Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    Hjort!
    Ikväll ska jag premiäranvända Anovan som kon i veckan. Tänkte tillaga ca 0.7kg hjortbiff. Vad hade ni kört på för temperatur och tid?
    Förslag på vad köttet ska få gosa sig med?
     
  2. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    149
    Från:
    Linköping
    Kul! Jag har alltid kört hjort på låg temp, typ 55 grader. Tid är omöjligt att svara på utan att veta hur länge köttet är hängt men från några timmar till ett halvt dygn blir nog bra. Bland det godaste jag ätit är en bra hjort med potatisgratäng (kasta i lite palsternacka också) och rödvinssås.
     
    Odi et Amo gillar detta.
  3. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    IMG_3159.JPG IMG_3161.JPG IMG_3162.JPG Projektet har börjat!
    Svensk nypotatis, egen sparris och rödvinssås till, det här blir bra.

    Vart hittar man bra zippåsar? De här från Topitz känns inte hundra täta (luft).
     
    Rearden och zippan gillar detta.
  4. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    908
    Körde igår flankstek 6 h på 55 C och entrecote 2,5 h på 55 C. Överraskande nog var flanken vinnaren. :)
     
    zippan gillar detta.
  5. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    IMG_3163.JPG Resultatet blev riktigt gott!
    Får se om det blir kyckling eller flankstek nästa.
     
    rillesnille, Oljud och zippan gillar detta.
  6. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    908
    Flank i 8 h i 55 C. Denna gång marinerat men vet inte om bara salt och peppar är bättre, är så mycket smak.
    IMG_1920.JPG
     
    JonasF, Veratio och zippan gillar detta.
  7. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    116
    Från:
    Kötzlin, Brandenburg
    Inte alls, är mört som det är. Nästa gång kanske du har otur, då blir det pastej av hela skiten.
     
    Odi et Amo gillar detta.
  8. TWH

    TWH Stormtrooper

    Inlägg:
    460
    Från:
    Stockholm
    Kamben:
    Socker/salt - torr rimma i ett par timmar i rumstemp

    Marinera i en god koreansk chilisås
    i 2 dagar

    Körs sous vide i ca: 20 timmar 68c

    Grilla hårt!
    Svingott!



    IMG_2283.JPG IMG_2284.JPG IMG_2285.PNG
     
    The lord, HTran, Odi et Amo och 3 andra gillar detta.
  9. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    IMG_3207.JPG Ikväll blir det flankstek.
     
    HTran, MartinL, Veratio och 2 andra gillar detta.
  10. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    246
    Från:
    Malmö
    Flankstek är fasen den köttbiten som blir bäst i sous vide! Bra val! 55 grader? :)

    Smaklig måltid!
     
  11. micke_s

    micke_s Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.134
    I morgon blir det en fantastisk Entrecote - 54.4 grader i 60 minuter. Sen 30 sekunder per sida på grillen. Brukar bli awesome!
     
    ErikGBG, MartinL och Veratio gillar detta.
  12. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    Resultatet blev bra, ska nog försöka lite längre tid nästa gång.
    Är det någon som har tillagat kött dagen före för att sedan värma upp och steka/grilla dagen efter?
    Funderar inför midsommar.
     
  13. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.417
    Nu får man äntligen vara med i tråden!

    Premiär idag, flank, 55c, ca 8h

    IMG_1389.JPG
     
    BOTL, Fryken, Odi et Amo och 4 andra gillar detta.
  14. micke_s

    micke_s Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.134
    Idag kör jag en Flapsteak (Black Angus) från Ranger Valley i Australien - Testar mig på era tips om 55C i 8h. Sen en snabb vändning på grillen som finish.
     
  15. micke_s

    micke_s Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.134
    Blev lika awesome som förväntat, Entrecote från Polen som var gudomlig! För er som bor i Stockholm kan jag varmt rekommendera Garpes Livs intill Drottningholmsbron, ruskigt bra kött mest hela tiden!
     
    ErikGBG gillar detta.
  16. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.804
    Sagt det innan, säger igen. Finns ingen anledning att köra flank, filé, entrecote, pichana , biff och liknande styckdelar längre än en timma.
     
    Veratio och stigge gillar detta.
  17. Per

    Per Björklövens finest

    Inlägg:
    7.106
    Håller med i stort. Beroende på kvalitet på flanken så kan den alla gånger må bra av längre tid. Det är iaf min erfarenhet men jag litar för all del på dig i detta ämne. ICA-flank är segt. Skitsegt.
     
    Veratio gillar detta.
  18. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.804
    Lagar flank varje dag i princip, visst är fibrerna grövre än t ex biff men gillar tuggmotståndet, lite charmen med den detaljen tycker jag.
    Aldrig upplevt det segt dock
     
    joca, Veratio och Per gillar detta.
  19. Psykel

    Psykel Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.736
    Då man inte längre är sambo med en vegan kanske man skulle ta och testa det här med sous vide. Verkar ju både kul och gott!
     
    MrPlow och Odi et Amo gillar detta.
  20. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    908
    Do it!:)
     
    Psykel gillar detta.
  21. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    IMG_3231.JPG Hjortbiff med rödvinssås.
    1h på 55 grader och jag tror att det närmar sig perfektion. :)
     
    Zingo och MartinL gillar detta.
  22. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    Någon som har idéer om vad man kan hitta på för kul med en hjortstek?
     
  23. Oscaro

    Oscaro X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.003
    Om nån har en extra anova liggande hemma, hör av er!
     
  24. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    Blev lite torskrygg med rostad lök, pepparrot, räkor och brynt smör
    Till det lite rostade rödbetor.
    [​IMG]
     
    Sputniq och Odi et Amo gillar detta.
  25. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    111
    IMG_3402.JPG Hjortstek med rödvinssås och potatisstomp.
    58 grader i 5 timmar.
     
    Kejsaren, Veratio, stigge och 2 andra gillar detta.
  26. aneki

    aneki Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    Från:
    Stockholm
    Nu är även jag frälst. Drog igång kycklingfilé på 64 grader. Strax över 2h. Riktigt riktigt mjuk. Blev nästan på gränsen till mosig, blir kortare tid nästa gång. Men ypperligt bra!
     
  27. RobertD

    RobertD Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.112
    Från:
    Stockholm
    Vilken maskin är det man ska ha? Ping @MrPlow också...
     
  28. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.417
    Egenskjuten gräsand. 57 grader i ca 1.5h.

    IMG_0612.JPG
     
    joca, Oscaro, Sputniq och 4 andra gillar detta.
  29. MrPlow

    MrPlow AT-ST driver

    Inlägg:
    1.362
    Min erfarenhet är att det inte spelar så stor roll vilken modell man har. Kör själv en Sansaire och den funkar bra. Wifi och dyl känns väldigt överskattat.
     
  30. marmot

    marmot Y-Wing pilot

    Inlägg:
    652
    Från:
    Stockholm
    Jeez, man äter med ögonen också :)