Laddar...
Erikson Urhandel

Ny på forumet? Presentera dig gärna här!

Diskussion i 'Diskussion' startad av KS Admin, 5 september 2012.

 1. Blomqvist

  Blomqvist Plast

  Inlägg:
  26
  Från:
  Boden
  Hej!

  Jag är alldeles dagsfärsk här på forumet, och tänkte presentera mig själv lite. :)
  Jag är en norrlänning född 1972.
  Hela mitt liv har jag varit intresserad av klockor, ända sedan "tävlandet" klasskamrater emellan i början av 80-talet vem som hade flest melodier på digitaluret, vidare upp i tonåren då jag köpte min första "märkesklocka", en Camel Trophy.

  Klockor har alltid fascinerat mig, det mekaniska, det lite mystiska och avancerade inuti ett fint armbandsur har fängslat mig och intresserat mig sedan barnsben, och en av mina stora drömmar när jag var liten var att en dag äga en Rolex, en dröm som gick i uppfyllelse sommaren 2005 då jag köpte en Date Just, som jag fortfarande äger.
  Förutom nämnda Date Just fick jag ärva en Omega Seamaster av min far när han gick bort 2001. Den klockan kommer alltid att finnas kvar i min ägo.

  Det var lite om mig, och mitt klockintresse...
   
  llesurk, Camo00, Staben och 5 andra gillar detta.
 2. addel

  addel Plast

  Inlägg:
  16
  Hej,

  Jag är en 29 årig kille från Stockholmstrakten och har sedan länge följt klocksnack och läst era inlägg och dreglat över era bilder. Jag gillar verkligen klocksnack. Men mitt klockintresse startade tidigare, i tonåren, då jag började använda min pappas gamla slitna Casioklocka. Det jag framförallt gillar med klockor är det estetiska och tanken att en klocka kan användas hela tiden och till de flesta tillfällen och kläder. Jag tycker även att det är ascoolt med automatiska och mekaniska ur som "lever".

  Efter Casion avverkade jag flera olika "billigare" klockor som G-shocks och Seikos, bl.a. Seiko skx007 och Seiko Monster. För sex år sen köpte jag min första dyrare klocka från Rob Engström och som för många andra valde jag Rolex Submariner. Under fem år var jag en trogen OWG med min Submariner som följde med mig överallt; på resor, till skolan, till gymet och till sängen.

  2015-08-02 14.21.47.JPG

  Men under all tid har jag alltid fascinerats av Panerai och möjligheten att experimentera med olika band. Så för ett år sen köpte jag här på forumet en till dykare, nämligen Panerai Submersible. Följde gjorde en shopping spree av olika band till Submersiblen. Men jag insåg att jag även ville prova på en vanlig Luminor-modell från Panerai, varför jag köpte min andra Panerai. Valet blev den manuella basmodellen Pam005 som jag också hittade här på köp och sälj. Här nedan hjälper min bror mig att visa upp 005:an.

  IMG_4991.JPG

  Tyvärr har Submarinern legat och vilat det senaste året till följd av Paneriasjukan. Därför står jag för tillfället och velar om jag ska sälja av min trogna Submariner, som jag egentligen aldrig ska sälja, för att finansiera en Panerai pam233. Frågan är om jag kommer att sakna stållänk och om jag kan skiljas från min första riktiga kärlek.

  Tack för ett grymt forum / Andreas
   
  nate, midikem, jwh och 6 andra gillar detta.
 3. Maccan

  Maccan Plast

  Inlägg:
  5
  Hej!

