Laddar...
Erikson Urhandel

Ny på forumet? Presentera dig gärna här!

Diskussion i 'Diskussion' startad av KS Admin, 5 september 2012.

 1. Da Vinci

  Da Vinci Plast

  Inlägg:
  16
  Från:
  Stockholm
  Hej, är rel ny på forumet och tänkte bara ge en kort intro. Mitt intresse för mekaniska verk började sent 80-tal tidigt 90-tal och tog riktig fart när jag certifierade mig som dykare (PADI). Därför är min avatar en bild från Leonardo Da Vinci museet och en dykardräkt á la Da Vinci från 1500-talet :)
  Mina första "riktiga" klocka var en IWC Porsche design Ocean 2000 titan (begagnad från tidigt 80-tal) som, om jag inte missminner mig, hade WR 2000m, eller om det var 4000m??. I alla fall bra säkerhetsmarginal för en sportdykare, dvs ner till 30-40 meter :) Den hade dock ett utbytbart band och när man dök användes ett kardborreband (för att få den runt dräkten) med titaninfästning vid bandhornen. Denna fastsättning var inte helt optimal och vid en genomgång efter dykning på Maldiverna kunde jag se hur bandet bara "snäppte till" och klockan studsade på båtens relingen och ner på ca 1500 m djup :( som tur var fick jag ersättning på försäkringen och köpte då en Rolex Sea-Dweller 16600 som jag fortfarande har kvar och används flitigt både under och över ytan. Jo, jag använder dykdator, men den mekaniska följeslagaren/livförsäkringen (Sea-Dwellern) är alltid på vid dykning. Även om jag kommer från klockan mer som ett tids-hjälpmedel/verktyg (eller hur man säger) har intresset med åren vidgats till andra horologiska huvudtyper och nu börjar klockorna även användas flitigt av både son och dotter :) superkul tycker jag. Det är som i PP reklamen, man äger inte en klocka, man förvaltar den åt nästa generation :)
  Vill inte bli långrandig så vill bara avsluta med att säga att jag tycker detta forum är fantastiskt, även om jag ännu inte riktigt fått kläm på alla dess möjligheter och forum. Men skam den som ger sig, here I come!!
   
  Senast ändrad: 13 januari 2019
  Fujoor, Stil, Hasse Varg och 2 andra gillar detta.
 2. Jago

  Jago Plast

  Inlägg:
  16
  Hallå!
  Gick och köpte mig en klocka på stan en dag förra sommaren. Klockan har jag använt varje dag sedan dess. Ett begynnande intresse för klockor har nu gått över till viljan att äga en Submariner. Sparandet har börjat :woot:
  Läser lite på forumet varje dag och lär mig alltid något nytt och spännande om olika klockor.

  Ha de gott!
   
 3. Simon.x

  Simon.x Brons

  Inlägg:
  1.215
  Från:
  Sverige
  Välkommen Till Ks samtliga :)


  //Simon
   
 4. rolev

  rolev Plast

  Inlägg:
  15
  Hej alla!

  Ny på KS men inte ny i klocksvängen :)
  Intresset för klockor och just hantverket bakom varje klocka fascinerar mig. Jag började min klockresa för 5 år sedan då jag gav mig själv en present då jag flugit 1000h i en Boeing 737. Det blev en Omega Seamaster Planet Ocean 42 600M 8500. På den tiden gillade jag storleken och tyngden av klockan. Tyvärr blev den bara i min ägo i 1 år då jag sålde och köpte en vintage DJ 16014 - 78. Jag trivdes väldigt bra med hänsyn till storlek men efter ytterligare 1 år så var jag på jakt igen. Nu blev siktet inställt på GMT Master 116710LN- 14. Som ni kanske märkt med min intresse är att jag siktar snabbt vidare mot nästa klocka. Samma sak här, dock enbart pga jag tycker den är för stor för min relativt lilla handled. Väldigt synd då det är en fantastisk klocka men nu letar jag en seriös köpare som kan njuta av ett mästerverk. Så nu är jag på jakt efter en DJ, förmodligen en 116234 eller 16234.
  Förra veckan blev det ett spontanköp av en Rolex 77080- 01 31mm till min sambo, en väldigt vacker och väl omhändertagen klocka.

