Laddar...
Erikson Urhandel

Ny på forumet? Presentera dig gärna här!

Diskussion i 'Diskussion' startad av KS Admin, 5 september 2012.

 1. spagge123

  spagge123 Plast

  Inlägg:
  20
  Hej KS!
  Har varit flitig besökare de senaste dagarna då jag blev sugen på ny klocka. Högg en SKX009 på Blocket efter mycket läsande här och på övriga webben. Mycket nöjd så här långt men klockintresset väcktes för ett par år tillbaka då min första automatiska klocka inhandlades, en Tissot Visodate som användes flitigt och sedan lades på hyllan tillsammans med klockintresset. Men nu är det tillbaka och jag ser fram emot att dyka djupare ner i klockvärlden.
  Tack för ett välskött och fint forum!
   
  Flying Viking och Lindellc gillar detta.
 2. AWi

  AWi Plast

  Inlägg:
  3
  Hej,

  Anders heter även jag. Har ett visst klockintresse och även road av teknik och motordrivna fordon överlag. Började med en Omega PO som första riktiga klocka, såld nu dock. Har en stål Daytona av förra generationen som enda klocka sen 2011. Köpte frun en Rolex i fjol och har köat på en no-date Sub ett tag nu. Hoppas den kommer snart ...
   
  Margarinkungen gillar detta.
 3. vintagewatchguy

  vintagewatchguy Titan

  Inlägg:
  57
  Från:
  Skåne/Danmark
  Hallå ja!

  Gammal klockräv som hängt mest på internationella forum här. Baserad i Köpenhamn och södra skåne för tillfället. Har under ett par år jobbat på en bok som behandlar ett härligt urval vintage-klockor som jag hoppas kunna diskutera med likasinnade här på forumet. Klockor som finns i samlingen är Heuer Autavia, Heuer Monaco, Rolex 1803 och även en gammal Omega 300. Under åren har jag ägt det "mesta", men inte så mycket nya pjäser. För stunden letar jag efter mer information kring specifika 1675 modeller, mest ur dokumentationssyfte.

  Allt gott,
  VWG
   
  bbits, Flying Viking, Monk och 1 annan gillar detta.
 4. V-town

  V-town Plast

  Inlägg:
  4
  Screenshot_20190408-113730_Gallery. Västeråssnubbe som kör Omega:)
   
  Stefan S, Flying Viking, Monk och 2 andra gillar detta.
 5. Margarinkungen

  Margarinkungen Viking Line Friends Of KS

  Inlägg:
  8.204
  Från:
  Finska Kongo
  Välkommen! Om du trycker ändra och visa bild i full storlek så blir det enklare att se din fina omega. I all väl mening
   
  V-town gillar detta.
 6. Strmbrg

  Strmbrg Plast

  Inlägg:
  15
  Hej!

  Lars Strömberg heter jag. Hux flux nördade jag in på klockor för några år sedan. En GS Spring Drive är det senaste förvärvet. De är fascinerande dessa diskreta klockor, utan bling-bling och ser vid en första anblick ut som "klockan Klocka" bara.
  Fotograferad på ett litet ljusbord.
  Jag lägger in lite fler klockbilder senare.
  DSC01475.
   
  Lindellc, Gmtmaster och Margarinkungen gillar detta.
 7. Dirtyj

  Dirtyj Plast

  Inlägg:
  3
  Är ny här! Min första riktiga klocka är en rolex jag ärvt. Innan ägt festina.
  Jobbar som systemutvecklare där jag bla utvecklar regnr-system som ex abswheels
  Börjat intressera mig mer för klockor nu på senare dar:)
  Bor i Stockholm, Sigtuna.
   
  Flying Viking och John P gillar detta.
 8. Omegav

  Omegav Titan

  Inlägg:
  63
  Från:
  stockholm
  Hej,

  Jag heter Leo och har väll spökat här på forumet i snart ett år, bestämde mig att göra ett konto till slut.
  Jag har en mindre samling klockor dock enbart vintage förutom en Victorinox jag fick av min kära sambo.
  I klocksamlingen finns det bl.a Omega speedmaster mark II från ca 1969, Omega Seamaster vintage från ca 50-talet,
  en automatisk JLC också mycket gammal, och lite andra klockor jag inte har någon koll på.
  jag har för tillfället ingen möjlighet att ladda upp bilder men kommer göra det så småningom.