  Ny här på forumet men har följt det flitigt de senate åren och kände att nu var det dags att hänga på. Intresset av klockor har alltid funnits där alltsedan den första digitala Casion på högstadiet. Det började på allvar då jag köpte min första automatare 2006, en Omega planet ocean XL som har fått hänga med under hela resan. Kommer fortfande ihåg den fantastiska känslan när man skaffat sin första ”riktiga” klocka. Har också haft en Omega seamaster 50 years anniversary, en mycket trevlig klocka även den.
  Mitt riktigt stora klockintresse har de senaste åren varit Panerai. Sedan 8 år tillbaks har jag gått och suktat efter att få bära en. Provat många modeller i klockbutiker över åren, emellanåt blivit helt tokig av hur svårt det är att bestämma sig. Nog inte ensam om det :)
  Så av en tillfällighet hittade jag en drygt 2 år gammal riktigt fin Panerai 312 förra veckan hos en handlare och kände att det var helt rätt att slå till, känns riktigt bra. Känner direkt att det inte kommer att bli min sista Panerai. Kul att få vara med här i forumet och ta del av den otroliga kunskap som finns här.

  /Marcus
   
  midikem och Camo00 gillar detta.
 4. ironmountain

  ironmountain Plast

  Inlägg:
  25
  Hej på er

  Ny här idag!

  Mitt klockliv startade 2019 och jag rivstartade direkt med en Bulova Moon Watch (PVD) och en begagnad SKX007 första veckan. Kör främst med ett grått Nato-band till SKX:en.

  Har följt forumet i bakgrunden i ett par månader.

  Är en man av få ord och lever med illusionen om att jag bör vara en One Watch Guy (en Omega Speedmaster kanske?).

  Får se hur det ändras med tiden, vilken effekt detta forum har på mig. Den första punkten (få ord) begränsar just min tillgång till köp/sälj så jag kanske inte kommer längre än så här...

  /O
   
  JaTack och Camo00 gillar detta.
 5. Stenta

  Stenta Plast

  Inlägg:
  21
  Från:
  Örnsköldsvik
  Hej
  Hur tycker du Oris BC3 klarar att behålla färgen?
   
 6. Ayrton

  Ayrton Plast

  Inlägg:
  12
  Från:
  Linköping
  Hej!
  Har nyligen hittat till forumet efter sök om info på diverse klockor. Jag har ett nyväckt klockintresse och det här forumet är fantastiskt att inspireras av. Har redan kommit på mig själv att vara inne i "bubblan" när jag surfat runt i de olika trådarna.
  Längst tid på armleden har min Breitling Aerospace från 1998 fått. Känslan när jag köpte den kan jag minnas än idag. Likaså den första Seiko kronografen jag sparat till när jag var 18 år...
  Intressen är motorsport, flyg och funktionella saker som är snygga.
  Just nu letar jag en automatisk dykare, förmodligen en Seiko. Kommer att spendera mycket tid på Klocksnack, tack för att ni finns!
  /S:breitling::seiko::oris:
   
  Camo00, FilPro, Timer och 1 annan gillar detta.
 7. DVS1

  DVS1 Plast

  Inlägg:
  1
  Från:
  Stockholm
  Har som många andra besökt forumet till och från utan registrering.
  Jag har alltid uppskattat det goda livet, men klockintresset seglade upp relativt sent när en kamrat visade upp sin Panerai.
  Det var kärlek vid första ögonkastet och jag blev snabbt övertygad om att jag skulle ha PAM00372.
  Efter lite prövande i butik kunde jag dock konstatera att jag inte kunde bära upp uret på min handled.
  Det slutade lyckligtvis med ett annat välkänt märke på armen :)
   
  Camo00 gillar detta.
 8. dafal1974

  dafal1974 Plast Premium

  Inlägg:
  5
  Hej Alla,
  Jag känner mig inte helt ny här på forumet då jag har läst och lärt en hel del för att komma in i denna världen. Detta är dock mitt första inlägg... Jag är intresserad av att bygga upp en klocksamling och mitt fokus är de fina Schweiziska och tyska märkena..
  Har en Sjöö Sandström Chronolink, Jaeger Deepsea Chronograph, Vacheron Overseas 42042 + lite annat
   
  Camo00 och TiE gillar detta.
 9. Helios

  Helios Plast

  Inlägg:
  10
  Jag tycker att den håller färgen fint, har haft den i lite mer än ett år och jag ser ingen skillnad sen den var ny, inget drastiskt i alla fall.
   