  Det var min presentation! Det ska bli kul att engagera mig i forumet :)

  Hälsningar
  Robin
   
  dr_boett, saindoux25 och Hasse Varg gillar detta.
 5. jerker2006

  jerker2006 Plast

  Inlägg:
  22
  Ny på forumet , eller rättare sagt skapat konto nyligen. Alltid smygläst :)
  Gillar prylar å klockor så kul å vara här. Har ägt nån Sub , Hulken samt GMT Master 2.
  Ingen goding just nu, men jobbar på det kontot :)
  Västkust bo
   
 6. elo72

  elo72 Titan

  Inlägg:
  97
  Hej alla,
  Ny på KS efter att ha smygläst under en lång period. Har alltid haft ett stort klockintresse som nu eskalerat de senaste åren. Tycker detta är ett fantastiskt forum med mycket kunskap och bra ton. Svaghet för Rolex och äger en submariner 114060.
   
 7. Bemar

  Bemar Plast

  Inlägg:
  2
  Hello! Jag är bemar och är en budgetklocksfantast. Dvs upp till 5000:-.
  Jag har haft tre olika seikos, varav två är monster gen 1 och gen 2, och en neo monster. Jag har köpt en snkk17 till min flickvän som satte den på mesh och absolut älskar den.

  Jag har en vostok amphibia just nu, en hanowa patriot kvartschrono. Och en Dan henry 1970 som jag köpte från en här på forumet! Det är den jag har på mig just nu. Helt fantastiskt zodiac-hommage!
   

  Bifogade filer:

  • image.
   image.jpg
   Filstorlek:
   152,5 KB
   Visningar:
   0
 8. Bubblebear

  Bubblebear Plast

  Inlägg:
  5
  Hej! Ny på forumet!
   
  Rollieboy gillar detta.
 9. Caravelle33

  Caravelle33 Tantal

  Inlägg:
  682
  Hej! Jag och är ny här på KS men har varit intresserad av klockor länge. Jag var aktiv dykare på 90 talet så det började med Citizen aqualand och sedan vidare till Omega Seamaster professional. Köpte en Zelos Abyss från Elsan Tang i Singapore och blev sedan kompis med honom. Upptäckte så småningom Panerai och införskaffade en 372. För ca 1 månad sedan väcktes suget på en 44mm Panerai så jag har jagat en sådan en stund.
   
  Senast ändrad: 19 november 2019
 10. robertnygårds

  robertnygårds Plast

  Inlägg:
  5
  Från:
  Västerås
  Hej
  Ny här på forumet sen ett tag. Min första riktiga klocka inhandlades i julhelgen en Sarb017 som jag är helt förtjust i. Har sedan tidigare en Victorinox dykare som jag köpte i tonåren och en Mercedes klocka jag vann i en golftävling. Suktar efter en Omega Speedmaster men det får bli till senare. Nästa klocka blir förmodligen en terrorist då det är kul med lite historia :)
   
 11. Friday

  Friday Plast

  Inlägg:
  1
  Go kväll,
  Det är på tiden att jag presenterar mig efter flera års smygläsande på detta fantastiska forum.
  Älskar klockor och mitt intresse föddes när jag köpte min första speedmaster för snart 20 år sedan.
  Hjärtat bultar lextra för Cartier, Zenith, GP, Omega och Jaeger..
  Hoppas kunna bidra till forumet framöver.
  Mölndalsbo
  Ha det fint!
   
 12. Titanium

  Titanium Titan

  Inlägg:
  61
  Från:
  Gävle
  Hej Patrik heter jag:)

  Jag är 27år och studerar till systemvetare, tidigare gick jag högskola till mättnadsdykare, jag älskar klockor, jag gillar dykarur, blanda annat Breitling, Rolex, Iwc och Hublot, Invicta, Joe rodeo och Seiko.