  PS. Har dock ingen djupare kunskap i klockor och nästan allt jag kan har jag lärt mig här.

  bästa hälsningar
   
  Flying Viking och John P gillar detta.
 9. klocknicke

  klocknicke Plast

  Inlägg:
  4
  Hej,

  Nicklas här som är ny på forumet. Har ett nytt intresse för detta med klockor och har nyss införskaffat en Swiss Military.

  Är nu på jakt efter en mer dressad och har fastnat för Seiko Sarb 033 eller 035.

  Passar därför på att fråga om någon sitter på en sådan som är till salu?

  Tack på förhand, detta verkar för övrigt vara ett riktigt trevligt forum med många kunniga inom området!

  /Nicklas
   

  Bifogade filer:

  John P, jakobwango och laketwig gillar detta.
 10. THGSOP

  THGSOP Plast

  Inlägg:
  24
  Hallo, varit medlem sen ett tag tillbaka men precis börjat bli mer aktiv så tänkte att jag ska presentera mig. Klockintresset började vid 18 ish då jag köpte en titanium tissot och i närheten av uttåg från högskola/inträde i arbetslivet köpte jag min första fina klocka Tag Heuer Carrera som skulle visa sig bli en väldigt speciell reskamrat. Nu uppe i dessa fyra pjäser som bidrar med mycket glädje i vardagen :)

  20190405_184140.
   
  Senast ändrad: 13 april 2019
  Alalouise, John P, jakobwango och 2 andra gillar detta.
 11. GhotiAndGhoupteighbteau

  GhotiAndGhoupteighbteau Plast

  Inlägg:
  7
  Dagens mina herrar och damer (och övriga för den delen). Johannes heter jag och har ett intresse för allt gammalt och mekaniskt; från bilar till grammofoner till urverk. Läser till sjuksköterska, vilket är lite paradoxalt då jag inte får bära armbandsur i tjänst. Därav suktar jag främst över fickur. Har för tillfället två i min magra samling. De är inget att skryta om (det visar sig att studenter inte tjänar så mycket, who knew!) men de håller tiden och glädjer mig ändå!

  Ena klockan är min Gamla Trofast; en Viking med 40mm Cortebert cal 532 (Ankar-Ur med Kontrollerad gång, my word!), som ligger i "lillfickan" på jeansen, förankrad till densamme med ett skosnöre knutet till en bältesögla.

  IMG_20190413_144335.
  IMG_20190413_165522.
  IMG_20190413_165408.

  Den andra är ett nyare inköp; en liten Facit med uppochnervänd tavla. Perfekt som vårdur med kedjan från mor min. Ingen aning vilket verk som är i den dock...
  IMG_20190413_144604.
  Har för övrigt ambitioner att någon gång kunna serva mina egna klockor, 'to be continued' med den saken...
   
  Stefan S och ittam gillar detta.
 12. Swed10

  Swed10 Plast

  Inlägg:
  15
  Dags att presentera mig. Vill börja med att tacka för ett fantastiskt forum! Många otroligt kunniga medlemmar som frikostigt delar åsikter och erfarenheter med alltid en så vänskaplig ton. Känns riktigt hemtrevligt här.

  Jag kommer från Umeå, heter Tobias och har ett relativt nyfunnet intresse för klockor. Men intresset har slagit ner med besked och tangerar just nu på gränsen till besatthet. Besökte forumet för första gången för ett år sedan, och efter det läser jag det mesta både här och på flertalet andra ställen. Har verkligen ingen samling att stoltsera med, men jag är väldigt nöjd med min Stowa Antea KS 35,5. Har utöver den en Slow watch för avkopplande tillfällen och en gammal Seiko av billig modell. Men det handlar inte om vad man har, utan om vad man drömmer om. Och ”i mål” kommer man, som jag tror alla här håller med om, aldrig. I snar framtid så suktar jag efter en Ergon Maelstrom och på längre sikt när ekonomin tillåter någon härlig pilot från IWC.

  Nå väl, tack åter igen alla medlemmar för en bra sida. Ser fram emot mycket härlig läsning även framöver!
   
  Alalouise och Kokplatta gillar detta.
 13. Systematic

  Systematic Plast

  Inlägg:
  13
  Hej jag heter Jonas och vill vara anonym.

