• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

ursula

Omega
Tjena!
Ny på forumet och ny i klockvärlden. Min första klocka fick jag när jag fyllde 5 eller något sådant. Min mamma var medlemskund hos B&W (om någon minns den butiken) och jag var medlem i Prickard-klubben (en liten nyckelpiga som var deras maskot). Man fick då en röd och svart klocka med Prickard som motiv.

Efter det dröjde det cirka 20 år innan jag faktiskt köpte och började använda klocka på riktigt. Då blev det en Daniel Wellington i silver, riktigt billigt men de var fina med sina natoband. Köpte lite fler band, hade sönder klockan och köpte en ny likadan fast i roséguld för att matcha förlovningsringen som åkt på därimellan. Använder fortfarande klockan då och då även om den känns alldeles för lätt, de är fina trots att de är billiga att tillverka.
alID9PC.jpg

Efter detta gled jag in i finansbranschen och började träffa folk som brydde sig om vad de hade på armen. En sak ledde till en annan och plötsligt ägde jag en Sjöö & Sandströöm Royal Steel Classic som har blivit min arbetshäst. Har inte på mig den idag och får därför komplettera med en bild senare när jag är hemma igen. Det är iallafall -97 års modell med svart urtavla och detaljer i rosé igen.

Har ramlat in här på forumet när jag efterforskat eventuella köp och uppskattar all info och även säljdelen där jag börjat hänga lite för mycket. Har roffat åt mig en Tag Heuer 1000 i tvåton från en medlem på forumet och köpte även en Tudor Prince Oysterdate på Blocket nyligen. Får väl uppdatera med bilder på dom också när de anlänt!

Summa summarum gillar jag lite äldre klockor, helst automatiska och det får gärna vara något lite mer unikt än en Rolex Sub.
 
Senast ändrad:

Vatsug

Breitling
Tjena!
Tittat in på forumet från och till under en tid nu och tänkte att det kanske kunde vara dags att bli medelm så jag (förhoppningsvis) kan bidra till forumets storhet.
Jag är på jakt efter mitt första kvalitetsur sedan en tid tillbaka och har snöat in på allt från Datejust till Speedmaster till Planet Ocean nu sista tiden. Har självfallet kikat in på diverse recensioner om det jag är intresserad av för dagen och scannat Köp & Sälj efter tänkbara pjäser. I dagsläget lutar det åt en PO så har du en 39,5mm som ligger och skräpar - hör av dig till mig ;)
Till vardags pluggar jag juridik i Lund och varvar detta med lite småjobb och ekonomistudier. Till nästa sommar är tanken att jag ska vara helt klar, vi får väl se hur det blir med den saken.
 

ojam8ane

Breitling
Hej alla! Ja nu var det ju min tur att sy ihop nåt begåvat här på forumet☺ Det ska bli kul att hänga här lite mer frekvent, men jag anar faran i att plötsligt inse att man säkert behöver handla mer/fler än vad man gjort hittills...
Vet inte riktigt när intresset tog fart, men kommer ihåg att jag fick en"skitfräck" kronograf av morsan och farsan när jag konfirmerades, för alldeles för länge sedan :( Tror att det var en Timex, men är inte helt säker. Minns att den var ruskigt trög att dra upp! Sen blev det väl några thailandsklockor i vuxnare ålder... innan det första seriösare inköpet: TagHeuer link ct1116, (som jag fortfarande tycker har ett av de snyggaste armbanden jag vet). Kuriosa; den sålde jag till en kille som en (rätt våt) kväll i London lämnade den i pant till taxikillen, medan han skulle hämta pengar på rummet. Inget bra beslut...
Sen handlade jag en Oris TT3 i titan, mha en bekant som bodde tillfälligt i USA. Bra dollarkurs för tillfället hjälpte till i det beslutet, och den har jag fortfarande kvar. Gillar den mycket! Sedan har det blivit en Speedmaster Daydate chrono som jag avyttrade nu, efter 4 år, till förmån för min nya "pride and joy" en Planet Ocean GMT Good Planet.
Jag är helt såld. Såå nöjd!
Jaja, det är där man är nu, vem vet vad framtiden (imorgon?) bär i sitt sköte?
Vänliga hälsningar från Anders/ojam8ane
 
Senast ändrad:

ursula

Omega
Hämtat ut en liten Tag Heuer 1000 också! :D Nu får jag nog lugna mig med köpen. Denna ska dock min kollega köpa så det blir en kortlivad relation.
WbIth8A.jpg

39g0vW8.jpg
 

Cayman

Breitling
Kul att äntligen hittat hit.
Kollega och vän har "tjatat" ett litet tag om att jag borde regga mig här.
Trodde för en tid sen att jag gillade endast nya klockor, men nu börjar vintage locka mig mer och mer...
Ser fram emot att vara en del av detta forum!
 