  Jag har Mest invicta men Har nu samt klockor jag ägt är bland annat breitling, diamantklockor och lite gott och blandat:) Jag bor i Gävle och börjar snabbt gilla detta forum!:) Jag är nyfiken och ivrig på att pröva på flera klockor, nu är jag på jackt efter en gul Seawolf i titan!:) Mvh
   
  Tactical trader gillar detta.
 13. Fripped

  Fripped Plast

  Inlägg:
  2
  Från:
  Göteborg
  Skepp o hoj!

  26åring från västkusten som har varit intresserad av klockor sen tonåren och köpte en Raymond Weil Freelancer som första mekaniska klocka. Den strulade dock en del och efter att jag fått lämna in den tre gånger så hävde jag köpet och bytte till en Certina DS Action Chrono.

  Jag har dock inte slutat sukta efter mekanisk och kikat på ett flertal men aldrig kommit till skott. Har nu en Tissot tradition, Tusenö first 42, Certinan och inväntar en Tusenö Blackwater.

  Hoppas forumet kan bidra men lite djupare kunskap och förhoppningsvis lite stöd för nya inköp.

  Mvh
   
  Senast ändrad: 16 januari 2019
 14. sithlordviktor

  sithlordviktor Plast

  Inlägg:
  3
  image. Hej jag är 15 år gammal o jag har ett stort klockintresse och jag är ny på forumet. Jag har en klocksamling med mycket vintage och några nya klockor. Jag har balnd annat tre vintage omegas och en vintage certina.
  Viktor
   
  Bezelman, saindoux25, mglaum och 3 andra gillar detta.
 15. Peltzer

  Peltzer Tantal

  Inlägg:
  516
  Från:
  Stockholm
  Välkommen! Kul med intresset redan vid så ung ålder - fin omega på bilden också:)
   
  Titanium gillar detta.
 16. Viggen

  Viggen Plast

  Inlägg:
  4
  Halloj,
  Passar också på att presentera mig.
  Klockintresset tog fart 2011 när jag unnade mig en ny klocka vid byte av jobb. Är egentligen ingen speciell klocka i sig men där nånstans började intresset på riktigt. Har därefter spenderar åtskilliga timma på t.ex Chrono24 och tyckte det var läge att starta ett konto här på forumet. Fick en Longines conquest gmt i 30 års present av min sambo och familj som jag mer eller mindre burit dagligen sedan dess och som jag är riktigt nöjd med. Nu börjar dock suget att addera något kul att byta med ta fart så blir en kompletterande klocka inom kort.

  Ska bli trevligt att förhoppningsvis kunna bidra till forumet :)

  /Andreas
   
  Titanium gillar detta.
 17. Klock_ren

  Klock_ren Plast

  Inlägg:
  26
  352F612D-A130-41F9-A1CC-BDFA08574329. 0FBA151D-9A99-4F51-A3DA-03111CC9D9E2. Hej!

  Har alltid haft ett intresse av klockor men inte haft någon ekonomi till annat än parfymklockor.

  Jag började skamligt nog med att införskaffa en AA kopia fake subariner men insåg snabbt skammen i att äga en fake klocka. Nu i dagsläget så äger jag en Citizen wr 100, en taghuer 2000 professional ck1110 & en rolex datejust 16200 från 2004. Jag är ständigt sökande efter nytt då jag inte hittat det jag söker helt ännu. Tack för ett fint forum!
   
  Senast ändrad: 17 januari 2019
  Nickhanhar och Titanium gillar detta.
 18. Kompassen

  Kompassen Tantal Premium

  Inlägg:
  721
  Kul med unga nyförvärv. Välkommen!
   
  Nickhanhar gillar detta.
 19. Azrak

  Azrak Plast

  Inlägg:
  12
  Hej, ung kille på 21 år från huvudstaden och är ny på forumet. Ögonen för forumet öppnades när ett försök av att försöka sälja min Ap Panda på blocket slutade med beväpnat rån hemma hos oss, som tur var kom man inte över något och alla är oskadda men fick då forumet rekommenderat av en kollega. Efter att ha småläst lite så är jag helt fast av all kunskap som finns här.

  klockor jag ägt/äger. (Premium klockor då)

  Rolex Datejust II 41 millimeter blå urtavla, köptes ny 2017. Såld.
  Audemars Piguet Royal oak kronografer, panda. köptes ny 2017 hösten, äger fortfarande.
  Rolex Sub Hulk, köptes ny sommaren 2018, äger fortfarande.

