![]()
Då var Mr Hinoura, Mr Akifusa och Mr Kashima slipade och striglade.![]()
Nakirin är jag riktigt nöjd med. Var lämnade du för slipning?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
![]()
Då var Mr Hinoura, Mr Akifusa och Mr Kashima slipade och striglade.![]()
Sån där har jag också, grymma knivar. Lämnar mina till knivbrev.![]()
Nakirin är jag riktigt nöjd med. Var lämnade du för slipning?
![]()
Nakirin är jag riktigt nöjd med. Var lämnade du för slipning?
Sån där har jag också, grymma knivar. Lämnar mina till knivbrev.
Blev slipningen bra?Sån där har jag också, grymma knivar. Lämnar mina till knivbrev.
Knivbrev skickar keramiskt vidare till nån specialist om jag förstått det rätt, är inte deras vanliga slipare.Skickade in en keramisk kniv en gång till Knivbrev men vart super missnöjd. Visst fick man tillbaka den vass men det var inte den eggporren jag hade förväntat mig av proffs. Tror de är mer lämpade för "vanliga" rostfria knivar. Deras PRO tjänst sägs ju vara för knivar över 450kr...skulle vilja ha en tjänst för knivar över 1500kr så man vet att de inte slipas med maskin utan för hand av en slipmästare.
Jag slipar själv med Shapton stenar i 1000,4000 och 8000 grit. Har 220 också men det behövdes inte denna gång.
Någon gång då och då behövs det en professionell grundslipning för att fixa en ny råegg och då lämnar jag in till Cleancut.
Vill köpa en Nakiri härnäst men vill ha ett med lite roligt skaft...
Watanabe var han som var stor favorit på amerikanska "In the kitchen"knivforumet för typ 10 år sen väl? Mycket custom och ställde ut på mässor mm.Äntligen lite köksknivar.
Är sjäv en sucker för kockknivar av japanskt stuk och tycker att en stund vid slipsternarna är bland det bästa som finns.. meditation med resultat. Ett par tillverkade i västerlandet finns på listen, men favoriten är en 210mm gyuto gjord av Watanabe.
![]()
![]()
Watanabe var han som var stor favorit på amerikanska "In the kitchen"knivforumet för typ 10 år sen väl? Mycket custom och ställde ut på mässor mm.
Om de har dåligt renommé i FB grupper så tar jag det som ett gott tecken....Har inte provat knivbrev själv, men de har ju ett ganska dåligt rykte i olika facebookgrupper. Här är en kommentar:
![]()
En egg är som ett ägg, det håller ett tag men till slut måste man göra något av det.Om de har dåligt renommé i FB grupper så tar jag det som ett gott tecken....
Nej men skämt åsido, jag är inte proffsslipare på något sett men så här skulle jag säga. Om man har fantastiska japan-knivar som man själv eller något proffs slipat på sten så kommer man bli besviken på Knivbrev i jämförelse. Om man har Globaler eller vilka andra "vardagsknivar" som man lämnat till nån random slipare/klackbar, farbror som har slipsten i källaren mm mm så gör Knivbrev ett fantastiskt bra jobb i jämförelse.
De flesta klagomål jag sett på deras arbete baseras på orealistiska förväntningar på ett sliperi. Att man tex lämnar in en svårt chippad kniv där sliparen måste ta bort en hel del material för att återskapa en egg men ägaren accepterar inte att formen på kniven ändrats. Plus den klassiska faktorn att folk inte har en grundförståelse för att en knivegg inte håller "nyskick" nån längre period om man inte underhåller och bryner den regelbundet, särskilt om det är typ en 53HRC Fiskars-kniv. Egg är färskvara.
Samma här, har några Yaxell - men speciellt till grönsaker är den här mycket skönare att jobba med. Handtaget är grymt bekvämt. För mig blev slipningen kalas. Enkelt hanterat av Knivbrev. Självklart kan inte alla bli nöjda med ett sånt företag, de slipar vansinnigt många knivar varje dagBlev slipningen bra?
Jag har ett par yaxell också, men denna är bättre tycker jag.
Coolt. Hur ser utgångsmaterialet ut? Vad har du gjort på egen hand?Börjat intressera mig för att tillverka knivar här är min första
![]()
![]()
![]()
Coolt. Hur ser utgångsmaterialet ut? Vad har du gjort på egen hand?
Snyggt. Härdar du själv?Det är tillverkat med fjäderstål så gjort från ett plattjärn, så allt är i princip gjort på egen hand. Här är några andra jag jobbar på
![]()
Tackar! Jodå det gör jagSnyggt. Härdar du själv?
Ska flippa min graal för annat kommit upp likt klockor, om någon är sugen skicka PM
![]()
![]()
Den jag har är snakewood inlays som ej tillverkas längre, motsvarande med andra liknande inlays går på 600$. Men jag är rätt flexibel så om du är intresserad så kan du komma med ett förslag i pm.Den är mycket snygg! Damaskus är läckert.
Har ingen aning om var CR's knivar ligger prismässigt - någon indikation?
Spännande form! Vad är den designad för att göra?![]()
- Ka-bar TDI Law Enforcement
- Nite Hawk T100
Det blir inte så mycket mer taktiskt än så här!
Den är utformad för att skära av snören, och att göra så stor skada som möjligt vid närstrid. #IngettjafsSpännande form! Vad är den designad för att göra?
Skära förstår jag ju så klart.. menar vad och i vilken situation![]()
Personligen så gillar jag lite mer modern design med enhandsöppning och hade hellre köpt Spyderco, Zero Tolerance, Benchmade eller liknande.Har länge varit sugen på att köpa min första kniv.
Har kollat lite på Böker finns det andra alternativ? Tycker priser är okej men har knappt någon kunskap om knivar.
Enig med ovan. Jag skulle personligen inte köpa en old-school "vanlig" fällkniv för nära/dryga tusen. Själv skulle jag välja en lite mer åt de "taktiska" och tåliga slitvargarna så som Ka-Bar, Walther, Smith & Wesson, Kershaw eller t.ex. MTech - eller de bra förslagen som Hr. Sumo ger ovan..Har länge varit sugen på att köpa min första kniv.
Har kollat lite på Böker finns det andra alternativ? Tycker priser är okej men har knappt någon kunskap om knivar.
![]()
![]()
TackPersonligen så gillar jag lite mer modern design med enhandsöppning och hade hellre köpt Spyderco, Zero Tolerance, Benchmade eller liknande.
Men om du vill ha det lite mer old school så titta på Great Eastern Cutlery eller Northwoods.
Köp det du gå igång på! Har själv en Böker Kwaiken flipper av modernare snitt och tycker att den är väldigt cool. Med det sagt går jag även igång på traditionella knivar. Har funderat på att byta den mot en Bark River fastbladare som får anses vara traditionell. Nedan ser du min Böker tidigare i tråden.Har länge varit sugen på att köpa min första kniv.
Har kollat lite på Böker finns det andra alternativ? Tycker priser är okej men har knappt någon kunskap om knivar.
![]()
![]()
Har länge varit sugen på att köpa min första kniv.
Har kollat lite på Böker finns det andra alternativ? Tycker priser är okej men har knappt någon kunskap om knivar.
![]()
![]()