Erre

Omega
Tjena. Har länge "spökat" runt på forumet och blivit mer eller mindre förälskad. Därför har jag med stolthet äntligen blivit en medlem på ks. Har kollat runt i cirka ett halvår på den första stora investeringen och känner en viss längtan. Men är tålmodig, "jakten är bättre än fångsten" eller något sånt.

Fick min första klocka i konfirmationapresent (viss cliché? Yes). Besökte en ad med farmor o farfar, där farfar försökte introducera mig till certina, men icke, det var inget märke 15-åriga jag kände till. Istället ville jag ha en cool Armani för 4k *suck*. Men jag älskar den med hela mitt hjärta och lämnar sällan huset utan den, första kärleken betyder mycket. Därefter har det inte hänt så mycket, impulsköpte en rolex milgauss när jag i Turkiet. Den fungerar förvånande bra efter 4 år, om man bortser från en gångsreserv på cirka 5 timmar samt urtavlan sitter 20 grader snett. Den fungerar fint vid utgångar, ingen märker någon skillnad då ;).

Hoppas ni håller tummarna under jakten på min nästa kärlek, så ses vi säkert i någon tråd. Tack för mig! (Skrev inlägget på mobilen en tidig morgon, reserverar mig för eventuella slarvfel i mitt inlägg)

Mvh Erik
 

LeviCato

Breitling
Dags att vidga sina vyer! Ju större intresset blir för klockor ju fler forum gäller det att va med på! Hoppas kunna lära mig ännu mer samt att diskutera bra ämnen, och förhoppningsvis hitta nya klockor till samlingen!
 

Kaizen

Omega
Hej!
David heter jag och har fått en ny hobby/besatthet, klockor. Har länge haft ett intresse för klockor men aldrig slagit till, förrän för ca 1 månad sedan. Har sedan dess införskaffat ett antal Seiko och verkar inte kunna sluta (förrän jag blir bankrutt?). Har flera Seiko:s på önskelistan bl.a. sbdx017, sbdc035 mfl men även Oris, Sinn, Glycine, Hamilton har ett antal ur som är hett eftertraktade... :)

Några bilder verkar vara obligatoriska.
 

Bilagor

  • IMG_1745.JPG
    IMG_1745.JPG
    285.1 KB · Visningar: 37
  • IMG_1824.JPG
    IMG_1824.JPG
    274.6 KB · Visningar: 37
  • IMG_1842.JPG
    IMG_1842.JPG
    225.1 KB · Visningar: 36
K

Kaksi

Guest
Halloj, ny på forumet av den enkla anledningen att jag sedan en tid tillbaks noterat alla supersnygga klockor som affärsbekanta och kollegor i min omgivning bär till vardags. Handleden har helt enkelt börjat kännas tom.

Tittar nu på ny Rolex Datejust 41 (126334) i vitguld, men drömmer om en Day-Date i samma material. Har inte bestämt mig än om vilket som är mest korkat: att köpa en ny DJ för att om ett-två år byta till nyare begagnad DD - eller att köpa en nyare begagnad DD och förstöra värdet genom att bära den till vardags. Erfarenheter och tips mottages tacksamt!
 

Edison70

Omega
Hej,
Här kommer en kort presentation av en 46-årig man som är nördigt fascinerad av klockor, gärna ur med en gedigen historia. Förtjust i Jaeger le Coultres reverso (har ägt en), enklare/rena ur och dykarur. Närmar mig en investering och läser just nu mycket om Panerai (främst just idag är PAM320). Dyker och simmar mycket och då är min nuvarande trogna partner en Casio Mudmaster.
Finns det något bättre än att somna med näsan i en tjock bok om "världens klockor"...
 

