Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Någon annan som följer F1?

Diskussion i 'Lifestyle' startad av hublot, 3 november 2013.

 1. Vincent

  Vincent Tantal

  Inlägg:
  324
  Från:
  Västkusten
  Jag gillar vad de har gjort med sin youtubekanal, paddock pass och den biten.
   
  radius och Mankebank gillar detta.
 2. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Och kommentatorerna för F1 TV visar sig vara Brundle och Croft, alltså samma sändning som Sky F1. Hoppas, hoppas, hoppas att Liberty Media inte förnyar avtalet med Viasat så att vi kan få bra, lättillgänglig och billig F1-bevakning i Sverige också.
   
 3. Mw79

  Mw79 Guld Premium

  Inlägg:
  3.828
  De förlängde avtalet till 2021. Gick ut ett pressmeddelande igår.
   
 4. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Men VARFÖR köper Liberty Media rättigheterna för att sedan sälja dem vidare till amatörer istället för att erbjuda oss de professionella sändningar som finns tillgängliga på andra marknader? Jag skulle gärna betala 2-300 i månaden för bara Sky F1 men är inte ett dugg intresserad av Viasats egen produktion 400 spänn, dessutom bundlad med en massa sporter jag inte vill se eller betala för.

  Ok, vilka praktiska alternativ finns?
   
 5. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  radius gillar detta.
 6. Arnholm

  Arnholm Tantal

  Inlägg:
  477
  Från:
  Spawnpoint
  Bump! Mot Budapest!

  8E27B720-D88D-4E2E-BD44-704C6E1F6BAE.

  För övrigt, satan vilken bra säsong det börjar bli. De senaste loppen har varit galet kul att kolla på. Så vad tror ni? Tar Vettel mästerskapet? Kommer Hamilton återigen anklaga Ferrari för fusk om han förlorar? Kommer Leclerc köra Ferrari nästa år? Byter Alonso till Indy? Får Marcus köra vidare?
   
  Lolle, radius, RangeRover och 3 andra gillar detta.
 7. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Ok,

  Nu har man som Räikkönen supporter hunnit svära av sig efter Monza och det börjar snart dra ihop sig för Singapore.
  Vad tror ni? Smäller de röda igen eller blir det att plocka poäng denna vända?
   
 8. Arnholm

  Arnholm Tantal

  Inlägg:
  477
  Från:
  Spawnpoint
  För mästerskapets skull hoppas man ju på Ferrari 1-2, men det är så små marginaler mellan Mercedes och Ferrari att det kan svänga åt båda hållen. Vore kul om Kimi fick vinna ett race den här säsongen.
   
  Jimpa gillar detta.
 9. mts1

  mts1 Titan

  Inlägg:
  177
  - Alonso - Van Doorne + Sainz + Lando Norris i Maclaren, vad tror ni?
  Eventuellt - Ocon + Stroll i RPFI
  Oklart om Leclerc i Ferrari.
  - Ricc i RB och + Pierre G.
  Spännande tider.
   
 10. dogdayafternoon

  dogdayafternoon Titan

  Inlägg:
  111
  Lider med dig, men satan vilket bra race det var. Satt på helspänn från start fram till dess att Hamilton tog ledningen. Hoppas att både Kimi och Bottas får med sig åtminstone en förstaplats var innan säsongen är över.
   
  mts1 gillar detta.
 11. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Ja verkligen, ska bli kul att se hur dom lägger upp planen under nästa runda. Har du något stall/förare du följer mer än andra?
   
 12. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Jag utgår från att Ferrari inte presenterade den bland tifosis populäre Räikkönen senast vid helgens GP i Italien för att Leclerc redan är klar för stallet genom en överenskommelse med Marchionne. Nu gäller det att hitta ett sätt att presentera nyheten att Räikkönen inte får fortsätta och det gör de hellre på lite avstånd från hemmaplan. Hamilton har inget emot att bli utbuad av Ferrarifans men Ferraricheferna har inte samma inställning.

