• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Kaffe - Nördnivå

Är absolut ingen erfaren kaffedrickare men det här är bra skit!


6078D75A-887A-4026-9F3D-F30FD417B8D9.jpeg


En fråga. Jag älskar små (men starka) italienska espressos. Tänkte köpa La bomba på J&N men blev avrådd att köpa den när jag berättade att jag tänkte använda Aeropress. Är det någon som har tips om en liknande böna som går bra med AP?
Att få ut en espresso ut en Aeropress kan bli lite knepigt. I en espressomaskin blir det en jäkla massa tryck som får kaffet att betesig på ett karakteristiskt sätt som vi kallar espresso. Det är en hel del robusta i la bomba som ger vad jg tror att du söker. Väldigt rund, mullig smak som sitter kvar länge. Får absolut att skapa nått i en Aeropress med den blandningen. At säga att nåt Inge går är som att påstå att man bara kan ha vintage guldklockor till kostym.. det är din uppfattning ja!! Bara att pröva!
 
Menar du att du vill ha som en liten espressoliknande dryck ur din aeropress? Rulla la bomba! Finns egentligen inget som heter att en specifik böna är dålig för en specifik bryggmetod, bara personlig preferens. Skulle gissa att en välextraherad AP med la bomba i ganska små volymer skulle passa dig :)

Att få ut en espresso ut en Aeropress kan bli lite knepigt. I en espressomaskin blir det en jäkla massa tryck som får kaffet att betesig på ett karakteristiskt sätt som vi kallar espresso. Det är en hel del robusta i la bomba som ger vad jg tror att du söker. Väldigt rund, mullig smak som sitter kvar länge. Får absolut att skapa nått i en Aeropress med den blandningen. At säga att nåt Inge går är som att påstå att man bara kan ha vintage guldklockor till kostym.. det är din uppfattning ja!! Bara att pröva!

Okej, jag förstår, tack för svar! Då testar jag ett paket la bomba nästa gång :)
 
12g huskaffe malt på finaste Wilfan kan erbjuda och 90-gradigt vatten.
2min+30sek steep och bäddskapande.
20220209_083857.jpg

Bra kopp!
 
Varit hostig och hemma två dagar, så har blivit några Aeropress.
20220217_091426.jpg

13g kaffe på 200 vatten gav mer kropp än 12g på Grand Dia. Testade öka tempen från 90 till 95 men kaffet blev ordentligt beskare. Tillbaka på 90 och testa tidsvariabeln. Kan Hoffmanns formel vara det bästa?
 
Varit hostig och hemma två dagar, så har blivit några Aeropress.
20220217_091426.jpg

13g kaffe på 200 vatten gav mer kropp än 12g på Grand Dia. Testade öka tempen från 90 till 95 men kaffet blev ordentligt beskare. Tillbaka på 90 och testa tidsvariabeln. Kan Hoffmanns formel vara det bästa?
Vad är det för rost? Tumregeln är att mörkare blir bättre med lägre temperaturer (80-90 grader) medan ljusare blir bättre med högre (90-100). Nu har jag inte kört Aeropress på ett tag, men pour over kör jag 95 grader ljusrost med gott resultat.
 
Vad är det för rost? Tumregeln är att mörkare blir bättre med lägre temperaturer (80-90 grader) medan ljusare blir bättre med högre (90-100). Nu har jag inte kört Aeropress på ett tag, men pour over kör jag 95 grader ljusrost med gott resultat.
Denna är mellanmörk. Hoffmann tyckte 90-95 på mellanrost, så som du säger är det nog rätt att hålla nere tempen något.
 
Vart har ni varit hela mitt liv!? Klockor är mitt intresse men kaffe är min passion! Hittade den här tråden först idag. Härligt att se att jag inte är ensam. Ber om ursäkt för bildexplosion men en gång är ingen gång 😉😇
E99F3DAD-363F-44E0-B312-FBC4E94FE8C7.jpeg
F7885122-E57E-428A-8E50-0801029299F7.jpeg
C9846AA5-A939-4FDE-8F94-F80269C793F1.jpeg
73FAE7D3-4CEC-426B-B077-ED97FD6321E2.jpeg
 

Bilagor

  • 7BCCF07E-3FF0-446E-994B-356DEAF07C7F.jpeg
    7BCCF07E-3FF0-446E-994B-356DEAF07C7F.jpeg
    687.8 KB · Visningar: 69
  • 32256AB5-F81E-463C-BC92-83D50F302E04.jpeg
    32256AB5-F81E-463C-BC92-83D50F302E04.jpeg
    658.1 KB · Visningar: 5
  • F22C5B4F-9606-4FAC-98CB-35F6C5885C8C.jpeg
    F22C5B4F-9606-4FAC-98CB-35F6C5885C8C.jpeg
    624.4 KB · Visningar: 4
jag gillar ju när det är nästa för hårt rostat med en hel del robusta. Rent taktiskt är det en ”sämre” kvalite på se bönorna med som av händelse är det precis vad jag vill ha! #ekonomiskt

de flesta tillverkarna där 200kr/kg brukar falla mig i smaken.
I see 😊 Jag är på helt andra spektrat med ljusrost och microroasterier. Både till brygg och espresso 😊
 
Tillbaka
Topp