Bilagor

  • IMG_4141.PNG
    IMG_4141.PNG
    193.2 KB · Visningar: 32

GustavM

Breitling
Hej!
Mitt namn är Gustav, jag är född 2001 och gillar politik väldigt mycket.
Den enda klockan jag har haft är en Apple Watch 42 mm Sport Space Grey, men är sugen på en "riktig"!
 

trasan

Breitling
Hej!
Jag heter John och känner mig ödmjukt efterbliven i denna skara klocknördar :)
Har lurkat en tid i bakgrunden och fascinerats av att klockor kan uppta så stor del av vardagen för "folk".
Nu känner jag att jag själv är på väg åt samma håll :D
Jag har haft en :sjoosandstrom: Royal Steel Chronograph (med varierande urtavlor/armband) sedan 2013, en bröllopsgåva från min underbara fru.

En kort bakgrund till att jag börjat snegla på anda (läs dyrare) klockor är att jag vid senaste inlämningen till AD i Sthlm för reparation (skruv lossnat och klockan stannat) inte fått tillbaka klockan från urmakaren efter en dryg månad. Det visar sig att Postnord tappat bort paketet med - inte bara min - utan även 10-12 andra klockor.

Klockan är fullförsäkrad, inget åldersavdrag etc (även om det är Postnords/AD:s försäkringar som täcker en sådan här händelse).
Kort sammanfattat, jag blir ersatt med motsvarande ny klocka så fort byråkratin haft sin gång (kan ta ytterligare 2-3 v enligt senaste info från AD).
Givet detta och att jag sneglat på betydligt dyrare klockor såsom Rolex (Submariner, Explorer, Air-King, Perpetual 39 mfl) samt IWC (diverse pilotklockor), hur hade ni resonerat angående kompensation/prisavdrag vid inbyte / istället för att ta emot den nya klockan?

Är det en bättre affär att:
1. Sälja den nya, oanvända klockan och lägga pengar mellan?
2. Köpa via samma AD och hoppas på schysst rabatt pga allt som hänt eller
3. Köpa ny eller begagnad via KS/andra annonser på nätet såsom Chrono24, Uret, Mywatch etc.

Om jag känner mig själv rätt kommer detta sluta med en Rolex på armen, frågan är bara hur (och till viss del när).

Ha en riktigt trevlig helg!

Hälsningar John
 

Almenson

Breitling
Hej på er!
Andreas heter jag och efter att ha läst mycket på detta eminenta forum så är jag nu medlem. Stort nykläckt klockintresse och jag är i begrepp att köpa mitt första lite bättre ur nu i dagarna.
Annars är jag hängiven jägare, flugfiskare och fotograf. Jag jobbar sedan flera år inom outdoor och jakt och börjar snart mitt nya arbete som en sorts produktspecialist på ett större företag.
I övrigt kan sägas att jag har två (snart tre) barn och en fru och trots att blöjkostnaderna inkräktar på klockkontot så älskar jag varje sekund av min papparoll ☺
Det var lite om mig det.
 

Erre

Omega
Hej!
Jag heter John och känner mig ödmjukt efterbliven i denna skara klocknördar :)
Har lurkat en tid i bakgrunden och fascinerats av att klockor kan uppta så stor del av vardagen för "folk".
Nu känner jag att jag själv är på väg åt samma håll :D
Jag har haft en :sjoosandstrom: Royal Steel Chronograph (med varierande urtavlor/armband) sedan 2013, en bröllopsgåva från min underbara fru.

En kort bakgrund till att jag börjat snegla på anda (läs dyrare) klockor är att jag vid senaste inlämningen till AD i Sthlm för reparation (skruv lossnat och klockan stannat) inte fått tillbaka klockan från urmakaren efter en dryg månad. Det visar sig att Postnord tappat bort paketet med - inte bara min - utan även 10-12 andra klockor.

Klockan är fullförsäkrad, inget åldersavdrag etc (även om det är Postnords/AD:s försäkringar som täcker en sådan här händelse).
Kort sammanfattat, jag blir ersatt med motsvarande ny klocka så fort byråkratin haft sin gång (kan ta ytterligare 2-3 v enligt senaste info från AD).
Givet detta och att jag sneglat på betydligt dyrare klockor såsom Rolex (Submariner, Explorer, Air-King, Perpetual 39 mfl) samt IWC (diverse pilotklockor), hur hade ni resonerat angående kompensation/prisavdrag vid inbyte / istället för att ta emot den nya klockan?