  Listan ska bli längre! :D
   
 20. Tactical trader

  Tactical trader Brons Friends Of KS Premium

  Hej,
  Spännande, men gick du "högskola" för att bli mättnadsdykare?
  Menar du INPP i Marseille, Vladivostok, Durban eller UK?:)

  Allt gott

  TT
   
 21. Three5One

  Three5One Titan

  Inlägg:
  55
  Smyger in på forumet efter att ha läst ett tag. Fattig matematiklärare som inhandlat ett gäng, låt oss säga prisvärda, klockor på kort tid. Unge på gång vilket tvingat mig till snabba köp, efter ungen kommer har jag hört att man måste prioritera annorlunda.

  Styrkelyfter och ser ut som ett kylskåp. Vägrar träna med klocka då det hindrar gymutrustning.
   
  saindoux25 gillar detta.
 22. jonaas

  jonaas Plast

  Inlägg:
  29
  Hej! Varit medlem ett tag men aldrig presenterat mig. Väldigt bra forum, mycket för att jag får svar på mina dumma frågor :)
  För omkring fem år sedan köpte jag mitt första vintageur. En rejäl chansning insåg jag i efterhand men hade nog tur och blev inte blåst. Klockan servades hos Farfars klocka i Stockholm.
  En Omega Seamaster Cal 562 ref 166.0002. Kanske inte den mest eftersökta Seamastern men gillar den fortfarande skarpt. Nätt smakfull klocka med vacker urtavla. OBS. att bilderna är gamla och togs före service, har av någon anledning inte tagit nya..
  IMG_0040.JPG 3. 10.

  Haft något svårt att hitta mer info om den, antar att det här är det närmsta jag kommer: https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-omega-je-166-0001

  Nu är jag på jakt efter en liknande klocka fast med svart urtavla.
   
  saindoux25 gillar detta.
 23. Equilibrium

  Equilibrium Diamant

  Inlägg:
  10.949
  Från:
  Munkgruvan
  En Seamaster är en utmärkt början, välkommen !
   
  jonaas gillar detta.
 24. jonaas

  jonaas Plast

  Inlägg:
  29
  Tack! Får se vilken som blir nästa..
   
 25. Nickhanhar

  Nickhanhar Titan Premium

  Inlägg:
  152
  Från:
  Tierp
  Hej alla!
  Efter 1års "lurking" så tog jag mig i kragen o skaffade ett medlemskap och premium.
  Jag är 27 år och har sedan ca 12års ålder alltid varit intresserad av "snygga" klockor, köpte kopior utan bättre vetskap på semestrar och dyligt. Jag var ej till en början intresserad av urverk och kvalité. Men med åren så kommer vishet.
  Jag köper ju allt annat i livet av kvalité och gör reseach, jämför och är källkritisk. Kommit fram till att det lönar sig i slutändan. Varför inte göra det med klockor?
  Jag var less på att dessa skitklockor alltid gick sönder. Jag köpte massor av verktyg och började öppna upp klockorna och plocka ned dem för att förstå hur dem var uppbyggda. Det var då för ca 2år sedan som mitt intresse för urverk och perfektion började växa fram.
  Jag gillar detta forum för man får reda på sanningen bakom ridån. För idag försöker var och varannan urverkare sälja dig skit inslaget i ett snyggt skal och med dålig kvalité. Tack för otroligt trevligt bemötande från dag ett!
  Hittills köpt 3 kockor via KS, är tvärnöjd
  Alla mina klockor:
  20190120_113710. 20190120_113639. DSC_0195-5. 20190113_135044. 20190112_121941. 20190119_214931.
  På ingång:
  2. 8826612351006_celum_92214_1280Wx1120H.
  Vill som ha, som plånboken ej tillåter ännu:
  Panerai_Lumior_Marina_01pop. tudor-79230n-0001. 20190120_124206. 20190120_124128. z110749-p---Copy.
  Drömklocka:
  5726_1A_001_1@2x.
  Mvh Nick
   
  Senast ändrad: 20 januari 2019
  Kessler, saindoux25 och laketwig gillar detta.
 26. SpejsMan

  SpejsMan Tantal

  Inlägg:
  505
  Från:
  GBG
  Tja!