  Bra nyheter för Grosjean som annars rimligen fått avstå sin plats i Haas till Leclerc i väntan på befordran till Ferrari om Haas inte bestämmer att de behöver en erfaren och populär förare och Räikkönen är intresserad av att fortsätta ett par år till i F1 i ett stall som kan vara på väg upp. I Sauber ersätts Leclerc av Giovinazzi. Ingen av dessa kommer naturligtvis heller att presenteras förrän Ferrari meddelat vilka som kör där.

  Tråkigt förresten att det inte verkar finnas någon naturlig plats för Ocon. Jag hade hoppats att han skulle ligga bättre till än Perez men Perez ryktas ju vara klar för Force India bredvid Stroll nästa år. Ocon förtjänar förstås en plats i Williams men det kräver väl någon form av finansiering från Mercedes, men de kanske vill att han ska fortsätta utvecklas för att vara redo när Hamilton eller Bottas någon gång lämnar.
   
 13. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Att släppa nyheten på hemmaplan hade varit PR mässigt självmord. Utöver Kimis prestationer så verkar han nuförtiden komma bättre överens med den sittande ledningen än tidigare, något jag tror tas med i beräkningarna med Leclerc.

  Är det spikat med Perez flytt tillForce India, och hur tror ni Norris kommer prestera i McLaren nästa säsong?
   
 14. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Javisst, men jag tror som sagt inte att det är någon fråga längre. Hade det varit det hade Räikkönen bekräftats senast den gångna helgen på Monza. Den nya ledningen hade hellre behållit honom vilket betyder att det finns ett kontrakt med den gamla ledningen vilket då innebär Marchionne.

  Perez kör redan för Force India och är sannolik men vad jag sett inte bekräftad ännu. Det blir i alla fall inget med Perez i McLaren som var en annan spekulation.

  Att komma in som rookie i McLaren har väl varit svårt för alla utom Hamilton om man ser några decennier bakåt. Kovalainen, Perez, Magnussen och Vandoorne har alla kommit in som väldigt lovande talanger utan att riktigt glänsa.
   
  radius gillar detta.
 15. dogdayafternoon

  dogdayafternoon Titan

  Inlägg:
  111
  Inte direkt. Håller lite extra på Ericsson men jag kollar främst på det för att det är en fantastisk sport.
   
  radius gillar detta.
 16. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Fan verkar som att Leclerc kliver in, surt!
   
 17. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Surt? Det är svårt att tänka sig någon som platsar så lite som Räikkönen. Han har inte vunnit sedan i mars 2013 (i nuvarande Renault) trots snart fyra säsonger i ett toppstall. Räknar man från senaste segern för Ferrari på Spa 2009 har han kört mer än fem säsonger för dem utan att vinna ett enda lopp. Sedan 2015 har han kört tillsammans med Vettel som vunnit 13 lopp medan Räikkönen alltså vunnit 0 i samma material.
   
 18. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Ja surt. Det säger sig själv att jag önskar att han skulle stanna hos sf då han är en av de förare jag följer och således vill att han har ett bra stall i ryggen.
   
 19. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Men objektivt måste väl du också se att han inte längre är konkurrenskraftig? Av de sex förarna i toppstallen har han och Vettel den bästa bilen just nu. Trots det är hans svit utan segrar runt 100 vid det här laget. Näst längst svit utan segrar av de sex toppstallsförarna har Bottas med 14. Hans senaste var säsongsavslutningen 2017 men han har också haft ordentligt med otur. Båda Red Bull-förarna har vunnit lopp i år trots en rätt mycket långsammare bil.

  Någon gång måste han sluta och hellre förr än senare.
   
 20. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Ser även jag att han kliver av istället för att går över till ett mindre stall. Dock så anser jag att ännu har en position att fylla hos sf, speciellt med tanke på hur Vettel har kört denna säsong och jag tror med ärlighetens namn inte att Leclerk är redo.
   