Är det en bättre affär att:
1. Sälja den nya, oanvända klockan och lägga pengar mellan?
2. Köpa via samma AD och hoppas på schysst rabatt pga allt som hänt eller
3. Köpa ny eller begagnad via KS/andra annonser på nätet såsom Chrono24, Uret, Mywatch etc.

Om jag känner mig själv rätt kommer detta sluta med en Rolex på armen, frågan är bara hur (och till viss del när).

Ha en riktigt trevlig helg!

Hälsningar John

Efter regn kommer solsken?
Kan du inte få pengarna i hand? Isåfall hade jag köpt en fin klocka på ks/c24, se till att få så mycket klocka som möjligt för pengarna. Annars får du hoppas på att säljaren hos din ad är schysst samt prutbar (brukar de vara), så kan du snacka dig till någon klocka du vill ha, med pengar från din sida.

Bara några tankar, hoppas allting går bra & välkommen hit!

Mvh Erik
 

trasan

Breitling
Efter regn kommer solsken?
Kan du inte få pengarna i hand? Isåfall hade jag köpt en fin klocka på ks/c24, se till att få så mycket klocka som möjligt för pengarna. Annars får du hoppas på att säljaren hos din ad är schysst samt prutbar (brukar de vara), så kan du snacka dig till någon klocka du vill ha, med pengar från din sida.

Bara några tankar, hoppas allting går bra & välkommen hit!

Mvh Erik

Jag hoppas på att - precis som du skriver - att min AD är sugen på att sälja på mig en dyrare klocka, gärna med en bra rabatt för allt strul som varit.
Pengar i hand verkar inte som ett alternativ dessvärre. Allt regleras via olika försäkringsbolag.

Hur mycket brukar man kunna pruta om man köper den över disk med kort/kontanter (dvs ingen avbetalning)?
 

Erre

Omega
Jag hoppas på att - precis som du skriver - att min AD är sugen på att sälja på mig en dyrare klocka, gärna med en bra rabatt för allt strul som varit.
Pengar i hand verkar inte som ett alternativ dessvärre. Allt regleras via olika försäkringsbolag.

Hur mycket brukar man kunna pruta om man köper den över disk med kort/kontanter (dvs ingen avbetalning)?

Är faktiskt inte så erfaren inom det området. Du får hoppas att en mer rutinerad medlem kan hjälpa till, annars har du alltid Google;).

Enligt min uppfattning bör du kunna landa på "urets" priser ca. Men detta är bara vad jag läst lite om på forumet, ingen egen erfarenhet som sagt.

Mvh Erik
 

deskdivern

Breitling
Hej!
Ny på klocksnack. Har lite periodvis klocknörderi, men också många andra dyra hobbies som inkräktar på klockkontot.
Just nu i klocklådan ligger ett gäng seikos - SKX007 / SKX009 / Turtle Blue Lagoon, en Omega Planet Ocean 600m samt en Steinhart ocean one som substitut till en riktig kermit (vilket står på önskelistan, dock utan att ha hittat rätt exemplar.) Har också en apple watch och lite sport-ur för löpning etc.
Jag köper klockor rakt utifrån hjärtat, om det inte är någon specifik funktion som en löpklocka. Gillar klockor med färg och kontraster utan att det blir för grälligt.
Divers är favoriter. Finns något härligt med det analoga i en klocka då resten av omgivningen är digitala.
Har haft sjukt bra flyt med mina urverk. De flesta går +-2 s/dag trots att spec är något betydligt sämre. Bäst går dock min Omega PO.
Siktar på att försöka få tag på en SLA017 alt en SPB051/053 som nästa inköp. Eller så blir den en sub no date. Eller nåt helt annat. Men jag kommer säkert hinna ställa massa konstiga frågor om allt möjligt i andra forum innan det blir av =)
/Stefan
 

crimes

Omega
Dags för en liten presentation.

Efter att ha hängt här på forumet till och från i flera år tog jag tillslut mod till mig och skapade ett konto. Jag är ljudtekniker till yrket med stort intresse för teknik, bilar, kaffe och mode. Givetvis förstås även klockor, något som följt med mig sen jag var liten. Köpte mig nyss äntligen en speedy pro som jag så länge suktat efter, vilket även blev min 30-års present till mig själv samt årsklocka för min son.

Ska bli skoj det det här!

Hej!
 
Topp