för mycket sötma.
 
  • Like
Reactions: par

par

Patek
2-Faktor
Kör med råströsocker istället för vanligt vitt socker. Tycker det ger lite mer ”tryck” i drinkarna. Håller igen lite, lite med lagen enl. recepten oftast, men jag gillar generellt inte för mycket sötma.
Aha kul tips. Jag testade ett gäng drinkar med karamelliserad sockerlag vid tillfälle, tyckte det var intressant men gjorde det oftast inte godare. Men ibland är ju variation kul
 

Pergite68

Omega
Aperol sour!
5 cl aperol
2 cl gin
2 cl sockerlag
3 cl citronjuice
Torrskaka utan is först.
Sedan med is. Blir ett fylligare skum då.
Närmaste drinken torrskakad. Den andra inte.
Dubbelsila upp i glas.
Riktigt gott!👌🍸🍸
 

Bilagor

  • IMG_20220514_183440_249.jpg
    IMG_20220514_183440_249.jpg
    436.2 KB · Visningar: 16

Lyden

Panerai
Akvavit dricks oftast tillsammans med en godbit mat, i gott sällskap, med sång & skål – men passar även utmärkt i en cocktail. Här har vi gjort en twist på en Negroni genom att byta ut gin mot akvavit. 🥃

Akvaroni:

• 3cl Lydén Distillery Akvavit

• 2cl Campari

• 2cl Röd vermouth


Häll Akvavit, Campari & röd vermouth i ett rörglas fyllt med is. Rör om och sila upp i ett old fashioned-glas, eller varför inte i ditt favoritglas med en stor isbit i. Garnera med en dillkvist. 🌱

Servera och njut ansvarsfullt.

F5853947-158D-450B-AF64-3158B1A0301A.jpeg
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Akvavit dricks oftast tillsammans med en godbit mat, i gott sällskap, med sång & skål – men passar även utmärkt i en cocktail. Här har vi gjort en twist på en Negroni genom att byta ut gin mot akvavit. 🥃

Akvaroni:

• 3cl Lydén Distillery Akvavit

• 2cl Campari

• 2cl Röd vermouth


Häll Akvavit, Campari & röd vermouth i ett rörglas fyllt med is. Rör om och sila upp i ett old fashioned-glas, eller varför inte i ditt favoritglas med en stor isbit i. Garnera med en dillkvist. 🌱

Servera och njut ansvarsfullt.

F5853947-158D-450B-AF64-3158B1A0301A.jpeg
Fan va’ nice! Vad är er akvavit smaksatt med? Skulle det funka med en OP tror du?
 

Lyden

Panerai
Fan va’ nice! Vad är er akvavit smaksatt med? Skulle det funka med en OP tror du?

Tack, det är förbaskat trevligt att byta ut andra spritsorter mot just akvavit.

Vår akvavit har en dominerande smak av kummin, dillfrö & malört. Utöver de klassiska smakerna så har vi tillsatt en mängd andra kryddor och bär - lingon, fläder, citrus och en del andra godsaker.

Absolut, OP i en negroni är förbaskat trevligt! :)
 

Lyden

Panerai
Lillé Akvavit

3,5cl Lydén Distillery Dry Gin
2cl Lydén Distillery Akvavit
1,5cl Lillet Rosé
1-2 barakedar Maraschino
2cl citronjuice
1cl sockerlag
En nypa salt

Hur man gör den:
Skaka alla ingredienser med is, sila upp i ett kylt cocktailglas, garnera med en dillkvist.

Servera och njut ansvarsfullt!
/ Emil - Master Distiller och grundare av Lydén Distillery

B7C6E374-17AA-49B5-8E94-AD59423A8EBF.jpeg
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Trodde jag hade en OP hemma, men det var visst en Aalborg. Same, same, typ…
Provade en Akvavit Negroni enl. @Lyden recept ovan.

Bra, men måste nog A/B testas mot en ”vanlig” för att se viken som är bäst. Smakar mest vermouth/Campari ändå. Får inte jättemycket akvavitsmak tycker jag. Får prova en mer smakrik akvavit.
Tycker nog att Spriteriets vermouth slår igenom rätt mycket. Får nog gå tillbaka till Antica Formula, tror jag…

Snygg är den i alla fall med sin lilla dillkvist.