 21. Mankebank

  Mankebank Tantal

  Inlägg:
  396
  Och där blev Leclerc presenterad för Ferrari. Samtidigt meddelas att Räikkönen avslutar (?) karriären där den började. Märkligt beslut och lite tråkigt att han tar upp en plats där en yngre förare kunde fått utvecklas men möjligen är det bra för Sauber. Intressant att se vad det betyder för Ericssons möjligheter att stanna.
  http://www.skysports.com/f1/news/12...rc-replaces-kimi-raikkonen-at-ferrari-in-2019
   
 22. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Läste precis nyheten, är tudelad kring hur jag känner för detta. Hur pass mycket kommer Sauber kunna erbjuda i bilväg inför nästa säsong och är tanken att giovinazzi ska agera tvåa längre fram?
   
  Senast ändrad: 11 september 2018
 23. cab

  cab Guld

  Inlägg:
  3.509
  Är väl rätt solklart att han endast är kvar pga av pengar nu. Trist, man ska avsluta när man är på topp, inte gammal, långsam och i ett dåligt stall.

  Tycker dock det var helt rätt av Ferrari att plocka bort honom, hade gärna sett det tidigare. Han är en ikon men har ju inte farten längre.
   
 24. radius

  radius Titan

  Inlägg:
  58
  Är inte så säker att det enbart handlar om deg i detta fall. Tror däremot att Ferarri stressat på beslutet om att ta in LeClerk som understöd till Fettel dels för att utvärdera LeClerk men även för att piska på Fettel som inte själv levererat spec bra denna säsong. Ryktades dock om att Kimi lyfte andelar i Sauber inför denna flytt, så helt fel är väl inte tanken.
   
  cab gillar detta.
 25. Duckie

  Duckie Titan

  Inlägg:
  145
  Från:
  Stockholm
  Tydligen inte.
  Vad vet han om Saubers planer som vi inte vet?
   
 26. chrs

  chrs Tantal

  Inlägg:
  256
  Tror faktiskt också att Marcus är kvar för pengarna.. Kraschar ofta, kvalar sällan ut sin stallkamrat. Givet, han är inte i den bästa bilen men skulle verkligen tro att Hamilton, Verstappen och Vettel skulle kunna klara att ta poäng i en Sauber. Tror även att LeClerk kan bli farlig i Ferrari men han måste vara 100% redo på att han kommer vara tvåa efter Vettel. Tror inte att Verstappen fasoner håller i Ferrari som alltid haft en väldigt strikt syn på hierarki och alltid haft en första och andra förare.
   
 27. dogdayafternoon

  dogdayafternoon Titan

  Inlägg:
  111
  Å andra sidan tjänar Marcus, enligt vad jag har läst, "bara" 2-3 miljoner kronor om året, vilket gör anledningen att stanna kvar för pengarna väldigt konstig.
   
 28. Lolle

  Lolle Tantal Premium

  Inlägg:
  680
  Från:
  Jämtland
  Jag tror att andemeningen är tvärtom att Marcus tyvärr endast ”tillåts” vara kvar då han för med sig sponsorpengar i den större skalan. Det i ett stall som Sauber kombinerat med att han förhoppningsvis tillför en del erfarenhet som gagnar stallet under försäsong och utvärdering av bil mm gör att han kunnat hänga kvar. Han har fått ett antal år utan att överglänsa sina stallkamrater gör att hans plats generellt hade gått vidare till annan med högre utvecklingspotential.
   
 29. dogdayafternoon

  dogdayafternoon Titan

  Inlägg:
  111
  Håller med dig helt och hållet. Kul som svensk med en F1-plats men det känns samtidigt som en "bortkastad" plats. Nu när Kimi är klar för Sauber känns det som att det kan bli svårt för Ericsson att stanna kvar, men det har man dock sagt tidigare, och ändå är han kvar i sporten.
   
  Mankebank gillar detta.
 30. chrs

  chrs Tantal

  Inlägg:
  256
  Jag menar alltså pengarna som hans sponsorer (eller sponsor) puttar in i teamet, inte vad han plockar ut :)
   
  dogdayafternoon gillar detta.