  Skämt åsido. Är 27 år och från Göteborg och har spenderat en del tid på forumet genom att läsa utan att aktivt delta. Känns därför roligt att nu vara med och (förhoppningsvis) kunna bidra. Började intressera mig för klockor på riktigt för två år sedan och äger i nuläget endast en riktig klocka, en rolex gmt blnr. Vi får se hur länge det förblir fallet då det är lätt att få upp ögonen för mycket annat klockgodis här på forumet :)
   
 14. THGSOP

  THGSOP Plast

  Inlägg:
  24
  Välkommen! Schysst klocka :) Ja när man väl börjar..... Ett tips är väl att försöka tänka 2-3 klockor fram när/om det blir ett till köp. Visst kan man sälja men jag försöker så gott det går ha ett strategiskt tänk, bra balans och någon form av röd tråd i samlingen :) Se min presentation några rader upp. Lycka till!
   
  Swed10 gillar detta.
 15. Jamjam

  Jamjam Plast

  Inlägg:
  25
  Hej Klocksnack, här kommer en riktig presentation till skillnad från min korta i allmänna tråden. Jag blev medlem här då jag äntligen fattade att det är på forum man ska hänga om man är ute efter likasinnade! Jag är 34 år och jobbar som skribent, spelar musik och gillar motorsport. Jag är klocknörd och fick min första klocka när jag var 8 tror jag – en Casio. För övrigt har jag hunnit samla på mig ett gäng härliga plast "Casior" som jag hittat i olika utföranden världen över, samt har en stål dykar-Casio som jag ärvt. Utöver det har jag ett gäng klockor i olika stilar, och måste säga att jag nyligen blivit frälst på Triwa. Det står inte mycket om Triwa här på forumet, men de är läckra klockor och sticker ut bland mängden modeklockor som finns idag.

  Anledningen till att jag är på forumet är att jag söker efter att investera i min första "riktiga" klocka. Det lutar mot en svart Omega Seamaster. Visst, Speedmaster är sjukt snygg, men jag har en gammal Swatch som redan ser ut som en Speedmaster – den boxen är avbockad så att säga. Ser fram emot att snacka lite klockor här, och lär slänga upp någon bild på min härliga Casio-samling så småningom!
   
  TrueBlue, Swed10 och manhag2 gillar detta.
 16. mrcasual

  mrcasual Plast

  Inlägg:
  3
  Egenföretagare i startupsvängen och ibland lifestylefotograf. Dragen till mekaniska klockor och gärna i exotiska material pga tveksamhet kring nickel.

  Har som användarnamnet antyder mest dragning till klockor som kompletterar och lyfter mindre dressiga sammanhang. På senare år har det inneburit billiga mekaniska klockor som Zeppelin och någon hybridsmartklocka, men har senast landat i en ny vardagsklocka i form av Raymond Weil Freelancer i titan och är tacksam för informationen och inspirationen i det här forumet.
   
  Senast ändrad: 14 april 2019
  Swed10 gillar detta.
 17. jakobvi

  jakobvi Plast

  Inlägg:
  13
  Efter att jag smygläst på forumet i några månader så kanske det är dags att presentera sigsjälv lite mer ordentligt.

  Jag heter Jakob och studerar på högskola i Göteborg. Mitt klockintresse tog en rivstart för 2 år sedan och har hållit i sig ända sedan dess. Har under de gångna året även börjat leka lite med gamla mekaniska urverk, och med en liten microsamling på ca 30 stycken gamla (relativt värdelösa) godingar så har det blivit endel timmar vid arbetsbänken.
  Bär till vardags en klassisk vintageinspirerad Tissot som knappt lämnat handleden sedan den först sattes där.
  Är på jakt efter min första riktiga klocka och siktet har satts på en Omega Aqua Terra, så om du sitter på en sådan och är sugen på att sälja eller bara allmänt diskutera olika modeller osv så får du gärna höra av dig via PM. Har snöat in mig ordentligt på AT:n och söker framför allt en 38,5mm med svart urtavla och borstad länk, tex ref: 231.10.39.21.01.001