  Fredrik lystrar jag till IRL och bor i GBG.
  Som många andra är även jag en long time lurker. KS har agerat uppslagsverk många år, men då min kunskapsnivå var/är så pass låg har jag tänkt att det är bäst att bara hålla käft ;)

  Har alltid gillat klockor och alltid haft en på armen, även om det till för tio år sedan uteslutande var billiga quartz.
  Ett giftemål och inköp av diamantring till min blivande fru fick mig att bli så generös att jag tyckte hennes blivande man skulle få sig en klocka.
  Mycket googlande efter vad jag egentligen ville ha, tidlöst med en historia bakom, mynnade ut i en Speedmaster från just år -69.

  Sedan har prioriteringar på bla resor, bilar, mcs, hus och tillskott av barn fått klockintresset lite på kant, men det vaknade förra sommaren då jag behövde något bättre lämpat för sandstrand än en vintage Speedy. En billig klassiker, SKX007, inhandlades och Pandoras ask var öppen.
  Nu är jag på jakt efter vad som med Pierce Brosnan i spetsen var Omegas räddare från quartzkrisen, en Seamaster Pro.

  Wish me luck, så ses vi i en annan tråd!
   
  saindoux25 gillar detta.
 27. lulebon

  lulebon Titan

  Inlägg:
  169
  Från:
  Luleå
  Tjenare!

  Första posten på forumet men besökt regelbundet utan att registrera mig. Men nu är det dags!

  22år gammal från Luleå med ett stort klockintresse. Köpte min första riktiga klocka för drygt ett år sedan(omega), sen fanns det ingen återvändo.

  Intresset ligger egentligen i alla klockor, en extra kärlek för märken med lite historia :)

  Bifogar lite wristshots på nuvarande samlingen. Sen finns det några som behöver lite omvårdnad och inte fick komma med.

  3EA4999C-CFDF-476F-A0E5-51AA5ED4D18A. 61DAEB87-AD9E-4EF6-BEF7-A09DF6917398.
  Riktigt nöjd med min samling med tanke på min budget. Finns såklart en lång önskelista, där en vintage kronograf står högst upp.;)

  Tack KS för ett fantastiskt forum!
   
  GWD, saindoux25 och Viggen gillar detta.
 28. Odd Lot

  Odd Lot Plast

  Inlägg:
  5
  Från:
  Stockholm
  Hej! Johan heter jag och har lönnläst ett bra tag. Jag tilltalas av ett enkelt formspråk, och exempelvis Panerai tycker jag bemästrar det briljant. Det skall bli kul att nu kunna diskutera! Tack för ett fint forum.
   
 29. Jonten

  Jonten Plast

  Inlägg:
  11
  Ny på forumet och på klockor. Har dock tjuvläst en del tidigare.

  Inköpte nyss en skx007j1.

  Ser framemot vidare diskussioner!
   
 30. Fadetowhite

  Fadetowhite Plast

  Inlägg:
  29
  Hej alla!

  Jag har funnit intresset för mekaniska klockor igen. Har läst väldigt mycket de senaste två månaderna, mycket på omegaforums men också på andra håll. Har ett Omega fickur jag ärvt av min morfar och har precis inhandlat mitt första armbandsur som är påväg med posten till mig.

  Jag älskar mekanik, har drivit egen cykelverkstad/butik och även drivit ett cykel-custom-märke. Undrar varför jag inte snöat in på urverk tidigare, måste vara den mest raffinerade mekanik vi har. Klockan jag köpt är en Seamaster kal.552.

  Ser fram emot att snacka klockor med er!
   
  MKRGG, DrDre och Widowmaker gillar detta.
Mollstedt