F8F8E19D-DEAE-41C0-BFDA-8D56769353BE.jpeg
 

Pergite68

Omega
Fredagsdrinken!
Negroni sour!
2 cl gin
1.5 cl röd vermouth
1.5 cl campari
2cl sockerlag
3 färskpressad citronjuice
1.5 cl äggvita
Torrskaka utan is
Därefter skaka kall med is.
Dubbelsila upp och garnera med apelsinzest!
Ha en trevlig helg alla!🍸😊
 

Bilagor

  • IMG_20220527_202419_676.jpg
    IMG_20220527_202419_676.jpg
    412.5 KB · Visningar: 6

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Aperol sour!
5 cl aperol
2 cl gin
2 cl sockerlag
3 cl citronjuice
Torrskaka utan is först.
Sedan med is. Blir ett fylligare skum då.
Närmaste drinken torrskakad. Den andra inte.
Dubbelsila upp i glas.
Riktigt gott!👌🍸🍸
Testat nu! Bra, men kanske lite för söt! Men frun gillade den!
Jag gillar å andra riktigt ”bitiga” cocktails…

14B95F6E-DC70-41E8-8D98-3891277F358C.jpeg
 

Lyden

Panerai
Trodde jag hade en OP hemma, men det var visst en Aalborg. Same, same, typ…
Provade en Akvavit Negroni enl. @Lyden recept ovan.

Bra, men måste nog A/B testas mot en ”vanlig” för att se viken som är bäst. Smakar mest vermouth/Campari ändå. Får inte jättemycket akvavitsmak tycker jag. Får prova en mer smakrik akvavit.
Tycker nog att Spriteriets vermouth slår igenom rätt mycket. Får nog gå tillbaka till Antica Formula, tror jag…

Snygg är den i alla fall med sin lilla dillkvist.

F8F8E19D-DEAE-41C0-BFDA-8D56769353BE.jpeg

Kul att du gav dig på drinken med en akvavit! 😀 Spriteriets vermouth är otroligt kraftig, hade kört följande med den:
4cl akvavit
3cl campari
2cl spriteriet
 

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Favorit i repris; Negroni.

BE404F62-6ECB-445F-861B-79A4D368CA1B.jpeg


Idag på Lydéns fatlagrade gin (3 cl), Antica Formula (2 cl) och Campari (2 cl).
Så bra balans!
Föredrar Antica framför Spriteriets vermouth (se diskussion ovan) och även lite mer gin än klassiskt 1:1:1, framförallt med en ”framträdande” gin, som i detta fallet.

Skål å trevlig helg!
 

MasterLink

Cartier
2-Faktor
Favorit i repris; Negroni.

BE404F62-6ECB-445F-861B-79A4D368CA1B.jpeg


Idag på Lydéns fatlagrade gin (3 cl), Antica Formula (2 cl) och Campari (2 cl).
Så bra balans!
Föredrar Antica framför Spriteriets vermouth (se diskussion ovan) och även lite mer gin än klassiskt 1:1:1, framförallt med en ”framträdande” gin, som i detta fallet.

Skål å trevlig helg!

Exakt din kombination är min favoritkombo 👍.
 

Pergite68

Omega
Gin basil smash!
6 cl gin
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag
Ta en näve basilika och muddla med ginen I en shaker.
Låt dra en stund!
I med resten av ingredienserna och is.
Skaka i 15 sekunder.
Sila upp i glas med isbit.
Garnera med basilika!
Skål!🥃👌
20220611_175143.jpg
 

morgel

Omega
2-Faktor
Fredagsdrinken!
Midori sour!🍸
5 cl Midori
1 cl vodka
1.5 cl limejuice
1.5 cl citronjuice
Äggvita.
Torrskaka ingredienserna i en shaker.
Tillsätt is och skaka kall.
Dubbelsila upp i glas och garnera med ett marashino körsbär!
Trevlig helg!😘
20220617_165310.jpg
Ohh det där receptet måste testas! Försökt mig på att göra nåt vettigt av min Midoriflaska några gånger, ofta i nån Sourvariant, men har inte riktigt varit nöjd med resultatet och jag tror det är limen som saknats.
 
Topp