  Hälsningar och tack för ett trevligt Forum, Jakob
  IMG_9609.JPG IMG_9726.JPG
   
 18. jakobwango

  jakobwango Plast

  Inlägg:
  25
  Välkommen. Kan inte säga jag är någon veteran här inne, men har följt många inlägg i över ett år och riktigt mysigt forum :)
  Det dyker upp lite begagnade här inne ibland, har även sett på tradera senast.
  Eller varför inte köpa en helt ny istället ? :)
  Jag köpte min 35 från samma säljare på eBay: https://www.ebay.com/itm/SEIKO-SARB...916433&hash=item5d7ccd7cd5:g:AY8AAOSwY31a2r-K
  Frakten tog ca 1 vecka, frakten inbakat i priset + ingen tull eller moms.
  Sen om priset kanske är lite högt är väl upp till olika att tycka, men eftersom denna modellen inte tillverkas eller säljs officiellt mera så är den ju lite mer eftertraktad, därav har priset höjts lite :) Så om du skulle inte gilla den efter ett år så skulle du nog kunna få tillbaka en stor del av pengarna ändå :)
  Lycka till!
   
  THGSOP gillar detta.
 19. TrueBlue

  TrueBlue Plast

  Inlägg:
  3
  Från:
  Stockholm
  Också ny här, klockintresset har gått upp och ner. Senast det begav sig (många år sen) hängde jag lite på timetotalk. Då köpte jag bl a en Omega Speedmaster i stål (silver/svart), Citizen Jp-2000e diver och Hamilton Khaki Navy GMT (som knappt kostade nåt via gråimport). Alla stals för några år sedan men då hade intresset redan dalat. Fyller jämnt i år och det var allt som behövdes för att vecka intresset. Varit o klämt på Rolex OP och Milgauss bland annat, sugen på en Rolex iaf. För att stilla köpsuget så klickade jag hem en Seiko SARB035 häromdagen. Kanske blir nån japansk dykare också till sommaren.

  Mina beaters dessa dagar är en koreansk Tisell, en Instrmnt 01-A (quartz) och en ltd G-shock från en japanresa.
  klockor.
   
  Flying Viking och Jamjam gillar detta.
 20. Hblueye

  Hblueye Plast

  Inlägg:
  7
  Hej!
  Är ny på det här med klockor, gillar hantverk och kvalitet men har inte riktat det mot klockor.
  Och har inget att visa upp alls... ännu.
  Jäkligt sugen på Tudor däremot, och kanske Breitling. Lite svag för 80-90 tals Breitling har jag insett.
  Gick med här för att stifta lite bekantskap med vettiga människor, och kunna handla klockor på bättre sätt än blocket.
   
  Flying Viking, Swed10 och Brakan gillar detta.
 21. Tp77

  Tp77 Plast

  Inlägg:
  1
  Hej alla!

  Jag är 33 år och har eg aldrig varit intresserad av klockor, fram tills nu dvs. Jag har hängt en del på forumet samt köp och sälj för att lära mig. Nu laddar jag för att så småningom göra mitt första klockköp när jag beslutat vilken klocka som ska bli den första. Vem vet kanske blir en från köp och sälj här på forumet?
   
  Flying Viking och Hblueye gillar detta.
 22. Larsson_SE

  Larsson_SE Plast

  Inlägg:
  1
  Hej! Första klockan är påväg och kliver i samband med detta in här på Klocksnack :) Ett nytt intresse har väckts.
  Jobbar som internationell logistiker och speditör. Kanske kan stå till tjänst inom tull & försäkringfrågor :)
   
  Flying Viking, mido87 och Tp77 gillar detta.
 23. mido87

  mido87 Plast

  Inlägg:
  4
  Från:
  Örebro
  Tja! Kanske dags att presentera mig då jag har hängt här ett tag men inte riktigt varit så aktiv. 31 år gammal och f.d. Breitlingfantast men har på senare år snöat in på Rolex. Senaste tiden har jag fått upp ögonen för klockor tillverkade i lätt material kolfiber, titanium etc.

  Skicka gärna inspiration om ni har tips på lätta klockor.

  Mvh
   
 24. Kemp

  Kemp Plast

  Inlägg:
  8
  Hej!
  Vid 13-års ålder hade jag mitt första sommarjobb - brände hela lönen på en klocka. Och nu närmare 40 har det knappast blivit bättre.
  För närvarande på jakt efter en Rolex Explorer II med vit urtavla som jag fått för mig ska vara pricken över i:et nånstans långt ute i vildmarken med ett flugfiskespö i handen.
  K.
   
