Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Blev oxe i vidden idag. Riktigt riktigt bra!
![]()
Vad är det gröna i bakgrunden? Ser ut som kiwi?!Blev oxe i vidden idag. Riktigt riktigt bra!
![]()
Fan vad tidigt du äter! Men det är ju mörkt i Luleå redan klockan 14...?
Hihi! Ser gott ut! Ha det bra!
Niclas
Vad är det gröna i bakgrunden? Ser ut som kiwi?!
Där ser man, aldrig testat. Gör du något med den eller är den rå/okryddad?Ah kiwi. Grym kombo till kött![]()
Där ser man, aldrig testat. Gör du något med den eller är den rå/okryddad?
Rätt säker på att Ikea har återförslutningsbara påsar som är lite mer heavy dutyStasher bags eller någon annan lösning som verkligen fungerar utan vaccum maskin, känns inte som det första jag köper.
Vet ni var man får tag på stasher eller liknande till ett vettigt pris, finns i Stockholm och online. Amazon tar nästan 400 för half gallon, 50% frakt typ
Claes ohlson zip bag? Andra förslag
Rekommenderar att vacumförpacka med maskin. Finns en stor Facebooksida med mycket information.Har läst igenom tråden och är väldigt sugen på att prova
Men det är några saker jag inte riktigt förstår.
Behöver man vacca påsarna eller är det bara att köra återförslutbar påse och försöka krama ur all luft?
Nån som kan rekommendera en bra svensk sida om sous vide och hur man som nybörjare kickar igång? Hur ser ett bra startkit ut?![]()
Stasher bags eller någon annan lösning som verkligen fungerar utan vaccum maskin, känns inte som det första jag köper.
Vet ni var man får tag på stasher eller liknande till ett vettigt pris, finns i Stockholm och online. Amazon tar nästan 400 för half gallon, 50% frakt typ
Claes ohlson zip bag? Andra förslag
Har läst igenom tråden och är väldigt sugen på att prova
Men det är några saker jag inte riktigt förstår.
Behöver man vacca påsarna eller är det bara att köra återförslutbar påse och försöka krama ur all luft?
Nån som kan rekommendera en bra svensk sida om sous vide och hur man som nybörjare kickar igång? Hur ser ett bra startkit ut?![]()
och dessa går att få tag på i någon vanlig butikskedja? Typ ICA, Willys?Jag kör med återförslutningsbar påse från toppitz och tycker det fungerar utmärkt. Har inte testat vakuumförpackning men tror inte att det är extremt mycket bättre. Gäller bara att få ut luften ordentligt.
Stort tack, jag beställde en Anova som borde komma idag och tänkte börja med vanliga återförslutbara och om det blir en hit hemma satsa på vaccummaskinen, OBH Nordica har jag inte kikat på. Tack för tipsetToppitz finns överallt.
Jag har använt återförslutbara ett par gånger. Fungerar hyfsat om du inte ska ha det i för länge. Men en vacuummaskin behöver inte vara svindyr, jag kör en OBH Nordica, som lever om som helvete, men fungerar suveränt.
Sen skulle jag bara höja ett varningen finger för att köpa Melissas Anova-kopia. Har både hört privat av en bekant och läst på nätet att de kan ha 3-4 graders lägre temperatur än vad man ställer in på! Katastrof, när varje grad räknas.
Det kommer att bli en hit. Så jäkla roligt att få allt perfekt!
Köpte svensk oxfilé igår på kort datum för 125 kr kilot, så har förpackat i lämpliga storlekar, vaccat, kryddat och fryst ner. Perfekt att ha liggande!
Ni kom kör till exempel Anovas sous vide, vet ni vad maximala kapaciteten i kilo kött mätt är? Har läst omkring 20 liter vatten men till nyår kommer jag behöva köra närmare 9kg ryggbiff och tänkte att en sous vide hade kanske hjälpt en bra på traven. Kan det fungera om man delar ned i bitar om 3kg? Annars får det bli reverse sear på kamadon.