 10. Stenta

  Stenta Plast

  Inlägg:
  21
  Från:
  Örnsköldsvik
  Är den fortsatt svart även där det uppstått skador?
   
 11. Helios

  Helios Plast

  Inlägg:
  10
  Glädjande nog för mig så har jag inga skador på den, den verkar tålig..
   
 12. Stenta

  Stenta Plast

  Inlägg:
  21
  Från:
  Örnsköldsvik
  Låter betryggande! Just kommit över en till rätt pris, har jagat ett tag.
   
  Helios gillar detta.
 13. Andykrstd

  Andykrstd Plast

  Inlägg:
  4
  Hej!
  Är väl egentligen nygammal på klockforumet men har varit väldigt lite aktiv de senaste åren då det har, svårt att tro, andra intresse här i livet. Har varit med i klocksvängen minst 15 år och mitt första medlemskap var då på TTT, Sveriges enda klockforum på den tiden, dock så dog väl det ut när alla flyttade till KS och jag likaså.
  För nuvarande så är jag owg med en Rolex gmt2, men har väl en plan att ändra på det.
  Bor i Skåne, 45år, funkisvilla, sambo, 5-månaders kille, crossfit, löpning, fiske och mat, så där har ni lite koll på vad jag är för en typ.
   
  Camo00 och TiE gillar detta.
 14. Remode

  Remode Plast

  Inlägg:
  6
  Tja alla, relativt ny med mitt intresse för klockor. Det var efter läsning här jag valde att köpa min första automatiska klocka - SKX007. Mycket bra köp och klocka för pengarna - och bäst av allt har den varit med under flertal dykturer utomlands :D
  Trevlig helg på er!
   
  Senast ändrad: 11 mars 2019
 15. Sippe

  Sippe Plast

  Inlägg:
  1
  Tjenare alla!
  Simon heter jag och har läst runt på forument ett tag! Kan väl säga att jag är lagom klockintresserad, läser mest på lifestyle forumet! Gillar saker som sätter guldkant på vardagen som cigarrer, god mat och god dryck :)
   
  Camo00 gillar detta.
 16. fredde331

  fredde331 Plast

  Inlägg:
  1
  tjena snubbe på 35 år från småländska skogarna typmen är mest intreserad av whisky cigarrer och knivar men hoppas få det trevligt på forumet./mvh
   
  Camo00 gillar detta.
 17. Seven

  Seven Plast

  Inlägg:
  25
  Hej,

  Ha varit medlem några månader men nyligen funnit tiden att titta in lite oftare här så tänkte att det är dags att presentera sig.

  Är en man i sina bästa år som genom livet alltid haft ett intresse för klockor men på senare åren börjat leva ut intresset lite mer genom lite köp. Största intresset finns i dykare men även dressklockor och retroklockor är roligt att snöa in sig på ibland.

  Tack och på återseende!
   
  fredde331 och Camo00 gillar detta.
 18. TiE

  TiE TiE Bomber Premium

  Inlägg:
  4.536
  Välkommen hit. Kul att se en ny medlem i Västerås-Eskilstuna området.
   
  Senast ändrad: 11 mars 2019
 19. RiskyPickle

  RiskyPickle Plast

  Inlägg:
  6
  Då var man här!

  Varför? Jo, för att jag alltid varit små förtjust i klockor men tyckte att jag inte riktigt hade råd dem...
  Den klocka jag bär på just nu är en Citizen Eco-Drive Skyhawk - Inget märkvärdigt men den har varit perfekt för mig i flera år, speciellt radio kalibreringen samt att jag kan ha tre tidszoner (2 zoner + UTC) iom att jag reser mycket.