  Flying Viking, Monk och Hblueye gillar detta.
 25. Petran

  Petran Plast

  Inlägg:
  25
  Hej!
  Peter här, i Södertälje. Jag har stolt burit min Rolex Datejust 16030 mer eller mindre varje dag sedan jag köpte den 1985. Men nu plötsligt insett att det finns fler märken och modeller. Så jag siktar in mig på en dressad vintage Omega, och har sannolikt gjort mitt första nybörjarmisstag. Men mer om det i Vintage-avdelningen. Och på Stockholms Auktionsverk online är det ju 14 dagars ångerrätt :)
  Så nu börjar jag om genom att hoppa in här, läsa och kanske fråga lite.
  /P
   
  Monk och Margarinkungen gillar detta.
 26. snuttjulle

  snuttjulle Titan

  Inlägg:
  92
  Från:
  Uppland
  Hej KS.

  Pontus heter jag. Har hängt här o lurat i vassen ett tag men gjorde slag i saken nu o gick med.
  Intresse för klockor har jag alltid haft men det har vuxit sig starkare på senare tid o då mest inriktat på Divers. En favorittråd att följa här på KS är "Mysmögeldykartråden" - fantastiskt rolig ! För några dagar en upptäckte jag "Den eviga Zodiactråden..." - å nu har jag en Sea Dragon på väg hem :)
  Sen har jag även en annan dykare på G men där är säljaren lite "spontan" så jag får återkomma om den.
  För ett tag sedan köpte jag några vintage's på eBay men det var innan jag kände till alla Indien "renoverade" klockor, som tur var så gav jag inte så mycket och nu håller jag på att försöka göra EN klocka av dessa två, det var ju samma verk i bägge FHF st 96. Fast med inköp av alla verktyg så blev det dyra klockor ändå :D men roligt.
  Min daily beater:
  IMG_6046.

  Ha de gott.
   
  Stefan S, Flying Viking, Monk och 3 andra gillar detta.
 27. SimonDarret

  SimonDarret Plast

  Inlägg:
  10
  Hej,

  Simon heter jag och jag har sedan 6 månader tillbaka börjat intressera mig mer och mer för klockor. Jag har läst en hel del trådar här och beslutade mig nyligen för att skapa ett konto. Just nu har jag en mycket blyg samling som jag hoppas utveckla under de närmaste 6-12 månaderna till något mer respektabelt, med start i en första exklusiv sport-klocka. Överväger GP Laurato, Hublot Classic Fusion eller en Submariner.

  Just nu har snurrar jag mellan: Seiko SKX Pepsi, en Orient Classic FAC00004B0 och en Tag Heur F1. Ser fram emot att lägga till en premium-klocka med stål- eller titaniumlänk snart och utveckla samlingen därifrån :)

  Mvh,

  Simon
   
  Flying Viking och Spirited gillar detta.
 28. Spirited

  Spirited Plast

  Inlägg:
  23
  Tjena alla!
  Ny på forumet och ny på klockor. Jag är en sån som går all in på det som intresserar mig. Nyligen brutit benet och fastnade för klockvideosar på Youtube, watchfinder, the Urban gentry osv och jag är helt fast. Jag har en omega seamaster nu men planerar att köpa 3 st klockor inom kort. Jag känner att detta kommer att bli en dyr hobby men jag har ett leende på läpparna när jag skriver det.
   
  SimonDarret och Flying Viking gillar detta.
 29. Flying Viking

  Flying Viking Plast

  Inlägg:
  19
  Från:
  Finland
  Hej KS!
  Vilsen Finne har hittat sin väg till detta forum:cool: Skaffade min första mekaniska klocka i december 2017 (Seiko snzf17) och efter det har mitt intresse ökat explosionsartat:confused: Under de första ca 18 månaderna har jag spenderat otaliga timmar på youtube watch-channels (bestämde mig även att bidra till "klocksamhället" med eget innehåll på youtube) och diverse forum osv. Har även lyckats skaffa en del fler klockor efter det, bla. sarb065 och sarb033:oops:, hoppas på att få samlat ihop för en Sinn år 2019!

  Mvh,
  Anders
   
  Spirited gillar detta.
 30. jakobvi

  jakobvi Plast

  Inlägg:
  13
  Hej Anders!
  Vad heter din kanal på youtube? :)

  mvh Jakob
   
Mollstedt