Varför funkar det inte bra tycker du? Jag har kört som max ett dygn utan problem. Har själva förslutningen ovanför ytan då jag varit rädd att det ska läcka in annars och det har varit bra.Toppitz finns överallt.
Jag har använt återförslutbara ett par gånger. Fungerar hyfsat om du inte ska ha det i för länge. Men en vacuummaskin behöver inte vara svindyr, jag kör en OBH Nordica, som lever om som helvete, men fungerar suveränt.
Sen skulle jag bara höja ett varningen finger för att köpa Melissas Anova-kopia. Har både hört privat av en bekant och läst på nätet att de kan ha 3-4 graders lägre temperatur än vad man ställer in på! Katastrof, när varje grad räknas.
Varför funkar det inte bra tycker du? Jag har kört som max ett dygn utan problem. Har själva förslutningen ovanför ytan då jag varit rädd att det ska läcka in annars och det har varit bra.
Häll i vatten från vattenkokare samtidigt som du lägger i det kalla köttet, var försiktig och följ med i tempen.Ni kom kör till exempel Anovas sous vide, vet ni vad maximala kapaciteten i kilo kött mätt är? Har läst omkring 20 liter vatten men till nyår kommer jag behöva köra närmare 9kg ryggbiff och tänkte att en sous vide hade kanske hjälpt en bra på traven. Kan det fungera om man delar ned i bitar om 3kg? Annars får det bli reverse sear på kamadon.
Stasher bags eller någon annan lösning som verkligen fungerar utan vaccum maskin, känns inte som det första jag köper.
Vet ni var man får tag på stasher eller liknande till ett vettigt pris, finns i Stockholm och online. Amazon tar nästan 400 för half gallon, 50% frakt typ
Claes ohlson zip bag? Andra förslag
Rätt säker på att Ikea har återförslutningsbara påsar som är lite mer heavy duty
Rekommenderar att vacumförpacka med maskin. Finns en stor Facebooksida med mycket information.
Vakuum-förpackare är gravt överskattat. Toppitz zip locks funkar utmärkt och tål temperaturer upp till 90 grader. IKEAs påsar ska man däremot hålla sig så långt borta ifrån det bara går.Jag kör med återförslutningsbar påse från toppitz och tycker det fungerar utmärkt. Har inte testat vakuumförpackning men tror inte att det är extremt mycket bättre. Gäller bara att få ut luften ordentligt.
+1 på allt. Kör helt på toppitz 3l-påsar.Vakuum-förpackare är gravt överskattat. Toppitz zip locks funkar utmärkt och tål temperaturer upp till 90 grader. IKEAs påsar ska man däremot hålla sig så långt borta ifrån det bara går.
Tänkte höra med panelen här om det är någon som har tips på hur man bäst ska tillaga älg i sous vide?
Har fått tag på ett kilo Älg entrecote som tillagas imorgon men jag har aldrig testat tillaga älg innan.
Tänker att jag ska skära upp biten i 4 skivor och packa dem separat och köra 54 grader i cirka 45 minuter.
Normalt med nötkött brukar jag bara köra med salt och peppar i påsen, samt möjligen en vitlöksklyfta och en kvist timjan, men vad skulle passa bra till älg?
Jag skulle slänga i några enbär också, brukar passar bra till vilt. Vet inte hur det funkar med entrecote iofs.Tänkte höra med panelen här om det är någon som har tips på hur man bäst ska tillaga älg i sous vide?
Har fått tag på ett kilo Älg entrecote som tillagas imorgon men jag har aldrig testat tillaga älg innan.
Tänker att jag ska skära upp biten i 4 skivor och packa dem separat och köra 54 grader i cirka 45 minuter.
Normalt med nötkött brukar jag bara köra med salt och peppar i påsen, samt möjligen en vitlöksklyfta och en kvist timjan, men vad skulle passa bra till älg?