  Har bestämt mig att jag skulle behöva minst två nya Sport Rolex (huhu, lycka till) helst från 2018, då de ska ges i present till mina två söner som kom till September 2018 (då de fyller 18-20år, ja vi får se är mogna nog att få en sådan present). Och kanske en åt mig ;)
   
  Senast ändrad: 11 mars 2019
  Camo00 gillar detta.
 20. generalet

  generalet Plast

  Inlägg:
  28
  Från:
  Västerås
  Tackar. Inflyttad från norrbotten så ingen äkta västmanlänning :)
   
  TiE gillar detta.
 21. TiE

  TiE TiE Bomber Premium

  Inlägg:
  4.536
  Då har du och @Exilnorrlänning, också Västeråsare numera, säkert ett och annat gemensamt;).
   
 22. Exilnorrlänning

  Exilnorrlänning Titan Premium

  Inlägg:
  241
  Från:
  Västra Aros
  He he,fast jag är ju från Västerbotten,sörlänning i Norrland.:p
   
  TiE gillar detta.
 23. generalet

  generalet Plast

  Inlägg:
  28
  Från:
  Västerås
  Kul!
  Haha, stämmer bra. Allt söder om Piteälven är Fjollträsk, som man brukar säga.
   
  TiE gillar detta.
 24. Bluegrodan

  Bluegrodan Plast

  Inlägg:
  25
  Från:
  Skellefteå
  Tjenare! Kom på att det kan ju va idé att presentera mig lite!
  Jag är en snart gubbe född mitten på 80-talet som bor uppe i Skellefteå.
  Är egentligen rätt ny i den här världen av lite mer exklusiva klockor men inte till intresset. Alltid haft en illusion att man ändå aldrig skulle ha råd med sånt men har nu upptäckt att jag haft fel! Så bättre sent än aldrig antar jag.
  Jag är rätt aktiv i EDC communitys av olika slag, och varit barnsligt förtjust i knivar hela mitt liv. och lagt allt krut på sånt i många år, dock har det svalnat då jag hittat det jag "sökte" efter och känner mig nöjd. Och nu är det dax att jaga den "rätta" klockan känner jag. Äger just nu en Breitling Colt A17350 och det va lite av en Graal grej att någon gång äga en Breitling för mig då det va just det märket som väckte intresset i min ungdom. Men som med mycket här i livet hittar man nya spännande grejer när man börjar doppa tårna på nya områden Jag blev introducerad till Panerai av en mycket god vän som tyvärr gick bort alldeles för tidigt. Så nu har jag snöat in på märket rätt ordentligt.
  Det är även en del av min personlighet, jag tenderar att snöa in på saker rätt ordenligt och nästan sjukligt suga åt mig information i området, misstänker nån slags bokstavskombination
  Annars pysslar jag med målskytte (gevär just nu) och glor på tok för mycket på Serier/film.
  Så där har ni mig i ett nötskal! Trevligt att vara här!
   
  FreakyLeo gillar detta.
 25. Exilnorrlänning

  Exilnorrlänning Titan Premium

  Inlägg:
  241
  Från:
  Västra Aros
  Ha ha,va ju som mindre omställning för mig att flytta ner hit då som redan va fjollträskar. :D
  Välkommen hit, men varnar för att det här forumet är beroendeframkallande och ger en många dåliga idéer. ;)
   
  TiE gillar detta.
 26. generalet

  generalet Plast

  Inlägg:
  28
  Från:
  Västerås
  Stämmer bra det, måste ha varit enkelt :)

  Tackar, jag är lite rädd för vad man kommer ta sig till.
   
  TiE gillar detta.
 27. TiE

  TiE TiE Bomber Premium

  Inlägg:
  4.536
  Framför allt ska du se till att haka på GTG'er.
  @Exilnorrlänning'en vet hur det går till:cool:
   
 28. generalet

  generalet Plast

  Inlägg:
  28
  Från:
  Västerås
  ..Vad är en GTG? :)
   
 29. TiE

  TiE TiE Bomber Premium

  Inlägg:
  4.536
  Get To-Gether, eller g2g, dvs när nördar träffas....;)
   
 30. generalet

  generalet Plast

  Inlägg:
  28
  Från:
  Västerås
  Känns farligt med ett gäng klocknördar som dricker pilsner..
   
  TiE gillar detta.
Mollstedt